Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

Berials 05-12-2005 20:30

re :UP

Temat może założyć zajerestrowany użytkownik, a poradnik może napisać każdy, lecz w dziale "Wasze propoz. poradników", stamtąd dobry poradnik może zostać przeniesiony do działu "Poradniki".

Chemik50 05-12-2005 20:32

??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Berials
re :UP

Temat może założyć zajerestrowany użytkownik, a poradnik może napisać każdy, lecz w dziale "Wasze propoz. poradników", stamtąd dobry poradnik może zostać przeniesiony do działu "Poradniki".

k
tylko poweidz mi czy ja moge zalozyc temat? jak tak to napisz pokoleji w punktach:D

Zack Mena 06-12-2005 15:37

Zółte promienie

Jak ja uderzam w przeciwnika ii on dostanie w zbroje to czy to sie liczy jak chmurka czy nie ???

Selverius 24-12-2005 13:17

dobry poradnik dzieki niemu mam takie skile hehehehehe :D

name: Selverius :flaga_pl:
lvl: 19 :D
skile : 67\67 :miecz:
m.lvl : 4 :mag:
profesja : Knight :wiking:

You were my buddies in the day or night.
I came to laugh, to cry, to fight.
I came to see how much we are the same.
I came to know your soul, if not your name.

_p3z3tn00nk4 26-12-2005 11:08

Super poradnik , bardzo mi się podoba ; d

Offits 30-12-2005 18:21

Coś o skilowaniu...

Mam bardzo ważne pytania na które nie znalazłem odpowiedzi w innych postach.
1)Na jakich potworkach jest najlepiej trenować żeby skile rosły jak najszybciej?
2)Czy szybkość rośnięcia skili jest związana z jakimi potworkami sie trenuje?
Za odpowiedzi z góry dziękuję

Offits 30-12-2005 18:23

Coś o skilowaniu...

1)Na jakich potworkach i w jaki sposób jest najlepiej trenować żeby skile rosły jak najszybciej?
2)Czy szybkość rośnięcia skili jest związana z jakimi potworkami sie trenuje(np z dwarfami czy slimami)?

Zielevitz 30-12-2005 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Offits
1)Na jakich potworkach i w jaki sposób jest najlepiej trenować żeby skile rosły jak najszybciej?
2)Czy szybkość rośnięcia skili jest związana z jakimi potworkami sie trenuje(np z dwarfami czy slimami)?

1) Nie
2) Nie

:D

Zgredeczek 05-01-2006 16:13

Lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez r8kie
SHIELD PO CO TO KOMU

Tak tak niepotrzebna jest tarcza,
zdziwienie mnie też zdziwiło gdy widziałem coś następującego :

kumpel z DWURĄCZNĄ bronią otrzymuje komunikat :

XX:XX You advance in shielding

To nie jest żart,
ja sam zlogowałem się aby wam to przekazac.

CO??!! Ja kiedy chodziłem z bronią 2 ręczną po 2 godz. treningu z rotami na max defie WCALE mi shielding nie urósł. Chyba ci się coś popierniczyło....może to był wcześniejszy awans z shielddem?? X(

Wlochacz Rajek 05-01-2006 16:30

Skilling shield bez shielda??

Cos mi sie nie wydaje ze to mozliwe by walczac samym mieczem oburencznym miec shiekdin wieksz... :)... cos jest nie tak... :]

Moze udalo mu sie to... gdyz mial zboje, helm, spodnie i buty...:)

Swiniak Filemon 06-01-2006 10:31

poradnik fajny ale...

ten ostatni updejt... poradnik zostal stworzony przed nim i tu pojawia sie moje pytanie, czy cos sie zmienilo w treningu, czy lepiej wchopdza skile itp.

Neaniver 08-01-2006 14:27

Mam pytanie dotyczace treningu paladynem - otoz uderzajac ze spearow w trolle nawet na full def. bardzo szybko je zabijam, przez co trening staje sie bezsensowny. Czy jest sens trenowac na czyms innym przy znikajacych broniach rzucanych? Czy musze pogodzic sie z ta sytuacja?

/Pozdrawiam

Sin Hero 11-01-2006 09:20

Świetnie sie spisałeś! Ale...(zawsze jakieś "ale") wszystko śliczne, ładne tylko gdzie trening mag. lvl'u?? :P

Berials 12-01-2006 08:01

re: UP

Ja Ci powiem jak trenować mlvl skoro tego nie wiesz...
Zjedź coś i jak będziesz miał 20mp to wpisz "utevo lux" i naciśnij enter. I tak przez tydzień aż zrobisz 4magiclvl.

