![]() |
No i co z tego? Wole kupic 17 letniego olsniewajacego po cenie 19 latka o tym samym skilu glownym i trenowac go przez dwa sezony (do osiagniecia 20 r.z) niz bulic o WIELE wieksza kase za 17 latka. Byc moze na dluzsza mete lepszy jest wariant kupienia od razu dobrego 17 latka do treningu, bo przez 3 sezony mozna go niezle wytrenowac. Ale niestety, jeszcze mnie nie stac. Moze na koniec tego sezonu kiedy sprzedam 3 olsniewajacych:)
|
Ale teraz nawet połowy sezonu nie ma:] Hoom, może pokażesz go <naczy skillsy i charakter>
Ja kupuję zwykle solidnych 18/19-latków:] PS. Czy wy nie umiecie fajnych stadionów znaleźć? Tylko jakieś 6,8 ligi.. |
Poprzedni mecz graliśmy na stadionie z Ekstraklasy :). Teraz zapomniałem tego zrobić... Trudno i tak wiele kibiców nie będzie. Ja ostatnio kupowałem zad 17latków jakieś 6 tyg. przed nowym sezonem. Cena za 6 zawodników to chyba było około 0,5 miliona. BTW djkuter fajny gif o GW w podpisie :D.
|
Cytuj:
|
Był tak tani bo jest stary i to antyclown :). Czyli jeśli nie masz kogoś z przywództwem wyszym niz zad to jest ryzyko, ze negatywnie wpłynie na morale zespołu. Ale ja bym się tym nie martwił, bo to raczej niewielki wpływ.
|
Cytuj:
|
Dupa, dziewiąta liga, ostatnio wciąż przegrywam. Niedawno wzmocniłem zespół trzema niezłymi (jak dla mnie) piłkarzami i zmieniłem ustawienie. Czekam na niedzielę. :]
Mam 800k na plusie, był milion, teraz inwestuję w piłkarzy. |
Cytuj:
edit: opłaca mi sie kupić 17 latka ze skutecznościa : solidny aby zdobywal doswiadczenie w następnych meczach?? troche newb jestem w tym hattricku |
warto, tyle ze pewnie za kilka godzin okaze sie ze nie bedzie cie na niego stac... 17-letni solidny... ciekawe do ilu milionow dojedzie.
|
Cytuj:
|
@hoomik
Właśnie nie masz lepszego przywódcy. W tym przypadku jest to losowe, który zawodnik działa na ts. Masz 2 zadków, więc prawdopodobieństwo, ze gość działa u ciebie jak antyclown wynosi 1:2. |
Hm.. Ja aktualnie mam 1.6 mln. Stadionu ponownie rozbudowywać nie będę. Jak myślicie w jaką formację powinienem zainwestować najwięcej? Atak mam już solidny i to mi wystarcza, gdyż w VIII lidze jestem. Nie wiem czy mam kupić solid. bramkarza czy dokupić obr/pom. Byłbym wdzięczny gdybyście mi coś doradzili.
|
z budzetm 1.6 mln mozesz sprobowac powalczyc o jakiegos dobrego juniora, a jak ci sie poszczesci to nawet dwoch-trzech, i trenowac ich do konca sezonu - za kilka miesiecy zwroci ci sie z duuza nawiazka.
|
ja jakis tydzien moze 2 tygodnie temu kupilem 19latka z zad forma solid napadzior za 100 tys (cos kolo tego) a wiec nie wiem co ty homik o mln mowisz:P
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Wlasnie kupilem solida napadziora 18 latka za 70 tys juz jest na liescie za 100 tys a wiec jak ktos chce niech licytuje :D
|
a ja sobie kupilem zdolnego juniora, za... 12k ;D
http://img213.imageshack.us/img213/5326/uwe7uc.jpg Do tego kilku dodatkowych specjalistow (nah, dopiero teraz zauwazylem ze mam ich zbyt malo, wczesniej uwagi nie zwracalem), takze razem z dwoma transferami w tym tygodniu raczej z dlugu nie wyjde... ale mam nadzieje ze sie oplaci ;) |
Mojemu 17-letniemu zawodnikowi, którego mam i trenuje od 3 tygodni,na treningu wszedł solidny skill skrzydłowy xD
|
Jakich macie trenerow ja slabego gdyz mnie nie stac na solida ale jak tylko wyjde z dlugu i uzbieram troszke kaseki to sobie go odrazu kupie
|
@hoom
http://img161.imageshack.us/img161/6379/daman6ib.jpg Za 16k... Who's da man? :] O kurde! Patrzcie na te staty (nie podam nazwiska, bo mi ktoś przebije :D) http://img215.imageshack.us/img215/912/walawam3ed.jpg Tylko za 16 k (na razie)! |
Cytuj:
Cytuj:
|
Solidną obrone?.. U mnie w obronie są piłkarze z zadowalającą defensywą. Na skrzydle zad. def/solid. skrzyd. na środku zad. rozgr./zad.def. No dzięki, czyli muszę kupić zawodników z solidną defensywą.. Podania i kondycja też się przydają w obronie?
