Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

zium 07-04-2012 14:59

Paladin 19 level
50/34 6 mlv
eq: Belted Cape Steel Helmet Guardian Shield Zaoan Boots Plate Legs Scraf
Facc, Gdzie expić? Co zmienić w eq?

Diablo91 07-04-2012 17:51

@up:

Zakładam że Facc. Zatem, w Eq nic nie zmieniaj. Według mnie powinieneś poskillować i to porządnie. (bez 70 dista granie palkiem to męczarnia) <sam wbiłem 90 dist na 8 lvl> No ale jak masz ochotę expić to: roty (fibula, thais), ghoule (ghostland, uważaj na lurowane DS'y!), Amazonki (Carlin, Venore - Camp), Minotaury (Koło kopalni Kazzo, unikaj Magów), Dwarfy i Dwarfy Soldki (kopalnie Kazzo), Elfy (Forteca, unikaj dużych grup i Arcanistów), Orc's (obok Thais w podziemiach)... Nie mam więcej pomysłów.

ps. Moja rada - poskilluj do 75-80 kupuj pacc'a i się odezwij to Ci podam kilka "moich" miejscówek gdzie expiłem na tym lvl :P

Bondżorno.

Lvl: 150.
Skille: 107/80
Profesja: Rp.
Serwer: Pvp.
Eq: Demon Helmet, Master Archer's Armor, Yalahari Legs, MMS, Boh/Soft Boots, P-ammy, Ass/Royal crossbow + Power Bolty.
Kasa: Może być duże waste (tylko by nie paść za łatwo).

Szukam dobrego expa, NAPRAWDĘ DOBREGO EXPA. Do tej pory męczyłem dl'e (poi, darashia, frenock), Frosty (Okolnir), Nightmary/Grimy (yalahar, cmentarz - stanowczo za dużo ludzi/pk teamów).

Gdzie według was mógł bym szybko poexpić? (Waste się nie liczy, może być spore) Nie pogardził bym miejscówkami z: nightmarami, destro. (looce/skupuje dee na addony :P), ale te moby nie są konieczne :)

ps. nie, nie kupiłem postaci. po prostu moje miejsca gdzie dotąd expiłem mi się znudziły...

Prosił bym o wypowiedzi ludzi którzy mieli styczność z podobnymi postaciami, a nie dzieciaków grających po otsach x999. ;)

LuthanAara 07-04-2012 17:55

hmm w Carlin to moze wyspa Folda? Jeszcze na polnoc od Carlin masz maly oboz amazonek mozesz probowac ale watpie ze exp bedzie dobry. No i na wschod dochodza gobliny na femor hill, zbierasz z nich kamienie i je walisz kamieniami, a ze spearow raz na 20 minut bijesz te pare cyclopow ktore sie tam respia;d

Nawrito 09-04-2012 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zium (Post 2831583)
Paladin 19 level
50/34 6 mlv
eq: Belted Cape Steel Helmet Guardian Shield Zaoan Boots Plate Legs Scraf
Facc, Gdzie expić? Co zmienić w eq?

Możesz spokojnie zabierając kilka manasków/potów wybrać się na cyklopy w thais co prawda pewnie bedą jakieś boty ale przy odrobinie szczęścia możesz wykręcić ok 20k expa/h oraz około 2-5 k profitu zlezy co spada ;). Ponadto m,ozesz zawsze zejsc na ghoule pietro nizej.

zium 10-04-2012 09:01

25 paladin
leather helmet, brass armor 8 spearów, leather boots, steel shield, 13 gp
63/44 7mlvl (miałem hacka)

FACC
30 knight
iron helmet, scale armor, leather legs, leather boots, steel shield, jagged sword
63/60 4mlv
FACC! gdzie expic? :D

Apticer 12-04-2012 12:35

@up
Palkiem idź na trolle, będziesz je mial na strzala, pozbieraj troche kasy, spearow, pozniej w miare odbijania sie od dna do kopalni na coraz nizsze poziomy.
Knight - kopalnie poziomy -2 i -3, pozniej jak uskladasz jakies eq to DC - 1, cyclopy i... dalej kopalnie ;)

