Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Maximus88 28-10-2011 09:33

Idź na poh czyść tam cycki, orki i wyverny musisz uważać tylko żeby ci ktoś gs'a nie zlurował. Albo na dragi z tankiem.

koti120 02-11-2011 10:06

90 ms, 60 mlvl (tak, wiem, że mały). Wyrmy w liberty bay już mi się znudziły, water elementale tym bardziej, dragi również odpadają. Co polecicie? Jakiś łatwy i nie wymagający exp z dobrym lootem, coś jak wyrmy, abym miał alternatywe jak już mi się całkowicie znudzą.

corpo12 20-11-2011 10:53

30 Palladyn, skille 70/57
Eq: paladin armor, vamp shield, p-amulet, k-legs, c-helmet + royalki.

Za jakiś tydzień, dwa kupuje PACC. Mam pytanie, póki co siedzę w kazordoon od 10 poziomu i zaczyna mi się już nudzić, a chce sobie umilić jeszcze 2 tyg. facca i nie zależy mi już na expie, tylko na jakiejś zabawie - na co pójść?

I jak dostanę PACC'a - mój pierwszy to gdzie expić, żeby było tak efektywnie jak w kopalniach?

Maatric 21-11-2011 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez corpo12 (Post 2822518)
30 Palladyn, skille 70/57
Eq: paladin armor, vamp shield, p-amulet, k-legs, c-helmet + royalki.

Za jakiś tydzień, dwa kupuje PACC. Mam pytanie, póki co siedzę w kazordoon od 10 poziomu i zaczyna mi się już nudzić, a chce sobie umilić jeszcze 2 tyg. facca i nie zależy mi już na expie, tylko na jakiejś zabawie - na co pójść?

I jak dostanę PACC'a - mój pierwszy to gdzie expić, żeby było tak efektywnie jak w kopalniach?

Jak chcesz zabawę to idź bij dragi na thais lub veno.

A na pacc: poradzę tar tomb za tp, sam tam expiłem rp'ka

Hiril 21-11-2011 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez koti120 (Post 2821541)
90 ms, 60 mlvl (tak, wiem, że mały). Wyrmy w liberty bay już mi się znudziły, water elementale tym bardziej, dragi również odpadają. Co polecicie? Jakiś łatwy i nie wymagający exp z dobrym lootem, coś jak wyrmy, abym miał alternatywe jak już mi się całkowicie znudzą.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będą frost dragi(uważaj występuja w dużych grupach) oraz nightmary oraz dl'e(dragon lordy). Nic dodać nic ująć. Exp ładny zarobek też jest niezły. Pzdr miłego expienia ;)

Danthorr 23-11-2011 07:03

115 MS 62 mlv

Wróciłem po roku przerwy i troszkę się pozmieniało. Gdzie są dobre miejscówki do expienia np. stare i zapomniane, gdzie mógłbym podexpić sorcem do 130 lv np.

Nie piszcie o spotach typu dara dl albo workery bo na moim serwie 3/4 ludzi boci.

koti120 24-11-2011 11:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hiril (Post 2822623)
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będą frost dragi(uważaj występuja w dużych grupach) oraz nightmary oraz dl'e(dragon lordy). Nic dodać nic ująć. Exp ładny zarobek też jest niezły. Pzdr miłego expienia ;)

Aktualnie mam 111 lvl i robie taska na lizardach, xp dosyc ladny, a profit duzy.
Co do frostów to bylem na nich na 95 lvl i wbilem moze 1-2kk xp, ale zrezygnowalem bo rzadko byl profit. Mimo wszystko dzieki za propozycje.

Ekuse 25-11-2011 14:04

Jest duzo mozliwosci..Podajcie mi najlepsza..

Knight , 31 lvl.. 80/81
Eq : mpa , mms , zao helmet , zao legs , stele , p ammy , bright

Expilem na tombie i wyciagalem po 20-30k/h..Rzecz jasna facc..Gdzie mam teraz expic ? Pozostac na tombie ?..Podajcie propozycje

Ps.Bez waste, moze pojsc troche potkow ale zeby sie zwrocilo..

Palar 25-11-2011 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ekuse (Post 2822838)
Jest duzo mozliwosci..Podajcie mi najlepsza..

Knight , 31 lvl.. 80/81
Eq : mpa , mms , zao helmet , zao legs , stele , p ammy , bright

Expilem na tombie i wyciagalem po 20-30k/h..Rzecz jasna facc..Gdzie mam teraz expic ? Pozostac na tombie ?..Podajcie propozycje

Ps.Bez waste, moze pojsc troche potkow ale zeby sie zwrocilo..

Nie grałem nigdy na poważnie Knightem ale wydaje mi się, że z takim eq i takimi skillami możesz spokojnie uderzyć w Fortece Orków. Palem expiłem tam od 24 lev na terenach dookoła fortecy.

pall1337 25-11-2011 20:58

Witam,

1. 60 rp, 87/71 w armorze
eq: crusader helmet, paladin armor, mms, blue legi, bohy/softy, p ammy
Zastanawiam się jeszcze nad poskillowaniem do 90 dista, jest sens? Jak oceniacie moje skille na tym lvlu?
Aktualnie siedzę na Helheim, wyciągam tam do 60k exp/h, ale chciałbym zmienić na coś bardziej "expodajnego", chciałbym co najmniej wyjść na 0 przy okazji wbijając 80 lvl.

