Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Mortai 17-12-2006 19:16

Witam, mam pytanie.

Po jakim czasie znika widniejący w statystykach na tibia.com wpis 'Killed at Level X by X' ? Byłbym wdzięczny za szybką odpowiedź.

uurt 20-12-2006 18:21

mam problem... chodziłem sobie koło Thais i wszedłem do dziury przy tym Grenshore... zszedłem nizej i potem mnie wywaliło i pisze ze critckal error... i teraz nie da sie zalogowac, tylko wysyła sie jakis raport do CIpsoftu, ale potem poszedłem tam drugą postacią i stało się to samo co to może być ?? pomóżcie pleas...

Archer_of_Keltera 02-01-2007 17:15

ja mam pytanie, z jakich powodow moze nie dzialac mi www.tibia.com ?

sir'zizu 10-01-2007 12:33

Mam taki o to problem:
Przed 15 minutami zmieniłem sobie pocztę maila poprzez rkey'a. A teraz nie mogę wejsc na tibia.com na "My Account" - a co za tym idzie.. na grę też ;p. Dlaczego tak się dzieje, co zrobic zebym mogl wejsc? Czy na nowa poczte przyjda passy czy co?
------------

Problem już mam rozwiązany, ale proszę modków by usunęli to, bo jakoś nie daje rady :p

tale_miran 20-01-2007 09:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir'zizu (Post 1187658)
Mam taki o to problem:
Przed 15 minutami zmieniłem sobie pocztę maila poprzez rkey'a. A teraz nie mogę wejsc na tibia.com na "My Account" - a co za tym idzie.. na grę też ;p. Dlaczego tak się dzieje, co zrobic zebym mogl wejsc? Czy na nowa poczte przyjda passy czy co?

Dlatego, że CipSoft czasami wyłancza servery aby je zrestartować ( co dobe)
a wczoraj miałem też ten sam problem. Jezeli ciebie niemoże zalogować ani niemożesz wejsć na tibia.com to sprawdz czy masz modem podłączone a jeżeli możesz na inne strony to poczekaj ( poprawiają bo np. znaleźli jakiś bug)

NoooBeeeK 26-01-2007 20:24

NooooBoooWsssski PROBLEM !!!

ok prosze sie nie smiac na poczatek ;] ale gram na harmoni mimo ze jestem graczem malo doswiadczonym.... zaczolem grac na servie PVP.... i uwaga...
nie wiem jak zaatakowac ludzi !!!X( :baby: ....czyz to nie jest przykre...
jak klikam robi sie czerwony kwadracik poczym znika i wyskakuje komunikat ;(
co mam zrobic by zaatakowac ?

Celoz 27-01-2007 14:27

po prawej stronie masz ikonki typu dwa miecze, miecz z tarczą, tarcza, ludziki, itp. kliknij na ikonkę pięści.
@mortai: po miesiącu.

NoooBeeeK 10-02-2007 15:26

jaki masz internet ? sproboj na poczatek przeinstalowac tibie i przetestowac siec...

Yugigorre 15-02-2007 18:01

Dzisiaj mi sie cos zepsulo i na amerykanskich serwerach mam wielkie lagi a na niemieckich nie ma w ogole.
Wie kots moze dlaczego i czy to ja mam z czyms porblem czy cipsoft?
i czy ktos tak mial?

Shinjix 17-02-2007 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yugigorre (Post 1269774)
Dzisiaj mi sie cos zepsulo i na amerykanskich serwerach mam wielkie lagi a na niemieckich nie ma w ogole.
Wie kots moze dlaczego i czy to ja mam z czyms porblem czy cipsoft?
i czy ktos tak mial?

Jako, ze Ameryka lezy na innym kontynencie niz Polska, to naturalne, ze na tych serwerach bedziesz mial lagi. Gdy probujesz laczyc sie z amerykanskim swiatem, pakiety przechodza przez pol swiata, co wydluza czas kontaktu z serwerem - to powoduje lagi. Jedyny sposob, to (niestety) gra na niemieckich serwerach.

