Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Siłownia & sporty walki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226865)

Dolcu 13-02-2010 19:43

@Up Piernik do wiatraka ma to że "Piernik" i "wiatrak" ma tyle samo liter.

Mi nie zależy na "ładnej,szerokiej klacie" a mocnej zbitej klacie =]

Wy tak jedziecie na Albertusa że się przemęcza ja jak zaczynałem trenować miałem 6x dziennie trening po 1,3h po treningu siłka 1h.Parę razy rzygałem ale w końcu się przyzwyczaiłem ;d

Tak w ogóle dostał ktoś z was kiedyś highta w baniak? jak wrażenia ;d?

Sey 13-02-2010 20:52

Dostałem ale zatrzymany na gardzie częściowo. Ogólnie highy kopie tylko na pokazówkę albo jak przeciwnik nie jest wymagający. Preferuje fronty na szczękę low kicki albo middle :)

Dolcu 13-02-2010 22:49

Highta nawet nie kopię na pokazówkę jeżeli jest dość trudny przeciwnik ;s można łatwo wyłapać,ale ostatnio na zawodach w ostatniej walce właśnie hight mnie pokonał,ale to dlatego że byłem kompletnie wykończony,zobaczyłem tylko nogę która leci błysk przed oczami i gleba ;d.Koledzy śmiali się że mało co fikołka nie zrobiłem .

Albertus 13-02-2010 23:47

ja tak kopie ale dopiero po jakimś czasie , dopiero jak jesteśmy bardziej zmęczeni a walka nabiera dystansu. Na początku zaczynam zależy od przeciwnika jak słabszy to middle , jak taki sam jak ja to szybka i mocna serie prawy-lewy-prawy w ryj. A jak silniejszy to jeden ale bardzo mocny prawy w ryj.

Argen 14-02-2010 00:01

No to nieźle, jeśli "taktyke" dzielisz sobie na przeciwników słabszych, średnich i mocniejszych. Zbicie pojedyńczego prawego nie jest żadnym wyzwaniem nie mówiąc już o przyjęciu na garde. Hkicki kopie tylko przy kombinacjach (z reguły low z jednej i high z przeskokiem z drugiej) i to tyle. A ostatnio wyrwałem highkicka na sparingu prosto na twarz - nieprzyjemne uczucie :< (w sumie to pamiętam tylko tyle, że przegrałem - przymuliło mnie). Przeciwnik miał lepszą kondycje, poprostu nie wytrzymałem i chciałem chwile odpocząć, odskoczyłem, opuściłem garde, doskoczył, lewy zaczepny i kop w twarz : /

Albertus 14-02-2010 00:31

wiesz , mi chodzi o zwykle bijatyki na ulicy gdzie większość przeciwników nie robi jakiś dźwigni , bloków itp.

Nari 14-02-2010 01:07

Tylko raz wyrwałem z highta w łeb- niezbyt mocnego, ale smak podeszwy został jeszcze przez jakąś godzinkę.
A tak poza tym to większość kopów udaje mi się jakoś sparować/uniknąć.
Raz udało mi się nabrać na ciekawą kombinację- bieg, kop z wyskoku (zmyłka), bomba na ryj. Ale to inna sprawa :P.

Sey 14-02-2010 08:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2732381)
ja tak kopie ale dopiero po jakimś czasie , dopiero jak jesteśmy bardziej zmęczeni a walka nabiera dystansu. Na początku zaczynam zależy od przeciwnika jak słabszy to middle , jak taki sam jak ja to szybka i mocna serie prawy-lewy-prawy w ryj. A jak silniejszy to jeden ale bardzo mocny prawy w ryj.

O czym Ty w ogole mowisz człowieku jak nie masz pojęcia o walce z tego co widzę ;)

Albertus 14-02-2010 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2732438)
O czym Ty w ogole mowisz człowieku jak nie masz pojęcia o walce z tego co widzę ;)

mowie o tym co ja robię jak idę na solo.

Sey 14-02-2010 12:44

Skończ się kompromitować stary ;)

sphinx123 14-02-2010 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2732496)

Taa, w gimnazjum się robiło takie rzeczy <3 Najlepsze są potem te "filmiki" z owych "solówek" nagrywane telefonami. Przykro się to oglądało ; /

Dolcu 14-02-2010 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2732496)

Widzę że solówy w przedszkolu zacięte masz,ten twój prawy mocny w ryj zanim by doleciał to już byś płakał że ci za mocnego "loŁka" sprzedał

Albertus 15-02-2010 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolcu (Post 2732659)
Widzę że solówy w przedszkolu zacięte masz,ten twój prawy mocny w ryj zanim by doleciał to już byś płakał że ci za mocnego "loŁka" sprzedał

wiesz , w sumie dawno sie nie bilem , ale fakt wiekszosc walk ktore mam na mysli sa z czasow gimnazjum , wiec nie wiem jak by to wygladalo teraz.

np. w Belgii , bilem się z Indusem , był rok starszy i głowę wyższy z zaskoczenia walnąłem mu prawego to krew mu z wargi pociekła , wtedy on mi middle ja mu lewego i middle , on mi chyba z 2 cepy ja mu 1 i Polacy go odepchnęli. Czy bym wygral to raczej nie , ale początek nie był zly bo chłop byl w szoku z lekka.