Krystianziomecik 14-01-2006 10:41

O lol trenieng:P

Kurde ja mam 12 lvl a mam slebe skille ;( 37/28 :P 8o moze ktos ma posatc w Thais na servie empera??numa numa jej numa numa jej numa numa jej numa numa numa jej

SZAFIX 14-01-2006 14:18

zaówazylem bardzo ciekawa rzecz mianowicie zdjalem shilda gdy bily mie 2 potwory ku mojemu zdziwieniu zamias ciosy isc na arm ciosy dalej szly shilda z poczadku pomysalem ze to pewnie przez bron zdjolem bron i dalej szlo na chmurki zdjolem wszystko i tylko blod hity szly (przez to ze sie zagapapile i to pisalem padlem i stracilem z 65 na 63 skila ;( )

Hadi 14-01-2006 15:45

Szafix:
Te żółte promienie chyba oznaczają że np. potforek cie nietrafił i w tym Raynold sie chyba pomylił ;P ale ja niejestem tego pewien =)

baczusek 15-01-2006 08:15

Spoko poradnik naprawde fajny. Dla mnie sie na pewno przyda gdyz dopiero rozpoczynam ttrening ostry . pozdro ;)

baczusek 15-01-2006 08:33

zapomnialem tylko dodac ze nie do konca zgadzam sie z tym treningiem z potworkami. Przeciez jak ma sie armor to one czesm omijaja shield iwala w arm i to sie nie liczy do awansu

Policja 18-01-2006 09:08

Fajny poradnik

Najbardziej podoba mi sie czas trenowania teraz wiem ile musze czasu poświęcić. :crusader: :crusader: :crusader: :crusader:

~Arthas~ 18-01-2006 21:17

GZ poradnik bardzo fajne teraz bede wiedzal ze potworek mnie nie musi trafiac(nie wiedzialem tego ;( ) i bede wiedzal ile czasu rosna skille.

Baran 18-01-2006 22:27

Niewiem jak wy myślicie,ale mi tam trenownie shielda pomogło i pomaga.Osobiscie trenuje w swordzie i mi sie najbardziej podoba właśnie sword.

tomson1992 19-01-2006 19:21

ahh ten trening

Witam.Czytalem na temat treningu i musze powiedziec ze duzo sie nauczylem :)
Pierwszy raz gram knightem i wiem ze najwazniejsze są skille bez skilli to nie knight. :p
Kiedys gralem pallem oskillowalem się i hack zrobilem roczna przerwe i teraz od 3 tygodni gram w Tibie mój knighcik :

lvl 17 - nic nie expie prawie :P
m lvl 3 - hmm musze powiedzec ze nie wiedzialem ze tak powoli idzie u najta
skille - 62/61 hmm dla niektórych male jak na 3 tygodnie granie ale ja sie ciesze ze takie mam ;)

ZYCZCIE MI POWODZNIA MAM ZAMIAR WBIC W NAJBLISZSZYM CZASIE 75 AXA :cup:

To TyLe PoZdRo =]

Qadam 19-01-2006 19:38

Dobrym pomyslem jest tez trenowanie na slimach. Po pierwsze mnoza sie wiec nie ma klopotu z loorowaniem. Po drugie maja slaba obrone, wiec nie trzeba sie martwic ze zadajemy za malo blood hitów. No i po trzecie maja sporo zycia. Sam na nich skiluje. Tylko troszke mocno wala jak ma sie slabe skile i eq. Pozdr

ps. Nie czytalem wszystkich postów wieć jeżeli ktoś wcześniej napisal to co ja to przepraszam za powtórke.

mwlodi 21-01-2006 14:16

@up

No slimy są niezłymi "pomocnikami" , jak już powiedział Qadam.
Eq wystarczy średnie, skille 60+. Można startować na niższych, ale to chyba nie ma sensu ;)

Sir Vuferix 22-01-2006 06:48

Skille

Ja mam knighta na Celeście (non-pvp) ze skillami 51/50 (na 10 lvl)B) .
moje eQ to:
Steel Helmet
Knight Armor
Beholder Shield
Ma Być Fire Sword (narazie zbieram)
Plate Legs
Boot

Czy może mi ktoś powiedzieć czy to jak na ten server dobrze ?
Z góry thx
Pozdro for all

Termith Peel 22-01-2006 20:23

Przejżysty poradnik, zasługuje na pochwałe8o

Patryczeqq 28-01-2006 11:40

Witam. mam problem, poniewaz wlasnie zaczalem grac knightem, wyszlem na maina i cwicze skile. mam dopiero 24/24 i strasznie wolne one ida!!! czy jest to mozliwe ze wolniej mi ida skile? aha, ide w cluby, prosze powiedzcie jakiego mam cluba uzyc i trybu aby wydajniej trenowac, ps. trenuje na trolach w ab. prosze o odpowiedz!

