Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Burakou 22-12-2005 22:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kimil31
Jestem Knightem 22lv żyjącym w CARLIn tylko to miasto żadne inne ale expic mozna chodzic dalej.

Skille:
sword-58 idzie w gure :confused:
shielding-58 tez idze w gure :confused:

eq-Crown armor, k-legs, warior helmet, tower shield, bright sword, platinum amulet :cup: B) :] z czego jestem dumny :)

teraz nie będ.e robil lv tylko skiluje caly czas do 60\60 albo i nawet 65\65 i mam pytanko gdzie mugl bym expix zeby loot by dobry i exp tez

powiedzcie mi prosze

o i jeszcze jedno jaką solówke moge zjechac najlepszom proze pare potworkuw wymienic i gdzie one som pojedyńczo

za wszytko dzieki ;) poozdro dla valroi i najlepszego miasta pod słońcem carlin ;) :p

Naucz się poprawnej polszczyzny, to możemy pogadać.

wrobil90 23-12-2005 08:53

Paladyn Expowiska

Mam małe pytanko i prosze o pomoc gdzie expic palkiem na 50 lvl i skillach 85/73 zeby bylo conajmniej 25k/h expa i dobże by było żeby się zwracało za bolty i runy.(Mam kilka dni pacca jescze :p )

Z góry dziękuje.

Isolde 23-12-2005 15:22

Knight
Poziom 15
Skille 52/52
Wyposażenie: Dark Helmet, Noble Armor, Plate Legs, Spike Sword, Dragon Shield, Buty i Szalik.

Parę pytań:
- co mogę ułowić by mieć bardzo szybką kasę (więcej niż z dwarf soldierów)? Jest taka możliwość?
- na czym masowo expić?

Sir Marilion 23-12-2005 18:35

Cóż, potrzebuję pomocy.

Knight lvl 21 eq: p-set dark helm serp sword, buciki i bh shield. Skills: 51.48. Co mam robić; gdzie expić i gdzie skillować? I na czym?

Druid lvl 13 moonlight rod, reszta chyba nieważna, gdzie xpić i na czym?

Palladyn jak na razie Rookgaard, ale co robić od 8 lvla i przede wszystkim jak trenować i na czym.

Raven Slay 23-12-2005 20:19

@Re up: - Sir Marilion

Knight: Kup sobie lepszy eq, i potrenuj trochę. Skilować możesz na rotach (kopalnie dwarfów koło kazoo), a ekspić w ghostlandzie. Polecam też Dark Cathedre. Odnośnie kopalni, możesz walić też na soldkach.

Druid: Możesz na cyklopach. Spróbuj expić na zamku koło AB, ale jest tam sporo gości. Możesz iśc na roty i dwarfy.

Paladyn: Trenuj na trolach spearami, a expic na razie nie exp, tylko nabij skille dobre...

@Re up;up; - Isolde

Kasa na dark katedrze, exp też na niej. Możesz iść do ghostlandu. Sporo kasy z viking helmetów i brass helmetów.

kimil31 23-12-2005 21:27

Gdzie expic i jakie solo :)

Jestem Knightem 22lv żyjącym w CARLIN

Skille:
sword-58 idzie w góre
shielding-58 tez idzie w góre

Ekwipunek-Crown armor, k-legs, warior helmet, tower shield, bright sword, platinum amulet z czego jestem dumny

Teraz nie będę robil lv, tylko skilluje caly czas do 60\60 albo i nawet 65\65. I mam pytanko gdzie mugl bym expix zeby loot by dobry i exp też.

powiedzcie mi prosze

Pisze to jeszcze raz bo nikt mi nie odpowiedział tylko jakiś ziom co uważa się za nie wiem .......... X(

o i jeszcze jedno jakie najlepsze solo mogę sprubować Proszę pare potworków wymienic i gdzie one są pojedyńczo

Za wszytko dzięki pozdro dla valori i najlepszego miasta pod słońcem carlin

Xan Arcanist 23-12-2005 21:56

@kimil31: Do tego eq proponowałbym też słownik ortograficzny :p A teraz konkrety: W carlin... Hmm... Zacznę od końca: Potworki które ubijesz ze stratą UHa bądź 2óch to hunter(zamek koło AB), cyc(Fermour Hills), mino guard(zamek) i zerk (zamek)... Dobry loot i exp jest na ghostlandzie i na foldzie...

