Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

mateuszek brzuszek 31-12-2005 21:12

Mam pytanie czy ze skillami 27/26 moge iść na dwarfy
żeby mi nie zabierały dużo życia.

teletoobis 31-12-2005 22:05

@mateuszek brzuszek <lol:D>
ta jak widze to jesteś rutynowy gracz :D
iść zawsze można i dużo Ci życia nie zabiorą ;) nawet nie zauważysz jak znajdziesz się w świątyni :D
tak na serio to nawet nie próbuj

Gajutus z Samery 31-12-2005 22:06

a gdzie ja?? :P

22lvl knight skille 59/56 (cienkie ;/ ale do nie dawna sie nimi nie przejmowalem :P) które rosną. Bright sword, Knight armor,plate legs ;( crown helmet tower shield. Na co moge teraz chodzic?? a na co w najblizszym czasie?? (chodzi mi o skille 65/60, 70/65). NIe mam 4 mLVL więc nie moge narazie uzywac UH i HMM.

------------------------------
PS. 4Mlvl będzie juz przy skillach ok. 65/60
Z góry dzięki za odpowiedzi :D

poisoner 31-12-2005 22:08

Cytuj:

NIe mam 4 mLVL więc nie moge narazie uzywac UH
To na nic nie mozesz isc, zrozum ze knight bez uhow jest tak silny jak sork bez run i rozdzki.

teletoobis 31-12-2005 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gajutus z Samery
22lvl knight skille 59/56 (cienkie ;/ ale do nie dawna sie nimi nie przejmowalem :P) które rosną. Bright sword, Knight armor,plate legs ;( crown helmet tower shield. Na co moge teraz chodzic?? a na co w najblizszym czasie?? (chodzi mi o skille 65/60, 70/65). NIe mam 4 mLVL więc nie moge narazie uzywac UH i HMM.

PS. 4Mlvl będzie juz przy skillach ok. 65/60
Z góry dzięki za odpowiedzi :D

więc radze najpierw poskillować zanim pójdziesz expić ;)
ale jednak podam :P
Hmmy możesz używać bo one nie są od 4 mlvla. Bardzo opłacalna jest Dark Cathedra. Naprawde warto. Oczywiście tylko poziom -1. Na tarantule możesz iść ale luruj po 1 max 2 bo jak najdzie Cie 8 to teletoobisie mówią papa :P
Posiedzisz tam godzinkę niecałą i jeśli będzie mało ludzi to conajmniej 2k expa i 1.5k gp ;). Na późniejszych skillach też DC :D tylko zawsze bierz ze sobą UH-y a skoro nie masz 4 mlvla to IH-y no i oprócz HMM-ów przydałyby sie jakieś 4 GFB na assasinów ;)
Mam nadzieję że pomogłem ;)

edit:
@poisoner
na nic? lol! Z żarciem i exurą może iść np na soldy czy może lepiej niech biega po trollach? :baby:

Dragmax 31-12-2005 22:25

Gdzie moge expić ze skilami 26/30????
Rotwormy sa już za słabe 2 -3 walnięcia i leża .

Prosze o Pomoc

teletoobis 31-12-2005 22:31

@up
lol z takimi skillami ty chcesz expić?!
idź trenować chyba że chcesz chodzić na 30 lvlu na soldy :| :baby:

poisoner 31-12-2005 22:36

Cytuj:

na nic? lol! Z żarciem i exurą może iść np na soldy czy może lepiej niech biega po trollach?
Siedz lepiej skilujac bo bez 4 mlvla knight jest smiesznie bezbronny, przyjdzie pk na 6 lvlu i tez go zabije jak bedzie mu sie chcialo, a ty sie nawet jak uleczyc nie masz, bo ih to smiech nie leczenie.

Gajutus z Samery 01-01-2006 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez teletoobis
więc radze najpierw poskillować zanim pójdziesz expić ;)
ale jednak podam :P
Hmmy możesz używać bo one nie są od 4 mlvla. Bardzo opłacalna jest Dark Cathedra. Naprawde warto. Oczywiście tylko poziom -1. Na tarantule możesz iść ale luruj po 1 max 2 bo jak najdzie Cie 8 to teletoobisie mówią papa :P
Posiedzisz tam godzinkę niecałą i jeśli będzie mało ludzi to conajmniej 2k expa i 1.5k gp ;). Na późniejszych skillach też DC :D tylko zawsze bierz ze sobą UH-y a skoro nie masz 4 mlvla to IH-y no i oprócz HMM-ów przydałyby sie jakieś 4 GFB na assasinów ;)
Mam nadzieję że pomogłem ;)

edit:
@poisoner
na nic? lol! Z żarciem i exurą może iść np na soldy czy może lepiej niech biega po trollach? :baby:

Po update hmmy są na 4 Mlvl ;/

wielki90 01-01-2006 00:32

Witam! Gdzie można dobrze przyepixić 25-30k/h exp Paladynem na 62 lvl, 80 dist. Bo jak byl pacc to spoko duzo expowisk ale pacc sie skonczyl i brak pomyslow ; o . . . Prosilbym o szybka odpowiedz bo postac mi sie kurzy ;/

Wiem ze np. Dragi obok Veno, ale to jest za***iscie nie oplacalne! Malo miejsca do ucieczki. Wiem ze tez np. Gs'y ale zadlugo sie je bije przy tym discie i ni w***a exp nie wchodzi :(
A wiec prosilbym o pomoc was! Prosze zeby sie wypowiadali doswiadczeni gracze, a nie newbie/noby. THX!

PS. mozecie pisac do mnie PW, e_maile: [email protected]. Lub w tym temacie! :-))

lord vanmon 01-01-2006 00:44

uh..

37 knight zblocze hydry?

wielki90 01-01-2006 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lord vanmon
37 knight zblocze hydry?

tak, ale waste..

teletoobis 01-01-2006 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner
Siedz lepiej skilujac bo bez 4 mlvla knight jest smiesznie bezbronny, przyjdzie pk na 6 lvlu i tez go zabije jak bedzie mu sie chcialo, a ty sie nawet jak uleczyc nie masz, bo ih to smiech nie leczenie.

Zastanów się co ty mówisz. Rzeczywiście podstawą knighta-blokera jest 4mlvl ale bez przesady -.-. Gdyby Eternal nie miał 4 mlvla to byś poszedł go zabić? Rozumiem że gdybyś miał 6 lvl na mainie to byś biegał po miastach i pytał kto nie ma 4 mlvla tak? To może zrób takiego chara z 6 lvl a ja zrobie knighta z 8 lvl bez 4 mlvla i zobaczymy czy mnie za***iesz -.- X(

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gajutus z Samery
Po update hmmy są na 4 Mlvl ;/

też prawda...zapomniałem...możesz iść w takim razie bezpiecznie na dwarfy czasem na soldy

Flashman 01-01-2006 15:23

Tomby

Witam! Nie dostałem konkretnej odpowiedzi więc pisze jeszcze raz: Od jakich skilli moge chodzić po tombach??? Najgrożniejszy potwór to scarab i crypt shambler na cale tomby. Moje eq: fs, vamp shield, k armor, p legs. c helmet, l bootki i dużo zapału :P Aha mam jeszcze GSa!!!
P.S. I żeby tylko od czasu do czasu się uchnąć!

wielki90 01-01-2006 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flashman
Witam! Nie dostałem konkretnej odpowiedzi więc pisze jeszcze raz: Od jakich skilli moge chodzić po tombach??? Najgrożniejszy potwór to scarab i crypt shambler na cale tomby. Moje eq: fs, d shield, c armor, p legs. c helmet, l bootki i dużo zapału :P
P.S. I żeby tylko od czasu do czasu się uchnąć!

Nawet przy 30+ lvlu, skilach 80+ bedziesz musial się w miarę często uhać (scarab poison) a crypt sha~ nie sa wcale takie slabe ! Wiec ci jeszcze troche brakuje :D

Dewazar 01-01-2006 20:39

Ta crypt shamblery często zadawają po 60 - 90 nawet palkowi na 50 lvl. :)

Cardo 02-01-2006 15:54

Na jakim lvl iskilach moge chodzic na scaraby (gram na nowym servie wiec moje eq to p set, barbarian axe,dragon shiled:\)tak zeby za uh sie zwrocilo

Vil 02-01-2006 16:04

40 lev 71/71 w c-secie z ss dokladnie zwracalo mi sie za uhy.

Gallar 02-01-2006 18:02

<pytanie by my kumpel:P>
Gdzie można efektownie expić na 22lvl, ze skillami 64/64, 4mlvl i eq - k arm, d shield, fs, devil helmet, p legs ?
Moze byc z UHami tylko zeby nie za duzo schodziło...
I błagam - byle nie dwarf mines - nie dobrze mi juz od dwarfów... lub dark cathedral - tam gdzie gra kumpel ponoc strasznie zaludnione expowisko...

malyjanek 03-01-2006 01:23

czy na lvl 50 i skilach 77/76 moge isc expic i zarabiac do Mintwalin? ew jesli tak to jakies rady prosze :P

p.s postman zrobiony

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:50.