Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Czy pokonam na XX lvlu, tego potwora? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66187)

tequila51 12-11-2008 20:17

MS 35lev, 30mlev
Necro?
Tam na dara, ogolnie jak to sie je? Jakie sa techniki na naparzanke. Kiedys to ja z kumplem walilem po 2 dsy i jazda (2005 rok), a teraz?

Carlins 15-11-2008 21:23

?

Ubije Draga z 26 lvl'em skillami 62/45 bez wielkiego waste? ile bp potionow?Ile Royal Spearow?

eq:Crown h,Demon Shield,b robe,b Legi,Dragon Necklak :p

Voniek 15-11-2008 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carlins (Post 2337229)
Ubije Draga z 26 lvl'em skillami 62/45 bez wielkiego waste? ile bp potionow?Ile Royal Spearow?

eq:Crown h,Demon Shield,b robe,b Legi,Dragon Necklak :p

Ubijesz, weź 10 royalów (nie zbawi Cię, jak weźmiesz tyle, aczkolwiek czasem wystarczy nawet 1), potionów wystarczy plecaczek. Trzymaj go na dystans i po skosie, a bestia szybko zginie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tequila51 (Post 2333375)
MS 35lev, 30mlev
Necro?
Tam na dara, ogolnie jak to sie je? Jakie sa techniki na naparzanke. Kiedys to ja z kumplem walilem po 2 dsy i jazda (2005 rok), a teraz?

Teraz jest podobnie, summonujesz/convicujesz 2x ds i biegasz z nimi po respie. Możesz im pomagać z visa/wanda, żeby dostać więcej expa, ale nie koniecznie. Taktyka banał - dsy przed Tobą, necro atakuje DSy, Ty Necro.

Rookmaner 16-11-2008 10:32

Ds

Jaki lvl i skille potrzebne są palkowi, by pokonać DS'a?

Levi 16-11-2008 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookmaner (Post 2337830)
Jaki lvl i skille potrzebne są palkowi, by pokonać DS'a?

hmm 50-60 dist i 8 lvl?

Rookmaner 16-11-2008 11:09

:O 8 lvl da radę? Mam 10 lvl i skille 38 dist/28 shielding, eq: steel helmet, speary, dwarven shield, scale armor, garlic necklace (ds uzywa chyba life drain), leather boots i torch :P. Dam radę? Jak nie to powiedzcie co mam poprawić.

redloheb 16-11-2008 12:02

Mam Sorcerera 14 lvl 6-7 Mlvl

-Scraf
-Iron/Dark helmet(nikt nie chce mi sprzedać dark helmet)
-Dwarvenka
-P ammy
-WoDb (Wand of dragonbreath)
-Dwarven Ring (BRAND-NEW)
-p legi
-leather boots.

Słyszałem, że niktórzy już na tym Lvl biją pojedyńcze guardy. Czy ja tez mogę ?

Levi 16-11-2008 12:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookmaner (Post 2337879)
:O 8 lvl da radę? Mam 10 lvl i skille 38 dist/28 shielding, eq: steel helmet, speary, dwarven shield, scale armor, garlic necklace (ds uzywa chyba life drain), leather boots i torch :P. Dam radę?

Za mały skill, z takim skillem to na ghoulach możesz posiedzieć ;P
Jak wbijesz 60 skill to zajmie to trochę czasu biegając wokół jakiejś przeszkody ale dasz rade. Po wbiciu 25 lvl i uzyskaniu royal spearów ds przestają być jakimkolwiek problemem...schodzą na 4-6 hitow.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez redloheb (Post 2337948)
Mam Sorcerera 14 lvl 6-7 Mlvl

-Scraf
-Iron/Dark helmet(nikt nie chce mi sprzedać dark helmet)
-Dwarvenka
-P ammy
-WoDb (Wand of dragonbreath)
-Dwarven Ring (BRAND-NEW)
-p legi
-leather boots.

Słyszałem, że niktórzy już na tym Lvl biją pojedyńcze guardy. Czy ja tez mogę ?

Teoretycznie możesz bić jednak nie polecałbym, za duże ryzyko że ktoś cię przybloczy, ze nie dasz rady wtedy się wyleczyć a jak dojdą inne dwarfy może być ciężko. Polecałbym dwarf guardy od 19 lvl z wand of decay i wspomaganie się f vawe w razie potrzeby. Na obecnym lvl polecam ghostland -ghoule :)

redloheb 16-11-2008 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Levi (Post 2337959)
Za mały skill, z takim skillem to na ghoulach możesz posiedzieć ;P
Jak wbijesz 60 skill to zajmie to trochę czasu biegając wokół jakiejś przeszkody ale dasz rade. Po wbiciu 25 lvl i uzyskaniu royal spearów ds przestają być jakimkolwiek problemem...schodzą na 4-6 hitow.

Teoretycznie możesz bić jednak nie polecałbym, za duże ryzyko że ktoś cię przybloczy nie dasz rady. Polecałbym dwarf guardy od 19 lvl z wand of decay i wspomaganie się f vawe w razie potrzeby. Na obecnym lvl polecam ghostland -ghoule :)

Czyli według ciebie ghoule rox :D No nie wiem, czy na ghoustlandzie nie bedzie PK... Bo narazie siedzę na soldierach w kopalni połączonej z miastem (Wiesz jak się jest przy wejściu do Kazo podziemią)

Sert 16-11-2008 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rookmaner (Post 2337879)
:O 8 lvl da radę? Mam 10 lvl i skille 38 dist/28 shielding, eq: steel helmet, speary, dwarven shield, scale armor, garlic necklace (ds uzywa chyba life drain), leather boots i torch :P. Dam radę? Jak nie to powiedzcie co mam poprawić.

