Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Korhan 20-04-2007 21:49

Przypuszczenia

1.Sword of Fury JEST do zdobycia.
2.Moze i ma to cos wspolnego z MM ale na pewno nie z ghoulem.
3."The humble"-więc odpowiedzi trzeba szukac w tunelu za miasto.
4.Wolf 100 oz to nic, widzialem takiego 200 oz.
5.Sprobujcie "zniknac" SS'a i poszukac pod nim.
6.Hiacinth nic nie wie.
7.Vendor był, jest i będzie na rooku.
8.Wyższe levele mogą poszukać w Mintwailn.
9.Nie istnieje key 4602. Historia z 1 lv i MM jest CHYBA prawdziwa.

Kshaq 20-04-2007 22:00

@up
Że się tak wyrażę "Gówno prawda"...

vns.rlz 21-04-2007 00:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kshaq (Post 1379096)
@up
Że się tak wyrażę "Gówno prawda"...

tak wiemy ty wszystko wiesz.
Trzeba Kombinować a nie tylko z góry zakładać że tak nie może być ...

kuba1324 21-04-2007 09:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez vns.rlz (Post 1379380)
tak wiemy ty wszystko wiesz.
Trzeba Kombinować a nie tylko z góry zakładać że tak nie może być ...

Tak się składa, że te wszystkie brednie, które wypisał @Korhan były już wiele razy sprawdzane... -.-

Kiizbu 21-04-2007 13:47

Ten niby npc co ukradł SOF to właśnie mino na skale, w mintwalin znalazłem książkę ale nie dokładnie ją przetłumaczyłem, wkarzdym razie chodziło o coś że ktoś z samotności dołączył się do minotaurów a w carlin(dokładnie w "paladins town) jest zdrajca co to przynosi miecze(carlin sword) i amunicje(arrows) do mintwalin, i było coś o rybach i o tym minotaurze na skale.

Może to w carlin trzeba szukać???
:o 8o :o 8o :o

thor93 21-04-2007 18:01

temat juz troche stary ale co do MM ;D
SS z Obsidi. prawdopodobnie malo kto uwierzy w tego SS no ale cóz
http://i148.photobucket.com/albums/s...apabitowa4.jpg

LookamZzaRogu 21-04-2007 18:19

Zastanawiałeś się kiedyś, że może to być Apprentice Sheng? Poza tym coś małe to ciało jak dla mnie... za małe... ;)

thor93 21-04-2007 18:26

;P wiem widzialem na www.tibia.pl o Apprentice Sheng ;D mozliwe ze to jest Apprentice Sheng a MM jest zamknięty w swoim pokoiku ;P ale dead mino mag w miescie jest teraz tylko sie zastanawiam czy to MM ;P:D
@EDIT
to nie Fake ze cialo zamale SS z rl tibi nieporadze ze masz cos z oczmi i twierdzisz ze jest zamale :)

Kiizbu 23-04-2007 19:39

Na harmoni dużo razy widziałem tego mino w dp, po prostu ludzie go przynoszą żeby się pochwalić

Waldiosek 01-05-2007 19:52

Prawda

Patrzcie co odp Seymour

18:44 Seymour: Hello, Lady Waldi. What do you need?
18:44 Lady Waldi [3]: Amber
18:44 Seymour: A traveller from the main land. I wonder what brought her here, since no one comes here of his own free will.

:evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

Może to prawda co mowisz ale wierze ci jeszcze za 10 min cos napisze aby mu wierzyć :cup: :cup: :cup: :cup: 8o 8o

Tom The Tanner 01-05-2007 20:17

@Waldiosek,
Tu masz całą rozmowę z NPC Seymour. Yyyy... nie każdemu chce się rejestrować więc kopiuję:

Cytuj:

Vialix: Witaj.
Seymour: Witaj, Vialix. Czego potrzebujesz?
Vialix : Ty jesteś Seymour?
Seymour: Moje imię brzmi “Seymour”. Dla ciebie Pan Seymour.
Vialix: Pomóż mi.
Seymour: Mogę ci pomóc radą.
Vialix: Poradź mi.
Seymour: Przeczytaj czarne tablice które znajdziesz i często odwiedzaj Centrum Szkolenia w podziemiach.
Vialix: Skąd wezmę klucz do Centrum Szkolenia?
Seymor: Czy chcesz go ode mnie kupić za 5 złotych monet?
Vialix: Co wiesz o królu Tibianusie?
Seymour: Niech żyje król Tibianus! Niech żyje nasz król! Co on… opiekuje się starym weteranem który obija się o tą zapomnianą przez boga i ludzi wyspę…
Vialix: Chcę dowiedzieć się czegoś o wielkich bogach i bożkach.
Seymour: Możesz dowiedzieć się naprawdę wiele o Bogach Tibii w naszej bibliotece.
Vialix: Tibia...
Seymour: Oh, ja jestem nieobecny na zatłoczonych ulicach Thais. Tam w jeden dzień chcę (mógę?) dostać awans i pracę przy zamku… musiałem przybyć tutaj! Szybsze jest lepsze! Osóbki takie jak ty kierują się do mnie.
Vialix: Co sądzisz o Obim?
Seymour: Kuzyn kowala Sama z Thais. On ma sklep gdzie możesz kupić najwięcej, jest tam zapotrzebowanie na uzbrojenie dla poszukiwaczy przygód.
Vialix: Co sądzisz o Willie?
Seymour: Willie to wspaniały farmer chociaż jest bardzo prostacki i tępy.
Vialix: Słyszałeś co nieco o Amber?
Seymour: Podróżnik z Mainlandu. Dziwię się jakie wiatry ją tu przyniosły bo do tego czasu jeszcze nikt nie przybył tu z własnej, nieprzymuszonej woli.
Vialix: Co sądzisz o Al Dee?
Seymour: Jest właścicielem sklepu w północno-zachodniej części miasteczka.
Vialix: Co wiesz o Dallheim?
Seymour: Oh dobry Dallheim! Jaki z niego wojownik! Bez niego bylibyśmy straceni!
Vialix: Na wyspie istnieje magia?
Seymour: Jedynym użytkownikiem magi na Rookgaardzie jest stary Hyacinth.
Vialix: Hyacinth. Co o nim wiesz?
Seymour: Tajemniczy druid, który mieszka gdzieś w puszczy. Sprzedaje kosztowne płyny życia.
Vialix: Co wiesz o tym mnichu, Cipfriedzie?
Seymour: Skromny mnich o mocy leczenia i uczeń wielkiego Quentina.
Vialix: Kim jest Quentin?
Seymour: Jest odpowiedzialny za świątynię w Thais.
Vialix : Z tego wszystkiego zapomniałem cię zapytać, panie Seymour czym się zajmujesz.
Seymour: Jestem panem tej wspaniałej akademii.
Vialix: Chcę dowiedzieć się czegoś o potworach.
Seymour: Możesz dowiedzieć się dużo o potworach z książek z naszej biblioteki.Vialix: Która godzina?
Seymour: Jest 3:36 am, tak więc jest późno. Szybko!
Vialix: Wiesz co czai się w mrokach lochów?
Seymour: Na tej wsypie jest pewna ilość zakamarków. Musisz być dostatecznie silny, żeby je badać, radzę zaopatrzyć się w linę.
Vialix: <ubliża>
Seymour: Przez tą uwagę umyję ci pysk młody człowieku! <uderza> (?) <wyjmuje gąbkę i szoruje mi usta> (?)
Vialix: Mam dla ciebie prezent…
Seymour: Czy ty masz pakunek dla mnie?
Vialix: Tak… <drwiący uśmieszek>
Seymour: HEJ! Ty go nie masz! Przestań używać na mnie swoich sztuczek albo będę dawał ci dodatkowe prace do wykonania!
Vialix: Powiedz lepiej, co wiesz o broniach.
Seymour: By walczyć z twardszymi zwierzętami potrzebujesz wspaniałych broni. Niestety tylko podstawowe bronie i uzbrojenia są tu dostępne. Będziesz musiał stawić czoła niektórym, silniejszym stworom ażeby zyskać lepszą broń.
Vialix [23]: Będę musiał potrenować…
Seymour: Możesz wypróbować niektóre rzeczy i swoje umiejętności tam, na dole ale nie polecam rzucać wyzwania potworom z naszej areny jeżeli nie jesteś doświadczony.Vialix [23]: Powiedz na co składa się RTAA (Royal Tibian Adventurers Academy).
Seymour: Nasza akademia ma bibliotekę, Centrum Szkolenia i Wyrocznię na górze.

