Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   CIP-Soft sux! (?) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20289)

Monolit 22-03-2008 21:56

Czyżby znowu się coś dzieje z serwerami czy to coś z moim netem?

Halves 22-03-2008 21:58

chyba z serwerami :| kick :| i to mniej wiecej o tej samej h co wczoraj :| i wiem ze to napewno nie wina mojego neta :P

Hestoran 22-03-2008 21:58

Login server,hiberna,secura - off.

Monolit 22-03-2008 22:01

Chyba już połowa serverów off. Mogliby chociaż wyjaśnić, czemu to się tak często zdarza. Powinni zrobić exp 2x na tydzień...Słyszałem że na securze zginął 200+ lv :O

KaCzKa.pl 22-03-2008 22:02

Haha ale to dziwne że ja nie mam nigdy kicków 8o
Ja najwyżej zamiast kicka mam krótkiego laga bo po 2-3 sec. znów jestem połączony z serwerem. Jedyne kicki to były dawniej przez mój net.

Jak ktoś mówił wcześniej że obrońca CipSoftu jestem, jak się nie podoba grać to nie graj, oni mogą z Tibią robić a Tobie do tego za przeproszeniem gó*no

mc200 23-03-2008 12:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monolit (Post 1965943)
Chyba już połowa serverów off. Mogliby chociaż wyjaśnić, czemu to się tak często zdarza. Powinni zrobić exp 2x na tydzień...Słyszałem że na securze zginął 200+ lv :O

A o ktorej wczoraj byly kicki? Bo na Asterze nie bylo, gralem do ok. 21. A exp x2 to byloby dobicie tych serwerow...

Articuno 23-03-2008 12:56

LOL. Wy dalej gracie w tą grę, gdze liczy się tylko exp a Cip serwują porcję kicków co 2 godziny?

PLague 23-03-2008 20:47

Articuno, wyjąłeś to z moich ust.

Tibia ma ogromny potencjał dla wielbicieli prawdziwego rp, ale przez swoją darmowość g* niestety z tej gry się zrobiło. Nic więcej.

Mike.Mystic 23-03-2008 21:07

Skoro wszyscy się żalą to ja też. Jakis czas temu expiłem sobie moim druidem po hacku na Fibuli. Jak wiadomo Nerana śiwat noob-pvp więc botów od huja. Był sobie jakis boot, któremu tłukłem roty więc nie zbierał nic expa. Nawet nie reportowałem bo i tak niegdy nie przychodzi GM. Zostawilem zobie postać na 30 minut chyba wchodząc kilka razy aby wybić rotki, które podeszły. Ktoś napisał reporta, że botuje gz dla niego. Przyszedł GM o dziwo, ale chyba zjeb jakich mało. Nie widziałem tego bo byłem zajęty przeglądaniem stron internetowych. Po raz kolejny chciałem wybić rotki abym nie padł. Patrze na Tibie a tu tekst GM ,,So...." jeb ban. 30 dni skasowanie konta za afk gratulujemy zjeba jakiego posiada Cipsoft. 100k poszló się jebać pare dobrych setów, 40 sorc, 30 knight ze skilami 75/75 i pal ze skilami 70/60 jak się można nie w*****ć na tych pedałów.

neopostman 23-03-2008 21:11

To masz nauczkę, trzeba było reportować xd.

Goldscorpion 23-03-2008 21:19

Te kicki, ciągłe lagi... To główne powody mojego odejścia z tibii. Programiści nie mają szacunku dla graczy. Nie zależy im już na tym, by gracze rozkoszowali się grą. Teraz liczy się tylko dla nich by płacili za pacca a sami twórcy zamiast głowić się jak rozwiązać problem lagów, knują jak tu jeszcze udupić facc...
Może niebawem wprowadzą podział serwera na 2 pod serwery:
1. Dla facc ciągłe mass kicki i lagi
2. Dla pacc sporadyczne lagi i kicki -.-
Brak słów

neopostman 23-03-2008 21:22

To nie wina programistów tylko ataków DDoS a gdyby nie programiści to Tibii by nie było.