Po 1, powiedz mi jaki sens ma chodzenie na 8lvlu na dsy? Ktoś Cie bloknie i masz pewna śmierć, dobij około 15 lvl i oczywiście potrenuj skille co najmniej do 60~~ wtedy DS nie będzie dla Ciebie większym problemem, ale i tak będziesz musiał uważać...

Levi 16-11-2008 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez redloheb (Post 2337963)
Czyli według ciebie ghoule rox :D No nie wiem, czy na ghoustlandzie nie bedzie PK... Bo narazie siedzę na soldierach w kopalni połączonej z miastem (Wiesz jak się jest przy wejściu do Kazo podziemią)

cóż bywa różnie, pk możesz spotkać wszędzie jednak ghoule moim zdaniem między 8-20 lvl rox bo dają sporo kasy, można lootbaga dobrego zrobić a po za tym jest w miarę blisko miasta ;)

redloheb 16-11-2008 15:30

Słyszałem, że na G-landzie jest:

1.dużo PK
2.Dużo n00bów
3.Dużo niebezpieczeństw (nawet na powierzchni)

No cóż poproszę parę osób żeby jeszcze potwierdziły w tym temacie, czy to co mówisz to prawda ;) Bo mi jedna osoba nie wystarczy

Voniek 16-11-2008 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez redloheb (Post 2338270)
Słyszałem, że na G-landzie jest:

1.dużo PK
2.Dużo n00bów
3.Dużo niebezpieczeństw (nawet na powierzchni)

No cóż poproszę parę osób żeby jeszcze potwierdziły w tym temacie, czy to co mówisz to prawda ;) Bo mi jedna osoba nie wystarczy

Przede wszystkim, wszystko zależy od sytuacji od serwera. To prawda, że na GL jest sporo PK, jednak zależy to od wielu czynników - pory dnia, jak już pisałem sytuacji na serwie, szczęścia.
Noobstwo było, jest i będzie na każdym serwerze, n-pvp czy pvp, tego nie da się uniknąć.
Niebezpieczeństw nie ma dużo, chyba, że jesteś mało doświadczonym graczem, dla którego slim to za mocny potwór ;]

Galana - nie grałem, nie znam sytuacji. Exp rano powinien być w miarę bezpieczny, w końcu większość osób w tygodniu pracuje/uczy się. Innych niebezpieczeństw prócz PK w takim razie nie widzę.

redloheb 16-11-2008 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek (Post 2338295)
Przede wszystkim, wszystko zależy od sytuacji od serwera. To prawda, że na GL jest sporo PK, jednak zależy to od wielu czynników - pory dnia, jak już pisałem sytuacji na serwie, szczęścia.
Noobstwo było, jest i będzie na każdym serwerze, n-pvp czy pvp, tego nie da się uniknąć.
Niebezpieczeństw nie ma dużo, chyba, że jesteś mało doświadczonym graczem, dla którego slim to za mocny potwór ;]

Gram na Galanie, Expię rano-wieczorem ćwiczę Mlvl, Slime z dystansu to norma.

Dragonit 17-11-2008 16:56

Można iść też na roty pod thais, tam głębiej, zachaczając o cyclopy - wyciąga się tam bardzo dużo "czystej" kasy z oczywiście 0 waste, trochę bezpieczniej niż ghoule, co prawda ludzi trochę jest ale resp szybki ... a jak wejdziesz o dobrej godzinie to tamtejsze roty rox

Jestemfajny 17-11-2008 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek (Post 2338295)
. Innych niebezpieczeństw prócz PK w takim razie nie widzę.

i tu sie mylisz
b rzadko sa najazdy na ghostland nieumarlych (banshee cryptshamlery itp)

Voniek 17-11-2008 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jestemfajny (Post 2339629)
i tu sie mylisz
b rzadko sa najazdy na ghostland nieumarlych (banshee cryptshamlery itp)

I tu się mylisz, takie najazdy są na PoH.

*down
Jeżeli chodziło mu o banshee to albo te z najazdy na PoH, albo te z Banshee Questa. Nie ma żadnego najazdu banshee na GL.
Na Twoim poziomie polecam ghostland.

redloheb 18-11-2008 07:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek (Post 2340028)
I tu się mylisz, takie najazdy są na PoH.

Jemu chyba chodziło o najazd Banshee na GL. No to jak ? chodzić po kopalniach czy iść na ghoustland ? Oto mój rozkład:

W weekeendy expię rano, wieczorem Mlvl ćwiczę Poison Fieldami.
W dni od poniedziałku do Czwartku expię wczesnym popołudniem(15:30-16:00), A Mlvl tak samo jak w weekendy.
W piątek trochę expię rano i ok 16:30.

Świat Galana

robek 18-11-2008 21:21

w kazo?

na guardach? teraz, jak umiesz grac i masz szczescie do loota... a tak na luzie bez waste to 33 lvl bez takiego szczescia ;s

matador78 19-11-2008 15:07

Dragon

Witam
Czy na 33 lvl pokonam dragona ? 29 mlvl, eq: crown armor, tower shield, plate legs, crusader helmet, Hailstorm rod B),
Jezeli tak to jakie runki zrobic, czy robic summona, co wziasc ze soba,
i gdzie znajde dobra miejscowke ?
Z gory dziekuje za odpowiedz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:58.