Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Inferniak 11-07-2011 08:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gulif (Post 2813193)
Elite Knight 42 lvl
skill:72/72
eq:dsm, g legi, zaoan helmet, bohy, mms, p amulet, noble axe
miejsce z obojetnie czy waste czy nie, narazie expie na zolwiach yalahar magiciany lub mistrock osobne necromancery, robilem taski na tarantule i nie wiem gdzie teraz moge expic moze poradzicie?

Duży obóz barbów, ale z wieżą ice witchów. Może być mały hardcore, ale skoro mówisz, że cena nie gra roli... ;)

giersz 11-07-2011 12:13

ms 84 mlvl 50
Szukam miejsca gdzie zdobyłbym około 150k exp/h lub więcej. Może być umiarkowane waste.

Pepeszka. 11-07-2011 13:07

Jeżeli miałbyś wolne we to tyle moze byś wyciągnął tyle a tak to możesz.. Frosty/dl'e z sd (waste no chyba że coś spadnie) ew z e frigo. Możesz też bb island góra + dół + lich hell z ava ofc (jeżeli nie będziesz zbierał gp a będziesz tylko zbierał itemki coś warte a bb oskórowywał podczas powrotu to powinieneś 250-300 wyciągnąć)

Dagus 11-07-2011 22:05

Witam :)

Proszę o propozycje dla RP, 54 poziom. Skille 78/60.
Royal helmet, paladin armor, blue legs, demon shield, boh.

Artur0 11-07-2011 22:08

Mam pewien problem. Nie grałem baaardzo dawno. Jestem w posiadaniu 172 rp, skill 107/79 (wiem słaby) Full eq dla palka około 400k na exp.
Gdzie wg Was mógłbym expić z waste oraz expić z zarobkiem?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

C2H5OH 12-07-2011 10:31

Gdzie mogę expić Paladynem poziom 30, skille 78/65, eq: Demon Helmet, Paladin Armor, MMS, Golden Legs, BOH? Nie posiadam PACC

ZonaRomana 12-07-2011 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C2H5OH (Post 2813323)
Gdzie mogę expić Paladynem poziom 30, skille 78/65, eq: Demon Helmet, Paladin Armor, MMS, Golden Legs, BOH? Nie posiadam PACC

Proponowałbym Fortece Orków niedaleko Venore. Myślę, że na ten poziom i skille, byłaby to dla Ciebie całkiem niezła miejscówka :)

Spartanix 12-07-2011 17:16

na czym powinien expić sorc w venore (proszę napisac mi wszystko, od jakiego do jakie lvla itp) teraz mam 10 lv. i mam pytanie: czy sorc powinien używać broni dla rycerzy i pali? bo widziałem już poradniki, w których postaciom magicznym poleca się ten sposób gry.

Fox 12-07-2011 22:31

Witam.

Poszukuję czegoś na expa + 150k/h pacc ,najlepiej mały waste bądź nawet mały profit

Knight 87 lvl skille 86/85
eq: avenger albo sov +mms, mpa, golden legi, zao helm, boh, p-ammy,

Dagus 12-07-2011 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spartanix (Post 2813421)
na czym powinien expić sorc w venore (proszę napisac mi wszystko, od jakiego do jakie lvla itp) teraz mam 10 lv. i mam pytanie: czy sorc powinien używać broni dla rycerzy i pali? bo widziałem już poradniki, w których postaciom magicznym poleca się ten sposób gry.

Nie, bierz swojego wanda i najlepiej przenieś się do kazo, gdzie możesz expić w kopalniach na -1, -2 ewentualnie thais i fibula, a jeśli bardzo chcesz venore to cyklopy w okolicach pohu i amazon camp.

ZonaRomana 13-07-2011 11:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dagus (Post 2813464)
Nie, bierz swojego wanda i najlepiej przenieś się do kazo, gdzie możesz expić w kopalniach na -1, -2 ewentualnie thais i fibula, a jeśli bardzo chcesz venore to cyklopy w okolicach pohu i amazon camp.

