Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Propozycje Potworów na Rook'u (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=69636)

Jarasek9595 14-10-2007 11:04

Według mnie mogłoby byc nowe podziemie np. koło mino hell z bramką lewelową np. od 20 lvlka i były by tam minosy w większych ilościach roty i mogłyby byc dwarfy i dalej jakis quescik only rookstayer

Raimunt 14-10-2007 13:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jarasek9595 (Post 1694161)
Według mnie mogłoby byc nowe podziemie np. koło mino hell z bramką lewelową np. od 20 lvlka i były by tam minosy w większych ilościach roty i mogłyby byc dwarfy i dalej jakis quescik only rookstayer

No podziemia też by sie mogły przydac , może od 15 lvlu bo 20 mało kto ma na rooku

Raxev 14-10-2007 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jarasek9595 (Post 1694161)

A jest na mainie jakiś quest, np. tylko dla knighta?

A co do potworków, to faktycznie, mógłby być jakiś dwarf symbolicznie ;]

RookeR 14-10-2007 19:41

From me to Darushu :]

No może ja też "troszkę" się rozmarzyłem o tym Smugglerze :)
A tak na serio to zapomniałem sprawdzić jaki z niego jest loot ( bo mi niegdy warhamer nie wypadł), no ale zdarza się :). A Za olbrzymi błąd Przepraszam, sam go dopiero zauważyłem dużo później już po wystawieniu posta. A że nie umiem ich edytować ( bo jestem newbe na forum) wiec serdecznie przepraszam :)

__________________________________________________ ________

darushu 14-10-2007 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raimunt (Post 1694405)
Może od 15 lvlu bo 20 mało kto ma na rooku

Żebyś się niezdziwił... na tzw. mniej zaludnionych serverach graczy +20 lvl, jest w okolicach 40-50 w zwyż, nie mówie juz o serverach typu Antica, Tenebra gdzie takich graczy jest wprost multum.

Swoją drogą żadnych takich questów, bo zaleje Nas znowu fala pseudo-rookstayerów i nie będzie gdzie expic ;)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RookeR (Post 1695070)
No może ja też "troszkę" się rozmarzyłem o tym Smugglerze :)
A tak na serio to zapomniałem sprawdzić jaki z niego jest loot ( bo mi niegdy warhamer nie wypadł), no ale zdarza się :). A Za olbrzymi błąd Przepraszam, sam go dopiero zauważyłem dużo później już po wystawieniu posta. A że nie umiem ich edytować ( bo jestem newbe na forum) wiec serdecznie przepraszam :)

Ależ spokoojnie ;) Nikt nie jest nieomylny.

Valderor 15-10-2007 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darushu
Swoją drogą żadnych takich questów, bo zaleje Nas znowu fala pseudo-rookstayerów i nie będzie gdzie expic

Święte słowa. Specjalnych questów dla Rookstayerów od xx levela na pewno nie będzie, bo Rookgaard jest wyspą przede wszystkim dla nowych graczy (1-7 lvl). Addony to chyba najwięcej, o czym możemy marzyć.

Co do potworów: skorpion jest genialnym pomysłem, w końcu byłoby to jakieś wyzwanie (i runy antidotum nabrałyby sensu). Oczywiście powinien być na jakiejś górce, żeby nie można było go lurować na Bogu ducha winnych newbie.

Dwarf ostatecznie też mógłby być, chociaż jak dla mnie Rookgaard i dwarf to rzeczy jakby nie z tej samej bajki.

Co do lootu ze smugglera: 0-10 gp, Meat, Ham, 0-2 Torches, Knives, Combat Knife, Sword (semi-rare), Leather Helmet, Short Sword, Deer Trophy (very rare). Ja nie widzę tu nic, co by zakłóciło równowagę Rooka, a Rookstayerzy zbieraliby sobie trofea :-)

Świetny byłby moim zdaniem pojedynczy Orc Warrior, respiący się nieregularnie (np. podobnie często jak Sheng) w głównej jaskini orków. Ma tę wadę, że poison dagger przestałby być mitem. Ale za to stałby się mega-ultra-rarem...