LuthanAara 14-04-2012 09:49

56 master sorcerer
46 magic lvl
eq
hat of the mad
blue robe
blue legs
vampire shield
boh
scarf/ornamented brooch
3 najlepsze wandy
Gdzie moge zdobyć pieniądze i doświadczenie, odpadaja ancient scaraby, zmutowana dzielnica Yalahar, wszelkie tomby
Nie mam blokera wiec jest możliwość tylko solowego expienia
Słyszałem coś o water elementalach, ale nie jestem pewien czy zakup hełmu (7k nie mam explo society) się zwróci
z góry dziekuje za odpowiedzi

ZenonRozbojnik 14-04-2012 11:36

zapewne ci sie oplaca weter elementale, ja tam nie expilem. Ancienty bylyby niezle, ale jak nie to dobre miejsce jest na port hope kolo wyrmow z nighstalkerami i earth ele
na yala mozesz tez hero bic ale pewnie sie nie wbijesz

LuthanAara 14-04-2012 12:26

Myślałeś chyba o tym miejscu na Liberty Bay? Dzieki to jes sprawdze;)

michalmalek15 14-04-2012 16:30

Lvl: 129
Profesja: Knight
Pacc
Blade of Corruption, MMS, Golden Legs, Demon Helmet, Yalahari Armor, Boh
Gdzie exp bez waste a gdzie zarobek zeby malo potow szlo:)

Nawrito 14-04-2012 17:48

40 pall 68/47
oprcz POH, Cyców w thais i undeadów.

Ascaron 15-04-2012 00:22

Up:

Zawsze są jeszcze guardy (labirynt np.) i spróbuj sobie poexpić na obrzeżach ofa tam na tych zewnętrznych obozach orców bo na samym ofie to nie wiem jak by ci szło ale mogłoby być trochę ciężko.

Faralek 16-04-2012 02:13

Level : 101
Voc: MS
Mlvl: 58 bez eq
Pacc : TAK
Eq: Yala mask, Zao legs, Focus cape, Softy, Bohy, Demon shield, wandy wszystkie

Po pierwsze czym dam rade z potworami na Elemental Spheres Quest, a jeśli tak to czy tam zarobie?
Po drugie jakieś alternatywne miejsce do expa zamiast Wyrm (Lb, Drefia), Dl (Dara), Workerów, Quar (ostatnio tam gleba, średnio mi idzie na tym lvl)
Ewentualnie gdzie mogę iść z sd (bez albo z małym waste)?

Chcialbym jeszcze wiedzieć gdzie mogę sporo zarobić oprócz hero, wyrm (bez blokera, solo).
Pieniądze : 20-40k na 1 hunta.

Z góry dzięki za pomoc :)

visone 16-04-2012 11:20

47rp - Boh, Demon Shield, Plate Legs, Paladin Armor, Crus Helmet, Royal spears.
72 dist z armorem, 51 shielding. [PACC]

Gdzie mógłbym poexpić? Fajnie byłoby gdybym wychodził na + no ale ewentualnie może być na 0 (oby nie na -)

zium 16-04-2012 12:55

11 knight
eq: knight armor, dark helmet, knight legs, spike sword, guardian shield, leather boots, scarf
Skille: 30/29 2 mlvl
Server optional pvp
Gdzie skillować i expić?
Najlepiej żeby jakaś dobra kaska leciała.

misterybin 23-04-2012 22:46

Paladyn:
19 lvl
skille 55/38 7 mlvl
eq:
soldier helmet (chcę kupić crown)
rangers cloak
dragon shield
plate legs
leather boots

Mieszkam w Carlin, co podszkolić, gdzie i na jakich potworach (mam 1,5k), skillowałem kamieniami, ale czy nie ma lepszego sposobu na nabijanie skilla bo nikt mi ich nie sprzedawał, a rzadko wypadały z goblinów :/
proszę o pomoc

volan111 25-04-2012 14:05

Profesja : Elite Knight
Level : 41
Skille : 70/69
Mlvl : 5
PACC : Tak
EQ : Warrior Helmet, DSM, Knight Legs, BOH, Demon Shield, Platinum Amulet, Sapphire Hammer/Orcish Maul(2H)

Kupiłem PACC po 4 latach nieobecności w grze i kompletnie nie wiem gdzie moge teraz expić. Wykonałem questy na dostęp do Yalahar. Z góry dziękuje za pomoc.