mc200 23-03-2008 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mike.Mystic (Post 1967785)
Skoro wszyscy się żalą to ja też. Jakis czas temu expiłem sobie moim druidem po hacku na Fibuli. Jak wiadomo Nerana śiwat noob-pvp więc botów od huja. Był sobie jakis boot, któremu tłukłem roty więc nie zbierał nic expa. Nawet nie reportowałem bo i tak niegdy nie przychodzi GM. Zostawilem zobie postać na 30 minut chyba wchodząc kilka razy aby wybić rotki, które podeszły. Ktoś napisał reporta, że botuje gz dla niego. Przyszedł GM o dziwo, ale chyba zjeb jakich mało. Nie widziałem tego bo byłem zajęty przeglądaniem stron internetowych. Po raz kolejny chciałem wybić rotki abym nie padł. Patrze na Tibie a tu tekst GM ,,So...." jeb ban. 30 dni skasowanie konta za afk gratulujemy zjeba jakiego posiada Cipsoft. 100k poszló się jebać pare dobrych setów, 40 sorc, 30 knight ze skilami 75/75 i pal ze skilami 70/60 jak się można nie w*****ć na tych pedałów.

Czyli miałeś wcześniej bana, że dostałeś delete? Czy tak, za pierwszym razem? Tak na przyszłość to się alarm włącza :)

Bebilon 23-03-2008 21:44

Niewiarygodne co sie dzieje z serwerami, gram na securze i od kilku dni nie da rady nawet przejść z miasta do miasta bez mass kicka... Porażka, za co my płacimy?

PLague 24-03-2008 08:37

Cytuj:

To główne powody mojego odejścia z tibii.
A idź, im mniej takich jak wy tym lepiej dla Tibii.

Levi 24-03-2008 22:08

Co mnie wnerwia...error 2 (iles tam zer) 2 który zazwyczaj pokazuje mi się jak jestem w 1 dziesiątce na liście oczekujących. Gdy szybko w porę nie poklikam to mnie wywala na koniec kolejki (aktualnie z 6 na 134 )
*!%$#*!%@#*%I$% X(

Badon 24-03-2008 22:15

Wkurza mnie to jak znika mi kawalek miasta na mapie, nienawidze tego odkrywac 2 raz. No i oczywiscie wkurzaja mnie mass kicki. Tez mogliby cofnac tibie do 7,6 i wogole nie dodawac nowych wersji.

xPoniaTx 24-03-2008 22:27

3-ci dzien z rzedu po godzinie 22 mam lagi potem kicka i nie moge sie zalogowac :| co jest grane?? :| szlag mnie trafia powoli :|

Alldes 24-03-2008 22:55

Płacę za pacc regularnie go kupuję,a tu lagi mass kicki.
Komu chodzi tibia.com bo mi nie strasznie mulowato chodzi a inne strony smigają,co jest ?

xPoniaTx 24-03-2008 23:08

Mi i Tibia muli i kickuje i tibia.com szmaci sie ;/ ja sie dziwie ze jeszcze nie padlem na tym Mt. Sternum.....

Alldes 25-03-2008 08:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xPoniaTx (Post 1970007)
Mi i Tibia muli i kickuje i tibia.com szmaci sie ;/ ja sie dziwie ze jeszcze nie padlem na tym Mt. Sternum.....

Widać po accoucie ze masz free także nie masz co narzekać bo nie płacisz cipką nic polecam opuścić ten temat!8o

Levi 25-03-2008 13:39

Serwerki znowu off mam nadzieję że coś tam główkują w sprawie lagów/mass kicków... wczoraj wieczorem to takie 2 wielkie lagi były że ho ho .
Pacc czy facc nie ma nic do tego. Kumpel ma paca i też ma taką sytuację jak ja (czyli lagi,kicki)
Miałem niedługo kupić pacc ale zastanawiam się czy jest sens...
Pragnę przypomnieć że w godzinach 21-23 nie ma się co ruszać na expa ponieważ w ostatnich 3 dniach problemy występowały w tych godzinach.

