Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Diamond'Stalker 29-07-2008 22:09

Hiho!

Wygląda mi to na zrookowanie chara z zakupionym na mainie domkiem (innej opcji nie ma). Ciekawe jak długo Twój rookstayer będzie ownerem tego domku. Co do reszty odpowiedzi... Próbowałeś zaliczyć ostatniego deda z AoLem?

Pozdrawiam

SInGApOOre 29-07-2008 22:16

odpowiedz jest prosta wszystko znajduje sie na tibia.com lecz nikt nie wpadl na to aby to sprawdzic.. troche logiki wszystko macie dotyczace tej zagadki podane jak na dloni. jak uda mi sie doonczyc poison daggera i tego nieznanego questa dam znac

Dindsuk 29-07-2008 22:43

Idz i nie wracaj!!!! I powodzenia w poszukiwaniu posion daggera. Moge Cie dotknac?

Befsztyk 29-07-2008 22:54

AHhahaha ale mi filozofia kupic domek a potem zostac zrookowanym...

SInGApOOre 29-07-2008 22:55

@2up i @up

to czemu nikt wczesniej na to nie wpadl? nikt nie byl na to taki madry?

@edit
wedlug tabliczek to jest quest na poison daggera ale stoje juz od tygodnia w miejscu.. z rozwiazaniem a po za tym nie jestem shadow rex.. widac kazdy przejaw 'wiem wiecej od ciebie' jest odbierany negatywnie.. czemu w podpisie nie dacie swojego wieku?

Befsztyk 29-07-2008 23:02

@up
Bo każdy dąży żeby mieć domek NA rooku, nie poza nim.

SInGApOOre 29-07-2008 23:04

kto Cię upoważnił do mówienia za wszystkich?

Dindsuk 29-07-2008 23:05

Teraz to juz calkiem nie wiem co powiedziec. Przeciez to bylo walkowane setki/tysiace razy z tym domkiem Sunrise'a.

Powiem tyle: gowno wiesz a juz napewno nie wiecej ode mnie (nie to ze wiem duzo xd).

Twojego wieku tez nie widze chociaz napewno bym sie nie zdziwil.

Do Shadow Rex'a tez Ci duzo brakuje.

Magiczne tabliczki pomoga Ci w odkryciu posion dagger'a!!!! Niech moc bedzie z Tobom!!!!

P.S. 15 ;)

<hmm> 29-07-2008 23:05

@SInGApOOre

Proszę:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fidinio (Post 827567)
Wyszedl na Maina i kupil domek, potem sie zrookowal. A kase za domek NA Mainie wysylaja mu koledzy parcelem. Proste :]

"Wpadnij" czasen na przycisk "sukaj". Twoja *rewelacja* była znana w temacie w któm piszesz od 2lat~

Puki co nikt nie ma podstaw sądzić, że wiesz cokolwiek więcej - więc będziesz odbierany tylko jak shadow rex.

Cytuj:

..jak uda mi sie doonczyc poison daggera i tego nieznanego questa dam znac
Dotrzymaj słowa i daj znać DOPIERO jak dokończysz quest. ok?

adrix95 30-07-2008 09:53

temat istnieje od 2006 roku a SS od poczatku tibii ;) wiec karzdy moze napisac swoje zdanie bo to zreszta forum a wogule moze ma ktos scenera ze jedna z pierwszych tibii z wygladem spike sworda ??

http://wiki.hunted.pl/wiki/O_Spike_Sword zobaczcie sobie to to moze byc ciekawe a szczegulnie na 1 scenie BoW i SS !!!

lamp999 30-07-2008 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dindsuk (Post 2203623)
A ja Ci dalej powtarzam ze to na 102% nie byl zaden komunikat zwiazany z Shengiem, Mino Magiem, ogolnie napewno nie dotyczacy Rooka. Ale jezeli jestes swiecie przekonany to powiedz, dlaczego tylko Ty to widziales? ;) Z ta sonda glupi pomysl bo moze masz duzo kolegow, ktorzy specjalnie powiedza ze widzieli. Ja chce dowodow!!! Nie chodzi o screen, tylko potwierdzenie. Wystarczy mi 5 bardziej znanych/lubianych ludzi.

