Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Plotki i Ploteczki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97926)

suchy1992 21-09-2007 08:26

News:
Dnia Sep 21 2007, o 02:42:16 Filho de Rookgaard zginą na skeletonie.

http://img483.imageshack.us/img483/7286/fihogn5.jpg

Kafil 21-09-2007 10:10

@uzupełnienie
Jest to Rekord pod względem śmierci na rooku,pobił on Sporro ,który padł na 72 poziomie

darushu 21-09-2007 16:52

Najwidoczniej kicknął mu bot :) Oby takich więcej kicków...
A do tego jak można stwierdzić z jego komentarza:
- retired. Śmiało, można ogłosić ze z rooka znika kolejny "botter"...
Oby tak dalej :)

Sebarka 21-09-2007 18:31

Trzeba zrobić ekipe na Balerze i tam trzeba potrapować Voodoo ( chyba pacc arena trolls )

vns.rlz 22-09-2007 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebarka (Post 1661190)
Trzeba zrobić ekipe na Balerze i tam trzeba potrapować Voodoo ( chyba pacc arena trolls )

jestem za i moge dołączyc do ekipy ;)

Scobel 23-09-2007 20:35

Nadal sie ludzimy wszyscy ze wytepimy botterow. Trza przestac o tym gadac to i oni sie zamkna a z czasem temat zniknie ... wytepic sie ich nie da 1 ded 2 nowych wraca ...

Fpitolony w sprawe 24-09-2007 19:49

News:
No i jest szosty 90. lvl - Ferumbras de Rookgaard .

:<

Gofin 24-09-2007 23:13

@Up
Ale w wyścigu do 100lvl liczą się już chyba tylko 2 osoby:
Rookguardian de'Bove i Wesoły Rookstayer.
Z drugiej strony:
http://www.pskonejott.com/otc_displa...=Voodoo+Rhythm

Scobel 24-09-2007 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 1666872)
@Up
Z drugiej strony:

Hmm licza nie licza ... wszystko bedzie wiadomo jak ow osoba zdobedzie dany 100 lev ... przed zdobyciem tego poziomu wszystko to czyste spekulacje ...

Fpitolony w sprawe 25-09-2007 16:26

Cytuj:

@Up

Oczywiscie wszyscy wiedza, ze tych osob jest wiecej, ale mowimy tu o postaciach ;)

kuba1324 25-09-2007 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1667372)
Oczywiscie wszyscy wiedza, ze tych osob jest wiecej, ale mowimy tu o postaciach ;)

Ja nie wiem, proszę o dowody...:)

MasterTusk 25-09-2007 16:42

Cytuj:

@Up
Z drugiej strony:

jestem ciekaw o co tak naprawdę walczą

News:

http://allegro.pl/item248161548_tibi...ow_tanio_.html

gracz Alexes on Rook[41 rookstayer] postanowił spróbowac swoich sił na allegro.pl

mam nadziedje ze ktos szybko rozpatrzy mój report, jesli nie to pobawie się z nim w sprzedawce i kupca ;)

Deoaoe 25-09-2007 22:12

News, a właściwie ciekawostka.

Nikczemny Frajer 40 Premium

http://allegro.pl/item248641038_tibi...s_okazja_.html

Czuję, że kiedyś wszyscy wylądują na Allego.pl :/

darushu 28-09-2007 23:41

Nius:
Jak można to zobaczyć, na stronie www.rookstat.com pojawił sie bug, który pokasował (miejmy nadzieje ze chwilowo), baze danych... ogólnie rzecz biorąc widoczni sa jedynie ci Rookstayerzy ktorzy aktualnie sa online i maja +22 level.
Miejmy nadzieje ze szybko wszystko wroci do normy:)

Scobel 29-09-2007 00:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez darushu (Post 1671948)
Nius:
Jak można to zobaczyć, na stronie www.rookstat.com pojawił sie bug, który pokasował (miejmy nadzieje ze chwilowo), baze danych... ogólnie rzecz biorąc widoczni sa jedynie ci Rookstayerzy ktorzy aktualnie sa online i maja +22 level.
Miejmy nadzieje ze szybko wszystko wroci do normy:)

Uzupelnienie:
"Dnia 28.09.2007 popularną stronę www.rookstat.com dopadły chwilowe problemy techniczne. Na dana chwilę, tj: 23 00 nie można odczytać/sprawdzić statystyk wszystkich graczy Rookgaardu (+22lev) danego serwera. W chwili obecnej są widoczni tylko graczy będący Online. Jak udało się nam dowiedzieć, problemy te wynikają z przenoszenia danych na nowy dedykowany, długo oczekiwany serwer. Do rana powinno wszystko wrócić już do normy. Administrator RookStat przeprasza nas za wynikające z tego przenoszenia problemy i prosi o cierpliwość oraz wyrozumiałość.

