![]() |
Troche odswieze temat - co myslicie o wyborach w USA? Czy moga miec one wplyw na sytuacje w Polsce?
|
Myślę, że gdyby Mccain był prezydentem to mielibyśmy większe szanse na to, że ktoś nas obroni przed Rosją. (większe to dajmy na to jakieś 20% szans). Przy Obamie ten wskaźnik dla mnie na oko wynosi 10%;).
Ale jeśli chodzi o gospodarkę to chyba lepiej, że wygrał Obama. Tak przynajmniej experci sądzą ;). Więc jeśli nikt nikogo atakować nie będzie to źle nie powinno być... |
@2xup
Obama (pardon my french) nie ma jaj do negocjacji np. z Rosją. A to może wpłynąć na nas. Tyle. |
@up: zbyt duże cohones czasem mogą przynieść więcej złego niż dobrego, wole raczej spokojnego Obamę niz gościa pokroju Putina, tyle że po drugiej stronie barykady
|
Cytuj:
|
McCain zginąłby po roku, prezydentem Stanów zostałaby Sarah Pallin...
|
zeby wam Ruscy w gumiakach do przedpokoju nie weszli.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Top Ciężko powiedzieć. O p. Baracku Obamie nie wiemy za dużo. Po McCain'ie można było się spodziewać dalszej zabawy w policjanta świata. Musimy poczekać, zobaczyć :). |
Cytuj:
@topic Od jutra uczę się Ruskiego - mam nadzieję, że do 2012 zdążę....:baby: |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Obama jest tym, co chcieli zobaczyć amerykanie - polityka, który chce prowadzić spokojną politykę wewnętrzną. Ale samo zapewnienie, że ''Będzie lepiej'' nie oznacza, że tak właśnie będzie.
|
@up
Ale będzie polityka miłości (do Rosji, Iranu, Afganistanu, wszystkich...), słońce Wenezueli (patrz punkt 1) i Druga Islandia (kryzys gospodarczy). Taka powiększona Polska. |
taa, a 92% Waszyngtonu to pewnie przekonał ładną buzią
|
Cytuj:
|
Trzeba tu trochę odświeżyć.
Co sądzicie o ostatnich wydarzeniach w Gruzji z udziałem naszego prezydenta? |
Cytuj:
|
jakby to faktycznie byli ruscy i do tego chcieli go zlikwidowac to wracalby do Polski nawet nie w trumnie a w ludzkich wspomnieniach.
|
Cytuj:
Podobno Osetyjczycy przyznali się, że to były strzały ostrzegawcze. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
no to troche dziwne bo sam Kaczyński twierdził że wiedział że tam ruscy są, i to od dawna, w ogole cała ta wizyta jest podejrzana...
|
wazne zeby go tam wysylali az do skutku.
|
Poczytalem sobie co nieco o finansach w polsce i jestem przerazony, jesli chodzi o kwestie materialna dobrze zrobilem wyjezdzajac do szwecji.
Nie mowie ze tu kryzysu nie ma ale jakos tak nie odczuwam go |
Cytuj:
|
A prezydent zdążył już wrócić z Gruzji i polecieć do Mongolii...zepsutym samolotem rządowym. Mongolskie linie lotnicze wyczarterowały nam samolot za 130 tys. dolarów. Pomimo problemów Kaczyński dotarł do Japonii, gdzie czekał (a raczej nie czekał) chory cesarz Japonii.
Czy to nie jest po prostu żenujące? @down I my sami go wybraliśmy... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wiadomo jest, ze dzisiaj mial odwolane spotkania, a czy jutro odwolaja spotkanie z prezydentem Kaczynskim - to sie okaze ;)
|
Przynajmniej wzrostem do nich pasuje.
|
Rozumiem, że nie widzicie ŻADNYCH dobrych stron tej prezydentury i jesteście zaślepieni...nienawiścią?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:57. |