Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Quezacoatl 05-08-2008 23:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2215056)
Uwaga! Po głębokim zastanowieniu i paru nieprzespanych nocach postanowiłem przerzucić się z shounenów na ecchi. Jakieś propozycje? :P.

Mahou Sensei Negima, dla mnie było dosyć Ecchi...

Ja chciałbym aby mi ktoś polecił mangę z pułki akcji i scen walki. Proszę bez naruto itp. Mi chodzi o tzw "gory manga", przeczytałem Claymore do rozdziału 82 i choć styl rysunku średnio przypadł mi do gustu akcja i napięcie były bardzo fajne. Chciałem spróbować Berserk, którego stawiacie obok Claymore ale jest niedostępny tam gdzie czytam. Nie mogę torrentować ani nawet bezpośrednio ściągać mangi, więc czytam online. Chyba, że macie stronkę z Berserkiem online ale z tego co słyszałem Dark Horse ściga wszystkie "źródła". Albo inna ciekawa manga w tych samych klimatach z dużą dozą walki i krwi... (może być gekiga)
Edit, aha i może być doza komedii, nie robi różnicy.

Corgar Frizz 06-08-2008 00:35

Nadril w 1 poście tematu masz z 15 stronek z anime. Tam znajdziesz mase anime.

Widzę że Nari z shounen na ecchi sie przenosi... nie słuchaj Rayzy bo on cię na Dark side of hentai przeciągnie.... a jak się niedasz to cię tentaclem... hmm no sam wiesz co. W każdym razie uważaj na Rayze.

Corgar Frizz

Rayza 06-08-2008 00:53

he will be mine!.....<evil pervert otaku voice>

Nie słuchaj Frizz'a bo on no tego no na dobrą strone cie przeciągnie a jak nie to wiesz co no..... [wf?! xD]

http://img134.imageshack.us/img134/2...arksidett1.jpg ...and free hentai...

Corgar Frizz 06-08-2008 01:07

No podejrzewam że z ciasteczkiem nie mam szansy wygrać.... tym razem wygrałeś Rayza... ale następnym razem to ja będe na gorze.... a ciebie dorwą twoje własne tentacle.

A żeby nie było offtopu Quetzacoatl obejrzyj sobie Murder Princess, Fate Stay/NIght i Claymore. Spodoba ci się.

Corgar Frizz

Quezacoatl 06-08-2008 01:10

Z tego co Nadril wymienił w nadmienionym przez ciebie poście jest to zbiór mang różnych typów... Przeczytałem FMA oraz wiem co to Chobits czy Ghost in the Shell, ale nie każde musi mi się podobać. :p

Nie jestem znawcą, ale szukam czegoś raczej w kierunku albo seinen albo shoujo, może coś na pograniczu obu. Znudziły mnie popularne pozycje z działu shounen...
Ofc każdy ma swoje gusta, ale niektórych mang ze zbiorów do których mam dostęp nie warto nawet zaczynać czytać, dlatego chciałbym abo ktoś coś polecił. A, że mało jestem chętny do pracy nie chce mi się czytać opisów/pierwszych stron każdej magi jakie tu wymieniacie zwłaszcza, że wiele jest tu wymieszanych typów.

Cytuj:

A żeby nie było offtopu Quetzacoatl obejrzyj sobie Murder Princess, Fate Stay/NIght i Claymore. Spodoba ci się.
Zobaczę.

Rayza 06-08-2008 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2215726)
No podejrzewam że z ciasteczkiem nie mam szansy wygrać.... tym razem wygrałeś Rayza... ale następnym razem to ja będe na gorze.... a ciebie dorwą twoje własne tentacle.
Corgar Frizz

Corgar 1:08:41
tentacl mnie zaatakowal

Kłamca! nie nasłałem ich , teraz! wiesz jaka czeka cie kara ;>....
btw:z tą górą , pedał jeden...bara-bara by sie chciało?...pedał...nie mam z jego fantazjami nic do czynienia..

zadam mocne pytanie: w jakie dni ukazują sie nowe epy To love-ru wie ktoś?

@down
ciebie też z tentacl'uje :< ale wpierw frizz.....

malydok 06-08-2008 01:25

ZnT 4 wybitnie rulez :P Szkoda tu opisywać i spoilować, brać się do oglądania!