Oczywiscie chlopaki rozumiem ze lepiej sie na tym znacie bo cos cwiczycie , wiec oczywiste jest ze lepiej bedziecie wiedzieli co do czego , ja poprostu mowie jak robilem do tej pory chociaz teraz po paru lekcjach z kolegami mysle ze zrobilbym to nieco inaczej.

zreszta teraz mam jednego chlopa na oku, jak do dorwe to wam napisze jak wygladala walka

PS. Musze sie pochwalic ;D bo jestem dumny ze mi juz 2 cm w bicku uroslo ;*

Dolcu 15-02-2010 14:40

Nie ma to jak kilka lekcji z kolegami zapewne teraz już miotasz ziąąą.

Pan i Wladca 15-02-2010 14:54

Cytuj:

PS. Musze sie pochwalic ;D bo jestem dumny ze mi juz 2 cm w bicku uroslo ;*
powtarzasz się a nie ma czym się chwalić...

Ile masz w łokciu? Na zgięciu, przy wyprostowanej ręce, bo to mówi najwięcej o sile i masie człowieka.

By$iu 15-02-2010 16:29

Na poczatku mozna robic te 2 cm w miesiac-dwa. Pozniej sie czlowiek cieszy jak sa 2 cm w rok ;-).

Pacz_knight 15-02-2010 16:52

A ja wrocilem jakis czas temu z treningu i szczerze mowiac to sensei dal nam (albo wiekszosci nubom) w kosc.
Machalismy shinajami kilkadziesiat razy na rozgrzewke, w roznym tempie, rozna technika, a na koniec treningu mialem tego wszystkiego dosc.
Ogolem to bardzo dobrze ze nie bylo lekko, przynajmniej poprawi mi sie kondycja, albo jej brak. xd
Teraz w ferie bede mial codziennie zajecia, po dwie godziny. Postanowilem ze wytrzymam przynajmniej tydzien - to bedzie swojego rodzaju sprawdzian. ;)

Sey 15-02-2010 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolcu (Post 2732841)
Nie ma to jak kilka lekcji z kolegami zapewne teraz już miotasz ziąąą.

Myślę, że wyjdzie mu to na + mimo tego, że nie było pod okiem trenera. Zawsze ma parę doświadczeń więcej niż laik ;)

Dragon-Fly 15-02-2010 18:19

2 tygodnie temu poszedłem na siłownie, pierwszy dzień po 5-ciu miesiącach przerwy. Następnego dnia nie mogłem wyprostować rąk (próbowałem wyrobić moją wcześniejszą normę - /ego/), po tygodniu było w porządku :d.

Sey 15-02-2010 18:28

Dlatego na początku nie można przesadzać ;)

Dolcu 15-02-2010 19:37

Sey a co co ćwiczysz =]?

Sey 15-02-2010 21:16

Przekrojowo, tajski + parter. ;)

Dolcu 15-02-2010 21:19

U mnie początki były najgorsze,gdy przyszedłem miałem pojęcie jedynie z filmików itd,gdy wpadłem z kumplem do klubu myślałem że treningi będą dość luźne że nie będzie od razu "bicia na pysk" konkretnego ale jednak było inaczej,i się zaczeło 1-szy nokaut,pierwsza porażka,pierwsze wygrane zawody,piękne uczucie =]

Sey 15-02-2010 21:23

Ja nie startuje, raczej trenuje tylko pod konkretne cele, ale to nie rozmowa na internet :)

Dolcu 15-02-2010 21:29

Haha,też miałem nie startować nie było mnie parę dni na treningach i kolega mi napisał "Ty Masz w czwartek zawody,ja nie startuje" co się okazało też miałem taki zamiar,zawody o ile były na godzinę 20,trener zadzwonił do mnie do domu poinformować mnie,ja powiedziałem ze nie czuje się na siłach i nie wystartuję,on powiedział że wystartuje i koniec,na następny dzień ktoś puka za drzwi obrócił mnie,kopnał w dupę kazał się pakować no i bez wyboru,a to był trener,wsiadam do jego samochodu a tam w środku ziomek i się śmieje ;d.

Sey 15-02-2010 21:30

A gdzie trenujesz i ile ? :)

Dolcu 15-02-2010 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2733017)
A gdzie trenujesz i ile ? :)

Arrachion MMA fighters Olsztyn,około czterech lat.