GrykA 25-04-2012 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez volan111 (Post 2832103)
EQ : Warrior Helmet, DSM, Knight Legs, BOH, Demon Shield, Platinum Amulet, Sapphire Hammer/Orcish Maul(2H)

Kupiłem PACC po 4 latach nieobecności w grze i kompletnie nie wiem gdzie moge teraz expić. Wykonałem questy na dostęp do Yalahar. Z góry dziękuje za pomoc.

Ja smigalem na mutated humanach na yalahar. Swietna kasa i fajny exp jak na ten lvl.

Pozdrawiam

zium 25-04-2012 21:48

15 sorcerer
11mlv
Eq: Dark Helmet, Spirit Cloak, Plate Legs, Leather Boots, Tortoise shield, Scarf
Co zmienić w eq? Gdzie expic?

Shkos 27-04-2012 08:49

Cytuj:

47rp - Boh, Demon Shield, Plate Legs, Paladin Armor, Crus Helmet, Royal spears.
72 dist z armorem, 51 shielding. [PACC]

Gdzie mógłbym poexpić? Fajnie byłoby gdybym wychodził na + no ale ewentualnie może być na 0 (oby nie na -)
Dragi dara/yalahar, mutated humany(duzy profit), cyclopy edron i od 50 mozesz wyrmy probowac z composite hornbow.

Cytuj:

11 knight
eq: knight armor, dark helmet, knight legs, spike sword, guardian shield, leather boots, scarf
Skille: 30/29 2 mlvl
Server optional pvp
Gdzie skillować i expić?
Najlepiej żeby jakaś dobra kaska leciała.
Skillowac i expic na tym lvl najlepiej na rotach nad thais, ew. jak masz troche pieniazkow to kup klucz na fibule i tam lataj. Do tego dochodzi winiarnia dwarfow w kazz - bardzo przyjemne miejsce i z reguly malo kto sie tam kreci :)

Cytuj:

Paladyn:
19 lvl
skille 55/38 7 mlvl
eq:
soldier helmet (chcę kupić crown)
rangers cloak
dragon shield
plate legs
leather boots

Mieszkam w Carlin, co podszkolić, gdzie i na jakich potworach (mam 1,5k), skillowałem kamieniami, ale czy nie ma lepszego sposobu na nabijanie skilla bo nikt mi ich nie sprzedawał, a rzadko wypadały z goblinów :/
proszę o pomoc
Narazie to mozesz poprosic kolege jakiegos zeby Ci monka zrobil ale tak od 60-65 dista to juz tylko kamienie Ci zostaja, taka dola paladyna, a expic mozesz chociazby na ghostlandzie, masz blisko :)

Cytuj:

Jesli chodzi o yalahar to tak zaczynajac od pierwszej na lewo dzielnicy: minotaury, elfy, cyclopy, zolwie, dalej na alchemist znajdziesz mutated humany gdzie swietnie sie expi knightem i zarabia, ghoule/crypty na cemetery, dzielnice dalej znajdziesz magiciany i to narazie tyle dla Cbie na yalahar :)
Co do reszty to juz klasyka: scaraby, zolwie, cyce, dworci, malpki.
Polecam rowniez robienie taskow na tarantule/crocodyle, na tych pierwszych niesamowity profit jest :)

Cytuj:

15 sorcerer
11mlv
Eq: Dark Helmet, Spirit Cloak, Plate Legs, Leather Boots, Tortoise shield, Scarf
Co zmienić w eq? Gdzie expic?
Eq na tym lvlu jest tak malo wazne ze mozesz w nim smigac dopoki nie bedziesz mial troche wiecej pieniedzy, jesli chodzi o expienie to rotwormy/larvy/dwarfy wszelkiej masci, gdzie tylko masz ochote.

Pozdrawiam Shikos, moj pierwszy post :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:33.