~A ja ci udowodnie ,że taki komunikat istnieje!!!:D
~Chcesz dowodów...będziesz miał!!!

Valderor 30-07-2008 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lamp999 (Post 2205635)
~A ja ci udowodnie ,że taki komunikat istnieje!!!:D
~Chcesz dowodów...będziesz miał!!!

Bardzo dobre podejście, tylko pamiętaj, że słowa wysokolevelowych graczy nie są żadnym dowodem, ponieważ większość z nich to boty które o Rooku niewiele wiedzą. Znacznie prędzej uwierzymy, jeśli pokażesz filmik z tym komunikatem.

Morderff 30-07-2008 12:32

@Singapoore
Ja już chyba nie raz słyszałem o tym domku więc nie mów, że nikt na to wcześniej nie wpadł bo wpadł... A wieku w podpisie nie muszę dać, ale dla Twojej wiedzy mam 15 lat...

Befsztyk 30-07-2008 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SInGApOOre (Post 2205026)
kto Cię upoważnił do mówienia za wszystkich?

sam sie upoważniłem bo wiem jak jest.

Ziommek 30-07-2008 14:31

Nie Klikac Na Zdjecie Up To Jest Keyloger !!!

Diamond'Stalker 30-07-2008 18:12

Hiho!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valderor (Post 2205710)
słowa wysokolevelowych graczy nie są żadnym dowodem, ponieważ większość z nich to boty które o Rooku niewiele wiedzą.

Dobrze powiedziane - większość z nich.
Natomiast druga sprawa: Nie mów na hlvl, który nie chce się bawić w spajka i inne pierdoły, że jest botterem i się nie zna. Nie wypada nawet ;)
Co do botterów - sami widzicie jak kończą ostatnio. Moc z wami!

Pozdrawiam

Gospo 30-07-2008 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stonoga (Post 770251)
...Było ze magia je stworzyła i magia moze otworzyc (ciekawie to sobie ten MinoMag wymyslil bo na rooko nie ma magii - nieliczac runek i lifefluidow jesli to tak nazwac... albo manadrain szkieletow)...

Jeśli te dzwi da się otworzyć tylko magią to znaczy że np:morzna polac life fluidem na dzwi itp.

lamp999 30-07-2008 18:44

Cytuj:

A ja Ci dalej powtarzam ze to na 102% nie byl zaden komunikat zwiazany z Shengiem, Mino Magiem, ogolnie napewno nie dotyczacy Rooka. Ale jezeli jestes swiecie przekonany to powiedz, dlaczego tylko Ty to widziales? Z ta sonda glupi pomysl bo moze masz duzo kolegow, ktorzy specjalnie powiedza ze widzieli. Ja chce dowodow!!! Nie chodzi o screen, tylko potwierdzenie. Wystarczy mi 5 bardziej znanych/lubianych ludzi.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valderor (Post 2205710)
Bardzo dobre podejście, tylko pamiętaj, że słowa wysokolevelowych graczy nie są żadnym dowodem, ponieważ większość z nich to boty które o Rooku niewiele wiedzą. Znacznie prędzej uwierzymy, jeśli pokażesz filmik z tym komunikatem.

~A poparcie mnie przez m.in [CHAR]Lesiu Obwiesiu[/CHAR] i kolegów z gildii [GUILD]School of Rock[/GUILD] wystarczy? Powtarzam między innymi!:)
~Postaram się zamieścić konkretne zdjęcie przedstawiające ten komunikat!
~Ale filmu niestety nie zamieszcze ,ponieważ gdy próbuje nagrywać wszystko się strasznie tnie jak i oczywiście puźniej odtwarzany film!

<hmm> 30-07-2008 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lamp999 (Post 2206464)
~A poparcie mnie przez m.in Lesiu ObwiesiuLesiu Obwiesiu i kolegów z gildii School of RockSchool of Rock wystarczy? Powtarzam między innymi!