Sey 15-02-2010 21:47

No ja zaczynałem od judo . 6 lat, mistrz Polski południowej. Skończyłem z tym 3 lata temu ;). Teraz zupełnie co innego ;)

Pan i Wladca 15-02-2010 23:26

http://www.animalpak.pl/forum/viewto...er=asc&start=0

Ten gość prowadzi siłownie, na którą kiedyś chodziłem. To on uczył mnie wszystkich ćwiczeń i strasznie wkurzało mnie, że co chwila zwraca mi uwagę, że coś źle robię, także po jakimś czasie go unikałem. Później kumpel mi o nim opowiedział, że był mistrzem europy w kulturystyce, dalej mistrzem świata... no i trochę się zdziwiłem. Później tylko jego pytałem co i jak zrobić poprawnie :> a w miedzy czasie patrzyłem jak "nowych" też się czepia a ci go nie słuchają a wręcz się z niego śmieją.

Taka tam.... refleksja :>

Kulikos 16-02-2010 14:36

Miło poczytać, że gdzieś tam za kablem inni tibijczycy to nie same papieroski tylko chłopy z krwi i kości ;p wrazie co, to plate setów nam nie ukradną, nie?

Po pól rocznej przerwie wróciłem do "rzeźni" i szczerze mowiąc jestem strasznie zawiedzony ubytkami w sile. O masie ciała itd. nawet nie wspominam ;/
No ale regularne treningi mt nie dały mi przez ten smutny bezsiłkowy okres stoczyć się do końca ;d ciągle do przodu i jest zacnie.

Dark Sven 16-02-2010 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2733078)

Ci kulturyści to jednak za ładnie nie wyglądają, chociaż co kto tam lubi.

Dzisiejsza wizyta na siłowni skończyła się prawie skręceniem karku. Się nam komandosów zachciało >.>
Toteż znowu przerwa w jakiejkolwiek aktywności, do czasu aż będę mógł ruszyć głową.

Emcess 16-02-2010 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolcu (Post 2733019)
Arrachion MMA fighters Olsztyn,około czterech lat.

macie treningi tam na Kanta, nie? ; p bo tak sie wlasnie zastanawialem gdzie jest ten Arrachion : p

a ja niedawno zaczalem cwiczyc bjj w Berserkersach xd

Sey 17-02-2010 08:23

Zawsze mnie to ciekawiło. W BJJ macie garde, uderzenia na twarz itd? Czy tylko cos w stylu judo ?

Argen 17-02-2010 10:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2733501)
Zawsze mnie to ciekawiło. W BJJ macie garde, uderzenia na twarz itd? Czy tylko cos w stylu judo ?

Nie jestem pewien, ale to chyba zależy od szkoły. W jednych ćwiczy się tylko parter a w innych jest też troche stójki.

Emcess 17-02-2010 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2733501)

jest garda, nie ma uderzen, tylko technika.

Radix 18-02-2010 15:56

A ja znowu znalazłem czas na SW i się teraz zastanawiam, czy wrócić do starego dobrego boksu (sentyment), czy spróbować czegoś nowego, iść z duchem czasu i wybrać się na MMA

Dolcu 18-02-2010 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2733410)
macie treningi tam na Kanta, nie? ; p bo tak sie wlasnie zastanawialem gdzie jest ten Arrachion : p

a ja niedawno zaczelem cwiczyc bjj w Berserkersach xd

Dokładniej w Budowlance (Zespół Szkół Budowlanych)

Jako trenera masz pewnie Tomasza,albo takiego drugiego,nie wiem jak on tam miał ;d Bo wpierw jak do Camel Fight Clubu chodziłem to tam znałem od BJJ takiego tomka,był trenerem ;d

Emcess 18-02-2010 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolcu (Post 2734033)
Dokładniej w Budowlance (Zespół Szkół Budowlanych)

Jako trenera masz pewnie Tomasza,albo takiego drugiego,nie wiem jak on tam miał ;d Bo wpierw jak do Camel Fight Clubu chodziłem to tam znałem od BJJ takiego tomka,był trenerem ;d

aa to nie to, myslalem ze na Kanta na Jarotach ;

Sey 18-02-2010 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Radix (Post 2734032)
A ja znowu znalazłem czas na SW i się teraz zastanawiam, czy wrócić do starego dobrego boksu (sentyment), czy spróbować czegoś nowego, iść z duchem czasu i wybrać się na MMA

Ja Ci proponuje MMA, stary klasyczny boks super sprawa, ale jednak przez brak nóg i parteru jest ubogi :)

Radix 18-02-2010 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sey (Post 2734179)
Ja Ci proponuje MMA, stary klasyczny boks super sprawa, ale jednak przez brak nóg i parteru jest ubogi :)

Wiesz. Mam pojęcie o nogach, kolanach i łokciach, bo mam za sobą 3 lata MT. Brak mi tylko parteru, lecz jest jedno ale. Z własnego doświadczenia wiem, że na klasycznym boksie nauczę się szybciej. Owszem, MMA oferuje więcej, ale nim udoskonalisz technikę, minie o wiele więcej czasu. Tego się lękam, bo nie wiem, czy będę tu tyle lat, by opanować w odpowiednim stopniu technikę przy MMA. No i zależy dużo od sekcji. Będę musiał ogarnąć, jak jest z moją - czy dużo jest walki w parterze, czy stójka też jest ważna. Bo jednak bardziej zależy mi na stójce, niż parterze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:02.