Pozdrawiam,
Shinjix.

Artoniq997 23-02-2007 23:57

Witam wszystkich mam pytanie co do questa anni, sam do konca nie wiem wiec sie chcialem zapytac :) jesli pierwsza ekipa zrobi juz questa to czy druga moze wejsc odrazu po niej i bez przeszkod wykonac go? Czy moze jest tak ze dziennie mozna sprobowac wykonac tylko jedna ekipa?

Dwimenor 24-02-2007 10:54

Tak-dziennie może wykonać go tylko jedna ekipa.

Artoniq997 25-02-2007 23:56

Mam jeszcze drugie pytanie. Jak to jest z tymi banami bo sam nie wiem czy one staja sie nie aktywne po jakims czy tez nie, kiedys podobno ban po 1/2 roku ban nieobowiazywal. Ktos rozumie o co mi chodzi ? xD

RaHak 26-02-2007 00:25

A jak myślisz? Ban jest wliczany do criminal records, a one są czyszczone co pół roku. Problem chyba rozwiązany.

cieju04 20-03-2007 11:10

Mały zwis w górach

Mam problem na który nie znalazłem odpowiedzi. Otóż grając w Tibie zobaczyłem kilka skrzynek, na które można było wejść. Więc wszedłem na nie i dostałem sie na jakąś górkę, niewielką. Gdy chciałem zejść jakiś gościu wziął te skrzynki w inne miejsce i teraz nie mogę zejść a niema innego wyjścia oprócz skrzynek.;( Czy jest jakaś komenda na samozabicie sie lub przedostanie sie do miasta? Prosze o szybką odp. bo moja postać ma 4 lvl i nie chce mi sie zaczynać gry od nowa. Z góry:) dziekuje

Astral55 24-04-2007 21:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cieju04 (Post 1324872)
bo moja postać ma 4 lvl i nie chce mi sie zaczynać gry od nowa

omg 4 lvl robi sie pol godziny

a co do problemu, musisz znalesc kogos zeby podstawil skrzynki i wtedy tylko zejdziesz

sticitra 24-04-2007 21:52

Pytanie o Rookgard

Hej! Gram w tibie od niedawna. Zauważyłem, że niektórzy na Rooku zmieniają swoją postać(np. w ducha), a wiem, że to idzie tylko zrobić przy 24 lvl magiem lub druidem przez czar Creature Illusion (Utevo Res Ina "potwór"). Z tego wychodzi mi pytanie: Jak zrobić na Rooku, żeby zmienić postać w potwora?
PS. (gram na serwerze Emepra).;(

Rybzor 26-04-2007 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sticitra (Post 1386847)
Hej! Gram w tibie od niedawna. Zauważyłem, że niektórzy na Rooku zmieniają swoją postać(np. w ducha), a wiem, że to idzie tylko zrobić przy 24 lvl magiem lub druidem przez czar Creature Illusion (Utevo Res Ina "potwór"). Z tego wychodzi mi pytanie: Jak zrobić na Rooku, żeby zmienić postać w potwora?
PS. (gram na serwerze Emepra).;(

Raz na rook (na wielkanoc tylko chyba? nie jestem pewny ;p) pojawia się króliczek na rooku i na mainie, który zamienia ludzi (kiedy sie do niego podejdzie) w ducha, wampira czy tam innego umarlaka na dość długi okres czasu.

Bravemind 28-04-2007 13:55

Problem z uruchomieniem Tibii

witam tak jak w temacie mam problem z ruchomieniem tibii mianowicie wyskakuje mi blad "Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphic mode." Co powinienem zrobic aby Tibia dzialala poprawnie?:o

RaHak 28-04-2007 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bravemind (Post 1393315)
witam tak jak w temacie mam problem z ruchomieniem tibii mianowicie wyskakuje mi blad "Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphic mode." Co powinienem zrobic aby Tibia dzialala poprawnie?:o

Są dwa wyjścia:
-Użyj guziczka szukaj.
-Przejrzyj dział o FAQ bo było to już kilkaset razy (dosłownie).