I jeszcze jeden genialny pomysł, wyciągnięty z otchłani czasu (tzn. z 4. strony tego tematu):
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek
"Gdzies w glebi podziemi okrutne gobliny schwytaly piekna amazonke. Dreczyly ja, karmily zgnilym serem az w koncu biedna zbzikowala! Podobno zabila czesc swoich agresorow i blaka sie teraz po podziemiach atakujac kazdego kto sie za bardzo zblizy."

PS. @człowiek, który zaproponował slimy do skillowania: ja myślę że slimy by za szybko padały, już lepsze będą geomancery w training room.

Reboczyna 15-10-2007 01:30

Moim zdaniem powininen byc taki jeden dosyć dobry monster na rookgaardzie.. zamkniety w jakims pomieszczeniu gdzie moga go wszyscy otwierac (móglby to byc Dwarf,Ghoul,Dwarf Soldier, Talantura) :D

Peere91 18-10-2007 07:58

A WEDŁÓG MNIE TO POWINIEN BYDŹ AXE MUTANT TO TAKI AXE CO ATAKÓJE ZUYH LÓDZI!

temat zal.pl ;>

Tayute 18-10-2007 13:03

Moze cos normalnego

Z tego powodu ze sam jestem rookslayerem potzreba tam czegos fajniejszego niz jakies 6 rotwormsow ktore biore na solo ;/
moze cos typu jakiegos war wolfa ew. orc warriora i jakiegos dwarvika
i mzoe wiecej questow np na jakies studded legi kture sa trzymane przez 4 orc warry a pozatym to nic :P

Podzro for all

SquintZebra 18-10-2007 13:21

większość ludzi podchodzi do obecności niektórych potworków z pozycji rookstayera, to błąd
1. trzeba podejść do tego z pozycji max 7 lv
2. trzeba podejść do tego wg historii rooka

i teraz wnioski
1. Przed ostatnim upem w zasadzie poziom potworków był równoważny dla poziomu postaci, niestety update kompletnie to zaburzył, teraz praktycznie od 3-4 lv przestaje być na rooku nauka a zaczyna się wbicie tego 8 lv żeby wyjść
2.Powinni wprowadzić coś mocniejszego, ale znowu nie slime ani podobne bo już byłaby przesada, nie widzę problemy z rarach wystarczy je zabrać (smugler, warior), nie bylo problemow z zabraniem poisonow z minosow nie powinno być i teraz
3.Kwestia historii: jeśli już jakieś potworki to wytłumaczalne, coś co może wynikać z historii rooka
Przykładów nie podaję bo ten post bardziej miał sie zająć zasadą a nie konsekwencjami
P.S.uprzedzając ewentualne protesty rookstayerów (sam mam 40 lv na rooku), ale staram się patrzeć na rooka jak na miejsce nauki dla nowych graczy

darushu 18-10-2007 15:03

yy... Slime nie, za dużo expa i jest poprostu za słaby :(

Grimer 18-10-2007 15:08

najlepiej nic nie dodawac...:D jak bym chcial ubijac slimy lub dwarfy to bym na maina wyszedl

Paladin'Popek 18-10-2007 18:34

jakis potwor ktory by szli teamem ze np. jeden koles nawet taki sunrise nie dalby rady poniewaz ten potwor sie tak szybko leczy ze musialo by isc z 20 osob i kazdy walic hity za 20 wtedy by byla jakas mozliwosc, quest taki jak poi tylko na rooku bo np. taki mino hell to idzie rookstlayer na 20lvlu i expic tam moze...

potwory to jakis slime, orc warrior, trolle wszystkie, orc shaman gdyby nie to ze wypada WoP

Wiceros 03-11-2007 21:12

Boss

Resp - obok Wasp Tower , w kamiennym kregu.
Summonuja sie automatycznie Fire Devil 2*slabszy niz jest (oczywiscie bez loota) 4

HP - 1160
Czary:
Life Drain 0-20 , Haste , Fire Ball 0-100, Exori 0-130, Melee 0-100 , Heal Light 14-22

Wyglad
Fire Devil
Predkosc - 60 lvl (bez haste)
Zmiennosc czlowieka - slaba

Loot = 2 rare item , jeden bardzo rzadko a drugi rzadko (np miecz 2 reczny slabszy od SS ale lepszy od katany) , kasa 0-65 gp , bronze amulet , fishing rod.

