Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Tibia i magiczny ołówek! [Komentarze] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51235)

Cor Tibiarz 26-09-2005 19:11

mojego orka tez nikt nie komenci :( zkomencij ktos jest na 9 stronie :P

Szaskald 26-09-2005 19:13

Bardzo dobra jest praca Lafiny (z dwarven bridge) i ta na poczatku z summonowanym dragon lordem :) niestety nie pamietam nicka autora

Aell Kenno 26-09-2005 19:14

Praca Xxxardasss'a to dokładnie przerysowany wampir z gry magia i miecz.
Można więc powiedzieć że to kolejny już plagiat.

<:::MIKE:::> 26-09-2005 19:29

Praca Cor Tibiarza to potwór z gry " Gothic 2 " radze modkom spradzic czy nie zostala sciagnieta ze strony Gothica ( np. www.gothic.g4ce.pl/ , www.gothic.pl/ , www.gothic.phx.pl/) Apropo ten potworek to Ork Elita...

Cor Tibiarz 26-09-2005 19:31

@up
jest na gothic.phx.pl ale o wiele ladniejszy ja rysowalem tego patrzac na tamten i wyszedl mi o wiele gorzej :P a u mnie przedstawia on orc guarda nowego orka- powinien byc taki w tibii dla urozmaicenia :P

Lord pepuska 26-09-2005 19:51

Pomocy!! powiecie jak sie wkleja zdjecia prosze mam swoja prace do pokazania:)

Lilianos 26-09-2005 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Erm...jak na 14 lat, to nie rysujesz jakos specjalnie dobrze. Sam mam 16 lat, a reprezentuje juz soba troche wiekszy poziom ;) - ale zaprezentowac nie moge, bo nie mam jak. Troche cwiczen w dziecinstwie dziala cuda :P

No cóż, wiem że nie jestem i nie będe plastykiem, ale aż tak tragicznie to nie jest :baby: :]

<:::MIKE:::> 26-09-2005 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cor Tibiarz
@up
jest na gothic.phx.pl ale o wiele ladniejszy ja rysowalem tego patrzac na tamten i wyszedl mi o wiele gorzej :P a u mnie przedstawia on orc guarda nowego orka- powinien byc taki w tibii dla urozmaicenia :P

Powiem tyle... bardzo ladnie odwzorowales tego orka... poprsotu wzorowo... :evul: Pozostawiam o bez komentarza , proze tylo o porownanie 2 rysonków... praca cor tibiarza oraz ta praca... http://www.gothic.phx.pl/galeria/dis...lbum=17&pos=12

Gdzie sie uczyles az tak dobrze odwzorowywac rysunki? tez bym tak chcial... :evul: :p :] :D

Lord pepuska 26-09-2005 20:02

CZy ktos mnie poslucha!!!! JAK sie wkleja zdjencia na forum prosze powiecie blagam was ;( ;( ;(

<:::MIKE:::> 26-09-2005 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord pepuska
CZy ktos mnie poslucha!!!! JAK sie wkleja zdjencia na forum prosze powiecie blagam was ;( ;( ;(

Wez mnie nie denerwoj tylko czytaj uwaznie tu masz opisane
http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=24

<:::MIKE:::> 26-09-2005 20:09

Cytuj:

@up

... a konkurs nie polega chyba na tym zeby znalezc cos fajnego na necie i przerysowac to oko w oko zab w zab.. zreszta nie ja to oceniam...

Cor Tibiarz 26-09-2005 20:14

@up
czlowieku myslisz ze to takie latwe ze ja wchodze widze orka, biore olowek i od razu mam orka? Musialem go wiele razy poprawiac, cala reke raz mu mazalem, glowe, i w ogole sie meczyl prawie 6 godzin!!!! Jest to w mojej wersji ork guard-powinni zrobic go w tibii, jest ork lider, ork wlocznik a brak guarda ;)

Tyrandee 26-09-2005 20:15

A ja chciałabym powiedzieć, że oglądając prace doszłam do wniosku że więcej niż połowa to obrazki,szkice itp pościągane z przeróżnych stron. :confused: a z tego co dowiedziałam się czytając regulamin to nie o to w tym konkursie chodzi ;) ale musze przyznać że autorzy niektórych ostatnio dodanych prac wzięli sobie na poważnie ten konkurs i bardzo mnie to cieszy ;) B) Życze wszystkim którzy swoje prace namalowali sami szczęścia i :cup: konkursu ;)

P.S.
Uważam że nie powinno być prac komputerowych ponieważ to nie dana osba ją robi tylko komputer ale coż nie ja ustalam regulamin Pozdro dla Adminów ;)
P.S.1.
Ja sama jeszcze dokańczam moją prace sądze że za pare dni się ukaże na forum :] :baby:

Aversin 26-09-2005 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tyrandee
(...)
P.S.
Uważam że nie powinno być prac komputerowych ponieważ to nie dana osba ją robi tylko komputer ale coż nie ja ustalam regulamin Pozdro dla Adminów ;)
(...)

