Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

kamikadze2000 15-02-2007 18:36

ja reszcze zauwazylem cosik ze jak sie vna mapce da wyzej zeby szlo jeszcze do gory obraz to stojac tam gdzie jest oracle znaczy wyrocznia to jest dach a nad dachem jeszcze cos a niema tego
luknijcie na mapce u kolesia wyzej

Pan Klocek 15-02-2007 18:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamikadze2000 (Post 1269843)
ja reszcze zauwazylem cosik ze jak sie vna mapce da wyzej zeby szlo jeszcze do gory obraz to stojac tam gdzie jest oracle znaczy wyrocznia to jest dach a nad dachem jeszcze cos a niema tego
luknijcie na mapce u kolesia wyzej

Pewnie chodzi Ci o stary "Oracle room", pewnie masz mapki od kogoś albo ściągnąłeś z jakiejś strony. Kiedyś nie było Oracle tylko pokój z 4 mniejszymi pomieszczeniami, w każdym z nich był teleport dla każdej profesji. Żeby zostać knightem wchodziło się w teleport dla knightów.

Masz po prostu stare mapki, te pomieszczenie zostało usunięte po tym jak zrobiono Oracle.
Hmmm chyba mam nawet screen'a, jak znajdę zamieszczę :D

kamikadze2000 16-02-2007 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1269884)
Pewnie chodzi Ci o stary "Oracle room", pewnie masz mapki od kogoś albo ściągnąłeś z jakiejś strony. Kiedyś nie było Oracle tylko pokój z 4 mniejszymi pomieszczeniami, w każdym z nich był teleport dla każdej profesji. Żeby zostać knightem wchodziło się w teleport dla knightów.

Masz po prostu stare mapki, te pomieszczenie zostało usunięte po tym jak zrobiono Oracle.
Hmmm chyba mam nawet screen'a, jak znajdę zamieszczę :D

masz racje bo mam mapki sciagniete z tbia org pl to moze byc to no ale nie wiedzialem to napisalem

Ribery 17-02-2007 09:55

Mógłby mnie sprostować jeden z tych którzy są w temacie? Bo nie czytałem 166 storn tego tematu.

Skoro obok pokoju z mino magiem jest teleport (takie niebieskie świecidełko ;] ) to bardzo prawdopodobne wydaje mi się to, że do mino maga można się jakoś dostać. Może być też tak że po pokonaniu mino maga idziemy do teleportu i teleportuje nas do wysepki z Spike Swordem - w nagrodę za pokonanie mino maga.

Tom The Tanner 17-02-2007 10:12

@Up.
Ten teleport jest niestabilny, wejście w niego, może oznaczać śmierć i prowadzi do siedziby minotaurów - Mitwalin. To są aqrat potwierdzone informacje. Źródło to pewna książka. Możesz ją przeczytać w oryginale tu. ;)

Vial

Pan Klocek 17-02-2007 14:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ribery (Post 1272831)
Mógłby mnie sprostować jeden z tych którzy są w temacie? Bo nie czytałem 166 storn tego tematu.

Skoro obok pokoju z mino magiem jest teleport (takie niebieskie świecidełko ;] ) to bardzo prawdopodobne wydaje mi się to, że do mino maga można się jakoś dostać. Może być też tak że po pokonaniu mino maga idziemy do teleportu i teleportuje nas do wysepki z Spike Swordem - w nagrodę za pokonanie mino maga.

To było by nielogiczne? Dlaczego w takim razie MM sam sobie tego ss nie weźmie? Aaaa chyba, że zrobił tak: "o wiem jestem taki super twardy i niedostępny jak zakonnica, więc jak ktoś już mnie dostanie i zabije to zrobię teleport do nagrody, a co niech sobie ma! a jak!"

Tak jak mówi Tom, poczytać książkę to się wszystko wyjaśni.

Ribery 18-02-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner (Post 1272854)
@Up.
Ten teleport jest niestabilny, wejście w niego, może oznaczać śmierć i prowadzi do siedziby minotaurów - Mitwalin. To są aqrat potwierdzone informacje. Źródło to pewna książka. Możesz ją przeczytać w oryginale tu. ;)

Vial

Skoro prowadzi do siedziby minotaurów to prowadzi na main. Coś mi się zdaje że cipy mówiły że jest tylko jedno wyjście na main, a nie wydaje mi się żeby zrobili dwa wyjścia i to jeszcze w drugie można wejść jak się pokona potwora lub wykona jakiś quest.

Dobra ja się nie znam... tylko po coś ten teleport tam stoi -.-

BeNcHaKeR 19-02-2007 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ribery (Post 1276495)
Skoro prowadzi do siedziby minotaurów to prowadzi na main. Coś mi się zdaje że cipy mówiły że jest tylko jedno wyjście na main, a nie wydaje mi się żeby zrobili dwa wyjścia i to jeszcze w drugie można wejść jak się pokona potwora lub wykona jakiś quest.