Bravemind 30-04-2007 08:44

przykro mi ale nie znalazlem nic na ten temat tak wiec prosze o msg jak ktos wie cos na ten temat :(

Grak 13-05-2007 00:48

Kolega namowil mnie na OTSa. Wszytsko OK az OTS sie zacial i wylogowalo mnie. Po tym zdarzeniu nie moglem juz normalnie grac w tibie. Mam wylaczony IP changer i po wlogowaniu sie w tibie to chodze sobie normalnie 2 minuty po miescie i nagle lag i kick. Probowalm restart kompa, reinstall tibii i nic. Nie wiem co zrobic bo tak sie nie da grac...

JoeCole 18-05-2007 15:16

pytanie

co moge zgłosic GM-owi oprocz tego ze ktos ma bota czy mc??

Ribery 18-05-2007 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grak (Post 1427462)
Kolega namowil mnie na OTSa. Wszytsko OK az OTS sie zacial i wylogowalo mnie. Po tym zdarzeniu nie moglem juz normalnie grac w tibie. Mam wylaczony IP changer i po wlogowaniu sie w tibie to chodze sobie normalnie 2 minuty po miescie i nagle lag i kick. Probowalm restart kompa, reinstall tibii i nic. Nie wiem co zrobic bo tak sie nie da grac...

1. Uninstall tibii. Wszelkich programów z nią związanych.
2. Czyścisz rejestr
3. Instalka tibii w innym katalogu
4. Nowe konto i jedziesz :p

Dwimenor 18-05-2007 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JoeCole (Post 1437238)
co moge zgłosic GM-owi oprocz tego ze ktos ma bota czy mc??

Wypowiedzi z trade, game chata, rl chata łamiące tibia rules oraz każde inne złamanie obowiązujących zasad.

OwNeDByGo 24-05-2007 18:37

mam problem
sciagnolem i zainstalowalem tibie i wyskakuje error 13 wiem ze gdzies juest taki temat ruszony ale nigdzie nie moge go znalesc
prosze o pomoc
z gory thx

Pro Mateusz 28-05-2007 22:58

usówanie postaci z konta

Nie gram w Tibię, ale mam postać na 87 lvlu. W związku z tym moje pytanie brzmi: Po jak długim czasie nieużywania konta postać zostanie usunięta?
Drugie pytanie: Czy konto też może zostać usunięte?
EDIT: Jeżeli jest gdzieś o tym artykuł to przepraszam i proszę o link. Ja nie znalazłem.

Celoz 29-05-2007 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pro Mateusz (Post 1455053)
Nie gram w Tibię, ale mam postać na 87 lvlu.

www.allegro.pl?
Nie, nie usuną jej. Wszystkie postacie o poziomie mniejszym niż 20 są kasowane po okresie jej poziomu w miesiącach (np. 4 lvl - po 4 miesiącach, 17 lvl po 17, itd.)

Felixian 29-05-2007 22:39

JAK moge wziasc slub ? od poczatku do konca... co potrzebuje... pierscionki itp. Dzieki z gory

Slythia 30-05-2007 02:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Felixian (Post 1456695)
JAK moge wziasc slub ? od poczatku do konca... co potrzebuje... pierscionki itp. Dzieki z gory

Nie ma czegos takiego, ze musisz cos zorganizowac... Wszystko zalezy od Ciebie. Wiec jesli interesuje Cie skromny slub to polecam zalatwic dwie obraczki (quest), kogos kto udzieli slubu... Czyli po prostu osoba, ktora sie przebierze i bedzie wypowiadac formulki slubne. I moze pare gosci. Lecz jesli wiekszy to wszystko zalezy od samych zainteresowanych. Mozna poszukac interesujacej sali (najlepiej w gh), zalatwic jeszcze jedzenie... Mozna tez oczekiwac od gosci prezentow ;). Wiec wszystko zalezy od twej inwencji.