|
Podania u obroncow przydaja sie tylko jak masz zamiar grac z kontry. Inaczej szkoda kasy.
|
http://img314.imageshack.us/img314/6969/junior18gr.jpg
Upolowałem takiego juniora. Potrenuję go i będzie z niego dobry skrzydłowy. Only 4k! :D |
co za czasy, zeby zadowalajacy juniorzy chodzili za takie grosze... i dobrze, za 2-3 sezony ten junior bedzie kosztowac nie 10k, a ~1mln ;] Mialem zaczac inwestowac w szkolke, ale poczekam z tym chyba jeszcze przez 1-2 sezony... az wyjde na swoje w finansach. Inwestowanie inne niz maksymalne imo mija sie z celem, im szybciej doprowadzi sie do solidnej szkolki tym lepiej... chociaz sezonowy koszt utrzymania 1,5mln troche jednak odstrasza ;/
|
nie wiem czego wy tak dobieracie juniorow do treningu :P
jak ja sobie fundne good trenera to bede kupowal mlodych zawodnikow z dobrym podaniem i kondycja zeby nie tracic czas na trenowanie tych glupot ktore i tak sie bardzo w meczu przydaje a wiec mojim zdaniem kupowanie zadka tylko na pozycji skrzydlowego czy rozgrywajacego a reszta do dupy mija sie z celem (Chociaz jestem poczatkujacym a wiec moge sie mylic :P) |
Właśnie dokonałem zakupu.. Trochę dużo zapłaciłem, ale to nic.
Simone Sacco (67489218) Lat 26, zadowalający stan formy, zdrowy Jest sympatyczny, z charakterem i uczciwy Poziom doświadczenia kiepski, przywódca przeciętny. Narodowość: Schweiz Wskaźnik TSI: 1 960 Pensja: 3 936 zł/tydzień w tym premia 20% Właściciel: SC Wolves Kartek: 0 Kontuzje: zdrowy Kondycja: znakomity Bramkarz: nędzny Rozgrywanie: solidny Podania: słaby Skrzydłowy: przeciętny Defensywa: przeciętny Skuteczność: zadowalający St.fragmenty: nędzny Dzięki temu zakupowi będę miał wreszcie pomoc kiepską i prawy napad znakomity xD Już nie mogę doczekać się niedzielnego meczu (testuje Norwegie XDDD) : ) Tak btw. polecam tą stronkę, przy promowaniu juniora http://www.hattrickitalia.org/cyf/ |
@Shan
ten twój koleś do trenowania wcale tak różowo się nie przedstawia:] 19-lat, 2x zad przy TSI ~300 to oznaka, że jest daleko do skoku na solida:] @Monte Nie przeglądałem twojego składu, tylko po prostu dałem "uniwersalne" porady. Jeśli masz zadów na pomocy, kup solidów:] |
Cytuj:
Pochwalę się swoim najlepszym młodym graczem (bo chyba już nie juniorem). Był u mnie od początku. http://img66.imageshack.us/img66/7821/junior22ms.jpg Mam farta. :] @down Od początku był w zespole. :D |
@Up: Niezły! Skąd go masz?
|
potrzebny mi sparingpartner bo nie moge wsrod swoich ziomkow znalezc (wszyscy zajeciX( ) jak cos to pisac do De'Masters B)
|
Cytuj:
Dobtrze jak jest wysokie, to taka 'szacunkowa' wartość zawodnika. Ten 21-latek b. fajny tylko kondyche ma słabą:] |
Cytuj:
|
up : gz bo naprawde ladny :)
ja mam 2 graczy dobrych ktorych mialem od poczatku solida skrzydlo + solid skutecznosc solid obrona + zad skutecznosc a nawed ich nie trenowalem a nie przypominam sobie zeby na samym poczatku mieli takie staty :P |
http://img438.imageshack.us/img438/9413/zek0dd.jpg
Moze na razie nie jest jakis super dobry, ale cos z niego bedzie ^_____^ |
@Shan
Wiem, że b. spostrzegawczy jestem ale chciałbym ci powiedzieć, że on będzie teraz grał ponizej możliwości, bo nie ma kondychy i się zmacha. PS. Trenujecie w przerwie sezonowej kondyche? |
|
Przegralem ;( a na dodatek nie wiem dla czego moja druzyna miala o 4 gwiazdki wiecej :/ a na dodatek mecz byl u mnie no ale na cale szczescie 185 tysiecy dostalem za kibicow nie to co wczesniej ( 50 tys -.-) a wiec moze jakos z tego dlugu wyjde co nie znaczy ze nie bede walczyl o 2 miejsce w lidze:P
|
Wygralem z Outsiderem 6-1. Cos obrona przespala troszeczke, bo przeciwnik wlasnie mojej druzynie strzelil pierwsza bramke w sezonie. Ale +3 punkty i hattrick srodkowego pomocnika dobrze swiadczy:)
|
znowu remis :/ ty razem 3-3 brak podstawowego obroncy (kontuzja) i 2 akcje przeciwnika prawym skrzydlem i 2 gole no nic przedemna mecz z liderem i wszyscy sa zdrowi :) zobaczymy
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:08. |