Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Nerfarien 06-11-2008 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2323617)
Naruto manga 424(~) :(;(:(;(

Ukryty tekst:
Nie no ojciec Choujiego is dead, Kakashi resztkami sił ochrania Choujiego biegnącego do Tsunade. Kakashi żegna się "That's all i could do ...Obito...Rin..", kurde jeżeli w następnym chapterze nie wkroczy Gai, a Kakashi zginie walę tą mangę!!

Skad takie info? Jest juz raw? zapodaj linkiem jesli tak.

Rayza 06-11-2008 16:06

to sie nazywa spoiler i mangahelpers etc...

Nerfarien 06-11-2008 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2324767)
to sie nazywa spoiler i mangahelpers etc...

Tak wlasnie myslalem, ale mam nadzieje ze to fake bo lipa by byla ;<

DDoS 06-11-2008 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerfarien (Post 2324791)
Tak wlasnie myslalem, ale mam nadzieje ze to fake bo lipa by byla ;<

To nie fake :)

Rayza 06-11-2008 16:58

jeśli juz gadamy o jakimś spoilerze to jest w 100 % prawdziwy =] i tylko czekamy na suby =] żeby mieć 101% pewności
są one z jap. na ang. tłumaczone a potem przez modów tej strony sprawdzana jest wiarygodność =]

@down
do tego są jeszcze zdjęcia z rawa...

Nerfarien 06-11-2008 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2324831)
To nie fake :)

Czesto na senpuu mowili w fake'ach potwierdzone potwierdzone a tu dupa. Zobaczymy jutro ;d

DDoS 06-11-2008 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerfarien (Post 2324856)
Czesto na senpuu mowili w fake'ach potwierdzone potwierdzone a tu dupa. Zobaczymy jutro ;d

Ble z tej strony to nawet nie korzystam. Narutofan / mangahelpers są lepsze. Chapter prawie cały już jest RAW (chiński).

Serious Sam 06-11-2008 17:40

Kiedy wy byliście w szkole, ja wziąłem się za 1 i 2 tom mangi Chobbit(po angielsku, niestety musiałem przeczytać w necie).Resztę tomów mam już w realu, tylko jedna rzecz mnie irytuje - chodzi o te znaki japońskie ''w tle'' (wiecie o co chodzi?) są przetłumaczone na Polski i wychodzi mniej więcej tak:
''puk puk'' , ''szum szum'', ''pisk'' .... Skoro mam już 1 i 2 tom za sobą, teraz zobaczę o czym jest Tokyo Mew Mew (:S) ! A potem wrócę do Chobbits.

Rayza 06-11-2008 18:04

ma ktoś link do rawa do naruto 424?

Grocix 06-11-2008 22:46

Obejrzalem Kyou no Go no ni - bardzo fajne loli ecchi... ;)
Opiera sie glownie na dwuznacznych sytuacjach, np gosciu oblal laske mlekiem a wychodzi cos takiego:
http://i441.photobucket.com/albums/q...A/DARKSIDE.jpg
:D

Swoja droga, wedlug anime-planet wybilo mi 100 obejrzanych serii.

@Edit
Yatta! W koncu w moje rece (a raczej uszy) trafila pelna wersja openingu Ef - a tale of melodies ;) Miód.

@Edit 2
W koncu zaczalem Jigoku Shoujo Futakomori - kilka uwag w perspektywie pierwszej serii: napewno ladniejsza kreska, jest tez kilka zmian (np. w lalke zamienia sie Hone Onna, a nie Wanyudo - moze potem sie wyjasni). Poza tym, 1 serie ogladalem z angielskim dubbingiem i napewno bylo tam lepsze tlumaczenie (a nie jak u nas w Polsce, ze fansuby stoja na wyzszym poziomie niz napisy z oryginalnego DVD)...

Serious Sam 07-11-2008 00:23

Podsumowując dzisiejszy dzień:
-1 i 2 tom Chobits z neta(teraz reszte tomów mogę czytać normalnie, uff, chociaż też trochę szkoda, bo się przyzwyczaiłem, no i te polskie tłumaczenia...)
-Zacząłem Tokyo Mewmew, czytając to czuję się trochę dziwnie, czy jestem gejem? :<

Co do anime, to 6ep Ef - a tale of memories, z powodu braku czasu, spowodowanej czytaniem mangi, dzisiaj w ogóle nie oglądałem anime - smutne, ale prawdziwe, jutro obejrzę.

