Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Maazte 15-08-2008 11:06

A, to przepraszam. Przeczytałem na razir tylko 20 stron, nie chciało mi sie aż do stoktórejś, przepraszam jeszcze raz :p

tibiacz2 15-08-2008 14:22

maveric w polowie ma racje bo mi by sie niechcialo wylazic z rooka przez 1 caly dszien jak moge to w 3 h rano zrobic

[CHAR]ludzie na tibi czasem noobuja kazdy ma czasem zly dzien ;D[/CHAR]:DB)

Tocallo 16-08-2008 14:40

dlaczego to tu dales

no dlaczego ?!

Skeyciara 19-08-2008 22:40

pamiętam, że jak wpisałam kiedyś w google 'spike sword na rooku' na jednej stronie pisało, że nawet jeden z GMów potwierdził, że ss jest do zdobycia... ciekawe... 8o

Tocallo 20-08-2008 00:37

@up
zupełnie jak ja, tylko wpisałem o*et.pl a wyszło redt*be.com :-(

Poza tym, jestem swiecie przekonany, ze ss quest nie istnieje :))
ale mimo wszystko zycze powodzenia wytrwalym

dawidoss112 20-08-2008 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skeyciara (Post 2235783)
pamiętam, że jak wpisałam kiedyś w google 'spike sword na rooku' na jednej stronie pisało, że nawet jeden z GMów potwierdził, że ss jest do zdobycia... ciekawe... 8o

i co to da, że sobie wpiszesz tak w google

Jak tak od dłuższego czasu obserwuje ten temat to tu się g**no dzieje i tyle.
Ciągle to samo. A co jakiś czas coś innego, ale i tak nic z tego nie wynika.

Życzę miłych poszukiwań.

Dark Alphadron 20-08-2008 17:30

Czytam i z podziwu wyjść nie mogę. Toż to od stu z górą stron powtarzacie dokładnie to samo co było wałkowane setki tematów wcześniej i/lub pojawiło się już w tym temacie. Jaki to ma sens?
Proponuję zawiadomić autora (lub kogoś z pierwszej strony) i spisać listę tematów, które były poruszane i które zostały rozwiązane w jakiś sposób, a także listę tematów wciąż aktywnych. Wreszcie ludzie będą wiedzieli co było, czego nie i nie będą się wykręcać sianem przy oskarżeniach o nieczytanie tematu...
Żeby totalnego offtopu nie zostawić:
NPC o imieniu Vendor przynajmniej raz pojawił się na Rookgaardzie, nad Obim. Prawdopodobnie został on wyrzucony z gry w zamian za Dixi. (czy jak jej tam, tyle w Tibię nie grałem...) Pewności nie mam, dla świętego spokoju sprawdzę to później.

Maxpixel 20-08-2008 18:27

Dark Alphadron - Siedzie na tym forum od XXX i obserwuje Tajemnice Rooka od 2x XXX i przeczytałem WSZYSTKIE Tematy i posty i co 40 stron jest to samo ... ;) Nic na to nie poradzimy ...

ParkourMaster 20-08-2008 19:33

dymek w minohell to nie bug!
zadziwiające odkrycie!:D:D:D
TibianEarth zamieszcza objekty, które się pojawiają po zrobieniu czegoś. może tibia.pl wie o queście. Np. w siedzibie Rycerzy Koszmaru na początku nie ma filarów. po pociągnięciu za dźwignie :mag: filary spadają z nieba. kolejnym przykładem jest mostek w kanałach na rooku. po RS go nie ma, ale dźwignia jest MAGICZNA! trzeba sprawić żeby ten dymek sie pojawił (może jak sie znika ssa to sie pojawia na 2 sek. i trzeba szybko wskoczyć??)

Tocallo 21-08-2008 12:36

@up
Idz ty z tym swoim odkryciem podbijać Amerykę.

SSQ jest jak agnostycyzm, ani nie udowodnisz, że taki quest jest, ani nie udowodnisz, że go zwyczajnie nie ma.

@down
nie musze pisac gdzie mozesz sobie wsadzic ten swoj dowod :-)

Dark Alphadron 21-08-2008 16:37

Przebitka - Minotaur pisał, że "Nieważne ilu zabijemy, nowi zawsze powstają z tej ich Świątyni". Chodzi mu tu o respawny, mądralo.
Tocallo ma rację absolutną.

Ameriov 21-08-2008 17:49

Więc bład w... tłumaczeniu? No cóż, Każdemu może się zdarzyć.
Skoro tak to mam inną ciekawostke którą wiemy od dawna... Cóż... chyba jednak nie wszyscy- Cipsoft zrobi "fabułę dla rookgaardu" w zimowym update. Więc jeśli ktoś ma jeszcze siły szukać, niech to robi w grudniu popołudniu, narazie nie ma sensu.

Tocallo 21-08-2008 18:03

No mam nadzieję, że w zimowym update coś posunie się o krok do przodu, chociaż 1 ;<

Mam pytanie, czy ktoś od Piombona kupywal podpowiedzi? Pytam z ciekawosci - sam nie zamierzam kupic.