Uaktualnienie:
O godzinie 23 20 statystyki strony www.rookstat.com zostały całkowicie wyłączone.

http://i190.photobucket.com/albums/z...echProblem.jpg"

Andarist 30-09-2007 22:36

20:53 [CHAR]Wictor Mcklayer[/CHAR] [60]: 20:53 You advanced from Level 59 to Level 60.

ze swiata Furora, neistety screen z przyczyn glupich lagow nie wyszedl, coz i tak ten na 50 lvlu byl chyba lepszy a jeszcze sie nei ukazal na tibia.pl

Scobel 30-09-2007 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andarist (Post 1675088)
20:53 [CHAR]Wictor Mcklayer[/CHAR] [60]: 20:53 You advanced from Level 59 to Level 60.

ze swiata Furora, neistety screen z przyczyn glupich lagow nie wyszedl, coz i tak ten na 50 lvlu byl chyba lepszy a jeszcze sie nei ukazal na tibia.pl

Sorki wszystkich ze sie uniose, jesli niechcecie, niemozecie, niecos tam nietam cos to nie czytajcie:
Ukryty tekst:
Nie sadzisz noobkow ze kurde to nie jest odpowiedni temat ?? I co to ma wspolenego z plotkami loku bolku ?? Jak bys dal fotke to bym ci powiedizal Gz oczywiscie jak bys dal w odpowiednim dziale a tak to zal i juz

Evol 30-09-2007 23:13

@up
Cytuj:

4. Niusy o awansach jedynie co 5 lvl'i, poczynając od 50 (55, 60, 65 etc).
Więc o co ci chodzi? o.O
(GZ dla kolejnej 60-tki)

@Topic
Na RookStat wystąpił ciekawy bug, spowodowany prawdopodobnie przeniesieniem servera. Wszyscy, którzy wbili dzisiaj poziom mają poprzedni z wczorajszego dnia co daje taki efekt w Przyroście doświadczenia:

http://i243.photobucket.com/albums/f...okStat/lol.jpg

@down
Ok. To powiedz mi czemu jest wczorajsza data przy poprzednim awansie jak np. Voodoo wbił 91 ~5 dni temu?

Cytuj:

jak juz piszesz to poprawnie i dokladnie ...
tak można by napisać przynajmniej raz dziennie pod twoim postem.

Scobel 30-09-2007 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evol (Post 1675166)
@up

Więc o co Ci chodzi? o.O
(GZ dla kolejnej 60-tki)

@Topic
Na RookStat wystąpił ciekawy bug, spowodowany prawdopodobnie przeniesieniem servera. Wszyscy, którzy wbili dzisiaj poziom mają poprzedni z wczorajszego dnia co daje taki efekt w Przyroście doświadczenia:

Hmm jak by ci to powiedziec nie nie jest to bug z powodu przenosin :) ... a raczej zmian na samej stronei w kodzie PHP ... jak juz piszesz to poprawnie i dokladnie ... napisz @ to dostaniesz bez problemu odpowiedz na swe pytania od admina rook stat )

Raxev 01-10-2007 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1676133)
Neffss:
Fesóly RuKsteyer affansofal na dziefiesciotnego piąąątego lefla!

;>

@Down (ale wyżej)
Kaman na dułela!
Wersja normalniejsza:

News:
[CHAR]Wesoly Rookstayer[/CHAR] awansował na poziom dziewięćdziesiąty piąty.

Fpitolony w sprawe 03-10-2007 19:31

News:
Strona rookstat.com zrobila sonde na temat boterow na stronie. Ja mam nadzieje, ze bedzie jak w opcji czwartej.
:P

Scobel 03-10-2007 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fpitolony w sprawe (Post 1678580)
News:
Strona rookstat.com zrobila sonde na temat boterow na stronie. Ja mam nadzieje, ze bedzie jak w opcji czwartej.
:P

Po pierwsze, nie RookStat zrobila a TibiaCity ... Po drugie, debilny pomysl i glosowanie. Bo skoro GM, CM nie moga w 100% za kazdym razem stwierdzic czy dana osoba bottuje to jak zamierzaja to sprawdzic ONI ?? Bedzie to conajmniej krzywdzace i niesprawiedliwe.