Prawdziwy boss a nie jakies duperele....

BTW , zapomnialem o expie i summonie potwora..

EXP - 650
SUMMON - nie mam pojecia ;)

darushu 03-11-2007 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiceros (Post 1727794)
Boss

Resp - obok Wasp Tower , w kamiennym kregu.
Summonuja sie automatycznie Fire Devil 2*slabszy niz jest (oczywiscie bez loota) 4

HP - 1160
Czary:
Life Drain 0-20 , Haste , Fire Ball 0-100, Exori 0-130, Melee 0-100 , Heal Light 14-22

Wyglad
Fire Devil
Predkosc - 60 lvl (bez haste)
Zmiennosc czlowieka - slaba

Loot = 2 rare item , jeden bardzo rzadko a drugi rzadko (np miecz 2 reczny slabszy od SS ale lepszy od katany) , kasa 0-65 gp , bronze amulet , fishing rod.

Prawdziwy boss a nie jakies duperele....

Obok wasp tower odpada... najlepiej zeby to cos respilo się w zamknietym pomieszczeniu... najlepsze miejsce, Orc hell (zwane także jako grota buntowników), dlaczego? Dużo miejsca pozatym byla by nawet mozliwosc wyropowania pod same schody :D zaraz kolo wejscia do komplexu jaskin :D

Sam_Swordstone 06-11-2007 23:41

Moje propozycje to:

-Dwarfy (ale te zwykłe)
-Gobliny
Hmm.... Swamp trolle by były dobre ale Frost nie bo nigdzie nie ma śniegu ani lodu :p

Jeszcze dobrze byłoby dać Carrion Worma (dla PACC) B)

Wiceros 07-11-2007 16:49

Gobliny sa btw ;)

Macikko 09-11-2007 20:06

;]

ja bym wprowadzil swamp trole kazdy da znimi rade hmmm moze tibia bug i minotaur archer (dla rokstarleyów) i broń wand of vortex (chyba tak sie pisze) w quesicie dla FACC trudnym i u npc za 700gp ;] i gobliny dla facc zeby bylo ich troche jak snake

Marcin24 09-11-2007 20:10

Cytuj:

dla rokstarleyów
A co to jest?
Cytuj:

broń wand of vortex
I SD, UH, i pełno innego...
Cytuj:

quesicie dla FACC trudnym i u npc za 700gp
To po co quest, skoro na 5 lvlu można sobie kupić?

Regoor 14-11-2007 15:41

Ja bym nic nie dodawał.
Osoby, które zostają na Rookgaardzie robią to z własnej, nieprzymuszonej woli.
Trzeba się po prostu liczyć-przed podjęciem decyzji-że levele będą przychodziły wolniej i będzie je trudniej zdobyć.
Dodawanie potworów, np. [MONSTER]Orc Warrior[/MONSTER], czy [MONSTER]Smuggler[/MONSTER] lub też innych, jest bez sensu.

_BERCIK_ 15-11-2007 17:16

Jak dla mnie, nie powinno sie dodawac nowych potworków, ale bossów powinni dac. Np. Boss rotwormów (Apprentice Rotworm :p:D)przed katana questem. Jak chcecie bic lepsze potwory to na maina, czy wy nie rozumiecie ze ta wyspa jest stworzona po to żeby dac przedsmak maina, a jak ja robili to nie wiedzieli ze bedą rookstayerzy;] No i np. Z shenga mlw i knife, z bossa rotów cos tam i moze jakis outficik ? ;D Ale pamietajcie :P co za duzo to nie zdrowo ;D

Ale ten Fire Troll dobre :P dobre dobre calkiem dobre:P

Wojtek.93 15-11-2007 21:02

ja bym zaproponowl tylko jednego nowego potworka na rooku : Dwarfa!(zwyklego!)
hp tyle samo co na mainie,exp taki sam ale:
-copper shield nie looci sie albo baardzo rzadko
i dobrze by bylo gdyby wystepowal w jakich podziemiach(no wiecie cos w stylu kopalni :)

