![]() |
mojego orka tez nikt nie komenci :( zkomencij ktos jest na 9 stronie :P
|
Bardzo dobra jest praca Lafiny (z dwarven bridge) i ta na poczatku z summonowanym dragon lordem :) niestety nie pamietam nicka autora
|
Praca Xxxardasss'a to dokładnie przerysowany wampir z gry magia i miecz.
Można więc powiedzieć że to kolejny już plagiat. |
Praca Cor Tibiarza to potwór z gry " Gothic 2 " radze modkom spradzic czy nie zostala sciagnieta ze strony Gothica ( np. www.gothic.g4ce.pl/ , www.gothic.pl/ , www.gothic.phx.pl/) Apropo ten potworek to Ork Elita...
|
@up
jest na gothic.phx.pl ale o wiele ladniejszy ja rysowalem tego patrzac na tamten i wyszedl mi o wiele gorzej :P a u mnie przedstawia on orc guarda nowego orka- powinien byc taki w tibii dla urozmaicenia :P |
Pomocy!! powiecie jak sie wkleja zdjecia prosze mam swoja prace do pokazania:)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Powiem tyle... bardzo ladnie odwzorowales tego orka... poprsotu wzorowo... :evul: Pozostawiam o bez komentarza , proze tylo o porownanie 2 rysonków... praca cor tibiarza oraz ta praca... http://www.gothic.phx.pl/galeria/dis...lbum=17&pos=12 Gdzie sie uczyles az tak dobrze odwzorowywac rysunki? tez bym tak chcial... :evul: :p :] :D |
CZy ktos mnie poslucha!!!! JAK sie wkleja zdjencia na forum prosze powiecie blagam was ;( ;( ;(
|
Cytuj:
http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=24 |
Cytuj:
|
@up
czlowieku myslisz ze to takie latwe ze ja wchodze widze orka, biore olowek i od razu mam orka? Musialem go wiele razy poprawiac, cala reke raz mu mazalem, glowe, i w ogole sie meczyl prawie 6 godzin!!!! Jest to w mojej wersji ork guard-powinni zrobic go w tibii, jest ork lider, ork wlocznik a brak guarda ;) |
A ja chciałabym powiedzieć, że oglądając prace doszłam do wniosku że więcej niż połowa to obrazki,szkice itp pościągane z przeróżnych stron. :confused: a z tego co dowiedziałam się czytając regulamin to nie o to w tym konkursie chodzi ;) ale musze przyznać że autorzy niektórych ostatnio dodanych prac wzięli sobie na poważnie ten konkurs i bardzo mnie to cieszy ;) B) Życze wszystkim którzy swoje prace namalowali sami szczęścia i :cup: konkursu ;)
P.S. Uważam że nie powinno być prac komputerowych ponieważ to nie dana osba ją robi tylko komputer ale coż nie ja ustalam regulamin Pozdro dla Adminów ;) P.S.1. Ja sama jeszcze dokańczam moją prace sądze że za pare dni się ukaże na forum :] :baby: |
Cytuj:
Sorka, ale chyba mało wiesz na ten temat .. pewnie ci się wydaję, że to chwilke i mam gotową pracę. Nawet nie wiesz jak się mylisz. Wymodelowanie, nakładanie tekstur, odpowiednie ustawienie oświetlenia, wyrenderowanie .. wiesz ile to trwa, ile trzeba włożyć w to pracy aby miało to jakiś sensowny wygląd ?? .... zapewne nie wiesz .... |
Cytuj:
Nazywa się chyba "Brave Fancer of Musashi Den" dawno w nią nie grałem. 100% plagier... Dlaczego? Bo jakbyś miał rysować sam to napewno nie zrobiłbyś rysunku niezwiązanego z Tibią lub Tibią.pl , bo wtedy twoja praca poszła by na marne... Cytuj:
Sir Azazel Użytkownik forum Data dołączenia: 25 09 2005 Dziwne, że taki wspaniały rysunek zrobiłeś niedługo po tym jak się zarejstrowałeś... -.- Obrazek z tego co widać umieściłeś koło godziny 16.00 :P PLAGIER!!! Wielu z was może powiedzieć, że ja tylko komentuję. Otóż mam już dobry rysunek na konkurs i robiłem go kilka dni.... Jeden mniejszy bład i zaczynałem od nowa... Dlatego sporo czasu to zajęło. Monk się dobrze prezętuje, ale mam spore kłopoty ze skanerem... Jutro chyba pujdę do kolegi i mi zeskanuję więc będę mógł umieścić też swój. |
Cytuj:
Co do orków... Co ma wspólnego guard (mam nadzieje, że wiesz co to oznacza po angielsku) z orkami? Berserker, leader, warrior, warlord... jakby nie patrzeć są to dość 'ofensywne' nazwy. Z założenia orki to plemie wybijające w furii wszystko na swojej drodze. Więc guard za bardzo nie pasuje (bynajmniej w tibii). To, że jest dwarf guard, nie oznacza, że orc guard też powinien być. Dari |
Cytuj:
|
Sithar... dzieki za slowa uznania! :D
|
a jak sie podoba wam moja praca ?XD
|
Siemka, dopiero dzis sie zarejestrowałem na Tibia.pl :) Ja też oczywiście startuje w konkursie ;) Moja praca jest jeszcze nie skończona... Szkoda mi tych ludzi, ktorzy sciągają obrazki z neta- jak nie mają pomyslow na wlasne prace to po co startują w konkursie :p W 100% zgadzam się ze słowami Tyrandee i innymi anty-plagiatorami :) Pozdro4all! paps.