Kshaq 03-10-2007 21:34

@up
Scobel nie myślę, aby ta sonda była robiona w celu pomocy GM'om, lecz w celach ogólnoinformacyjnych - kto jako botter może czuć presję innych gracz, ponieważ wiedzą o tym, że on bottuje (lub się mylą).

Ruki 04-10-2007 00:11

@up
Kolega zgadzam się z Tobą :]

Scobel 04-10-2007 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1678846)
@up
Scobel nie myślę, aby ta sonda była robiona w celu pomocy GM'om, lecz w celach ogólnoinformacyjnych - kto jako botter może czuć presję innych gracz, ponieważ wiedzą o tym, że on bottuje (lub się mylą).

Lecz z tego co rozumiem chodzi o to ze jak ktos komus udowodni - chodz nie jeste napisane jak kiedy i gdzie, ze bottuje to zostaje skasowany z listy na RookStat, tylko wiem ze na pewno bedzie to w ilusc przypadkach niesluszne i niesprawiedliw. Wedle mnie w pierwszej kolejnosci powinni kasowac ludzi z insomnia, bo to juz bardziej zawiewa na bottowanie. A reszty nie da sie na 100% udowodnic .... nawet GM nigdy nie jest w stanie dociec prawdy w 100%
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RookStat dodala nowe "OPCJE":
1. Pod tym linkiem http://www.rookstat.com/insonesonline.php mozna zobaczyc osoby z tzn Bezsennoscia (Insomniac), ktore aktualnie sa online.
2. A spod tego linku http://tibiaaddons.tibianetwork.net/ mozna sciagnac TibiCam, a to ma chyba pomagac w skladaniu dowodow i raportow, w celu skreslen osob z rookstat. Co zabawne od TibiCam o wiele lepsze wedle mnie jest HyperCam 2 ktore mozna odpalic w kazdym momencie i nagrywac.

Ogolnie tak jak mowie, wiele osob bedzie rapotrowalo z zazdrosci. Przez co rookstat straci swoja bezstronnosc.

Ameriov 04-10-2007 14:49

Scobel masz racje, nie powinni przyjmowac filmikow jako dowodow, bo wszystko moze byc jednym wielkim fake, tak jak z dodaniem kilku osob, w tym mnie do GBL na tibia.com... A tak btw to lepszy od hypercam jest SnagIt(ale tylko wersja full).

Palkair 04-10-2007 18:29

<delete this post>

vns.rlz 04-10-2007 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 1679366)
Scobel masz racje, nie powinni przyjmowac filmikow jako dowodow, bo wszystko moze byc jednym wielkim fake, tak jak z dodaniem kilku osob, w tym mnie do GBL na tibia.com... A tak btw to lepszy od hypercam jest SnagIt(ale tylko wersja full).

Mówicz botter ?

Xzizikur 05-10-2007 09:18

Rookstat.com obchodzi swoje drugie urodziny :)! Wszystkiego najlepszego.

Xzizzbit.

Raxev 07-10-2007 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1684639)
@Scobel
Ja też myślałem, że botuje się dla Lvlu. Ale widzę, że niektórzy używają bota i nawet nie wiedzą po co.

Śmieszna prawda, ale prawdziwa prawda ;d

Scobel 09-10-2007 00:56

Wesoly Rookstayer staje sie 2 graczem pod wzgledem lev na rookgaardzie w Tibii. Hmm no coz ... chyba powoli wyjasnia nam sie sytuacja z 2 osoba ktora zdobedzie 100 lev ... na rooku.

Down:
To sie wysililes ... ale co to ma z tematem wspolnego ...

vns.rlz 09-10-2007 09:22

Grats Wesoly ;p

kuba1324 09-10-2007 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1686682)
Down:
To sie wysililes ... ale co to ma z tematem wspolnego ...

Lepsze 'grats' od 'u noob, nie wysiliłeś się'.

Każdego niusa można skomentować, @vns.rlz właśnie to zrobił. Komentarze z tego tematu są usuwane po jakimś czasie, więc nie ma co ubolewać nad zaśmiecaniem forum. Kto jak kto, ale ty powinieneś o tym wiedzieć specjalisto od spammu.

Moim zdaniem setka należy się bardziej de'Bove, a niżeli Wesołemu. W końcu to ona ma dłuższy staż.

Pozdrawiam.

@Down.
Cytuj:

CO do usowania komentow... kiedy ostatnio widziles jakas reakcje modka na Tajemnicach Rookgaardu ? Wiec sami mozemy zadbac o to co swe ...
Choćby 2 dni temu w kwestii Mówicza. Posty w TR są usuwane codziennie, po prostu tego nie dostrzegamy.