Dragmax 24-12-2005 03:20

Expialnia

Według mnie dobrymi expowiskami (narazie tych miejsc nie dosięgnęla plaga noobów) są folda można tam popłynąć za 20 gp (powrót za darmo) . Drugą kopalnią xpa jest orc fort (dla szilniejszych ok. 15lvl)na wschod od Carlin

Heyah Mario 24-12-2005 06:48

Ja mam skille 52/48 jestem Knightem i skilluje na dwarfach i rotach

boorex 24-12-2005 07:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragmax
Drugą kopalnią xpa jest orc fort (dla szilniejszych ok. 15lvl)na wschod od Carlin

Orc Fortress dla 15 lvli ?? ... 15 lvl padnie jak pies;/ tak mi sie zdaje, mozna tam sie przejsc i oblookac ale napewno nie poexpic :/

Afrodyta Van'Hellsing 24-12-2005 07:25

Dla knightow 45-50 jeżeli nie wiecie gdzie expic : polecam dragony chociaz od 45 lvl z 2 reczną bronia typu d-lance g-hally gs , skille po 75 max 1 ,2 uh na 1 draga dobry exp :D

sdgfb 24-12-2005 08:05

Prosze O Pomoc Plz

Pomużcie, mam małe pytanko i prosze o pomoc gdzie expic palkiem na 50 lvl i skillach 85/73 zeby bylo conajmniej 25k/h expa i dobże by było żeby się zwracało za bolty i runy.(Mam kilka dni pacca jescze ) plz bardzo pomużcie.

Z góry dziękuje.

Raven Slay 24-12-2005 08:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sdgfb
Pomużcie, mam małe pytanko i prosze o pomoc gdzie expic palkiem na 50 lvl i skillach 85/73 zeby bylo conajmniej 25k/h expa i dobże by było żeby się zwracało za bolty i runy.(Mam kilka dni pacca jescze ) plz bardzo pomużcie.

Z góry dziękuje.

Naucz się pracować ze słownikiem jak piszesz posty...

Odnośnie twojej prośby, żeby się zwracało idź na demony albo zsoluj orshaball'a :P. A tak na serio to na 50lvl 85/73 możesz iść na dragi. Poza tym taki lvl jak Ty sam powinien wiedzieć gdzie chodzić :)

@Edit:

Świetna nazwa SdGfb...

domin3x 24-12-2005 08:41

knight na 11lv, skille 37/32 ( :( dzisiaj bede trenowal :) ) eq: fire sword, noble armor, plate legs, crown helmet, dragon shield i sandaly :P
ostatnio troche poexpilem na dwarfach, rotach i soldkach zeby troszke kasy zarobic bo wydalem troche na fire sworda; gdzie mam trenowac i do jakich skilli trenowac a jak zrobie te skille to na jakie monsterki chodzic? prosze o odpowiedz

Z gory wielkie THX

PS: mam PACCa

Vil 24-12-2005 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Afrodyta Van'Hellsing
max 1 ,2 uh na 1 draga dobry exp :D

robie 2-3k expa na uhu slabsza postacia i to znacznie szybciej...

Ludzie, nauczcie sie ze to, ze cos daje 700 expa nie znaczy ze sie na tym szybko expi..

Smash-Shady 24-12-2005 12:46

ok to małe pytanko...czy na 20 lvlu palkiem będę mógł sobie zejsc na guardy w kopalniach?? Będą mnie doganiać??? moje skile to 58/48

Celoz 24-12-2005 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kali249
Wedlug mnie fajnie sie expi w Ghuls Landzie (nowe teraeny kolo carlin) duzo ghuli i skeletonuw

A zeszłeś może po schodach w tamtej jaskini?? Fire devile (2-5) i ghoule (10+)
a w innych miejscach są DS'y wiec uważaj...(nie wiem jaki masz lv, nie opisałeś w profilu, więc nie wiem czy musisz uważać) owszem, loot pokaźny ale mnie innym charkiem za 56 klepnął ghoul bo było jakieś combo i nara :/
teraz gram palkiem więc mogę iść na potwory nieco mocniejsze ode mnie bo wale na odległość, ale co będzie jak zrespią się przede mną?

Celastian Kight 24-12-2005 13:52

Ja jestem knightem 32 lvl skille 52/56 i bardzo dobrze i szybko expi mi się w północno-zachodniej części Tiquandy. Slimy, krokodyle, swapm trolle, cobry i małe ilości terror birdów. Polecam!

domin3x 24-12-2005 14:32

Ponawiammoje putanie ktore zostalo opisane w 1656 poscie w tym temacie

Flashman 25-12-2005 19:20

Palek

Witam! Mam pala 11lvl prawie 12, 4mlvl (uhy) skille: 41/31 eq: plate set, c helmet, l boots, d shield i bow. OD kiedy moge bić spoko cyce i gdzie?? Mam paca.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:14.