@Amer*
Cytuj:

1st [X] Guild [40KK] >Leader<
coś chyba trochę nie aktualne

@2down
nie mam zamiaru nic od niego kupować. Uważam go za źródło mało wiarygodne. :-)

Ameriov 21-08-2008 18:49

Znając cipsoft dadzą zastosowanie dla notatnika studenta i będą z siebie zadowoleni.

@Toc~
Jak by nie patrzeć jako pierwszy rozbudowałem gildie do 40kk exp, nie koniecznie musi tu chodzić o aktualną pozycje : o

@mod
Dziękuję! ;* Już dawno nie dostałem od was wiadomości.

Maxpixel 21-08-2008 22:26

Piombon ma na swoim kącie już trochę kupców ;)

A co chcecie się składać i kupować spolila ? 8o

Jak dla mnie to Quest z SoF'em [SS] istnieje i będzie istniał i nie będzie odkryty ... ;)

SHAKUTO 22-08-2008 09:01

Witam!
Dzisiaj rano w górach trolli znalezłm taki tekst:

Huv stollan math stuf from humotown.But never wull fund us.
Nie wiem co oznacza, bo prawie nie znam angielskiego.

Jeżeli juz był taki post to przepraszam, ale nie chciało mi się czytać tyle stron spamu.

Rocket Slayer 22-08-2008 09:16

@up

Było to wyjaśniane wielokrotnie, nie ma sensu drążyć ciągle tego samego. Przez takich jak ty spam powstaje, bo im się nie chce czytać kilku stron.

Maxpixel 22-08-2008 10:05

#Rocket Slayer.
Ludzie chociaż próbują ... Szukać ... Czegoś ... ;)

I to nie kilka stron tylko 17~ ... :p

RookeR 22-08-2008 11:16

Do wszystkich co chcą pomóc!

Zanim coś napiszecie przeczytajcie cały temat, w ten sposób unikniecie wyzwisk od noobów pod waszym adresem. Czytajcie temat! Nie spamujcie

Teraz z innecz beczki.

Dla mnie ten cały Pimbob to pic na wode... Po za tym kto by był na tyle głupi żeby dawać taką kupe szmalu za Spolila do gry...

Pozdrawiam =]

Tocallo 22-08-2008 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RookeR (Post 2239264)
Do wszystkich co chcą pomóc!

Zanim coś napiszecie przeczytajcie cały temat, w ten sposób unikniecie wyzwisk od noobów pod waszym adresem. Czytajcie temat! Nie spamujcie

Teraz z innecz beczki.

Dla mnie ten cały Pimbob to pic na wode... Po za tym kto by był na tyle głupi żeby dawać taką kupe szmalu za Spolila do gry...

Pozdrawiam =]

uwierz mi, są tacy ludzie..

raaddek 23-08-2008 23:05

1

Uwaga uwaga uwaga!!!
Znalazlem coś bardzo, bardzo interesujacego.

http://img267.imageshack.us/img267/7...offury2pn9.jpg to jest link ktory bardzo zaciekawi wszystkich. Nie jest to keylogger i dla bezpieczenstwa mozecie wpisac " maze of fury " w grafika.google

Ameriov 24-08-2008 00:26

A teraz popatrz na jego minimapę i zastanów się, czy nie jesteś idiotą.
Jeśli odpowiedź brzmi tak- gratulacje, przynajmniej zdajesz sobie z tego sprawe.
Jeśli nie- No cóż... Nadal pozostajesz taki jak 99% tego forum.

Hakuoh 24-08-2008 02:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raaddek (Post 2241793)
Uwaga uwaga uwaga!!!
Znalazlem coś bardzo, bardzo interesujacego.

http://img267.imageshack.us/img267/7...offury2pn9.jpg to jest link ktory bardzo zaciekawi wszystkich. Nie jest to keylogger i dla bezpieczenstwa mozecie wpisac " maze of fury " w grafika.google

Hail OTS. o/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ameriov (Post 2241910)
Nadal pozostajesz taki jak 99% tego forum.

Czyli 1% to ty?

ErAgOg 24-08-2008 09:47

Cytuj:

Tematy: 72,858, Posty: 1,626,797, Członków: 154,787
1% = 1547
Ah, ta moja dokładność..

Dark Alphadron 24-08-2008 10:28

Kolejny, który szpanuje fałszywymi Brass Legs. Gratuluję, to już 1 277 820 161 próba oszukania porządnych Rookstayerów, dobrych Fake'owców, kilkunastu normalnych użytkowników i bandy kretynów. Kolejna nieudana. Kiedy wreszcie wbijecie sobie do waszych zakutych pał, że wcale a wcale nie jesteście śmieszni/fajni/sprytni/oryginalni/wszystko naraz? (niepotrzebne skreślić)
A temat Maze of Fury był poruszany miliony razy. Z tym samym skutkiem.