Macio Giss 25-03-2008 14:15

Mar 25 2008, 13:33:23 CET Died at Level 223 by a crystal spider

thx cipsoft

psyhopatka 25-03-2008 20:13

Wy sie cieszcie...
Amerykańskie servery mają mass kicki od roku i nie stękają.

Filipek 25-03-2008 21:29

Ja już padłem 2 razy w trakcie 2 dni...
Moim zdaniem powinni zamknąć servery dopóki nie zrobią porządku z tymi lagami, bądź kickami... No ale taa, takie jest moje zdanie, założę się, że jakby zamknęli servery to nie narzekalibyśmy na deady tylko na to, że nie można pograć ;]

Slash 31-03-2008 14:01

Fajne lagi na niemieckich servech:) Gz Cipsoft.

Aron'Death 01-04-2008 13:18

Ehmmmm... Tibia Powoli sie robi shitem!! Nakupilem sobie 4 BP SD na noob chara bo chcialem se porobic mass sd , pk itp. I Nagle - BAH! SD od 45 LvL Smiechu Warte!! Tibia 7.5 wymiata i ch*j z tym -.-

Jurij1234 04-04-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Levi (Post 1971154)
Serwerki znowu off mam nadzieję że coś tam główkują w sprawie lagów/mass kicków... (...)

A czy oni w ogóle potrafią myśleć?? Mam co do tego pewne wątpliwości.

edit@
COFAM CO POWIEDZIAŁEM! Mamy szczęście że Cipsoft nie ma taktyki JoyMax'u. (kto grał w Silkroad wie o co chodzi)
JoyMax nie robi NIC aby polepszyć grę, ba! nic nie robi przeciwko botom i cheatom! Co jak co ale ja jednak wole Cipsoft.

Vindem 04-04-2008 23:01

Eh...

Kicki,lagi,mass~~ i tym podobne były, są i będą. My, zwykli śmiertelnicy nic na to nie poradzimy, niestety;( Więc powinniśmy się pogodzić i albo grać dalej albo to pie***yć. Taka jest moja opinia. Ale prawda jest, że Cipom zależy coraz więcej na kasie, a nie na nas/biednym graczom...
Wielu qmpli odeszło, mówiąc, że kiedyś bylo super a teraz Tibia to sux. Ja za bardzo nie wiem co oni czują, bo jestem w miare nowy graczem;p

wildking 13-04-2008 13:27

Jest taki NPC co mówi cip sux ;) a tak wogule jak wam sie cip soft niepodoba to po co w tibie gracie ?? dla mnie ma kilka wad ale da sie je wybaczyc Haili Cip-Soft B)

AnArAki 01-05-2008 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wildking (Post 1999631)
Haili Cip-Soft B)

Chciales powiedziec " Cipy-soft smierdza "

p.s Malpy zjeba** :[[[[[[[[[[[[[[[[[[[

Koszalek 05-05-2008 20:18

Cytuj:

Jest taki NPC co mówi cip sux
........gdzie?

Ddamianek11 09-05-2008 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszalek (Post 2041106)
........gdzie?

Snake Eye
Zawód: Barman
Jest w: Outlaw Camp
Opis: Obsługuje bar. Nienawidzi tajemniczych CIPów. A przezwisko 'Wężowe oko' dostał z powodu oka straconego w walce z wężem.

Sprzedaje: Kupuje:
Meat 6 gp
Fish 5 gp
Bread 4 gp
Mug of Beer 5 gp
Mug of Wine 6 gp
Mug of Water Za darmo

Jak napiszesz do niego Cip on odpowiada CIP SUX !!!!!!
[Specjalnie szedłem na OC aby zobaczyć tego npc xD]

Taak nasza dobra Tibia Wiki ;]

* Dodałbym fotki ale mi się nie chce ;p

Mortavius 10-05-2008 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wildking (Post 1999631)
Jest taki NPC co mówi cip sux ;) a tak wogule jak wam sie cip soft niepodoba to po co w tibie gracie ?? dla mnie ma kilka wad ale da sie je wybaczyc Haili Cip-Soft B)

Jedyne madre slowa jak nie chcecie to nie grajcie...w ogóle to szkoda mi niektórych.Lagów to ja jeszcze w ogóle nie miałem :) Wystarczy miec dobry komputer i internet

