Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Surnival 04-03-2012 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Groch_007 (Post 2830594)
Witam,
zastanawiam się gdzie na moim lvlu mogę ecpić,

25 RP
skille (bardzo słabe ale teraz będę wbijał 70+dista) 63/48
Pacc

EQ:
crown helmet
paladin armor
zaoan legs
boh
vamp shield
p ammy
royal spears

Do tej pory na zwykłych spearach z bonusem 50% robiłem 20-22K/h (larvy, scaraby)

Ale nie wiem z royalami próbowałem to nawet dobre hity.
Koniecznie wbijam podan 70 dista ale nie wiem na czym expić;/
DOdam jeszce, że nie grałem w tibie około 8 lat więc stąd moje zapytanie ;)

Bardzo proszę o wszelkie propozycie ;)

Pozdrawiam.

Spróbuj może Mutated humany w Yalahar lub cyclopolis. Ewentualnie minosy.

Word 04-03-2012 22:39

Na czym mogę expić ?

30 Knight . 60/60 , Crown Armor , Medusa Shield , Warrior Helmet , Knight Axe

Na razie na FACC

Surnival 05-03-2012 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Word (Post 2830620)
Na czym mogę expić ?

30 Knight . 60/60 , Crown Armor , Medusa Shield , Warrior Helmet , Knight Axe

Na razie na FACC

Mintwallin(przy okazji zacznij taska, zawsze wpadnie coś kasy), Cyklopy(ja expiłem do 40 na nich), myślę że Tomb pod Mount Sterum, Dwarf Guardy w kazoo, Amazon Camp. Expowisk jest wiele!

Word 05-03-2012 13:31

A właśnie bo ja kilka lat już przerwy miałem w Tibie , o co chodzi z taskami , to są jakieś zadania , ale gdzie to trzeba zacząć i co trzeba robić ?

Kiełek 05-03-2012 18:29

@up
Taski to takie jakby zadania, w których musisz zabić określoną liczbę potworów żeby móc zabić bossa i dostać symbolicznego expa za wykonanie taska. Można je zaczynać o różnych NPC, m. in. Grizzly Adamsa w Port Hope.

@topic
37 ED, 30 mlvl, 14 dni PACC, 200k w banku. Jakieś pomysły gdzie mogę to 200k zwastować? Chciałbym wbić chociaż ten 55-60 nie grając zbyt intensywnie. Nie grałem jakiś rok i nie wiem teraz co i jak.

PSP 07-03-2012 22:05

31 Pall

74/60
Crown helm
Blue legs
Pall armor
Boh
Vampire shield
Royale

Szybki i mily exp, profit obojetny:wasabi::wasabi:

Dering 08-03-2012 14:29

Orc Fortres oczywiście, a jak będzie Ci źle to sprawdź ewentualnie guardy w kazzo lub cyclopy w Mountsternum i tomby pod nimi.

PSP 08-03-2012 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dering (Post 2830694)
Orc Fortres oczywiście, a jak będzie Ci źle to sprawdź ewentualnie guardy w kazzo lub cyclopy w Mountsternum i tomby pod nimi.

Na guardach siedze od 17 lvl. A zmieniam bo malo wyciagam. OF mi sie nie podoba.

GrykA 08-03-2012 20:37

Witam :)

Witam wszystkich zgromadzonych!

Knight 44 lvl 74/74 crus helm, dsm, knight legs, boh, demon shield, assassin dagger z 200k w banku na drobne wydadtki.

FACC

Dotychczas expilem na pohu (cyce, dsy, orki, dragony) i wyciagalem okolo 40k/h. Loot na plus dosc duzy

Chcialem sie dowiedziec o jakies miejscowki z dobrym expem i ile tego expa ewentualnie jest na godzine (zebym wychodzil na zero lub na plus) oraz o miejscowy typowo pod robienie kasy.

Moje kolejne pytanie dotyczy OFa. Od jakiego lvlu i ewentualnie jakich skilli mozna juz spokojnie tam expic? Czy moge juz zaczac tam smigac?

Kolejne pytanie juz bardziej techniczne: assassin dagger czy bright sword?

Z gory dziekuje :)

thezakx617 08-03-2012 21:07

40 lvl pall facc skille 75/60 eq: crown helmet, paladin armor, rs, vampire shield, b legi, boh,

Szukam miejsca, w którym będzie mi się miło expiło do 50lvl ^^

Jeśli chodzi o profit to też bym chciał żebym wyszedł na plus ^^

Surnival 08-03-2012 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GrykA (Post 2830704)
Witam wszystkich zgromadzonych!

Knight 44 lvl 74/74 crus helm, dsm, knight legs, boh, demon shield, assassin dagger z 200k w banku na drobne wydadtki.