@down
Nie:<

Quezacoatl 07-11-2008 00:47

Cytuj:

czytając to czuję się trochę dziwnie, czy jestem gejem? :<
Tak.

@Topic
Manga time!

Negima!
Ukryty tekst:
Rakan opowiada fajne historie... Wydaje się, że Fate był problemem już dawno temu. Teraz robota ojca spada na syna. Ciekawe podejście. Mam tylko jedną uwagę... Już od zbyt dawna nie widziałem Evangeline... :< Trzeba napisać, żeby ją chociaż raz pokazali od czasu do czasu. W końcu najlepsza postać w tej mandze, a się marnuje.

Fairy Tail.
Ukryty tekst:
Trudne ultimatum. Wydaje się, że Luxus nie żartuje i wszystkie biusty w FT zamienią się w pył. Szkoda, że Grey już poległ, miałem większe nadzieje co do niego. I oczywiście szkoda, że Erza nie bierze w tym udziału, mogłaby więcej zdziałać niż te miernoty. Czy dziadek się podda i odda władzę nad FT Luxusowi? Dlaczego Natsu nie może wyjść z magicznego kręgu? No i najważniejsze pytanie... Gdzie jest Mistgun kiedy wszyscy go potrzebują? Niby nie pokazał się w czasie wojny z Phantom Guild, ale wiemy, że po cichu swoje zrobił (i to sporo)... więc i tym razem powinien pomóc.

DDoS 07-11-2008 07:13

Naruto 424

Ukryty tekst:
Trochę inaczej jednak w mandze niż mówili [i dobrze] Choza zginął ochraniając Chojiego, a nie Kakashiego, Kakashi obronił się dzięki MS. Na 100% ktoś go teraz uratuje.

Next chapter aż za dwa tygodnie, chyba że coś źle przeczytałem.

Rayza 07-11-2008 09:24

Hey o co chodzi z tym zdaniem?
"on hiatus next issue so the author can work on upcoming chapters"?
z nowego rozdziału n.424

Zalgadis 07-11-2008 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DDoS (Post 2325666)
Naruto 424

Ukryty tekst:
Trochę inaczej jednak w mandze niż mówili [i dobrze] Choza zginął ochraniając Chojiego, a nie Kakashiego, Kakashi obronił się dzięki MS. Na 100% ktoś go teraz uratuje.

Ukryty tekst:
Nie bronił siebie tylko choujiego swoim Mangekyou.

Zapodajcie jakieś fajne Ecchi.

Otakuma 07-11-2008 13:20

Ukryty tekst:
Obronił najpierw siebie przed gwoździem a potem Choujego przed pociskiem :)

Zalgadis 07-11-2008 13:37

Nie było tej sceny chyba pokazanej nie? ; d

Quezacoatl 07-11-2008 15:06

Widzę, że nikt tutaj dobrych mang nie czyta... :< Wszyscy o Naruto gadają.

Btw Zalgadis.
Twój rotflcopter wygląda lamersko.
http://i41.photobucket.com/albums/e2...ROFLcopter.gif

Otakuma 07-11-2008 15:21

@Zalgadis
Była, tylko nie zauważyłeś. Musisz czytać bardziej uważnie :P

@Quezacoatl
To tylko chwilowe, bo rozgrywa sie "kluczowa scena dla tego utworu"(jak to mówi moja nauczycielka od polaka).
Jeśli ty robiłeś tą animacje to świetnie ci wyszła.

Serious Sam 07-11-2008 15:28

Sorry, ale skoro jesteśmy przy Naruto - kiedyś oglądałęm.Czy manga i anime idą ''równo'', czy są teraz powiązane?

@Que
Ale fajny roft copter, tylko chyba łamie regulamin forum, bo ma za duży rozmiar.

Hail rotf copters!

DDoS 07-11-2008 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2325942)
Sorry, ale skoro jesteśmy przy Naruto - kiedyś oglądałęm.Czy manga i anime idą ''równo'', czy są teraz powiązane?

@Que
Ale fajny roft copter, tylko chyba łamie regulamin forum, bo ma za duży rozmiar.

Hail rotf copters!

Anime jest lata za mangą, manga ma 424 chaptery, a anime jest dopiero na 332 chapterze.

@Zal - czytaj co Pain mówi uważniej.

Nerfarien 07-11-2008 17:46

Ukryty tekst:
No ojciec Choujiego zginal ale mi tam byl obojetny i tak bylo z nim malo wiec w/e, zastanawia mnie teraz co kaszalot wykmini...

