Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Polski Hip-Hop (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203141)

Koszyk 11-02-2011 00:52

@Erverse

Coś dla Ciebie! :D

http://www.youtube.com/watch?v=YQ6L8...eature=related

btw. Wywiad ze Słoniem i Mikserem w weekend wyjdzie z 09.02

Erverse 11-02-2011 14:31

Haha też to widziałem ;d te ich rozmowy są zajebiste : D

Thero 11-02-2011 15:54

Polska scena hip hopu to głównie banda smutnych, nieogarniętych życiowo i średnio inteligentnych marnych śpiewaków i hipokrytów piszących nieodkrywcze, bezwartościowe teksty w sam raz pod trzynastoletnią, zagubioną publikę.Np. Kaliber44, Paktofonika, Eldo, Pih, Ostry. Da radę pobujać przy tym do bitu, ale czym Wy się jaracie to ja nie wiem i za parę lat Wy też nie będziecie wiedzieć. ;)

piramjida 11-02-2011 16:58

no proste, stary, za to teksty Comy mają głębokie dno.
drugie dno.

Liper 11-02-2011 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2800800)
Polska scena hip hopu to głównie banda smutnych, nieogarniętych życiowo i średnio inteligentnych marnych śpiewaków...

Hahaha, większość znaczących coś polskich hiphopowców zniszczyła by Cię w dyskusji, że byś nie wiedział co powiedzieć i to bez żadnych wulgaryzmów. To jeżeli chodzi o inteligencje.
Marnych śpiewaków... Tu chodzi o przekaz nie o śpiew.

:wasabi::wasabi:

Erverse 11-02-2011 19:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 2800806)
Hahaha, większość znaczących coś polskich hiphopowców zniszczyła by Cię w dyskusji, że byś nie wiedział co powiedzieć i to bez żadnych wulgaryzmów. To jeżeli chodzi o inteligencje.
Marnych śpiewaków... Tu chodzi o przekaz nie o śpiew.

:wasabi::wasabi:

Zgadzam się ; p

dajmy na to takiego słonia - podyskutowałbyś z nim chwilę to by dał ci takie argumenty, że byś nie umiał się wysłowić.

smutni raperzy... to otwórz oczy i zajrzyj trochę dalej niż 'ulubione' na youtube.

Emcess 11-02-2011 20:51

@up
przestan z tym psychofanstwem slonia, ja bym go nie stawial jako najinteligentniejszego i najbardziej "oczytanego" rapera. moze raczej Eldo?

fakt, Thero, true black metal ma zajebiste teksty, no nie powiem.

Erverse 11-02-2011 20:56

Nie przestanę. Bardziej lubię ero, ale o ero nie powiem, że lepiej by dyskutował bo w wywiadach nie wykazywał się jakąś wielką inteligencją. A co do eldo to http://www.youtube.com/watch?v=lKfUALrTEjQ tu widzimy jak eldo może dyskutować.
To, że ktoś ma bardzo inteligentne teksty nie znaczy, że sam jest inteligentny. Co do inteligentnych (czyt. inteligentnych) raperów - mogę z ręką na sercu wymienić słonia, ostrego, małpę,mesa, może pezeta, a więc jeśli chcesz to wstaw sobie któregoś z tych wymienionych w miejsce słonia tam wyżej, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza.

piramjida 11-02-2011 21:16

no akurat Thero czytając o Słoniach rapujących o ruchaniu trupa raczej niestety nie zmieni stanowiska na ten temat

Thero 11-02-2011 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2800804)
no proste, stary, za to teksty Comy mają głębokie dno.
drugie dno.

Ale ja uważam Comę za słabutki zespół dla pseudo-awangardowych, zgejowionych studentów z tymi śmiesznymi szalikami. : /

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 2800806)
Hahaha, większość znaczących coś polskich hiphopowców zniszczyła by Cię w dyskusji, że byś nie wiedział co powiedzieć i to bez żadnych wulgaryzmów.

Aha. Słaby hejt, zmyślaj dalej.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2800808)
dajmy na to takiego słonia - podyskutowałbyś z nim chwilę to by dał ci takie argumenty, że byś nie umiał się wysłowić.