Dobra ja się nie znam... tylko po coś ten teleport tam stoi -.-

Niewiadomo gdzie ten tp prowadzi i nie musi prowadzić nigdzie.Może towary wysyłane z mintwallin do MH szły tylko w jedną stronę bo bali sie że ludzie się tym tp wdrą do nich i ich zniszczą

wydaję się glupie ale możliwe

Coray 19-02-2007 22:17

@2up
Najwidoczniej ;d;d

Ha ! Jestem happy, ponieważ znalazłem pewną wskazówkę odnośnie Spike. Pewnego razu z nudów sobie go znikałem. Po tym znikaniu poszedłem w pewne miejsce i co ? - BUUM XD. Wyjaśnię prościej : podczas znikania SS'a z wyspy znika też również inny przedmiot w którymś cave ! Sprawdzałem 7 razy ! SS jest - ta rzecz jest, ss'a nie ma - ta rzecz znika ;d;d Myślę, że to kolejny krok do rozwiązania łamigłówki ! :)

Pozdrawiam ;d

@DOWN

To było do Klocka, no ale ...

Marcin24 19-02-2007 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coray (Post 1278243)
@2up
Najwidoczniej ;d;d

Ha ! Jestem happy, ponieważ znalazłem pewną wskazówkę odnośnie Spike. Pewnego razu z nudów sobie go znikałem. Po tym znikaniu poszedłem w pewne miejsce i co ? - BUUM XD. Wyjaśnię prościej : podczas znikania SS'a z wyspy znika też również inny przedmiot w którymś cave ! Sprawdzałem 7 razy ! SS jest - ta rzecz jest, ss'a nie ma - ta rzecz znika ;d;d Myślę, że to kolejny krok do rozwiązania łamigłówki ! :)

Pozdrawiam ;d

Błagam nie mów co! Albo daj małą wskazówkę taką której nooby nie odkryją, ale NIE TŁUMACZ NIC!!! Bo znowu będzie jazda na SS a my Rookstayerzy lubimy spokój :p

Coray 19-02-2007 22:45

@up

Spoooooooooooko, tym razem zamilknę i będę cicho, bo dopiero teraz uświadomiłem sobie jak poważna to sprawa :)

@Michoss

"A gdzie to się dzieje" -.-''

@down

"Nikomu nic do niczego tego" - niech żyje sens xD

BeNcHaKeR 19-02-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coray (Post 1278349)
- Wyobraź sobie, że można, ponieważ myślałem publikując solucję, że tylko chodzi o zwykłe znikanie, a teraz widzę, że to ma powiązanie z czymś innym x3

Podpowiedz??^^

Marcin24 19-02-2007 22:57

Podpowiedź plax!!!!!
Tylko w miarę [tajemniczą]

Coray 19-02-2007 22:57

Kurde no, żadnych podpowiedzi - żadnych solucji - żadnego spamowania i tak nic nie powiem, ponieważ to na serio ma jakiś sens. Zamiast siedzieć na forum - idźcie i szukajcie sami.

Do-wi-dze-nia.

@down
Rofl, tak jestem wszechwiedzący, tak jak ty : "wszech myślący". Z drugiej strony nie wierzcie - może będę miał spokój :D

@2down

Sp........adaj z uznaniem. Wystarczy mi te za solucję ... =.='' Banda dzieci molestująca psychicznie biednego rookstayera ;) Z resztą wpisz sobie w podpis minus przy : "[ ] Podlizać się Corayowi i dostać podpowiedź do SS" ...

Hakuoh 19-02-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coray (Post 1278362)
Kurde no, żadnych podpowiedzi - żadnych solucji - żadnego spamowania i tak nic nie powiem, ponieważ to na serio ma jakiś sens. Zamiast siedzieć na forum - idźcie i szukajcie sami.

Do-wi-dze-nia.

Albo mówisz, że jesteś wszechwiedzący, albo to zwykła ściema. Ale zresztą tak jak powiedziałeś - "wracać do expienia"

@down
A ja być Kaczyński.

BeNcHaKeR 19-02-2007 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coray (Post 1278362)

Do-wi-dze-nia.

M-A-M-I Mi dąć karę na tibia ja bardzo mały i bezblonny ty podpowiedz ja scescie ty uznanie na polsce ty uznanie na tibia

Michoss 19-02-2007 23:06

Hauu-uu Hau-u Hau Hauu!
(tłumaczene: Prooosze Proosze Prosze Proosze!)

Michoss dobry! Michoss lubić ty! Ty lubić Michoss? Ty dać Michoss podpowiedź?! PLX?!PLX?! HAU!

Marcin24 20-02-2007 00:00

Noi po co go besztaliście? Teraz chłopak popadl w doła emocjonalnego i pomóc może tylko solidna terapia (albo wkurzanie Michossa:p).
P.S. Trzeba by pomyśleć o jakiejś rzeczy która ma powiązanie z SS...

Michoss 20-02-2007 00:04

@up
Hau Hau! Ty racja! Hau! On be on nie chce wrrrrrr! Hau Hau
Moja sprawdzać coś dziś. Hau! To nie być poison fieldy ani nic w tej jaskini co być pierwszy krok. Hau! Ale ja myśleć to móc być związane z poison wrrrr! I tu i tu być! Hau Hau! Ja mądry pies!

Marcin24 20-02-2007 00:16

@Michoss
Jeśli już szukasz to napewno tego nie ma w Rot Hell ani Poison Cave.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:35.