Watpliwy 12-05-2008 10:01

Narzekacie na lagi, ale! Jeżeli lag jest winą serwera to wszyscy mają opóźnienie, potwory też, a jeżeli lag jest winą Twojego łącza, obciążenia kompa, to tylko Ty tracisz, nie dziwią Was fakty że masz laga, a Twój kolega poszedł dalej? Nie CIP sux, tylko aster, upc etc. sux :) A co do tego, że kiedyś było lepiej, zgodzę się, ale nie dla tego że FACC miało lepiej, czy było uczciwiej czy jeszcze coś, wtedy ta gra miała lepszy klimat i nie grało w nią aż tyle rozpieszczonych śmierdziuchów po 6-7 lat którym kochany tata kupił PACC'a i teraz oni są grande destrojerzy i PK wszystkich dookoła i wyzywają, kiedyś Polak Polakowi bratem, teraz Polak Polakowi E-Fieldy pod nogi rzuca...

M.J. 13-05-2008 13:43

Sam zacząłem grać kiedy była Tibia 7.4. Wtedy nie było tych wszystkich pierdółek jak addony. Było wiele ozdóbek do domków, ale nie do przesady. Stanowiły one dodatek do gry, a nie jak teraz. Teraz wielu graczy zamiast starać się samemu wylootować eq, woli lootować pierdółki do addona lub domku. Wcześniej też ludzie nie stali w depo masowo kupując i sellając tylko sami próbowali lootować. Teraz każdy myśli "kupię kase na allegro i będę stał w depo aby kupić sobie itemki, bo po co się męczyć lootując je". Cipsoft zepsuł klimat tymi ozdóbkami, a dzieci lubią mieć gadżety, więc przyszły grać w Tibię.

Uaitpradnik 17-05-2008 08:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Watpliwy (Post 2053086)
Narzekacie na lagi, ale! Jeżeli lag jest winą serwera to wszyscy mają opóźnienie, potwory też, a jeżeli lag jest winą Twojego łącza, obciążenia kompa, to tylko Ty tracisz, nie dziwią Was fakty że masz laga, a Twój kolega poszedł dalej? Nie CIP sux, tylko aster, upc etc. sux :) A co do tego, że kiedyś było lepiej, zgodzę się, ale nie dla tego że FACC miało lepiej, czy było uczciwiej czy jeszcze coś, wtedy ta gra miała lepszy klimat i nie grało w nią aż tyle rozpieszczonych śmierdziuchów po 6-7 lat którym kochany tata kupił PACC'a i teraz oni są grande destrojerzy i PK wszystkich dookoła i wyzywają, kiedyś Polak Polakowi bratem, teraz Polak Polakowi E-Fieldy pod nogi rzuca...

tu sie kolego myslisz xd masskicki byly spowodowane jakimis tam atakami, tak ze wszyscy gracze tracili polaczenie z serverami, ale servery dalej dzialaly.. przez co potwor cie zabil i tak :P

Megumi 18-05-2008 13:02

Kicki

Problem dotyczy mojego brata, bo mnie osobiście nic takiego sie nie przydarzyło. Mianowicie, on gra na Neranie, i w pewnym momencie wylogowywuje go z gry, a gdy wraca, to brakuje jakieś rzeczy (coś z eq, z bp albo z depo). Kicki - rozumiem, ale dlaczego znikają rzeczy?

Arcan 18-05-2008 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Megumi (Post 2063078)
Problem dotyczy mojego brata, bo mnie osobiście nic takiego sie nie przydarzyło. Mianowicie, on gra na Neranie, i w pewnym momencie wylogowywuje go z gry, a gdy wraca, to brakuje jakieś rzeczy (coś z eq, z bp albo z depo). Kicki - rozumiem, ale dlaczego znikają rzeczy?

Prawdopodobnie ma keyloggera.

Dizzy_Adventurer 25-05-2008 18:52

May 25 2008, 18:38:26 CEST Died at Level 41 by a dark monk

HAIL CIPSOFT

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58.