Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rok szkolny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=220523)

Gierubesoen 11-01-2010 19:57

Jest 2 z chemii na semestr:cup: Do tego dobre zachowanie i średnia ~2,5, biorąc pod uwagę nakład pracy w I semestrze (czyli żaden) nie jest aż tak źle, jeszcze tylko 4 miesiące i najgorsze mam za sobą (przynajmniej w LO)

Yoh Asakura 11-01-2010 20:18

A ja mam 1 z matmy na półroczę i średnią 2,7 :P

G17 12-01-2010 20:31

ja w pierwszej zawodówie mam ledwo co ublagana 2 z polaka, 2 z matematyki
i srednia 2.6 ;]
nawet nie pamietam kiedy to wlasnorecznie w chacie odrobilem prace domowa ^_^

Maldoryz 12-01-2010 20:57

Moglibyscie mi zdradzic, jakie srednie mieliscie w gimnazjum (bez zadnej ironii, czy co innego)? Bo z tego co piszecie (a na analfabetow nie wygladacie) to zaczynam sie ostro bac przyszlosci >.<

Gierubesoen 12-01-2010 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maldoryz (Post 2719199)
Moglibyscie mi zdradzic, jakie srednie mieliscie w gimnazjum (bez zadnej ironii, czy co innego)?

kolejno- 4,0 ; 3,2 ; 3,6

Tu nie chodzi o analfabetyzm, tylko o lenistwo. W naszej klasie utarło się powiedzenie "jesteś pusty jak ćwiczenia z angielskiego"... Generalnie nie widzę siebie w roli kogoś kto uczy się na bieżąco i odrabia zadania domowe, chociaż w maju mam w planach przyłożyć się do przedmiotów które w tym roku odchodzą.

Btw, średnia 2,28- ostateczna. Gdybym nie opuszczał lekcji i jako tako się starał, 3,5 byłoby w zasięgu.

Lasooch 12-01-2010 21:05

Cytuj:

Moglibyscie mi zdradzic, jakie srednie mieliscie w gimnazjum (bez zadnej ironii, czy co innego)? Bo z tego co piszecie (a na analfabetow nie wygladacie) to zaczynam sie ostro bac przyszlosci >.<

To wszystko zależy od szkoły (i nie mówię o przeznaczeniu szkoły, tzn. czy zawodówka, liceum czy technikum, ani nawet o poziomie szkoły - mówię o nauczycielach). W tym semestrze nie miałem żadnego zagrożenia i średnia wychodzi powyżej 3.0, co jest o tyle ciekawe, że:

- nie zrobiłem ani jednego zadania domowego,
- opuściłem ponad 150 godzin (nieusprawiedliwione),
- nie mam książek i nie prowadzę zeszytów ze wszystkich przedmiotów poza matmą i fizyką,
- na wszystkich lekcjach oprócz matmy i fizyki mam w d*pie lekcję i robię zadania z fizyki (przygotowuję się do matury).

Szkoła jest gdzieś tam wśród dwudziestu najlepszych szkół w Polsce i pierwsza albo druga w województwie. Po prostu nauczyciele mają dosyć wyj*bane, a matury i tak wychodzą dobrze (średnia klas humanistycznych z matury próbnej z matmy w tym roku koło 70%, jedna z nich napisała na średnio 85%).

Oczywiście nie wszyscy nauczyciele _mieli_ wyj*bane, ale tych pozostałych wystarczy przekonać, że ich starania są bezcelowe. W interesie szkoły z dobrą reputacją nie leży wyrzucanie/oblewanie uczniów, więc będą tolerować drobne (a często i większe) niesubordynacje. Polonistkę musiałem nauczyć, że jak nie robię fizyki, to jestem jednym z najgłośniejszych uczniów, ale już się nauczyła - nawet nie daje mi kartek z zadaniami, a jak z kimś zamienie słowo, to pyta, czy już wszystko umiem z fizyki. ; )

W gimnazjum miałem 4.0-4.5, ale wtedy się uczyłem.

Yoh Asakura 12-01-2010 21:06

Cytuj:

W gimnazjum zawsze powyżej 4,2. Ja też sobie przed liceum mówiłem, że trzeba być debilem, żeby w LO mieć średnią np. 2,7. Ale życie pokazało mi, że taka jest po prostu kolej rzeczy. W liceum oceny są mało ważne, aby zdać i dobrze napisać maturę.

Gierubesoen 12-01-2010 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2719203)
- opuściłem ponad 150 godzin (nieusprawiedliwione)

A wiesz, że można nie zdać przez zachowanie? przynajmniej w mojej szkole ;p

W 1 klasie to olałem i miałem naganne, a w drugiej dowiedziałem się, że 2x naganne pod rząd= brak promocji i teraz musze kombinować 3x więcej

Do ogólniaka poszedłem żeby napisać mature z historii i wosu (i pójść na prawo) a nie poznawać 3405034754037 reakcji nitrowania propano-5-ol-2-butan-cis-alfa-bromochlorowodorku (III) siarczku miedzi czy równań logarytmicznych, ale przebrnąć trzeba ;p

Dark Sven 12-01-2010 21:16

3.5 - l klasa LO

Jestem osobą, która zaniża średnią klasy. Co zrobić... Chociaż na koniec roku patrze podciągnąć pod 4.0. Jak będzie? Zobaczymy...

