![]() |
Cytuj:
|
siemka:) mam pytanie , jutro mi dojdzie (mam nadzieje:) ) Pacc i moj char to :
24druid 25mlvl eq ; b robe crown shield crown helm plate legs volc rod butki:) i mam pyt; gdzie bede mogl nim expic? przypominam bdzie pacc ! co byscie poleccili zeby szybko lvl wbic kasa ladna aby byla i co wziac ze soba?mfy lub cos... dzieki |
@up DC
to co zwykle, hmm, uh, mf zawsze lepiej miec wiecej niz mniej |
Paladyn
15lvl skill distance: 45 eq: p-legs, p-armor, dark helmet no i leather boots:cup: I pytanie: Gdzie powinienem expić? Próbowałem na cyckach na połodnie od Thais ale resp. jest żałosny. Próbowałem w Dark Cathedral ale... No właściwie nie wiem jakie ale ale mi się nie spodobało:D |
Wbij 50 dysta i na gl na ghoule ;p
|
Ja mam pytanie od dobre ekspowisko dla knighta.
Aktualnie mam 41/39 ale wbije około 50/47 i gdzie iść? Teraz chodze na: http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...rs/rotworm.gif http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...ters/dwarf.gif http://members.chello.pl/l.lewczyk/i...arfsoldier.gif |
@up tak jakby lvl by sie przydal..
|
300O+postow.. napewno nie chce sie niektorym szukac gdzie moga expic a innym odpowiadac na konkretne prosby..
Wiec.. sprobujcie na mapie respawnu poszukac jakiejs fajnej miejscowy ktora by Wam odpowiadala..na tibia earth poszukajcie jak to dokladnie wyglada..i jesli nie macie pewnosci co do potworow to mozna poszukac jakiegos pojedynczego respa danego potwora (nie, nie zakladac nowych postow..popytajcie jakiegos gracza o dlugim starzu) i zobaczcie jak Wam z nim idzie..acha.. dla knightow cos http://forum.tibia.pl/showthread.php...radnik+knighta |
Paladyn
FACC :/ 13 lvl 4 mlvl 50 distance Nie wiem gdzie expic, cyce pod thais i montum stereum caly czas zajete :/ Wazne zeby nie bylo trzeba isc kilometr bo mam ograniczony cap i moge wziasc niewiele strzal, niosac samy armor. Chce poexpic tak do 20 lvl pozniej pojde na guardy proste... |
Gdzie mozre expic 20 knight ze skilami 65/65 4 magic levelem eq to bs wartior helmet v shield k legs c armor scarf i leather boots
|
to ja mam tez dylemat 60 ek gs g arm k legs bohy rh skile 72/65 weim ze słabe szkoda czasu na skilowanie czy dam rade guardom dwarfom ??
|
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum i moje pierwsze pytanie. A mianowicie: Jestem Sorcererem na 26lvl 27 mlvl z eq: Plate armor, plate legs, leather boots, beholder shield, wand of dragonbreath, steel helmet (niestety nie mam WOCE ale brakuje mi jakieś 1500 gp). Gram na świecie non-pvp, gdzie mam expić ?? na początku expiłem na guardach ale to jest raczej niebezpieczne jak na tym lvl bez monków...
|
Mam pytanko. Na jakich skilach moge bloczyć guardy. Nie oto mi chodzi żeby mi nic nie zabierały. Moje eq: k armor,p legi,crusaderm helmet,bs,vampire shield,szalik,zwykłe buty. Czy wystarczą skile 60/60. Jak coś, ide z palkiem skile 55. Wiec niewiem z jako szybkością bedziemy ubijać guardy. Jakie runki wziąść. Uh to obowiązkowe ale czy gfb jakbyśmy ntrafili na 5+ guardów?
