Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   4959 kont ukarano za oszukiwanie! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205196)

Vasudanin 31-01-2009 04:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PabloMage (Post 2444276)
Nie porównuj tibii do gry za 100zl ok?

Ale teraz pacc kosztuje prawie 100 złotych. ;)

Rybzor 31-01-2009 04:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2444277)
Ale teraz pacc kosztuje prawie 100 złotych. ;)

Gra natomiast zero.

Taziu 31-01-2009 07:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GladeQ (Post 2442643)
Super... Przyznaje sie bociłem... ale to było dawno (w grudniu przestałem)... Od nowego roku już nie boce ale bana i tak dostałem -.- Troche nie fair...

niebotowalem od ponad miecha tez bana dostalem xD ale cosz zasluzony ban nie bede plakal :D

M@tthew 31-01-2009 09:09

Mam pytanie do wszystkich co zostali zbaniwani.

Czy przed banem, rozmawialiscie z kimkolwiek w jakimkolwiek jezyku w Tibii na temat bota?

Rocket Slayer 31-01-2009 09:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fefin (Post 2444192)
uhahahah zbanowali mnie xD jeszce 10 takich akcji i w tibie bedzie gralo 10% co teraz i CIP zbankrutuje i dobrzze wtedy bedzie :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fefin (Post 2444194)
he he a ja w neo mam zmienne ip to co?

Ubolewamy nad tym, że tatuś ci sprezentował na święta internet...

Kojotes 31-01-2009 09:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2444216)
Bawi mnie jad ze strony boterów. Bo prawdę mówiąc oni w ogóle nie powinni się udzielac w tej kwestii. A jeśli już to z kulturą a nie z mordą na innych.

Zgadzam się. Kiedyś jak ktoś dał ss na forum i było na nim widać "bota" (jakie boty kiedyś były, lighthack, rybki, tasker czy co tam), to mu wystarczyło raz zwrócić uwagę i na nastepnych zdjeciach bota już nie było.
A teraz w podobnej sytuacji to boter pierwszy z morda i wyzwiskami wyskoczy, że ktoś osmiela sie krytykować jego bota. I co niepokojące, zazwyczaj tzw. community będzie po stronie botera.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Setro (Post 2444202)
Powiedzmy, że z powodu bana 15% z 5k graczy nie kupi już pacca.
Lekką reką ojebali siebie samych z 15 000 euro.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arkilius (Post 2444225)
HAHAHA nazekajcie na boterow jak tylko chcecie, ale fakt faktem jest ich wiecej niz uczciwych graczy, pomyslcie wytepienie wszystkich boterow to wytepienie +50% populacji tibijskiej

Ja osobiście (gdybym rzecz jasna grał aktywnie i kupował pacce) z chęcią wolałbym mniej graczy, zero botów i pacc w cenie 150% obecnego, niż taki syf jak panuje teraz.

I nie przesadzaj z tym 50%, wielu boterów jest tak uzależnionych, że szybko założy nową postać i kupi na niej pacc. Nie zapominaj też o boterach którzy nie zostali zbanowani, a "zaledwie" wystraszeni tym 5k banów i przestali botować i zaczeli grać normalnie. Rzecz jasna wiele osób wróci tez do tej gry, gdy wreszcie Cipsoft zrobi porządek z tym gównem.

Cytuj:

Cipsoft za pewne w koncu pojdzie po rozum do glowy gdy zobaczy ile to naprawde uczciwych graczy jest w tibi i skonczy z tepieniem boterow, bo jak to ujal Linda "My tu jeszcze k¤¤¤a wrocimy" a cipsoftowi chodzi tylko o kase jak to ktos juz pare razy ujal.
Nie bój się, Cipsoft jakie by nie sprawiał wrażenie to głupi nie jest. Musieli przeprowadzić dokładne kalkulacje, co im sie bardziej opłaca. A skoro zaczęli walczyć z botami, to znaczy, że pozbycie sie tego ścierwa przyniesie im większe zyski w dłuższej perspektywie.

Cytuj:

PS: dla wszystkich ktorzy i tak za raz bede probowac mi nawzucac (...) "H¤% w d¤¤e ludzia ktorzy po prostu maja cos z deklem" :D
Zwykle to boterzy pierwsi zaczynają wyzywać. W momencie gdy kończą im się ich ułomne i mylne argumenty.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regeusz (Post 2444250)
Cipsoft kare ? Oo niby w jaki sposób ? Myślisz że dla nich karą jest że z roku na rok jest coraz wiecej graczy online ?