Aj... no zajrzałem tu tuż przed wyjadem... przykro mi ale "FAILED"
Nie masz mojego poparcia :)

Dindsuk 30-07-2008 19:50

Owned xdddd a juz w malym stopniu zaczynalem wierzyc. ;)
Zdjecie nie przejdzie, mozesz dac filmik. ;)

lamp999 30-07-2008 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dindsuk (Post 2206569)
Owned xdddd a juz w malym stopniu zaczynalem wierzyc. ;)
Zdjecie nie przejdzie, mozesz dac filmik. ;)

Wiesz wogóle co to za typek...
Tyle co wszyscy wiemy to ma nick(hmmm)...i kiedy dołączył...

Slythia 30-07-2008 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lamp999 (Post 2206738)
Wiesz wogóle co to za typek...
Tyle co wszyscy wiemy to ma nick(hmmm)...i kiedy dołączył...

Jak na razie to Ty się ośmieszyłeś mówiąc, że Twe słowa potwierdza osoba, która post niżej temu zaprzeczyła ; P. <hmmm> przyznał się, że jest Lesiem, więcej chyba nie trzeba...

Qba_xd 30-07-2008 22:37

@up
fake? :D

CycuRookslayer 30-07-2008 22:41

Najs szybkiej reakcji modka :)

[edit]
@down
Nie żebym coś do nich miał ale nieraz takie "screeny :D" trzymały sie dość długo!

Qba_xd 30-07-2008 22:51

ehheheh :D no prze-szybka :D

lamp999 30-07-2008 23:58

Nie chcem się wtrącać w coś ,w czym nie mam dowodów...
Widze ,że się ośmieszyłem ,wybujawszy w przyszłość faktami ,których nie miałem ,a sądziłem ,że mam. Przepraszam ,że spowodowalem lekkie zamieszanie i spamowanie przez jakiś czas ,ale było to spowodowane jedynie moją nadmierną obecnością i objawem wszelakiego znudzenia. Jeszcze raz przepraszam i myslę ,że się nie powtórzy to ,abym był uznawany za kretyna w oczach nie tylko zwykłych userów ,ale także Moderatorów i za pewne zdziwionych osób z gildii.

Lamp999

adrix95 31-07-2008 10:53

zobaczyl ktos link ze zdjeciami ktury dalem to nie keyloger <cenzura> X(X(

tam sa zdjecia z ludzmi kturzy maja ssa i BoW kobaczcie je plz jescze raz powtarzam to ie keyloger tam jest chistorja o tym co my szykamy czymi Spike Sworda !!!!B)

link - http://wiki.hunted.pl/wiki/O_Spike_Sword

Skoro sadzicie ze to fake to czemy na www.tibia.com na scenshot jest zdjecie babki z dragon scale setem i nie ma wogule tego chara na spisie charuw ;p

Morderff 31-07-2008 12:18

@up
Dlatego, bo tam są zdjęcia zachęcające do gry, pokazujące różne fajne miejsca i ciekawe eq.. Pomyśl...

Maxpixel 08-08-2008 00:09

Siemka ...
Wpadłem tu powiedzieć wam coś ciekawego ...
Pewnie i tak wszyscy p*****ą się do czego innego a nie do sedna sprawy ale to już taki urok forum ...

Pewna osoba z takiej jednej strony, pewnie wszyscy zorientowani boterzy wiedzą jaka... :D Sprzedaje spoile do Questów w Tibi ... A oto cennik:

Cytuj:

-Spoiler do Sekretu 469 ukryty w łamigłówce 1,000zł.
-Spoiler do Sekretu 469 15,000zł.
-Spoiler do Sekretu Miecza Furii ukryty w łamigłówce 1,000zł.
-Spoiler do Sekretu Miecza Furii 10,000zł.
-Spoiler do Sekretu Piasku Jakundafu ukryty w łamigłówce 1,000zł
-Spoiler niespodzianka do Sekretu/ów *** ukryty w łamigłówce 500zł.
-Spoiler niespodzianka do Sekretu/ów *** 5,000zł.
Nie mówię wam tego po to bo chce zarobić czy coś, po prostu dowiedziałem się tego i owego kiedyś i dziele się tym z wami, proszę nie posądzać mnie o boterstwo czy inne przestępstwa wobec wszechświata ... proszę też nie pisać na PW na jakiej stronie to znalazłem, mogę was jedynie zapewnić że te informacje są 100% pewne ... To nie są spoile w stylu dajesz 5k i dostajesz info "Taki Quest nie istnieje"...