Scobel 09-10-2007 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kuba1324 (Post 1687098)
Lepsze 'grats' od 'u noob, nie wysiliłeś się'.

Każdego niusa można skomentować, @vns.rlz właśnie to zrobił. Komentarze z tego tematu są usuwane po jakimś czasie, więc nie ma co ubolewać nad zaśmiecaniem forum. Kto jak kto, ale ty powinieneś o tym wiedzieć specjalisto od spammu.

Moim zdaniem setka należy się bardziej de'Bove, a niżeli Wesołemu. W końcu to ona ma dłuższy staż.

Pozdrawiam.

Spam mozna czynic na dwa sposoby ... domysl sie jakie. CO do usowania komentow... kiedy ostatnio widziles jakas reakcje modka na Tajemnicach Rookgaardu ? Wiec sami mozemy zadbac o to co swe ...

I 100 lev nie powinien nalezec sie za czas poswiecony grze ... bo to bez sensu by bylo ... kto wbije to wbije i juz.

Kshaq 09-10-2007 17:09

Panowie spokojnie... Jak każdy wie TR mają moda - Instynkt, która nas zaniedbuje. Scobel ma rację. Tylko my możemy dbać tu o porządek, ponieważ reporty nie zawsze przynoszą należyty efekt.
Wejdźcie na OWiON i zobaczcie... 1 str. i kilka tematów o po prostu Gównie Maryny. W OWiON'ie było tak prawie od zawsze. W TR trochę to ochłonęło, ale właśnie przez takie posty wracamy do pierwotnego stanu TR.
Dlatego przed każdym postem pomyślmy, czy naprawdę jest potrzebny, czy przekażemy tym jakąś konkretną myśl...

Raxev 09-10-2007 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scobel (Post 1687133)
I 100 lev nie powinien nalezec sie za czas poswiecony grze ... bo to bez sensu by bylo ... kto wbije to wbije i juz.

Dokładnie. Nasuwa się od razu tekst 'sie gra sie ma', RdB odchodzi na emeryturę, wbija 2 lvle i znowu.. a z tego co wiem Wesoły gra ciągle; kiedy tam ostatnio widzieliśmy w commencie napis retired, jeśli w ogóle?

darushu 09-10-2007 23:02

@Instynkt
Wzruszające ;)

Scross'Rooker 09-10-2007 23:08

Ta to sie wysiliła "żart".
Fajnie to pisała, taki list pożegnalny xD. Simon reprezentujesz na bardzo wysokim poziomie Candię.
Powodzenia RdB jak i Wesoły.
Edit:
Bardziej ckliwy ten list od "spowiedzi" Austina.

Palkair 09-10-2007 23:39

<delete this post>

piotrek26111 10-10-2007 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raxev (Post 1687448)
Dokładnie. Nasuwa się od razu tekst 'sie gra sie ma', RdB odchodzi na emeryturę, wbija 2 lvle i znowu.. a z tego co wiem Wesoły gra ciągle; kiedy tam ostatnio widzieliśmy w commencie napis retired, jeśli w ogóle?

Po pierwsze, Wesoły gra na bocie więc nie widzę powodu żeby miał nagle zaprzestać gry. Przecież bot za niego poexpi niezaleznie od tego czy mu sie chce czy nie. Chyba ze gdzies wyjedzie i nie ma komu wlaczyc bota w co watpie. Wesoły = prawdziwy botter z definicji. Postawił sobie za cel zostanie najlepszym rookstayerem na świecie i konsekwentnie bez fajerwerków dąży do jego zrealizowania sprytnie ukrywając oszustwo. Należy mu się za to wielki respekt i szacunek niezaleznie od tego czy ktos jest zwolennikiem czy przeciwnikiem botów.

Po drugie, Wesoły nie jest kolejnym "trendi" gimnazjalistą który co drugi dzien wpisuje sobie "retired" do komentarza. Ostatnio zauwazylem ze wsrod gimnazjalistow nastala glupia moda na wpisywanie sobie "retired". U mnie na serwerze wsrod rookstayerow 30+ lvl wiekszosc z nich ma wpisane "retired" przez wiekszosc czasu (tylko jak jest zielona strzalka w gore oznaczajaca awans na kolejny lvl to kasują) a w rzeczywistosci normalnie expią. Widać nastała kolejna moda po paleniu papierosów i sluchaniu techno, teraz "dżezi" jest wpisać sobie do komenta "retired".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:43.