Mi się wydaje że z roku na rok jest mniej graczy online - na serwerach non-pvp raczej nie, ale ludzie uciekają głównie z wyniszczonych PK, PA i warami serwerów pvp.

Cytuj:

Wiecie czemu zbanowali 5tys kont z tych co wykryli ? wcale nie z braku dowodów, wg mnie czekają na reakcje to nie był test programu tylko ludzi, chcą zobaczyć czy spadnie sprzedaż pacc w najbliższym czasie czy nie. Przynajmniej tak jest wg mnie ale moge sie mylić.
Możliwe, tymbardziej że nie było żadnego naprawde mocnego bana (chyba ~240 max lev został zbanowany czy cos takiego), a ci najgorsi jeszcze żyją.

Ja mimo wszystko oczekuję na kontynuację.

Itachi 31-01-2009 09:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nazwaniezajeta (Post 2444287)
powini zrobic cos zeby druid/sorc zarabial cos na expie a niie wszedzie waste to z kond mag ma brac na expa ? musi bocic knajtami wiec wycofajcie mi k***a delejta !!!!!!!!!!

niee no sorry ale nie mogę ze śmiechu :D

Bimmber 31-01-2009 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2444378)
Zgadzam się. Kiedyś jak ktoś dał ss na forum i było na nim widać "bota" (jakie boty kiedyś były, lighthack, rybki, tasker czy co tam), to mu wystarczyło raz zwrócić uwagę i na nastepnych zdjeciach bota już nie było.
A teraz w podobnej sytuacji to boter pierwszy z morda i wyzwiskami wyskoczy, że ktoś osmiela sie krytykować jego bota. I co niepokojące, zazwyczaj tzw. community będzie po stronie botera.

Ja osobiście (gdybym rzecz jasna grał aktywnie i kupował pacce) z chęcią wolałbym mniej graczy, zero botów i pacc w cenie 150% obecnego, niż taki syf jak panuje teraz.

I nie przesadzaj z tym 50%, wielu boterów jest tak uzależnionych, że szybko założy nową postać i kupi na niej pacc. Nie zapominaj też o boterach którzy nie zostali zbanowani, a "zaledwie" wystraszeni tym 5k banów i przestali botować i zaczeli grać normalnie. Rzecz jasna wiele osób wróci tez do tej gry, gdy wreszcie Cipsoft zrobi porządek z tym gównem.

Nie bój się, Cipsoft jakie by nie sprawiał wrażenie to głupi nie jest. Musieli przeprowadzić dokładne kalkulacje, co im sie bardziej opłaca. A skoro zaczęli walczyć z botami, to znaczy, że pozbycie sie tego ścierwa przyniesie im większe zyski w dłuższej perspektywie.

Zwykle to boterzy pierwsi zaczynają wyzywać. W momencie gdy kończą im się ich ułomne i mylne argumenty.

Mi się wydaje że z roku na rok jest mniej graczy online - na serwerach non-pvp raczej nie, ale ludzie uciekają głównie z wyniszczonych PK, PA i warami serwerów pvp.

Możliwe, tymbardziej że nie było żadnego naprawde mocnego bana (chyba ~240 max lev został zbanowany czy cos takiego), a ci najgorsi jeszcze żyją.

Ja mimo wszystko oczekuję na kontynuację.

Tyle głupot w jednym poście dawno nie wyczytałem ; d

Itachi 31-01-2009 09:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bimmber (Post 2444384)

Tyle głupot w jednym poście dawno nie wyczytałem ; d

a ja się z tym zgadzam w 100%

Raks Ninja 31-01-2009 09:52

Trzeba miec nasrane zeby biegac juz nawet te 2h dziennie i wciskac hotkey z exura.

Rocket Slayer 31-01-2009 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raks Ninja (Post 2444399)
Trzeba miec nasrane zeby biegac juz nawet te 2h dziennie i wciskac hotkey z exura.

No włacha! Ja się nawet boję klikać klawisz myszki przez 1,5h dziennie! To podchodzi pod "no-life"!!111oneone szczególnie w czasie wolnym, nie?

Kto ma nasrane, ten ma nasrane.

@down
Cytuj:

przestancie bulgotac ... kto dostal bana to dostal i hooj ...
Specjalnie założyłeś wczoraj konto by nas uspakajać? :<

Etanov2 31-01-2009 10:27

przestancie bulgotac ... kto dostal bana to dostal i hooj ...

sueroski 31-01-2009 10:34

dobrze tak boterom :p
oby CipSoft robić to częściej :)

Rocket Slayer 31-01-2009 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sueroski (Post 2444442)
dobrze tak boterom :p
oby CipSoft robić to częściej :)

Kali jeść, Kali ugryźć?