FACC

Dotychczas expilem na pohu (cyce, dsy, orki, dragony) i wyciagalem okolo 40k/h. Loot na plus dosc duzy

Chcialem sie dowiedziec o jakies miejscowki z dobrym expem i ile tego expa ewentualnie jest na godzine (zebym wychodzil na zero lub na plus) oraz o miejscowy typowo pod robienie kasy.

Moje kolejne pytanie dotyczy OFa. Od jakiego lvlu i ewentualnie jakich skilli mozna juz spokojnie tam expic? Czy moge juz zaczac tam smigac?

Kolejne pytanie juz bardziej techniczne: assassin dagger czy bright sword?

Z gory dziekuje :)

Ja bym raczej wziął Assasin Daggera.

Myślę że możesz spróbować na ofie expić.

Co do expowisk to myślę że tam gdzie expiłeś to był dosyć dobry exp szczególnie jak na Knighta. Jeżeli masz te 200k to możesz kupić klucz za 5k i iśc na hellgate. Tam kasy można dużo wyciągnąć ale co do expa to nie wiem.
Jeszcze jedno expowisko do Dwarf Guardy w tej kopalni co jest Dwarf Hell quest(o ile sie nie myle) Tam wyciągnąć można 30k/h spokojnie i do tego lootbagi to kasy można dużo uzbierać.

onlymatt 08-03-2012 22:23

ed 47

gdzie expic 47 ed 43mlvl zeby wyjsc troche na + i dobry exp

GrykA 09-03-2012 10:17

Dzieki, czekam na dalsze porady :)

Thuss 10-03-2012 15:36

Witam Gdzie expic na faccu :

Knight 35
skill : 77/72
EQ : Golden Arm,vampire shield , boh, platinum amulet, knight legs, crusader helmet, bright sword

GrykA 10-03-2012 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thuss (Post 2830754)
Witam Gdzie expic na faccu :

Knight 35
skill : 77/72
EQ : Golden Arm,vampire shield , boh, platinum amulet, knight legs, crusader helmet, bright sword

Osobiscie polecam cycki z minosami na pohu + dragi w dziurze (bez dli) i mozesz jeszcze klepac orki ktore sa nizej od swiatyni i spawn z 3 dragami po prawej stronie od orkow (uwaga na gsy). Jesli bedziesz mial w miare puste miejsce do expienia, wyciagniesz nawet 45-49k/h. Lootbaga raczej nie musisz robic (chyba ze chcesz). Osobicie nie robilem, bo dosc blisko do venore a leciala glownie kaska. Probowalem tez na Mount Sterum, jednak duzo noobow tam, a cyclop smithy ostro klepia. Jakbys mial wiecej pytan, wal na priv.

Tenyk 11-03-2012 10:25

Panowie gdzie expić:
Pallkiem - LVL - 14. Dist - 54 (+ palladin arrmor = 56), Shield - 43.
EQ - Palladin Arrmor, DS, Bohy, plate legi, i jakiś tam hełm. Gdzie expić, mieszkam w thais. Swiat Celesta (non-pvp)

GrykA 12-03-2012 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tenyk (Post 2830782)
Panowie gdzie expić:
Pallkiem - LVL - 14. Dist - 54 (+ palladin arrmor = 56), Shield - 43.
EQ - Palladin Arrmor, DS, Bohy, plate legi, i jakiś tam hełm. Gdzie expić, mieszkam w thais. Swiat Celesta (non-pvp)

Przenies sie do kazo i smigaj na soldach + guardach pod kazo. Swietna kasa, exp i blisko do dp (mozesz wykupic bilet na wozki, wtedy nie bedziesz musial robic lootbagow). Mozesz sprobowac tez wiezienie w kazo (po zrobieniu banalnego questu z kluczami) tylko musisz uwazac na zerki. Jesli natomiast bardzo chcialbys cos w kazo to tylko mount sterum lub cyce na poludnie od thais. Mozesz tez sprobowac sil na Mintwallin, jednak tam jest dosc daleko, i nie wiem czy do konca oplacalne na tym lvlu.

GrykA 13-03-2012 09:49

Zakupilem Pacca, ale nie mam kompletnie pomyslu gdzie expic;/ moglby mi ktos podac kilka pomyslow oraz (jesli mozna) przyblizony exp?

Knight
47 lvl
75/75
DH,dsm,knight legsy, assassin dagger, demon shield, boh z 200k w banku

Alacer 14-03-2012 13:04

Dragi! Dragi Dragi!

grexter 21-03-2012 15:07

Gdzie poexpic 55 Master Sorcerer'em z 48 mlvl, eq:
  • focus cape
  • blue legi
  • spellbook na 50
  • hotm
  • boh
Moze być tyci waste ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:41.