dzieki za pomoc pozdro |
na jakich tombach moglbym expic na 31 lvl ?? I na jakich poziomach
|
@Marcjanx
Guardy są przeciwnikami często denerwującymi knightow ponieważ choć nie mają za wiele życia, potrafią naprawdę mocno uderzyć a i są wytrzymałe. Myśle że do bloczenia wystarczyłyby skille 70/70 ale i tak nie unikniesz dostawania obrażeń, ponieważ te dostają nawet gracze na wyższych levelach. W szczególności wystrzegaj się bloczenia więkcej niż jednego guarda by zminimalizować straty. Ważną rzeczą jest też to, komu chcesz bloczyc, czy bedzie to osoba majaca 13lvl i pragnąca szybko wbić kolejne, atakując z rózgi i zadając chity po 10-15(wtedy walka trwa długo a i straty są większe), czy też będzie to gracz nający wysoki lvl i potrafiący w miarę szybko rozprawić się z guardem ;p @Satanus Na jakim świecie grasz?? ;p moim zdaniem w miarę szybko mógłbyś nabić lvl gdybyś kupił woce i poprosił jakiegoś knighta o pobloczenie guadow np w labiryncie(zalecam wziecie gfb ;p). Najt otrzymałby loota a ty nabiłbyś lvl umożliwiający summonowanie monków. @Fluro Sam wiesz z doświadczenia jako hlvl, że guardy wymagają większych skilli a i sam uważam że nie szkoda na nie czasu dowiem dzięki nim twoje expienie staje się bardziej efektywne, polecam nabić, 78-80 sword fightinga i z gsem ruszyć do boju, unikając walki z 2+guardami. Uff to narazie tyle ;p zamieżam zacząć odpowiadać na tego typu pytania. ;p jeśli ktoś uważa za błędne moje rady prosiłbym o jaknajszybsze poprawienie mnie ;p |
Gdzie expić żeby się mniejwięcej wzracało...? Palladyn <22lvl> <9mlvl> <skille 57/38> Expiłem najpierw na dark cathedral (w miare exp i dobry loot...zwracalo sie) a ostatnio na beholderach (Exp średni, a loot cały czas mi dopsiywał z dużym + B) ) Moje Eq- plate set, crown helmet, leather boots, no i kusza+bolt... Stan kasy to 30k Raczej nic nie będe dokupywać bo raczej narazie niema sensu o blue robe i boh-ach pomyśle na około 25 lvl:)
PS. Podajcie więcej expowisk niż guardy i cyce chociaż te też jeśli uważacie, że się dobrze tam expi i sie zwraca na tym lvl'u;) A i jeszce czy jak będe iść w dane miejsce co wziąść ze sobą runki itp. Proszę o szybką odpowiedź:p |
Gdzie mam expić ??
Mam royal paladin 26lvl skile 59/40 i nie wiem gdzie mam expic:(
|
na jakich tombach moge expic na 31 lvl ?? i na jakim poziomie ??
|
Cytuj:
@Up kazde tomvby poziomy -1,-2 i jak umiesz to za teleportem ale nie polecam :P ja tam zacozłem od 35+lvl expic za teleportami :D |
a do teleportu to moge expic spokojnie ?? czy mam sie czegos groźnego obawiac??
|
@up
'najstraszniejsze' na tych poziomach sa z tego co pamietam CS'y czy cos przeoczylem? nie wiem '_' |
na jakich tombach na 31 lvl mogl bym expic ??? Pomozcie :D Stone czy jakie tam :P i zeby bylo ich tam dużo
|
Cytuj:
|
Aktualnie moim 28 knightem, 4mlvl. BS & plate set & beho shield. Na moim expowisku wyrabiam 15k expa na godzine + bp kasy. Aktualne skille 60/60. (bez pacca)
Na jakim expowisku i z jakimi skillami wyrobilbym 20-25k na godzine? |
Skille 43/40, lvl 12
Soldier helmet, longsword, scale armor, dvaren shield, plate legs, leather boots Gdzie expić? Nie posiadam pacca. I jeszcze 2 pytania: Od jakich skilli będe mógł chodzić na cycki? Czy warto kupować jakieś lepsze buty a jeśli tak to jakie i ile będą na Kelterze kosztować. |
gdzie powinienem expic: jestem drutem 17 lv, 19 mlv(prawie 20), p-set(do tygodnia b-robe, plate legs) zwykle bootsy, dwarven shield, dark helmet i laska
doradźcie mi... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
1(towje pytanie nr 1 ;D) cycki z fire swordem skile coś około 60/60 2.:D następnymi butami do kupywania są bohy kupuje je się na 35+lvl :) Cytuj:
|
Czyli mowisz ze do skillowac do 75/75 i guardy / elf fortess. Wyrobie ponad 20k /h ? Bo aktualnie mam sporo kasy, pusty resp ale tego expa ciut za malo...
|
Cytuj:
|
ok dzieki :P a do ktorego lvl najlepiej tam expic ??
|
gdzie mogę expić paladynem lvl 14 i dist 49 z 6 mlvl nie mam pacc
|
@up
Ghost land, jakies dwarfy, dark katedra, jakies orki. Miejscowek jest duzo. A jak jestes poczatkujacy to jakies trole, roty itp... |
do ktorego lvl mam expic 32 master sorcerem na tombach ?? i gdzie potem mam expic ??
|
Cytuj:
|
a przed teleportem do ktorego ???
|
Cytuj:
|
Guardy/Tar Tomb -3 na zmiane od 33 levela:D Jak umiesz grać to bedzie ci sie wyrównywać z guardow za zwastowane mf na vampach:P
|
Paladin, 18lvl, 51 skila, 7 magic, eq: noble armor, c helmet, p legs ;] gdzie expic i co wziąść ze sobą? mam pacc ;)
|
Gdzie exp ???
Knight 26lvl 65/65 Devil Helmet,Knight Armor,Crown Shield,Plate legs,Knight Axe i niestety bez pacc gdzie wedlug was mam exp ?? :p Pozdro for All
|
Cytuj:
Dark Catedral 1 poziom ( Wszystko poza spawnem tarantul i pomieszczeniem gdzie schodzi sie niżej. Elvenbane korytarze ( nie lez na berserkerow a tym bardziej nie proboj walczyć z mino guardem na dole ). Cała Folda poza poziomem z kluczem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:49. |