Botterom to dobrze, szczególnie tym z banem na 30 dni. Zamiast im wlepić delete'a...

sueroski 31-01-2009 10:46

nom delete by się przydał ale zawsze coś ;p

Dirk Pitt 31-01-2009 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raks Ninja (Post 2444399)

W*******.. tyle prochu ze wpierd.... juz Ci mózg.

Kileros fire'son 31-01-2009 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dirk Pitt (Post 2444469)
W*******.. tyle prochu ze wpierd.... juz Ci mózg.

pl? O czym Ty gadasz?

tequila51 31-01-2009 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2444443)
Kali jeść, Kali ugryźć?

Botterom to dobrze, szczególnie tym z banem na 30 dni. Zamiast im wlepić delete'a...

Kazdy zasluguje na druga szanse. I nie mow, ze nowe konto.

Setro 31-01-2009 11:10

Pierdolcie tak dalej, nie da sie tego słuchać. "Wolałbym pacca 150% droższego i bez botów". A jakby naszedł news, że pacc kosztuje 150zł to byscie kwiczeli.

Kojotes 31-01-2009 11:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Setro (Post 2444495)
Pierdolcie tak dalej, nie da sie tego słuchać.

Odpowiem swoim cytatem:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez myself

Cytuj:

"Wolałbym pacca 150% droższego i bez botów". A jakby naszedł news, że pacc kosztuje 150zł to byscie kwiczeli.
Jacy my? Ja mówię za siebie, zakładając ze grałbym aktywnie, i gdyby gra tak bardzo mi sie podobała że bym kupował pacca (za rl czy gp), to chetnie płaciłbym 150 zł/1kk za 90 dni, pod warunkiem że graczy byłoby mniej, a botów wcale.

Duszan 31-01-2009 11:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2444216)
Bawi mnie jad ze strony boterów. Bo prawdę mówiąc oni w ogóle nie powinni się udzielac w tej kwestii. A jeśli już to z kulturą a nie z mordą na innych.

A mnie bawi to, że właśnie ci, którzy nie używają botów wylecieli z mordą :evul::D

arides 31-01-2009 11:19

same nooby tutaj pisza co nie maja 50lv + o 100 nie wspomne
to nie nasza wina (boterow) ze WY bota nie potraficie uruchomic a co dopiero jakiegos scrypta napisac
ps co to za fun caly rok liczac po 2h zbierac jakies offit (caly znaczy sie addonami)

to tak sama albo se kupisz wodke w sklepie albo sam bedziesz ja pedzil i sie nie doczekasz bo ci sie znudzi

jakie k...a kolejki dzieci nie stac na pacca to i se poczekac musicie proste nie ?
place to chce miec cos z tej gry jakas zabawe a nie lvl manualnie wbijac
to nie dotyczy tych co dla nich zabawa jest bice 1000* danych mobow (bo to jest kompletny zal )ale dla tych co za zabawe uwazaja jakas wojne jakies pk

tak btw tibia sie jeszce kreci dzieki boterom bo oni najwiecej kasy daja cipom zarobic
nich zablokuja wszystkich z botami to co za glaby zostana

Eyro 31-01-2009 11:26

boterzy nas nigdy nie pokonają !!

Duszan 31-01-2009 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eyro (Post 2444523)
boterzy nas nigdy nie pokonają !!

Wybacz, ale już "was" pokonali ;)

poreda 31-01-2009 11:55

@cipsoft
co nas nie zabije to wzmocni ^^

arides 31-01-2009 12:09

Rocket Slayer hmm73 lv wiecej pewnie wbic nie umisz `?
pkt 1 mam 24 lat pewnie jestem starszy od cibie
pkt 2 to ze cie na pacca nie stac, moze nawet twoja babcia ci nie che kupi to twoj problem
pkt 3 wez lopate i idz kop rowy ja se wezme koparke glabie
pkt 4 jestem wiekszym ekonomista od cibie skonczyles jakies studia ekonomiczne bo ja tak
pkt 5 ja sam na swojego pacca pracuje dlatego mnei stac a cibie nie
pewnie nikt cie nie lubi to zabice 1000 potworkow daje ci poczucie wiekszosc myle sie ? chyba nie

jak ci tak bardzo kolejki przeszkadzaja i botrzy to idz se graj w WOW tam nie ma boterow

YaMaRoOo 31-01-2009 12:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 2444564)
@cipsoft
co nas nie zabije to wzmocni ^^

dokładnie:)

Duke Dran 31-01-2009 12:30

Cóż za świetna wiadomość : P. Oby tak dalej!