No tak .. wpisujesz "Proszę mi wygenerować rusunek potworka na konkurs tibia.pl" <klik enter> ... i komputer "robi" Ci pracę.
Sorka, ale chyba mało wiesz na ten temat .. pewnie ci się wydaję, że to chwilke i mam gotową pracę. Nawet nie wiesz jak się mylisz. Wymodelowanie, nakładanie tekstur, odpowiednie ustawienie oświetlenia, wyrenderowanie .. wiesz ile to trwa, ile trzeba włożyć w to pracy aby miało to jakiś sensowny wygląd ??
.... zapewne nie wiesz ....

Rafals from hell 26-09-2005 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salem Paszczakilla

Po pierwsze... to nie jest związane z tibią... To jest z fantastycznej gry w jaką grałem na Playstation
Nazywa się chyba "Brave Fancer of Musashi Den" dawno w nią nie grałem. 100% plagier... Dlaczego? Bo jakbyś miał rysować sam to napewno nie zrobiłbyś rysunku niezwiązanego z Tibią lub Tibią.pl , bo wtedy twoja praca poszła by na marne...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Azazel
A oto i moja praca, mam nadzieję że jakość skanu jest wystarczająca :>

http://img218.imageshack.us/img218/9807/elfscout4zn.jpg

Prosiłbym również o ew. sugestię, a może coś poprawię :)
Pzdr

@down
quiqqly, co do autentyczności, w razie czego mogę wysłać papierową wersję lub jej zdjęcie zrobione cyfrówką. Słyszałeś o tym, że można swoje prace prezentować w necie? Chcesz to mogę podać Ci www gdzie mogłeś widzieć mojego elfa, o ile strona istnieje, bo ten rysunek już trochę czasu leżał...
Jak nie wiesz, to mnie nie obrażaj od plagiatorów -.^

Sorka ale cię obrażę... PLAGIER!!! Stary wczoraj zobaczyłeś konkurs i się odrazu zarejstrowałeś:
Sir Azazel
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 09 2005

Dziwne, że taki wspaniały rysunek zrobiłeś niedługo po tym jak się zarejstrowałeś... -.-
Obrazek z tego co widać umieściłeś koło godziny 16.00 :P
PLAGIER!!!

Wielu z was może powiedzieć, że ja tylko komentuję. Otóż mam już dobry rysunek na konkurs i robiłem go kilka dni.... Jeden mniejszy bład i zaczynałem od nowa... Dlatego sporo czasu to zajęło. Monk się dobrze prezętuje, ale mam spore kłopoty ze skanerem... Jutro chyba pujdę do kolegi i mi zeskanuję więc będę mógł umieścić też swój.

Dari 26-09-2005 20:36

Cytuj:

@up
czlowieku myslisz ze to takie latwe ze ja wchodze widze orka, biore olowek i od razu mam orka? Musialem go wiele razy poprawiac, cala reke raz mu mazalem, glowe, i w ogole sie meczyl prawie 6 godzin!!!! Jest to w mojej wersji ork guard-powinni zrobic go w tibii, jest ork lider, ork wlocznik a brak guarda ;)

Lepiej by było gdybyś sam coś zrobił od podstaw. Wbrew pozorom wpaść na pomysł jest najtrudniej, wykonanie jest wiele prostsze, każdy kto umie trzymać ołówek sobie z tym poradzi. A dobry pomysł na rysunek to inna bajka. To co ty zrobiłeś to potrafi moja drukarka, niektóre ksera i inne bezmózgie maszyny.

Co do orków... Co ma wspólnego guard (mam nadzieje, że wiesz co to oznacza po angielsku) z orkami? Berserker, leader, warrior, warlord... jakby nie patrzeć są to dość 'ofensywne' nazwy. Z założenia orki to plemie wybijające w furii wszystko na swojej drodze. Więc guard za bardzo nie pasuje (bynajmniej w tibii). To, że jest dwarf guard, nie oznacza, że orc guard też powinien być.

Dari

Movill 26-09-2005 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83
Cytuj:

(...)
P.S.
(...)

No tak .. wpisujesz "Proszę mi wygenerować rusunek potworka na konkurs tibia.pl" <klik enter> ... i komputer "robi" Ci pracę.
Sorka, ale chyba mało wiesz na ten temat .. pewnie ci się wydaję, że to chwilke i mam gotową pracę. Nawet nie wiesz jak się mylisz. Wymodelowanie, nakładanie tekstur, odpowiednie ustawienie oświetlenia, wyrenderowanie .. wiesz ile to trwa, ile trzeba włożyć w to pracy aby miało to jakiś sensowny wygląd ??
.... zapewne nie wiesz ....