kokosik89 01-06-2007 19:42

Problem

Mam problem!! zainstalowałem tibie i mam na ekranie czarne kropki jak jestem zalogowany. opcja show light effects nie chce sie zaznaczyc prosze o odp (szybko);(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Valisha 01-06-2007 20:30

@up
Miałam to samo po formacie kompa. U mnie pomogło ponowne zainstalowanie karty graficznej, może u Ciebie też pomoże. Jeśli nie, tam gdzie się włącza to show light effects na dole masz help, kliknij i jak dobrze znasz angielski to tam jest wszystko napisane :p

goraczek 10-06-2007 23:41

mam pytanie bo nie moge znalezc odp.... jak sie pisz eprywatne wiadomosci w tibi? :)

Rybzor 12-06-2007 00:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goraczek (Post 1478616)
mam pytanie bo nie moge znalezc odp.... jak sie pisz eprywatne wiadomosci w tibi? :)

Otwierasz okno prywatne i piszesz. Najłatwiejszy sposób na otworzenie takiego okna do kliknięcie ikony "folderu" w prawym górnym rogu dolnego panelu z czatami, po czym wpisanie nicku i kliknięcie enterka : p

Liquenne 26-06-2007 21:56

Mam problem... Otóż za jakiś czas mogę pojechać gdzieś na wakacje i jeśli przez pewien określony czas mnie nie będzie tzn. np. 1 miesiąc, to czy moje konto zostanie usunięte czy też nie? :)

Wg mnie jest to ważne zauważenie sprawy, gdyż są wakacje i takich przykładów może się pojawić kilkaset wprawdzie! Każdy z nas może gdzieś pojechać.

Prośbę swą motywuję skromnym doświadczeniem w Tibii, gdyż dopiero zacząłem w nią grać! ;)

Z góry dzięki za pomoc...

szczuri3 03-07-2007 11:31

odpowiedz

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rozi (Post 742586)
Mam maly problem z tibia.Mialem neta 128 i wczoraj zmienilem na inny ktory jest o wiele szybszy. Na tym starym necie niemialem zadnych lagow, a teraz na tym szybszym lagi sa straszne. Jakby mogl ktos mi powiedziec co jest tego przyczyna bede wdzieczny (te lagi sa caly czas ). :(
PZDR

hehe terz mialem taki problem ale usunolem pliki cookies dalem start-panel sterowania-opcje internetowe-usun pliki cookies

Iron 03-07-2007 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liquenne (Post 1513352)
Mam problem... Otóż za jakiś czas mogę pojechać gdzieś na wakacje i jeśli przez pewien określony czas mnie nie będzie tzn. np. 1 miesiąc, to czy moje konto zostanie usunięte czy też nie? :)

Wg mnie jest to ważne zauważenie sprawy, gdyż są wakacje i takich przykładów może się pojawić kilkaset wprawdzie! Każdy z nas może gdzieś pojechać.

Prośbę swą motywuję skromnym doświadczeniem w Tibii, gdyż dopiero zacząłem w nią grać! ;)
Z góry dzięki za pomoc...

Nie zostanie usunięte, możesz spokojnie jechać i wypoczywać:)

Martka 10-07-2007 20:29

A ja mam pytanie dotyczące outfitów: czy są one dostępne tylko dla osób z pacciem? Czu facc-owcy też mogą mieć outfit?

Slythia 10-07-2007 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1542159)
A ja mam pytanie dotyczące outfitów: czy są one dostępne tylko dla osób z pacciem? Czu facc-owcy też mogą mieć outfit?

Kazdy ma jakis outfit, czyli stroj. Podstawowe sa 4, osoby z paccem maja pare innych do wyboru. I tylko osoby z paccem moga miec jakies addony.

Martka 10-07-2007 20:40

No tak, ale czy facc-owcy mogą mieć addon? Bo jakiś koleś chciał mi wcisnąć addon i mówił, że facc-owcy też mogą mieć addony (jakiś bukiet, suknia ślubna..)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:32.