Rocket Slayer 31-01-2009 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez arides (Post 2444594)

Szczerze powiem - przestałem rgać ze względu na kilka czynników
- botterzy (miałem 4 razy pacca i często nie mogłem w pełni nacieszyć się wolnym expem)
- nooby - w każdej grze są. To takie głównie polskie kozaczki, które nie widzą nic złego w tym co robią. Rzadko wykazują umiejętność myślenia
- update - otsowskie respy, które zachęcają więcej dzieci do tej gry
- aktualnie kolejki - botterzy mają sobie grać 3h+/dobę kiedy ja muszę czekać?

Cytuj:

Jeżeli rzeczywiście masz te 24 lata, jesteś starszy ode mnie, co nie zmienia faktu, że ci współczuję gdyż nie możesz racjonalnie myśleć
Cytuj:

pkt 2 to ze cie na pacca nie stac, moze nawet twoja babcia ci nie che kupi to twoj problem
To już przechodzimy do zmyślania historyjek? Gdzie napisałem, że mnie nie stać? Serio masz te 24 lata? zaczynam wątpić ;>

Cytuj:

16 latka nie zatrudnią do obsługi takiej maszyny. "Se mozesz wzionc"
To był tylko przykład - jeśli tego nie rozumiesz - nie masz tych 24 lat. Albo, że masz tylko twój mózg się zatrzymał na 16tce
Cytuj:

pkt 4 jestem wiekszym ekonomista od cibie skonczyles jakies studia ekonomiczne bo ja tak
Jestem na trzecim roku technikum ekonomicznego. Udowodnij, że jesteś prawdziwym ekonomistą, bo tego w najmniejszym stopniu nie widzę.

Cytuj:

Jesteś gimnazjalistą... jak taki starszy człowiek może mieć tak napierdolone (przepraszam) w głowie?

Cytuj:

pewnie nikt cie nie lubi
Argument typowego 13 - 15 latka. Wyjdź kozaku.

Cytuj:

to zabice 1000 potworkow daje ci poczucie wiekszosc myle sie ?
Może nie konkretnie "większości" tylko satysfakcję. To wy mi dajecie te poczucie "wyższości" tak nieracjonalnie podchodząc do gry, która jest łatwa i w którą nikt nie może nakazać wam grać.

Cytuj:

jak ci tak bardzo kolejki przeszkadzaja i botrzy to idz se graj w WOW tam nie ma boterow
O gustach się nie dyskutuje, nie wiedziałeś o tym?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez arides (Post 2444597)
Rocket Slayer tak btw ty ze SLASKA jeszce tu takiego downa nie widzialem pozdro