Czy Słoń to jest ten koleś, który w wywiadach na YouTubie ledwo daje radę się wysłowić i co drugie słowo bluzga? Serio pytam, może go z kimś pomyliłem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2800815)
@up
przestan z tym psychofanstwem slonia, ja bym go nie stawial jako najinteligentniejszego i najbardziej "oczytanego" rapera. moze raczej Eldo?

Eldo jest zakompleksionym hipokrytą z przerośniętym ego.

Cytuj:

fakt, Thero, true black metal ma zajebiste teksty, no nie powiem.
Nie wiem, nie słucham. Ale w przeciwieństwie do Ciebie hejtuję muzykę, o której coś wiem, a nie obrażam na ślepo kogo popadnie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2800820)
no akurat Thero czytając o Słoniach rapujących o ruchaniu trupa raczej niestety nie zmieni stanowiska na ten temat

Znam tę płytkę przecież. Słaba.

Jak ktoś jest w stanie mnie przkeonać do wartości polskiego hip-hopu - czekam z wiecie czym w ręku. Tylko bez takich pustych hejtów jak w poprzednich postach. Póki co jestem w stu procentach po stronie Yoha, z tym, że nie wielbię Eminema.

Erverse 11-02-2011 23:25

Nie masz z kim na gg pogadać, że chcesz abyśmy na siłę próbowali ci udowodnić, że polski rap JEST dobry? Nie chcesz - nie słuchaj, płakać nie będziemy ; o. Jeśli słyszy się tylko słowa i zero przekazu to tak - słoń rapuje o ruchaniu trupa. Słuchaj sobie czego ci się tam podoba, chcesz argumentów dlaczego polski rap jest dobry to ode mnie ich nie dostaniesz, znajdź sobie inną formę rozrywki : )

mlekoleci 11-02-2011 23:34

Ha ha wiekszosc waszych wyjebanych w kosmos raperow wysmialaby was za takie durne klotnie jak te powyzej : )) Pozdrawiam, Zjarany John.

Argen 11-02-2011 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mlekoleci (Post 2800834)
Ha ha wiekszosc waszych wyjebanych w kosmos raperow wysmialaby was za takie durne klotnie jak te powyzej : )) Pozdrawiam, Zjarany John.

Dobry towar prosto z Holandii? Pozdrawiam!

piramjida 12-02-2011 01:26

Thero, znaczy wiesz, rap to jest głównie zajawka i nikt nigdy Cię jej nie nauczy. Właściwie jest garstka polskich raperów, których do dzisiaj słucham i robię to głównie z sentymentu, dlatego nie wytłumaczę Ci, że na przykład to jest kozackie, bo też znam na pamięć Reasonable Doubt i przeżywałem to samo co ten raper. Albo tutaj. Znam ten kawałek od jakichś trzech lat, do dzisiaj czuję to samo co za pierwszym odsłuchem, do dzisiaj przelatuje mi całe życie przed oczami gdy wrzucam to na słuchawki, do dzisiaj kojarzy mi się z szybą w autobusie i to nie przez przypadek bo wiele osób ma podobne zdanie o tamtym Pezecie a właściwie Noonie, Klasyczna i Poważna mają wielką umiejętność zabierania Cię w wehikuł czasu, ale właśnie nie było Cię tam ze mną a to się nigdy już nie zdarzy, proste. To samo tutaj, w ogóle nazwij mnie pizdą, ale przy połowie tych kawałków mam do dzisiaj łzy w oczach. Albo to, Procentee ogólnie kozacki nie jest, ale zabij mnie jeżeli ten kawałek nie dajesz się ponieść marzycielstwu tego kawałka. Wankej - zimny prysznic potem/dosłownie nie chcesz atakować wszystkich potem. Podwójny + dwuznaczność, masz takie zabiegi w tym gatunku muzycznym, którego słuchasz?. To sztuka walki czy widowisko jak capoeira/szukasz partii czy mimo wszystko partnera - sześciokrotny, słabo? Albo to czy to - nie wmówisz mi, że to nie są kozackie przemyślenia w zajebistej formie. I ogólnie to możesz mi wytłumaczyć te zwrotki jak jesteś takimi ponad

Thero 12-02-2011 10:21

Dzięki za jedną ogarniętą odpowiedź. :) Muzyka Klasyczna zawsze spoko.