Subaru 24-11-2007 19:58

Ja bym tylko chcial , aby dalo sie dostac do ghula i minotaura maga , ale zeby z mino maga niebylo lota tylko poprostu for fun bo chain legi to przesada jak na rookgaard . I powinien na rooku leciec poison dager z minosa ;/;(

Ujo 24-11-2007 20:39

Ja bym wprowadził Centipede ale by z niego nieleciał poision dagger by gdyby tak z takiego potwora leciał ps to było by do dupy.Bo co to za gra mino na 5 hity troll na 2 hity oraz kilka respów skorpiona dla urozmaicenia gry.

Meneriarz 30-11-2007 13:55

Wydaje mi sie że na Rooku powinno byc:
2x wieksza mapa
Dwarfy
Gobliny(FACC)
Ghoule
Carrior Wormy
zbroje:
Scale armor
brass armor
brass legs
chain legs
Clercial mace
swordy nowe
i Questy nowe
i tereny dla Rookslayerow:cup::)

Urbinho_Rook'Slayer 17-01-2008 12:35

Bardzo bym chciał by na rookgaardzie respił się chociaż 1 Orc Warrior. Żadko leci z niego Copper Shield,a jeszcze bardziej Poison Dagger :]

kino121 17-01-2008 19:21

moze nowa wyspa??

jesli by zrobic wyspe alla rokard tylko ze zamiast minosow biegaja dwarfy soliedry itp
qesty z sofem i tak dalej wyspa sie nazywa nie main ani rokard
rostayers word czy inaczej jak kto chce
potwory lepsze troche wiecej z maina
niechce mi sie wymieniac potworow jakie by mogly byc bo juz kazdy je proponowal

Sorki za bledy8o8o8o8o

Athelas 17-01-2008 19:22

Cipsoft niestety nie zrobi terenów dla rookstayerów, bo ich nie lubi :p za to do 8lvl można by było spokojnie expić na:

[MONSTER]Dwarf[/MONSTER]ach
[MONSTER]Swamp Troll[/MONSTER]ach
[MONSTER]Frost Troll[/MONSTER]ach
a jak już trolle to i [MONSTER]polar bear[/MONSTER]y

problem w tym, że na rooku nie ma lodu :( mogli by wprowadzić taki teren (na północy).

A rook~ to wyspa, więc i [MONSTER]Island Troll[/MONSTER]e

nic mocniejszego nie trzeba, bo to tylko takie co przed 8lvl można ubić :) jak mocniejsze, to i tak nie wprowadzą (chociaż tego też nie)

Kopineczeq 17-01-2008 19:57

ja bym chciał aby na rooku codziennie w środku miasta respił się morgaroth :) joke na serio to przydał by się 1 resp amazonek

Sehrman 18-01-2008 20:35

wg. mnie powinien być co jakiś czas najazd na rooka powiedzmy... beholdera albo dwarw solidera - coś takiego żeby urozmaicić grę - co do loota z nich to powiedzmy że by był tylko gold no chyba że cip's zgodzą się żeby ktoś na rooku posiadał beho shielda ;)
takie najazdy urozmaiciły by troszkę grę ludziom którzy postanowili nie opuszczać rooka już nigdy - co wy na to ?

a i jeszcze fajnie by było żeby katana quest kończył się potyczką z carrion wormem - nie jest specjalnie trudny ale łatwy na pewno nie jest dla low lev

Ferdek_Dziki_Zul 24-01-2008 17:45

Wg. mnie na rook powinni wrzucic mostek przez ktory mogli by wejsc rookstayerzy lvl15+ :p a tam siedzialy liony,cantipede z 1 ghoul no i 2 orci warriory :p nie kazdy dalby rade z fire elemental. aha i jeszcze powinni cipy dac jakies nowe eq, proponuje:
-soldier helmet
-brass armor
-dark shield
-spike sword (quest od 30 lvl np.)
no i to by bylo na tyle, pozdro :p

HeXeehon 24-01-2008 21:17

Teeeee.......