A ja takich kozaków, którzy się podszywają pod kogoś innego, walą takimi bulllshitami, robią żałosne "Faile", naoglądałem się w nadmiarze. Pozdro koksy, świat schodzi na psy.

~~~~~~~~~~~~~~
Cytuj:

umisz
Cytuj:

mam 24 lat
"Fail"

Ej no, ludzie... jak chcecie mnie obrazić to się przynajmniej starajcie...

arides 31-01-2009 12:41

pewnie z slownikiem siedziales jak juz napisalem skonczlem ekonomie a nie polonistyke wiesz przynajmnnie co to jest makro a mikro ekonomia ?
ja cie wcale nie chce obrazac ale bys dal ludzia spokoj to nie ich wina ze za tepy jestes zeby bota wlaczyc
pewnie masz takie fochy bo sciegasz jakies darmowe gowno i cie nie raz hackneli
to probujesz sie popisac jaki ty uczciwy jestes
zalosny jestes

nie ma tego zlego co na dobre by nam botera nie wyszlo xd

Valderor 31-01-2009 12:42

Cytuj:

pewnie nikt cie nie lubi to zabice 1000 potworkow daje ci poczucie wiekszosc myle sie ? chyba nie

Wnioskując z tego, co piszesz - masz 14 lat i twój jedyny kontakt z ekonomią miał miejsce wtedy, gdy kupowałeś postać na allegro i sprzedawca cię oszukał.

@topic: boterzy od lat używali automatycznych programów do nabijania doświadczenia; Cipsoft w końcu zaczął używać automatycznych programów do banowania boterów :-)

Rybzor 31-01-2009 12:47

Cytuj:

Jak wielkim kretynem trzeba być, żeby pisać takie bzdury?

Rocket Slayer 31-01-2009 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez arides (Post 2444651)
pewnie z slownikiem siedziales jak juz napisalem

Nigdy nie siedzę ze słownikiem. Wolę, gdy jakiś użytkownik, który ma jakieś pojęcie, zwróci mi uwagę.

Cytuj:

skonczlem ekonomie a nie polonistyke wiesz przynajmnnie co to jest makro a mikro ekonomia ?
Ej od kogo takie mega pojęcia słyszałeś??? Na allegro chyba nie :(((

Cytuj:

ja cie wcale nie chce obrazac ale bys dal ludzia spokoj to nie ich wina ze za tepy jestes zeby bota wlaczyc
Aby włączyć bota można być nawet 12 letnim smarkaczem. Nie dam ludziom spokoju, bo głupotę trzeba tępić. Ktoś musi przynajmniej, skoro rodzice nad tobą nie panują...
Cytuj:

pewnie masz takie fochy bo sciegasz jakies darmowe gowno i cie nie raz hackneli
Pewnie to robisz jeszcze w nocnik.

Cytuj:

to probujesz sie popisac jaki ty uczciwy jestes
zalosny jestes
Uczciwość jest godna pożałowania? Widać rodzice "olewali" twoje wychowanie. To nie jest śmieszne, współczuję.

Cytuj:

nie ma tego zlego co na dobre by nam botera nie wyszlo xd
Jeśli ktoś jest "masochistą" i lubi delete'y...

Czy mam jakieś szanse zostać moderatorem jakiejś części forum? Ja tylko chcę utrzymywać porządek :<

Rozenix 31-01-2009 12:54

Ciekawe ilu z Harmoni dostało "kopa" - Harmonia to chyba świat, na którym jest najwięcej botterów i to gracze którzy uważają się za fajnych i którzy najwięcej cwaniakują. Może w końcu będzie porządek. GZ CIP

Erhion 31-01-2009 12:58

Kocham tibia.pl

Tu można poczytać posty takich znawców, że po co komu książki?

Ekonomiści, humaniści itp. :D

Xr3 31-01-2009 13:04

Nie wiem czy ktokolwiek z was, mądre głowy, zdaje sobie sprawę z tego, niektórzy używają Elfbota jako ochrony przed padaniem przez kicki. Wystarczy, że ktoś postawi serwer proxy. Gdy połączonej z serwerem osobie wywala internet, specjalna aplikacja natychmiast wlogowuje się na postać i castuje czary leczące, bijąc przy tym obecne przy owej postaci moby. Moim zdaniem, powinno być to jak najbardziej tolerowane.

koneser 31-01-2009 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2444085)
Ale sam tibie***** przez firewalla przepuściłeś więc.... ;p
a to jest wysyłane (jeśli jest) jako normalny pakiet do servera jak np. chodzenie, manasowanie sie etc.

Hmm, nie do końca. Załóżmy, że przepuściłem winampa... Jeżeli jakiś pakiet nadmiernie wpływa do mojego komputera, jest odczytywany przez firewall jako sniffing lub ddos. Zostaje on natychmiastowo blokowany, tibia korzysta z portów, dlatego też bez otwarcia ich ciężko zeskanować Twój komputer. Tutaj wchodzi też wiele pojęć, NAT itd...

Drago2009 31-01-2009 13:32

4959 kont ukarano za oszukiwanie!

Jak widzę tą liczbę 4959 to mi się śmiać chce a gdzie reszta tępych botów którzy nadal używają bota ?

Raczej posunięcie CipSoft to raczej rozpacz niż rozwiązanie problemów bo jak na razie inni nadal używają botów no i gdzie tu sprawiedliwość ?

Moje prywatne zdanie jeśli chodzi o boty to ukarał bym wszystkich bez wyjątku za używanie wspomagaczy !!!

Ps: Dla mnie gracz który używa bota w tibi to nie gracz tylko zwykła szumowina łamiąca zasady takich powinno się karać !!!

YaMaRoOo 31-01-2009 13:53

@up

Tak, tylko taki botter ma realne życie, a zwykły tibijczyk oddałby rodzinę za pacca ;p

Siwy1 31-01-2009 13:54

Pogadałem z kilkoma ludźmi i moge stwierdzić że zbanowani zostali głównie Ci "żelaźni?" botterzy . Niektóre ziomki z furory którzy od czasu do czasu sobie bota odpalili nie dostali bana , ci ktorzy 24/7 na banucie siedzieli wrecz przeciwnie :] miałem mieszane odczucia co do tej akcji , ale teraz ją popieram kare dostali Ci którzy na nią zasłóżyli . Jeżeli chodzi o samą dyskusje nad botterami no to oczywiście jest to nie bez powodu nielegalne i karane , dlatego uczciwi gracze powinni odetchnąć z ulgą :] Ludzie przestańcie narzekać bo nie ma na co zaczynajcie znajdować dobre strony tej akcji .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:52.