Nari 06-08-2008 11:39

Uch nowy chapter Claymore kawaii jak zwykle :P. Szkoda, że trzeba czekać miesiąc na następny =/. Jak mi się podoba kreska autora :P.

Hazuma 06-08-2008 20:55

Hum zna ktos gierki w mmorpg badz rpg w stylu anime procz scions of fate, breath of fire , trickster badz star ;p itp szitow ?? ;s nie mowie tu o pokach (choc w nie tez sporo zagrywalem ;p)

Pozdr0

Corgar Frizz 06-08-2008 21:04

Może Guilty Gear...... o ile mi się zdaje jest nawet anime z postaciami z tej gry... może walną jakąś wielką gafę, ale wydaje mi się że to anime nazywa się Chrno Crusade.

Corgar Frizz

Quezacoatl 07-08-2008 00:26

Może AQ (a.k.a. Adventure Quest)...

Illya_von_Einzbern 07-08-2008 09:57

Hazuma... D:

Wiesz co tera zrobić. :D

Walekifa 07-08-2008 12:20

Survival Project. Manga : ) Sporo w to grałem kiedyś.
Z tego co pamiętam sporo fajnych trybów gry (w tym questy,gdzie biega się w ekipie po mapie i klepie spore ilości potworów) czy np. piłka nożna,uciekanie przed śnieżkami.

..::QRAS::.. 07-08-2008 12:38

All czesci Final Fantasy , po prostu mistrzostwo klimatu a wg. mni enajlepsza to 9 ;d

Corgar Frizz 07-08-2008 14:15

OMG... jak ja mogłem zapomnieć o Final Fantasy. A najlepsze części to VII i X. w IX grałem, ale jakoś mi się ten klimat nie spodobał... a może dlatego że miałem zwalony emulator i nie było widać menu.

W każdym razie Final Fantasy to jest seria gier które bardzo wysoko cenię sobie. Tylko szkoda że do FFX trzeba mieć całkiem mocny sprzęt... a nawet jak się taki ma gra ma zwyczaj zawieszania się w niektórych momentach.

PS. Jak ktoś grał w FFX na kompie i przeszedł to niech powie jakiego emulatora używał, bo mi w FFX grafa się czasem psuła, i było widać tylko pionowe, a czasem poziome paski. Używałem emulatora Pcsx2_0.9.4.

Corgar Frizz

Illya_von_Einzbern 07-08-2008 14:34

http://img152.imageshack.us/img152/2...4096443cq2.jpg

... & go play some frikin Golden Sun :D

Rayza 07-08-2008 15:14

maybe let's change topic to "M&A games"
@up
z czego to?

Hazuma 07-08-2008 17:49

Every 1 arigato za wymienione gierki co do guliti gralem ;p finale oczywiscie tez.
Teraz zostalo mi sprawdzic flyff rozne pogloski o tej grze slyszalem wiec warto sprubowac a jesli nie przypadnie mi do gustu zaczne dzialac z Survival Project Manga i AQ.

Rayza - M&A Games thread to nie jest zly pomysl ;p kazdy dawal by linki do swoich ulobionych mugenow, rpg , mmorpg i wielu innych gatunkach gdzie wystepuje watek anime.

Pozderki no i przedewszystkim za wymienione tytuly dziękować.

A co do foty przypomina mi ona ta laske z onegai teacher ktura tak jak kei zapadala w spiączke. Lecz to napewno nie ona ;s

Illya_von_Einzbern 07-08-2008 20:03

http://img389.imageshack.us/img389/2...5852339fv5.jpg

1 moar pic który mam z tego anime , z kolei nie mam pojecia jakie to. :D

Hazuma jak flyff to na Lawolf graj D:
Ale to tylko tak... ja z kolei za bardzo nie bede sie udzielać w twoje granie bo już mam dość skomplikowane ale jak bedziesz miał jakimś cudem wyższy lvl ... D:

malydok 07-08-2008 20:06

A kto próbował znaleźć i zagrać w Fate/Stay Night? Wiem, że język jest tylko japoński, ale podobno mimo to da się w to grać.

A co do Flyffa to graliśmy trochę z Tompiorem, ale się w końcu znudziło :P Mimo to całkiem ciekawa gierka. Ja obecnie: Tibia, Silkroad :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:35.