Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Mirahz 30-08-2009 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2637400)
Nie mogę normalnie włączyć kompa, za każdym razem się wyłącza (czasami po 5 sec od włączenia, czasami po 5 minutach jak już śmigam po necie). To jest strasznie upierdliwe, bo żeby zacząć coś robić muszę go czasami odpalić 7 razy, komputer wygląda tak jakby się nie mógł "rozpędzić" albo rozgrzać", coś podobnego jak nie można odpalić samochodu w zimie. Wie ktoś może czemu tak się dzieje?

Jak ci sie odpala to do jakiego momentu? do momentu wczytywania paska windows i ci sie resetuje? możliwe też że coś nie tak z temperaturami albo zasilaczem

Rybzor 30-08-2009 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2637400)
Nie mogę normalnie włączyć kompa, za każdym razem się wyłącza (czasami po 5 sec od włączenia, czasami po 5 minutach jak już śmigam po necie). To jest strasznie upierdliwe, bo żeby zacząć coś robić muszę go czasami odpalić 7 razy, komputer wygląda tak jakby się nie mógł "rozpędzić" albo rozgrzać", coś podobnego jak nie można odpalić samochodu w zimie. Wie ktoś może czemu tak się dzieje?

Zapewne jakiś błąd systemu... to głupio zabrzmi, ale "zrób sobie formata".

Mirahz 30-08-2009 17:17

@UP
Nie koniecznie, można też "naprawić System" jest to o wiele wygodniejsza opcja.

Rybzor 30-08-2009 17:21

Nie, wygodniejsza jest "zrób formata".

Mirahz 30-08-2009 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2637827)
Nie, wygodniejsza jest "zrób formata".

Wiadomo że najłatwiej jest włożyć płytę od Windowsa i kliknąć pare razy enter ;)
Ale jeśli zależy ci, aby zachować wszystkie dane, odzyskaj system, ooczywiścienie mam pewności co do tego że Windows jest uszkodzony, powodów może być wiele.

Ascaron 30-08-2009 20:38

Witam mam pytanie. Wczoraj kolega zainstalował mi grę. Postanowiłem ją przeskanować za pomocą avasta i spybota. Avast nic nie wykrył, a spybot skanował w strasznie wolnym tempie i nie mam czasu, aby tyle czekać. Wszedłem na virustotal.com i przeskanowałem i wykryło mi jakieś cztery wrogie oprogramowania. Oto one:
-Trojan.Agent.ATV
-Heuristic.BehavesLike.Win32.Dropper.L
-Medium Risk Malware
-PAK_Generic.001

Chcę grę z tego oczyścić, aby nie było żadnego zagrożenia dla komputera. Więc proszę o poradę w tej sprawie.

Ta gra niestety jest z torrentów, ale podobno to jest normalne przy tego typu grach, że tak wykrywa. Czy to prawda?

Gierubesoen 30-08-2009 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirahz (Post 2637422)
Jak ci sie odpala to do jakiego momentu? do momentu wczytywania paska windows i ci sie resetuje? możliwe też że coś nie tak z temperaturami albo zasilaczem

Jak już pisałem- czasami wyłącza (nie resetuje!) się jeszcze jak jest to czarne tło i jakieś pierdoły systemowe z białymi literkami, a czasami dopiero jak mi się windows załaduje i już zdążę włączyć mozille itp. Tak odpalam go kilka razy, zanim się włączy i nie wyłączy po jakimś czasie

@Ryba

Na prawdę nie ma innej opcji niż format?:<

Mirahz 30-08-2009 21:36

Jest ;)

Czy te niebieskie literki wyglądają mniej więcej tak:
http://jmobley123.files.wordpress.co...-of-death1.jpg?

Gierubesoen 30-08-2009 21:50

Omg, fajnie że chcesz pomóc ale czytaj ze zrozumieniem ;) Miałem na myśli czarne tło i białe napisy, jak w każdym komputerze kiedy się ładuje system.

Mirahz 30-08-2009 21:52

Sorry, dziś spałem 4h:D zrób to, może pomoże, jak nie to będziemy kminić:

Wejdź do konsoli odzyskiwania (jak ją uruchomić jest tutaj: konsola odzyskiwania XP).
Aby uruchomić komputer z płyty wejdź do Biosu i w Advanced Bios Features zmień First Boot Device na CD/DVD.

Wpisz MAP ARC
zapamiętaj pod, którą literą jest napęd CD (oznaczymy go jako X);

Wpisz:
expand X:\i386\kernel32.dl_ C:\WINDOWS\System32\
a jak nie działa
expand X:\i386\kernel32.dl_ C:\WINDOWS\System32\kernel32.dll

x-cdrom, c- dysk systemowy

Zauważ, że po expand i przed C:\windows\... jest spacja
expand<spacja>X:\i386\kernel32.dl_<spacja>C:\WINDOWS\System32\

Wpisz exit i zrestartuj komputer.

Dodatkowo wpisz:
expand X:\i386\winlogon.ex_ C:\Windows\sytem32\
del C:\windows\system32\userinit*****
del C:\windows\system32\dllcache\userinit*****
expand X:\i386\userinit.ex_ C:\Windows\system32\
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\windows\

adammistrz 31-08-2009 22:52

http://img177.imageshack.us/img177/8620/napisym.th.png
wiecie moze jak usunac te zielone napisy...???

mistrz99 05-09-2009 14:05

mam problem u kolegi nie działa dźwięk, pisze Eq intail fail a jak dam ok to pisze jeszcze EAcces Violation , dzieje się tak przy włączaniu realteka,

Edwardo 05-09-2009 14:15

Masz stery zainstalowane?

SmOoTHas 12-09-2009 16:03

Mam pytanie, jeśli usunąłem coś z "historii" w mojej browserówce, to czy można jeszcze to odzyskać?

Lord Dreathan 20-09-2009 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SmOoTHas (Post 2646094)
Mam pytanie, jeśli usunąłem coś z "historii" w mojej browserówce, to czy można jeszcze to odzyskać?

Programem do odzyskiwania skasowanych danych hahaha:D

SmOoTHas 20-09-2009 12:54

link?
Jeśli coś takiego istnieje, oczywiście

Rybzor 20-09-2009 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rtehb (Post 2651315)
Witam mam problem kupiłem laptopa z systemem vista odpalam tibie wszystko chodzi pieknie ladnie do tego odpalam ELFBOTA i mi debuguje tibie jakos po 5 sek. silnik graficzny zmieniony na OpenGl,pamiec wirtualna tez podwiekszylem ale nic moze ktos wie jak doradzic ;p

Nie używać bota do tak prostej gry?

@down
Niestety nie, jest limit IQ > 20 ; /

Lord Dreathan 20-09-2009 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SmOoTHas (Post 2650937)
link?

UnDeleteMyFiles - Ja mam to na dysku.

A linka masz na dobreprogramy.pl o ile pamietam.

Edwardo 20-09-2009 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SmOoTHas (Post 2650937)
link?

Poszukaj na googlach bo jest pełno tego w sieci.

Rtehb 21-09-2009 16:23

TIbia Debug

zapytam inaczej włączam tibie dzisiaj bez bota bez niczego po wejsciu na frosty dostalem debuga i mnie wywalilo z tibi mam viste i nie wiem czy ten problem jest do rozwiazania czy przeinstalowac system na xp.X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:00.