I czy teraz na niektórych kierunkach studiów oceny też się jakoś nie liczą?

xoz 12-01-2010 21:17

Cytuj:

mam w d*pie lekcję i robię zadania z fizyki (przygotowuję się do matury).

i tak nie zdasz D:

Lasooch 12-01-2010 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2719211)
A wiesz, że można nie zdać przez zachowanie? przynajmniej w mojej szkole ;p

Teoretycznie można, ale i tak dostanę poprawne. Może nie widziałeś edita mojego poprzedniego posta, gdzie wspominam o wychowywaniu nauczycieli i kwestii wyrzucania/oblewania.

@xoz: z próbnej rozszerzonej 65%, pisane w momencie, kiedy przerobiłem jakieś 3/5 materiału. Z próbnych, które rozwalam na dodatkowych lekcjach, zdarza mi się mieć do 90-98% (zawsze się gdzieś można machnąć, right?), jeśli podejdą mi zadania (czyli jeśli wszystkie są z działów, które przerobiłem). A do matury jeszcze 4 miechy :p

MiXer 12-01-2010 21:39

Średnia ~4.0, zachowanie dobre. Jestem z siebie zadowolony, ponieważ moja nauka często to czytanie zeszytu przez przerwę, na której konkretniejszego zajęcia nie miałem, i odpisywanie lekcji w szatni. A jutro 3 dni próbych testów

Yoh Asakura 12-01-2010 21:39

Ja tam leję na 2 klasę, ale w 3 ostro biorę się do roboty. Muszę świetnie zdać maturę.

xoz 12-01-2010 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2719216)
@xoz: z próbnej rozszerzonej 65%

ja mialem tez 65% i w sumie planuje cos zaczac robic. ale nie chce mi sie

G17 12-01-2010 22:09

jesli chodzi o gimnazjum to mialem
3.6
3.4
3.0 heh
jesli sie nie ma czasu na wkuwanie i odrabianie prac domowych to nie ma co liczyc na wyzsza srednia choc 3.0 na koniec gimnazjum to luksus :cup:

GargoinX 12-01-2010 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MiXer (Post 2719232)
Średnia ~4.0, zachowanie dobre. Jestem z siebie zadowolony, ponieważ moja nauka często to czytanie zeszytu przez przerwę, na której konkretniejszego zajęcia nie miałem, i odpisywanie lekcji w szatni. A jutro 3 dni próbych testów

Signed. U mnie jest dokładnie tak samo.

Oerciak 12-01-2010 22:22

1 gim- 4.0
2 gim- 3.6
3 gim- 3.1

Zero nauki.

Poprzedni rok w LO nie zdałem przez Matematyką z taką jedną kochaną i lubianą nauczycielkę przez całą szkołę. (Średnio co rok nie zdaje przez nią 10 osób.)

W tym roku się wkurzyłem i zrobiłem jej psikusa. Mam 4 z jej przedmiotu na koniec a jak mnie nie lubiła to i tak nie lubi ;-).

A tak ogólnie to mimo że powtarzam klasę i tak jak w poprzednim roku olewam wszystko jak leci mam tym razem 3.9, ładnie. 1 LO.

Lasooch:
Zazdroszczę, u mnie przy 16 godz. nieuspr. już wychowawcy mi grożą pójściem do dyrektora. (Chociaż rok emu miałem 80 godz. a niby od 40 wyrzucają :cup:)

domin3x 12-01-2010 22:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez G17 (Post 2719257)
jesli sie nie ma czasu na wkuwanie i odrabianie prac domowych to nie ma co liczyc na wyzsza srednia choc 3.0 na koniec gimnazjum to luksus :cup:

NOT.............

1 gimn 4,8
2 gimn 4,8
3 gimn 4,9 + 87 z egzaminu
1 lo 3,5
2 lo (1st półrocze) +-3,4
nauki zero, tylko robienie ściąg na sprawdziany. uczyć to się zacznę dopiero do matury (matma rozsz, fizyka rozsz, ang rozsz, pol podst)

Mazur199 12-01-2010 22:47

Cytuj:

- opuściłem ponad 150 godzin (nieusprawiedliwione),

Szkoła jest gdzieś tam wśród dwudziestu najlepszych szkół w Polsce i pierwsza albo druga w województwie.

dwa antagonizmy

moja szkola nie jest tak zajebista jak Twoja, ale przynajmniej z miejsca wywalaja ludzi z 40h nieusprawiedliwionymi

3,8 srednia, III LO

co do reszty średnich

I gim 4,75+
II gim 4,5
III gim 4,5

I LO 3,4
II LO 3,5

@down
tak, bo jesli ktos z gory pier*oli zasady to powinno mu sie odpowiadac tym samym, po co trzymac kogos kto chodzi sobie wtedy kiedy mu sie podoba, szkoła do czegos chyba zobowiazuje, wymaga zeby byc zdyscyplinowanym i odpowiedzialnym, ciekawe czy szef trzymałby Cie w zakładzie gdybys sobie chodził do pracy w kratke, wiadomo ze do roboty chodzi sie "chetniej" bo ma sie z tego korzysci materialne ale ze szkoły tez cos wynosisz, nauczyciele rownie dobrze mogliby tez miec na Ciebie wyjeb*ne i nie chodzic do roboty przez co moglbys w przyszlosci jedynie zamiatac ulice, takze imo limit 40h jest jak najbardziej dobrym rozwiazaniem

baj de łej - sram na interpunkcje na forum

Litawor 12-01-2010 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2719293)
moja szkola nie jest tak zajebista jak Twoja, ale przynajmniej z miejsca wywalaja ludzi z 40h nieusprawiedliwionymi

I to jest niby jakaś jej zaleta? Ja też miałem całą masę nieusprawiedliwionych godzin, chodziłem do najlepszego liceum w Polsce. I miałem za to tylko obniżone zachowanie, bo co innego miałoby się stać?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:43.