|
POdajcie mi dokladny link co juz jest opisan!! A nie zebym ja szukal ja nie znalazlem plixka podajcie link!! ;(
|
Cytuj:
Gdybyś wiedział ile czsu zajmuje ulapienie najprostszej bryły... Znam wielu ludzi którzy próbowali bawić się w 3D, ale po kilku dniach "męczarni" z formowaniem kształtu wracali do zwykłego rysunku, żeźby. Jeśli nigdy tego nie próbowałeś to się lepiej nie wypowiadaj. |
Ktos Skomentuje mojego Hydra Seta?? jest na 9 stronie . Jak cos nie pasuje z regulaminem (którego nie moge odpalic nie wiem czemu) to niech powie a zrobie od nowa . plx piszcie cos :P
|
Adminie Otwurz Sie!
Drogi matkuie,bosalu,Dr omander zwracam sie do was prosbom czy byscie mi powiedzieli jak sie wkleja zdjecia na forum, albo chociarz link
pliska :( |
Kwaso twoj hydra set jest naprawde imponujacy :) co do tego elfa to ja nadal jestem przekonany ze to plagiat :) sorry ale naprawde tak mysle :) skonczylem rysowac mego geomacerna i za niedlugo powinien pojawic sie na forum ale niech ktos skomentuje moje dwie prace jedna na 7 stronie a drugi na 13 stronie dawac mi tu komenty !!!! :D
|
Quiqqly dziex za opinie a co do twoich rysunków podoba mi sie ten pierwszy na 7 stronie:) mozesz polaczyc dwa rysunki tworzace jednom calosc w jakies akcji :D
Pozatym jeśli modkowie uznajom ze moja praca nie jest zwiazana z tematem to trudno ... Biore sie wiec juz tera za inną prace jakby co, którą umieszcza za jakis czas ale tym razem nie w paincie xD Plagiaty won do depo :P:P:P:P |
Narysowalem obrazek na konkurs W marcomedia Flash MX Professional 2004. Jak go wstawic. Metoda z teamtu jak wstawaic obrazki na image schack napisane ze nie moze bycs typ Fla jaki zapisuje flash.
|
Cytuj:
po drugie ja nie mowie że niektóre obrazki zrobione w 3d czy na kompie są złe chodzi mi tylko o to , że robiąc rysunek odręcznie (oczywiście zakładając że nie jest to plagiat) też się bardzo namęczysz a sądze że nawet bardziej niż robiąc ten na kompie. Robiąc na kartce musisz wszystko dobrze przemysleć i rozplanować według miejsca (wielkość kartki) ;) i wogóle dużo dużo więcej B) |
Według mnie żeby rozwiązać wkońcu problem między zwolennikami grafiki komputerowej i "papierowej" Admini powinni rozpatrywać osobno grafike komputerową i tą rysowaną odręcznie ;) Ale nie ja to oceniam ;) to jest tylko moje zdanie :baby:
|
Bardzo przepraszam Tyrandee, z pośpiechu napisałem to w osobie męskiej.
A co do wątku o wyższości komputerów nad ołówkami, może go niekontynułujmy bo temat studnia w którym niema jednej słusznej odpowiedzi. |
Też tak sądze ;) po prostu komp i ołówek to dwie odrębne dziedziny ;) :]
|
Komp ma dośc dużą zalete... crtl+z. Ale ktoś kto zna się na rzeczy nie powinien mieć z tym problemu rysując na kartce. Zawsze można te dwie połączyć korzystając z zalet obu 'stylów' =)
|
To w jaki sposób moge zaprezentowac mój obrazek? Jak mam go wstawic na forum? Na jaki typ go zapisac?
|
we flash'u masz coś takiego jak export do jpg.
istnieje też druga metoda jak publish do jpg. możesz też poprzez kopiuj wklej przenieść to do painta i zapisać jako jpg. możesz też zrobić skreenshota i zapisać jako jpg. ewentualnie zrobić zdięcie ekranowi potem zeskanować i zapisać jako jpg chyba że masz cyfruwke, to odrazu dostaniesz to w jpg |
Dziękuje za pomoc. Naprawde bardzo dziękuje. Jednak jak exportuje sie z flash na JPEG(JPG) to jest nie ciekawa jakość. Ale jednak wstawiam moj rysunek teraz na forum. DZIEKUJĘ
|
powinno ci wyskoczyć okno z pytaniem o jakość. Takie z kilkoma suwakami. Pomanipuluj nimi.
Ewentualnie zrób to poprzez publish. Tam napewno będziesz miał panel do manipulacji jakością. |
Kojot "Hunter Profil"
"Lekcja rysowania i malowania Fantasy grafika komputerowa" autor Finlay Cowan, wyd. Arkady strona 21 |
Praca Khana wymiata bo:
-na temat (od razu widac ze to rysunek ala Tibia) -piekna kreska (szacunek) -jaskrawe kolorki (zeby w oczka Jury szczypaly) a po czwarte daje glowe ze tu bedzie pacc minimum 3 miesiace |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:20. |