1.niechby wstawili swamp trolle na bagnach - CIPY nie wstawia
2.Troll Chempion - gdzies na szczycie wiezy trolli
3.dog - skille
4.cat - patrz dog
5.squirrel - xD
6.Bat - urozmaicenie podziemii
7.Island Troll - Rook to wyspa no nie??
8.Amazon - w sumie small ruby...ale czemu nie xD
9.Slime - mozna by...

chyba wszystko...

Snick 24-01-2008 22:31

Ja bym nie dodawał żadnych podworków. Ale bym dodał jakąś arene walk taka jak w Svazongrod (nie wiem jak to sie pisze).

player331 24-01-2008 22:36

Jakby dodali te monstery to rook nie byłby rookiem tylko wyspą non-pvp...

Asash 24-01-2008 22:39

Więcej rotów B)
1. Dwarfy
2. Carrion Wormy
3. Mino Guard
4. Wszystkie Trolle
:)

Depeszowiec92 26-01-2008 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HeXeehon (Post 1861094)
Teeeee.......

3.dog - skille
4.cat - patrz dog

chyba wszystko...

Ta na pewno poskilujesz sobie na dogu :|

Moim zdaniem na rooku nie powinno być nic dodane, przecież to wyspa do uczenia nowicjuszy a nie do zostawania na niej i gadania, że kiedyś "mosze ja zdopende esesa"

Drupiofpolska 26-01-2008 10:04

Mi by wystarczył Dwarf i gobliny dla FACC.. Po co jakieś mino guardy i carion wormy ?

crystal12 26-01-2008 13:59

spojrzcie na to z innej perspektywy.

Spojrzcie na to z innej perspektywy. Rook to rook - wyspa nowych. Na rooku nie mogą być potwory typu fire devil czy witch. Muszą to być potwory, które można pokonać przed 10lvlem (wyjątkiem jest sheng, ale to boss). Takie potwory mogłbybyć np jak:
[MONSTER]Dwarf[/MONSTER]
[MONSTER]Frost Troll[/MONSTER]
[MONSTER]Swamp Troll[/MONSTER]
[MONSTER]Polar Bear[/MONSTER]
[MONSTER]Winter Wolf[/MONSTER]
a skoro rook to wyspa (jak ktos @up powiedział) to mogłybybyć też:
[MONSTER]Island Troll[/MONSTER]
Mogliby dodać lodowy teren na północy dla frostów itp.
Wg. mnie przydała by się pustynia, na której mogłybybyć:
[MONSTER]Larva[/MONSTER]
[MONSTER]Centipede[/MONSTER](pod ziemią)
i może pare respów [MONSTER]Scorpion[/MONSTER]a/[MONSTER]Crab[/MONSTER]a dla urozmaicenia gry.
Pod pustynia na -3/-5 mogłybybyć tomby w których byłyby:
[MONSTER]Skeleton[/MONSTER]y
i pare [MONSTER]Ghoul[/MONSTER]i dla urozmaicenia gry jak scorpion.
Może też do podziwiania za ścianą:
[MONSTER]Fire Devil[/MONSTER]/[MONSTER]Mummy[/MONSTER]/[MONSTER]Witch[/MONSTER]/[MONSTER]Ancient Scarab[/MONSTER]/[MONSTER]Scarab[/MONSTER]/[MONSTER]Crypt Shambler[/MONSTER], ale tylko za ścianą i do podziwiania.
Ale i tak CIPSoft tego nie zrobi
Ale i tak wątpie żeby CIPSoft to zrobił. Chociaż może kiedyś...

Jarus_noobek 26-01-2008 20:33

Demony

Mi sie śniło że na mino hell zamiast 6mino i 2 wilkow jest 6 demonow i 2 dragi!:D

A tak na poważnie ti przydałoby się wprowadzić żabcie i Dworc Venomsnipera ewentualnie Spit Nettle.

kuki505 27-01-2008 00:04

Ja zawsze traktowałem rook jak przygotowanie do maina ;p Zawsze starałem sie z niego jak najszybciej wyjść :D Uważam że te potwory były by zbędne... Rookstayerzy sami wybrali taka trudna ścieżke i jak już ktoś wcześniej wspomniał nowe potwory by wszystko to zaprzepaściły ;p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:57.