M@teusz833 30-01-2006 23:19

gdzie najlepiej trenic?

moim zdaniem najlepiej trenowac tam gdzie sie niekrecą ludzie ;)
dobre miejsca:
~niedaleko orclandu wysuniete miejsca gdzie łowimy rybki obstwiamy sie parcelami i nas niewalą nas te słabe potwory co sie tam kręcą (to wcale niejest tak blisko orclandu :D )
~wyjscie z hellgate zamykamy mostek od scrodka i sobie trnimy na dole ;)

:sword: tyle ze jest maly problem bo mam o 7 mniej shieldingu niz fightingu :D

moim zdaniem to 2 bardzo dobre miejscowki a wy gdzie radzicie trenic? :)

P.S.
dobre ale sprawdzone :D --> osób sporo można spodkać :D

Bop of Danera 08-02-2006 13:58

senja vega greenshore jeziorko w kazo

Mr.Samochodzik 09-02-2006 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold
Nie masz racji. Na każdą turę możesz zablokować 2 ataki tarczą. Sprawdzałem. Cały eq do plecaka, na sobie tylko tarcza. Biorę 2 spidery - wszystko na tarczę. Biorę trzeciego - co turę zadaje mi dmg. Biorę dodatkowo wilka - trzeci bug i wilk co turę na zmianę zadają mi dmg. Chyba tyle wystarczy, a biły w różnym czasie. Blokowanie tarczą naraz = w ciągu jednej tury możesz zablokować ataki tylko dwóch potworów.

chyba jednak nie :

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibianews.net
• Every Poff, Bloodhit AND Armorhit is counted for shielding.

@DOWN chyba se to do podpisu dam :D xD

Lucznik 09-02-2006 14:51

Ej już nie rozumiem, jesli juz zablokuje sie w tym treningu(tak ze co 5 strzal bedzie sie liczyl), to jak mam sie odblokowac ??

Dahal 10-02-2006 12:13

Tak Ray,
Jeśli chodzi o shielding z bronią dwuręczną to...
Leci ale bardzoooo powoli i awans jest prawie nie możliwyn ake jednak
może sie zdarzyć :D

NiKy 12-02-2006 23:32

mam pytanie czy jest roznica kiedy skiilluje majac na sobie p-set, dragon shield i najslabsza bron, a majac k-set,dragon shiled i najsłabszą bron ;]?? (czy te skile rosna wtedy szybciej czy tak samo???)

Berials 14-02-2006 11:44

re: NiKy

W prędkości skillowania nie ma różnicy.

W jakości może być tylko taka że w k-set potwory będą Ci zadawały mniej obrażeń (chociaż dwa potwory do skillowania typu rotworm,dwarf czy minotaur na dragon shield i p-set i tak nic nie powinny zadawać).

Zresztą, jeśli trenujesz i na moment odejdziesz od komputera i tą chwile wykorzysta PK (czego oczywiście Ci nie życze) to zawsze lepiej stracić coś z p-seta niż z k-seta :).

Alaxar 14-02-2006 16:20

hahahzzzzzzzzzzzzxxxxxx tak tak tak

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold
Nie masz racji. Na każdą turę możesz zablokować 2 ataki tarczą. Sprawdzałem. Cały eq do plecaka, na sobie tylko tarcza. Biorę 2 spidery - wszystko na tarczę. Biorę trzeciego - co turę zadaje mi dmg. Biorę dodatkowo wilka - trzeci bug i wilk co turę na zmianę zadają mi dmg. Chyba tyle wystarczy, a biły w różnym czasie. Blokowanie tarczą naraz = w ciągu jednej tury możesz zablokować ataki tylko dwóch potworów.

saaaaaddddddddddddddddddddddddddddd

paladinek123 18-02-2006 12:56

jakoś mnie nie przekonuje...... :/

nie mam zastrzezen co do treninu (co, jak na czym) ale przeciez mozna urzywac czekos innego a nie same włucznie( np: kamienie 10atk.) z nimi na luzie z 2 rotami skilujesz ile wlezie! ale mam zastrzezenia co do długosci przejcia ze skila na awns następnego ;( wg twoich obliczen ze skila 78 na 79 trzeba 22 h a ja stanowczo moge powiedziec ze to nieprawda (mój palek właśnie wchodzi na 79 dyste i zrobienie 70 % zajeło mi ok 3-4h :] B) :] ;) :cup:

Sir Artur II 21-02-2006 09:25

Widze że sie nieźle napracowałeś.....
GRATZ :D

Master Slayer 21-02-2006 09:47

ej mam pytanie czy oplaca mi sie grać Pallkiem:>??

Asti 24-02-2006 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Slayer
ej mam pytanie czy oplaca mi sie grać Pallkiem:>??

omg >.<

CZłOWIEKU URWALEś SIE Z KSIęZYCA CZY SPADłES Z CHOINKI?????

LOLKU NAUCZ SIę SZUKAć X( X( X( X( X( X( X( X(

sorry....poniosło mnie :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:14.