2. 73 ed, 57 mlvl w itemach
eq: hat of the mad, focus cape/terra mantle/glacier robe, blue legi, bohy/softy, spellbook +2/vamp shield
Podobnie jak wyżej potrzebuję szybko 80 lvl bez dużego waste (dara d lair zajęte, watery zajęte, crystal spidery zajęte).

Pozdrawiam.

Piotrek172 28-11-2011 15:14

Witam!
Potrzebuje pilnie pomocy, Szukam pilnie expowiska dla sorka/pala z dl-ami bądź hydrami. Chodzi mi o takie mało znane gdzie jest kilkadziesiąt hydr ale nikt o tym nie wie i mógłbym swobodnie expić. Szukam miejscówki jak najmniej znanej z góry dziękuję za pomoc.

Eshama 29-11-2011 13:53

28 Ed

Gdzie mogę expić 28 ED? Tomby mi się już troszkę znudziły.:)

Palar 29-11-2011 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eshama (Post 2823125)
Gdzie mogę expić 28 ED? Tomby mi się już troszkę znudziły.:)

Spróbuj Scaraby albo weź taska na Tarantule

narril 02-12-2011 11:32

63 ms
47 mlvl
pvp

Szukam spotu z szybkim expem. Przyklad: dl'e na darashii z sd (200-250k/h).
Spota szukam dlatego, poniewaz czesto sa tam inni ludzie i zdazylo mi sie byc trapowanym z lurowanymi na mnie dl'ami.
Nie mam nikogo, kto by mi pobloczyl.

Mam dosyc waterow, ktore sa rownie oblegane, a szukam szybkiego expa, bo mam troche kasy na waste.

Injector 03-12-2011 11:49

Gdzie expic?
Knight 30lvl 80/80 PACC
Warrior Helmet, Demon Shield, Platinum Amulet, Knight Legs, DSM

Wiem że nie ten temat, ale jaki miecz polecacie?

oleyy92 11-12-2011 11:33

66 Knight 72/64 WH DSM G Legs ampire Scarf Relic Sword Steel boots Astera Gdzie mam expic zeby siedziec bez waste na potki bo w banku susza juz a chce podbic 75 jak najszybciej a nie kaske Help a i od razu mowie nie gralem 2.5roku w tibie wiec nie ogarniam co gdzie jak wiec moze mala podpowiedz gdzie to jest :)))

Budden 17-12-2011 09:54

Gdzie expic ;o

Paladin : 30 lvl
Skille : 70/55 bez pal arm
Eq : Crown Helmet, Paladin Armor, Dragon Shield, Zaoan Legs
FACC

tylko nie mowcie o kopach bo mam juz ich dosc...

Toffu 18-12-2011 22:27

Gdzie szybko 27lvl sorcerer'em z 32mlvl (z przedmiotami) wbić do 45lvl? EQ: Focus Cape, Plate legs, Hat of the mad, Scarf, Dragon Shield, Leather boots (możliwe, że kupię Blue Legs i Boots of Haste oraz Demon Shield). Zależy mi na szybkim expie i jak najmniejszym waste potów.

Byrdol 19-12-2011 18:16

Gdzie szybko 27lvl sorcerer'em z 32mlvl (z przedmiotami) wbić do 45lvl? EQ: Focus Cape, Plate legs, Hat of the mad, Scarf, Dragon Shield, Leather boots (możliwe, że kupię Blue Legs i Boots of Haste oraz Demon Shield). Zależy mi na szybkim expie i jak najmniejszym waste potów.

Spróbuj Guardy i Soldiery

--- Byrdol dodał 0 minut i 51 sekund później ---

Gdzie expic ;o

Paladin : 30 lvl
Skille : 70/55 bez pal arm
Eq : Crown Helmet, Paladin Armor, Dragon Shield, Zaoan Legs
FACC

tylko nie mowcie o kopach bo mam juz ich dosc...

Idz Na Offa,Ponad 50k/h Ci Wleci.. Ja moim 55 najtem ponad 80k/h jade z podobnym eq

Dimvitri 20-12-2011 13:39

Profesja : Druid
Level : 41
Magiv level : 39
eq : po hacku moge wydac na eq 100k i niewiem jakie kupic
pacc : tak

--- Dimvitri dodał 9 minut i 23 sekund później ---

Vocation: Knight
Level: 19
Eq : Plate set , crimson sword , ancient shield
skille : 56/53
pacc: tak / ale bym chcial tez wiedziec gdzie na facc zarabiac

chcialbym z tego chara zrobic cash makera , mogl bym kupic lepsze eq ale nie jestem pewien czy mi sie oplaca najlepiej exp taki zeby duzo kasy a exp to tam obojetnie , moge wydac duzo na potki jak by co

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07.