No racja. Mi się wydaje, że na kompie to nawet trudniej, bo ręka zręczna, a trudno machać tą myszką ;)

Hendel 26-09-2005 21:20

Sithar... dzieki za slowa uznania! :D

Wierzba Ziom 26-09-2005 21:29

a jak sie podoba wam moja praca ?XD

Raven Karyn 26-09-2005 21:39

Siemka, dopiero dzis sie zarejestrowałem na Tibia.pl :) Ja też oczywiście startuje w konkursie ;) Moja praca jest jeszcze nie skończona... Szkoda mi tych ludzi, ktorzy sciągają obrazki z neta- jak nie mają pomyslow na wlasne prace to po co startują w konkursie :p W 100% zgadzam się ze słowami Tyrandee i innymi anty-plagiatorami :) Pozdro4all! paps.

Lord pepuska 26-09-2005 21:40

POdajcie mi dokladny link co juz jest opisan!! A nie zebym ja szukal ja nie znalazlem plixka podajcie link!! ;(

Paleon 26-09-2005 21:40

Cytuj:

Modelowanie w 3D wygląda jak żeżbienie i jest tak samo żmudna robotą.
Gdybyś wiedział ile czsu zajmuje ulapienie najprostszej bryły... Znam wielu ludzi którzy próbowali bawić się w 3D, ale po kilku dniach "męczarni" z formowaniem kształtu wracali do zwykłego rysunku, żeźby.
Jeśli nigdy tego nie próbowałeś to się lepiej nie wypowiadaj.

Kwaso 26-09-2005 21:56

Ktos Skomentuje mojego Hydra Seta?? jest na 9 stronie . Jak cos nie pasuje z regulaminem (którego nie moge odpalic nie wiem czemu) to niech powie a zrobie od nowa . plx piszcie cos :P

Lord pepuska 26-09-2005 21:56

Adminie Otwurz Sie!

Drogi matkuie,bosalu,Dr omander zwracam sie do was prosbom czy byscie mi powiedzieli jak sie wkleja zdjecia na forum, albo chociarz link
pliska :(

quiqqly 26-09-2005 22:04

Kwaso twoj hydra set jest naprawde imponujacy :) co do tego elfa to ja nadal jestem przekonany ze to plagiat :) sorry ale naprawde tak mysle :) skonczylem rysowac mego geomacerna i za niedlugo powinien pojawic sie na forum ale niech ktos skomentuje moje dwie prace jedna na 7 stronie a drugi na 13 stronie dawac mi tu komenty !!!! :D

Kwaso 26-09-2005 22:15

Quiqqly dziex za opinie a co do twoich rysunków podoba mi sie ten pierwszy na 7 stronie:) mozesz polaczyc dwa rysunki tworzace jednom calosc w jakies akcji :D

Pozatym jeśli modkowie uznajom ze moja praca nie jest zwiazana z tematem to trudno ... Biore sie wiec juz tera za inną prace jakby co, którą umieszcza za jakis czas ale tym razem nie w paincie xD
Plagiaty won do depo :P:P:P:P

Kizzora 26-09-2005 22:18

Narysowalem obrazek na konkurs W marcomedia Flash MX Professional 2004. Jak go wstawic. Metoda z teamtu jak wstawaic obrazki na image schack napisane ze nie moze bycs typ Fla jaki zapisuje flash.

Tyrandee 26-09-2005 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paleon
Modelowanie w 3D wygląda jak żeżbienie i jest tak samo żmudna robotą.
Gdybyś wiedział ile czsu zajmuje ulapienie najprostszej bryły... Znam wielu ludzi którzy próbowali bawić się w 3D, ale po kilku dniach "męczarni" z formowaniem kształtu wracali do zwykłego rysunku, żeźby.
Jeśli nigdy tego nie próbowałeś to się lepiej nie wypowiadaj.

Po pierwsze Chciałabym powiedzieć ,że chyba nieuważnie czytałeś to co napisałam dowód: jestem kobietą więc nie mam pojęcia dlaczego traktujesz mnie jak mężczyznę ( cyt: gdybyś wiedział, .. nie próbowałeś..) a więc najpierw dobrze przeczytaj co napisałam a potem się wypowiadaj ok??? B) :(

po drugie ja nie mowie że niektóre obrazki zrobione w 3d czy na kompie są złe chodzi mi tylko o to , że robiąc rysunek odręcznie (oczywiście zakładając że nie jest to plagiat) też się bardzo namęczysz a sądze że nawet bardziej niż robiąc ten na kompie. Robiąc na kartce musisz wszystko dobrze przemysleć i rozplanować według miejsca (wielkość kartki) ;) i wogóle dużo dużo więcej B)