Cytuj:

masz takie zabiegi w tym gatunku muzycznym, którego słuchasz?
Słyszałem już chyba każdego gatunku muzycznego na tej planecie. To jest zabawne, że słuchacze rapu uważają, że ich muzyka ma wyjątkowy przekaz, formę, cokolwiek. Nie ma.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2800854)
I ogólnie to możesz mi wytłumaczyć te zwrotki jak jesteś takimi ponad

Tak. Tekst jest o niczym. :) Chociaż może po prostu nie dałem rady wychwycić tych mądrości przez "kurwy" co drugi wers.

PS. Pewnie będziesz wniebowzięty: http://www.youtube.com/watch?v=r-U3YvS_7FM .

Erverse 12-02-2011 10:43

A kto tu mówi, że rap jest jakiś nadzwyczajny? Muzyka jak każda inna. Jedni wolą słuchać hardstajla, inni mocnej wixy, inni behemotha, a ja wolę posłuchać czegoś co niesie przekaz zwykłymi słowami i jest połączone z dobrym bitem. Ty uważasz to, czego słuchasz za nadzwyczajne?...

Emcess 12-02-2011 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2800854)
To sztuka walki czy widowisko jak capoeira/szukasz partii czy mimo wszystko partnera - sześciokrotny, słabo? Albo to czy to - nie wmówisz mi, że to nie są kozackie przemyślenia w zajebistej formie. I ogólnie to możesz mi wytłumaczyć te zwrotki jak jesteś takimi ponad

albo "Pierwszy wosk skręciłem na lewo jak Tomasz Gollob" :D moj ulubiony wers z Dinala ; )

a co do calej tej dyskusji o roznych typach raperow : wszedzie sa raperzy i "raperzy", jak w USA jakis 50 Cent czy Lil Wayne, ale jest tez The Roots, Talib Kweli itp.

piramjida 12-02-2011 13:48

Cytuj:

To jest zabawne, że słuchacze rapu uważają, że ich muzyka ma wyjątkowy przekaz, formę, cokolwiek. Nie ma.
Nie rozumiem. Wiadomo, że rap a już szczególnie polski nie jest nadrzędną muzyką, ale każdy gatunek jest na swój sposób wyjątkowy. Jak chcę odpłynąć w inną przestrzeń to wybieram ambient, jak chce geniuszu instrumentów to jazz, jak jestem pizdą w vansach idącą na spacer po parku z psem to ckliwe brzdękolenie indie rocka zawsze spoko (mam nadzieję ziomie, że tu nie wchodzisz : *) a jak szukam właśnie świata rymów, zabawy słowem, metafor i estetyki wyrazu to rap nie ma sobie równych.

Gresa słyszałem dawno i się jaram.
A co do Laika, owszem, ma sens. Akurat dałem Ci pocięte zwrotki, więc jako całość nie ma, ale możesz spróbować tutaj, jak mi wytłumaczysz choćby o co chodzi w samo południe masz tu steam jak Noon z Eisem czy skuty ma kilka znaczeń + ostatni wers to będę zszokowany.

W ogóle to zapomniałem o Jimsonie:
klik
klik

Liper 12-02-2011 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2800829)
Aha. Słaby hejt, zmyślaj dalej.

Ziomek Ty nawet nie wiesz co taki ostr by z Tobą zrobił. :)

piramjida 12-02-2011 13:55

Pewnie by mu chujem w nazwisko wjechał.
Na marginesie to mainstreamowi raperzy są pewnie raczej prywatnie idiotami, polecam riposty wielkiego myśliciela i filozofa Eldoki - klik/klik a to rzekomo ostoja inteligencji sceny, strach pomyśleć jak pisze jakiś Ostry.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:13.