Popieram kolege. Kazordoon to przyjemne miejsce dla nisko levelowego maga i też radziłbym Tobie, jako mało doświadczonemu graczowi, tam właśnie zacząć swoją przygode z Sorcem bez pacc. Ma fajnie poukładane różdżki i na każdym levelu można tam bez problemu expić, z czasem schodząc na niższe poziomy. Co do venore, to przychodzą mi tylko 3 expowiska do głowy. Są to właśnie okolice poh i amazon camp jak napisał Dagus, oraz jaskinie Swamp Trolli, na południe od miasta. Istnieją też małe jaskinie Rotwormów w okolicach Venore, ale uważam, że nie są godne polecenia :)

Spartanix 13-07-2011 22:37

http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/...a-vendeto.html
w tym poradniku pisze, że juz na 15 lvlu mag moze isc na dark cathedral. ale przeglądałem liste potworów tamtej lokacji i wychodzi na to , że są tam silne kreatury. więc zadaje pytanie. czy mogę tam expić? w tej chwili dobijam 15 w kazo

Dagus 13-07-2011 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spartanix (Post 2813609)
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/...a-vendeto.html
w tym poradniku pisze, że juz na 15 lvlu mag moze isc na dark cathedral. ale przeglądałem liste potworów tamtej lokacji i wychodzi na to , że są tam silne kreatury. więc zadaje pytanie. czy mogę tam expić? w tej chwili dobijam 15 w kazo

Jak w miarę ogarniasz to powinieneś dać radę, jedyne co, to może być gorzej na samym wejściu przy pełnym respie i jak wpakujesz się w większą grupę. Powoli, ostrożnie i nie zapuszczaj się w okolice zejścia na -2 to będzie dobrze. Teraz tylko pytanie czy dasz radę tam dojść bo po drodze jest spawn GSa. Generalnie da rade na niego nie wpaść ale musisz wiedzieć którędy dokładnie iść.

Spartanix 13-07-2011 23:12

z tym nie powinno byc klopotu, bo widziałem inny poradnik w którym było pokazane, że jest rzeka. po prawej jej stronie jest gs, a po lewej jakieś huntery czy coś. czyli chyba dam rade

ZonaRomana 14-07-2011 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spartanix (Post 2813618)
z tym nie powinno byc klopotu, bo widziałem inny poradnik w którym było pokazane, że jest rzeka. po prawej jej stronie jest gs, a po lewej jakieś huntery czy coś. czyli chyba dam rade

Zamiast iść na Dark Katedre, wolałbym zejść na Twoim miejscu poziom niżej w kopalni dwarfów. Jesteś niedoświadczonym magiem, więc niedługo zaczniesz narzekać na brak GP, a jak wiadomo robienie lootbag'a z Soldierów to całkiem niezła kasa (Steel Shieldy, kusze, dwarven shieldy, battle axe itd.) Za moich czasów, Katedra była oblegana przez praktycznie samych knightów, być może coś sie teraz zmieniło, chociaż myśle że stare dobre sposoby nadal sie sprawdzają ;)

Spartanix 14-07-2011 12:20

ale za to znalazłem inny problem. doczytałem się, że po lewej stronie rzeki są tarantule. dam im radę?

Devzan 14-07-2011 14:28

Jestem knightem. Dark helmet, p set i dwarvenka + serpent sword.
Skille 43/40 na 11 lvl. Aktualnie nie expie (skill lub questy), a jak już to orci w Ancient Temple (Thais) i Dwarfy w Kazoo (taki exp przy okazji, jak tam wpadnę).

Lemidas 14-07-2011 16:18

Paladyn 32 lvl , Skile 78/66 + palla Armor Facc
EQ :
Royal helmet
Pall Armor
Blue legi
Bohy
Dragon shield ( planuje kupić vampire ).

Zależy mi na dobrym expie i średnim lub oczywiscie dużym ;) zysku (w gre wchodzą lot bagi )

ZonaRomana 14-07-2011 19:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lemidas (Post 2813689)
Paladyn 32 lvl , Skile 78/66 + palla Armor Facc
EQ :
Royal helmet
Pall Armor
Blue legi
Bohy
Dragon shield ( planuje kupić vampire ).

Zależy mi na dobrym expie i średnim lub oczywiscie dużym ;) zysku (w gre wchodzą lot bagi )

Forteca Orków? Dwarfy Guardy w kopach? Możesz spróbować Veno Dragon Lair, bijąc tylko Dragony, które zazwyczaj wyskakują pojedynczo bądź po 2 sztuki ;)

Artur0 14-07-2011 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artur0 (Post 2813283)
Mam pewien problem. Nie grałem baaardzo dawno. Jestem w posiadaniu 172 rp, skill 107/79 (wiem słaby) Full eq dla palka około 400k na exp.
Gdzie wg Was mógłbym expić z waste oraz expić z zarobkiem?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ponawiam z powodu braku odpowiedzi :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:14.