I co wy na to?
Wszyscy dalej klaszczemy że SoF nie istnieje ? ;)

Gofin 08-08-2008 00:25

Cytuj:

mogę was jedynie zapewnić że te informacje są 100% pewne
tia...
Cytuj:

To nie są spoile w stylu dajesz 5k i dostajesz info "Taki Quest nie istnieje"...
Sprawdziłeś?
Cytuj:

Wszyscy dalej klaszczemy że SoF nie istnieje ?
Tak.

Jak jakiś naiwniak to kupi to niech się podzieli infem co dostał w odpowiedzi.

Maxpixel 08-08-2008 00:32

Mi się wydaje że gość nie naciąga ...
No ale ... Nic więcej nie wiem ... Może rąbie ludzi na $$$ ... :D
Jak ktoś wie coś więcej na ten temat to niech pisze ...

<hmm> 08-08-2008 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 2218233)
-Spoiler do Sekretu Miecza Furii ukryty w łamigłówce 1,000zł.

Taniocha! W przeszłości widywałem wyższe ceny.

Mogę wam dać za darmo rozwiązanie zagadki(spoiler) w łamigłówce(to coś jak masło w maśle?): "Only the humble one may touch the Sword Of Fury."

RookeR 08-08-2008 01:07

Też to wdziałem przechodząc ostatnio po supermarkecie było "super mega promocja Spojler do SoF jedyne 9.99!". Albo trzeba być na tyle głupim żeby coś takiego wymyślić, albo na tyle nawinym żeby w to uwierzyć...
Ręce opadają co ludzie wymyślą...

Pozdrawiam =]

GargoinX 08-08-2008 01:57

Wydawać na grę około 100zł to jeszcze zrozumiem, ale 1000zł to chyba lekka przesada. Poza tym jeśli źródło odpowiedzi nie zostało zbadane to nie mamy pewności co do ich wiarygodności i czy nie są zwykłymi naciągaczami. Ja tam bym nie radził nikomu kupować niczego od nich, dopóki nikt tego nie zbada.

Dindsuk 08-08-2008 09:13

Ja to chyba kupie!!!!111 xd
Nawet jesli to prawda, chociaz nie wierze w to w 100%, to jezeli takowy quest istnieje i tak za pare miesiecy/lat kazdy bedzie o nim wiedzial. Wystarczy poczekac ;)

Hakuoh 08-08-2008 09:14

Chyba będziemy czekać do usranej śmierci. xd

Maxpixel 08-08-2008 11:53

Ceny są kosmiczne ale nie zaciekawiło mnie za ile gość sprzedaje ...
Chodzi o to że strona jest wiarygodna ...
Wiem że za kija nie uwierzycie bo nie macie podstaw ale tak mi się wydaje ...
Sam nie mam 100% pewności ... Ale teoretycznie jeśli to prawda to znaczy że Quest istnieje ?
Dziwnie to wygląda ... :blazen:

Anitaaa 08-08-2008 14:18

Cytuj:

Dziwnie to wygląda ...
Dziwnie to mało powiedziane...
Kto by był na tyle szalony aby wydać 1000 zł, tak naprawdę za nie wiadomo co?

Cytuj:

Ja tam bym nie radził nikomu kupować niczego od nich, dopóki nikt tego nie zbada.
Popieram...

Dindsuk 08-08-2008 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 2218233)
mogę was jedynie zapewnić że te informacje są 100% pewne

I uwaga, uwaga...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxpixel (Post 2218607)
Sam nie mam 100% pewności

Czepiam sie wiem xd

Hakuoh 08-08-2008 15:43

To tak, jakbym napisał "Wiem, ale nie wiem". xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:14.