Tyrandee 26-09-2005 22:40

Według mnie żeby rozwiązać wkońcu problem między zwolennikami grafiki komputerowej i "papierowej" Admini powinni rozpatrywać osobno grafike komputerową i tą rysowaną odręcznie ;) Ale nie ja to oceniam ;) to jest tylko moje zdanie :baby:

Paleon 26-09-2005 22:52

Bardzo przepraszam Tyrandee, z pośpiechu napisałem to w osobie męskiej.
A co do wątku o wyższości komputerów nad ołówkami, może go niekontynułujmy bo temat studnia w którym niema jednej słusznej odpowiedzi.

Tyrandee 26-09-2005 23:02

Też tak sądze ;) po prostu komp i ołówek to dwie odrębne dziedziny ;) :]

Dari 26-09-2005 23:07

Komp ma dośc dużą zalete... crtl+z. Ale ktoś kto zna się na rzeczy nie powinien mieć z tym problemu rysując na kartce. Zawsze można te dwie połączyć korzystając z zalet obu 'stylów' =)

Kizzora 26-09-2005 23:22

To w jaki sposób moge zaprezentowac mój obrazek? Jak mam go wstawic na forum? Na jaki typ go zapisac?

Paleon 26-09-2005 23:26

we flash'u masz coś takiego jak export do jpg.
istnieje też druga metoda jak publish do jpg.
możesz też poprzez kopiuj wklej przenieść to do painta i zapisać jako jpg.
możesz też zrobić skreenshota i zapisać jako jpg.
ewentualnie zrobić zdięcie ekranowi potem zeskanować i zapisać jako jpg
chyba że masz cyfruwke, to odrazu dostaniesz to w jpg

Kizzora 26-09-2005 23:37

Dziękuje za pomoc. Naprawde bardzo dziękuje. Jednak jak exportuje sie z flash na JPEG(JPG) to jest nie ciekawa jakość. Ale jednak wstawiam moj rysunek teraz na forum. DZIEKUJĘ

Paleon 26-09-2005 23:46

powinno ci wyskoczyć okno z pytaniem o jakość. Takie z kilkoma suwakami. Pomanipuluj nimi.
Ewentualnie zrób to poprzez publish. Tam napewno będziesz miał panel do manipulacji jakością.

okiren 27-09-2005 00:22

Kojot "Hunter Profil"

"Lekcja rysowania
i malowania
Fantasy
grafika komputerowa"

autor Finlay Cowan, wyd. Arkady

strona 21

shabrownik 27-09-2005 01:01

Praca Khana wymiata bo:

-na temat (od razu widac ze to rysunek ala Tibia)
-piekna kreska (szacunek)
-jaskrawe kolorki (zeby w oczka Jury szczypaly)

a po czwarte daje glowe ze tu bedzie pacc minimum 3 miesiace

Cor Tibiarz 27-09-2005 10:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dari
Lepiej by było gdybyś sam coś zrobił od podstaw. Wbrew pozorom wpaść na pomysł jest najtrudniej, wykonanie jest wiele prostsze, każdy kto umie trzymać ołówek sobie z tym poradzi. A dobry pomysł na rysunek to inna bajka. To co ty zrobiłeś to potrafi moja drukarka, niektóre ksera i inne bezmózgie maszyny.

Co do orków... Co ma wspólnego guard (mam nadzieje, że wiesz co to oznacza po angielsku) z orkami? Berserker, leader, warrior, warlord... jakby nie patrzeć są to dość 'ofensywne' nazwy. Z założenia orki to plemie wybijające w furii wszystko na swojej drodze. Więc guard za bardzo nie pasuje (bynajmniej w tibii). To, że jest dwarf guard, nie oznacza, że orc guard też powinien być.

Dari

nie zrozumiales mnie. moglbybyc w tibii guard, np. ochranialby slabsze oddzialy orkow, strzegl przejsc do jakichs questow, i stalby na bramie do orc fortess zamiast tych innych orkow itp. moim zdaniem by sie w tibii przydal ;)

Dari 27-09-2005 10:27

Cytuj:

nie zrozumiales mnie. moglbybyc w tibii guard, np. ochranialby slabsze oddzialy orkow, strzegl przejsc do jakichs questow, i stalby na bramie do orc fortess zamiast tych innych orkow itp. moim zdaniem by sie w tibii przydal ;)

To ty mnie niestety nie zrozumiałeś. Orki nie są rasą defensywną, idea guarda jakoch orka obronnego/ochronnego kłóci się z ogólnym stylem orków. Ale masz prawo uważać co tylko chcesz, nie przekonam cię - trudno =)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:20.