Zalgadis 07-11-2008 23:51

Właśnie skończyłem Today In Class 5-2 które polecił mi Rayza.
Zajebiste.
Arigato Rayza senpai.
Jakieś tego podobne anime znacie?

Edit@
Rofl double.

Rayza 08-11-2008 00:01

strike witches
a o to moja nowa tapeta ! (zgadujecie z kim : p)

Serious Sam 08-11-2008 04:19

Uff... Właśnie skończyłem oglądać Ef - a tale of memories.Trudno mi się teraz wysłowić, ale to jest jedno z najlepszych anime, jakie widziałem.Trzeba się przyznać (bez bicia), że w niektórych momentach byłem bliski płaczu...
Na jutro natomiast zostawiam sobię 4 odc Ef - a tale of melodies, bo z tego co widzę, to anime jest ciągle w produkcji =]

Manga? 3 Tom Chobits skończony, do niedzieli postanowiłem oglądać tylko anime, gdyż po niedzieli już przez bardzo długi czas będę miał mało czasu na anime, a dużo na mangę.

kołbaś 08-11-2008 12:08

Ludzie co z wami, ostatni post byl 8h temu ? co sie dzieje z najbardziej zaspamowanym tematem na forum ?

Rayza 08-11-2008 12:33

choose one of 4 answers!
a)bo nikt nie skomentował mojego posta i dupa blada
b)nikt nie odpowiedział na post Sam'a i pale ass
c) długi weekned i każdy ma plany
d) każdy od sypia nockę (melanżyk,maraton przed kompem , etc.)

@DOWN
zepsułeś zabawe D:

Grocix 08-11-2008 12:41

Ja wybieram piata:
e) morda w kubel :*

Ide ogladac JS, afk.

Gangrel 08-11-2008 13:15

Albo gra w fallouta, jak ja ;)

Grocix 08-11-2008 13:21

Jednak zamiast JS obejrzalem 1 czesc OVA Seto no Hanayome, fajne :) Jeszcze do nadrobienia ef i Clannad.

Corgar Frizz 08-11-2008 13:55

Co do spamowania.... ja i Otakuma dochodzimy do siebie po imprezie, Grocix GRA, a Rayza sam ze sobą spamować nie będzie.

@Grocix

OVA Seto no Hanayome! I jak? Dobre? Koniecznie muszę to ściągnąć i miejmy nadzieję że będzie na poziomie OVA Lucky Stara.

Wracając do LS'a to OVA, jak to oglądałem to tak się uhahałem jak nigdy.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 08-11-2008 15:44

i i kolejna opcja
opcja 145854) rayza czyta same mangi ostatnio i ma napływ weny ostatnio
dziś sobie kupiłem .Hack//bransoleta zmierzchu #1,2 i otaku #13 ^^

Grocix 08-11-2008 16:28

@Corgar
OVA... raczej trzyma poziom serii :P

Corgar Frizz 08-11-2008 18:21

"Sword of the stranger" - właśnie skończyłem oglądać. Film bardzo mi się spodobał, a nawet pare razy byłem bliski płaczu (znowu -.-). W każdym razie bardzo fajna historia i świetne wykonanie.

Film opowiada głównie o histori małego dziecka, jego psa i tytułowego nieznajomego. Więcej napisać nie mogę bo to byłby spoiler. Gorąco polecam.

Nipah!
Corgar Frizz

DDoS 08-11-2008 20:33

Ja się zabieram za oglądanie Utawarerumono. Przydała się stronka Tompiora, nawet lepsze niż torrent :P

Znalazłem też sposób na mkv - nowy nabytek laptop, na tym samym zestawie kodeków i JetAudio odtwarza lepiej od PC.

No to na deser pulpity może jeszcze.

Laptop.

PC

..::QRAS::.. 08-11-2008 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2327187)
Albo gra w fallouta, jak ja ;)

ahah to samo chcialem powiedziec xDDDDDDDD

Nari 08-11-2008 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2326671)
a o to moja nowa tapeta ! (zgadujecie z kim : p)

Daj linka, please ; P. Spodobała mi się.

Rayza 08-11-2008 21:41

Nigdy!
święte prawo tapet mówi ze nie można miec takiej samej tapety jak towarzysz!

Gangrel 08-11-2008 21:52

W przerwach Fallouta oglądam Da Capo, ale chyba nie zacheci mnie na tyle zebym obejrzal 2 kolejne serie...

Pro_Plejer 08-11-2008 22:36

Oglądał ktoś Rosario Vampire? Opłaca się to zaczynać?;D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:54.