Vial

Wiechoss 01-05-2007 20:54

Ja wogule nie wiem po co ten temat jest ,skoro ktos napisze ze cos wie (przypuszczenia) ale chce to zostawic dla siebie to i tak wiekszosc go zjedzie i napisze "gowno prawda" itp ;)

Dla mnie to sa nic nie znaczace legendy/bajki wymyslone przez zwyklych ludzi.

Ksiazki i inne rzeczy podpowiadaja (niby) jak zdobyc jakas rzecz czy gdzies dojsc sa poto zeby dodac fabule grze.

Drangir 05-05-2007 15:36

@up ech... kolejny niupek, chyba z tibi.org.pl...

Cipsoft nigdy nie kłamie w książkach. A npc'owie też są prawdopodobni ;) tylko że trzeba się ich odpowiednio pytać :) a dopóki jakiś haker nie włamie się na serwer cipsoftu albo ktoś nie powie wszystkim npcom wszystkie możliwe słowa (:P) to wszystko jest możliwe.

edit: nie musisz do każdego posta dopisywać tematu. najlepiej wogle nie pisz postów muminku, bo się nie znasz

Nuflon 06-05-2007 17:49

Małe co nieco

Ja wiem tyle, że Brass Armor musi istnieć na rooku. Dlaczego? Podejdżcie do NPC Obi i powiedzcie Hi, sell brass armor a on powiem do you ble ble sell brass armor for 150 gold? Wiec brass armor musi istniec...X(

Wiechoss 06-05-2007 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nuflon (Post 1414243)
Ja wiem tyle, że Brass Armor musi istnieć na rooku. Dlaczego? Podejdżcie do NPC Obi i powiedzcie Hi, sell brass armor a on powiem do you ble ble sell brass armor for 150 gold? Wiec brass armor musi istniec...X(

Podobno kiedys Mino Mag byl dostepny na rooku i drzwi nie byly zamkniete wiec moze to pozostalosci po dawnych czasach ...

Kiedys tez wpadlem na pomysl ze gdy apprentice sheng jest w mino hell to drzwi do mino maga sa otwarte ,
"I will protect the secrets of my master! Kaplar! You already know to much" Slowa Shenga
Po jakims czasie obalilem te teze ;'(

Drangir 06-05-2007 19:07

@2up
pamiętaj że NPCe to też "ludzie". i 1 albo jak wyżej napisał Wiechu albo po prostu chce to kupić :P

Baklazan 07-05-2007 15:18

A wiadomo kto ma tego Spike Sworda ? (Prosiłbym o jakieś ss)

Michoss 07-05-2007 18:23

@up
Nikt nie ma

Baklazan 07-05-2007 18:25

To na 99% wiadomo, że nie ma questa ;(

Drangir 07-05-2007 18:37

@up
na 99% wiadomo że jest quest -.- kiedyś był ale był za łatwy i go "lekko" zmodyfikowali... był tak łatwy że i tak nikt go nie przeszedł :P
Cipy nie usunęli żadnego questa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:10.