Veloire 24-08-2008 16:35

Witam , Chciałem przedstawić moją propozycję zdobycia SSa.Większość szukała za daleko a ja postanowiłem poszukać bliżej więc: Idziemy do Toma i mówimy "coś" (nie wiem niestety co:() wtedy Tom nam odpowiada , że zgubił klucz do swojego pokoju , bardzo go potrzebuję , gdyż w drugim pokoju jest "coś" co potrzebuję. Tom prosi nas abyśmy przynieśli materiał z którego może dorobić klucz , sam nie może iść gdyż musi obsługiwać sklep. Chodzi tutaj o piece of iron znajdujemy ich X ( nie wiem ile ale chyba nie za dużo skoro tylko na kluczB)). Zanosimy je Tomowi on daję nam klucz i prosi by przynieść mu "coś" z drugiego pokoju , gdyż sam nie może iść bo sklep. Wchodzimy przesuwamy dźwignię otwierają się kraty obok , znajdujemy w skrzynce to "coś" zanosimy to Tomowi a on w nagrodę daję nam Spike Sword.

Co myślicie o moim pomyśle? Z góry przepraszam za błędy.

Madasaki 24-08-2008 16:40

super. będzie z ciebie bajko pisarz.

Barszcz 24-08-2008 16:49

Jak na SS to za łatwe.B)

Veloire 24-08-2008 16:55

Niewiem czy tak łatwo byłoby zebrać np. 50 Piece of Iron. Zresztą sam Knightmare mówił , że szukamy za daleko , wydaje mi się , że rozwiązanie zdobycia SS przez NPC jest bardzo prawdopodobne.

Dark Alphadron 24-08-2008 17:25

Blisko nie znaczy łatwo. A jakby ten quest był tak prosty, na serwerze roiłoby się od SSów już w tydzień po odkryciu zadania. Choć pomysł brzmi ciekawie, dla mnie jest to poroniony pomysł.

neji13 24-08-2008 20:02

FAke 100% żal

1. Brass Legs
2. Jego default - losses xx hitpoints attack by ghoul
3. minimapka
itp

Marcin24 24-08-2008 20:55

Cytuj:

Co myślicie o moim pomyśle? Z góry przepraszam za błędy.
Bajki to nie tutaj.
Cytuj:

Niewiem czy tak łatwo byłoby zebrać np. 50 Piece of Iron.
Samo zbieranie czegokolwiek co się respi od tak przy trollach jest banalne.
Tom, tak samo jak reszta NPC została odpytana chyba ze wszystkich słówek łącznie z "Br?", "Free items plx" i "chcesz kanapkę?".

Veloire 25-08-2008 15:02

Chciałem przedstawić wam kolejną teorie zdobycia SSa. Napewno usłyszę komentarzę , że to za proste , że durna teoria itp. Rozwiązanie mamy pod nosem i kierując się tymi słowami coś wymyśliłem.
http://img86.imageshack.us/img86/6041/similarrl2.jpg
To zdjęcię ze świątyni sera na PACC i ze miejsca SSa po zniknięciu. Co mi się nasuwa na myśl? Wiem , że w miejsce SSa nie da się nic rzucić ponieważ jest tam kamien , ale może nie da się rzucić czegokolwiek? Mam na myśli , że jeśli tak zniknąć SSa , iść na gobliny i wylootować zgniły ser a następnie rzucić go w miejsce SSa może się uda. Nie patrzę tutaj od strony fabularnej tylko od strony kodowej , gdyż może taki skrypt istnieję. Postaram się sprawdzić moją teorię.

Madasaki 25-08-2008 15:15

średnio mi to pasuje:(

Veloire 25-08-2008 16:42

Niestety teoria z Mulde Cheese również nie wypaliła. ;(

Rocket Slayer 25-08-2008 18:26

Co ma wspólnego ser z mieczem? Dajcie sobie spokój z SOFem bo te wasze teorie stają się coraz bardziej śmieszne i nieprawdopodobne.

Dark Alphadron 25-08-2008 20:18

Ta teoria miała sens, ale niestety nie wypaliła. I wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby SoF mogli zdobyć tylko gracze PACC... stara zagrywka CipSoftu, coby więcej frajerów go kupiło.
Rocket Slayerowi zaś radzę pomyśleć przed krytyką każdego dookoła. Stajesz się nudny jak single player Quake po ukończeniu gry.

Pan Klocek 25-08-2008 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Veloire (Post 2244033)
Chciałem przedstawić wam kolejną teorie zdobycia SSa. Napewno usłyszę komentarzę , że to za proste , że durna teoria itp. Rozwiązanie mamy pod nosem i kierując się tymi słowami coś wymyśliłem.
http://img86.imageshack.us/img86/6041/similarrl2.jpg
To zdjęcię ze świątyni sera na PACC i ze miejsca SSa po zniknięciu. Co mi się nasuwa na myśl? Wiem , że w miejsce SSa nie da się nic rzucić ponieważ jest tam kamien , ale może nie da się rzucić czegokolwiek? Mam na myśli , że jeśli tak zniknąć SSa , iść na gobliny i wylootować zgniły ser a następnie rzucić go w miejsce SSa może się uda. Nie patrzę tutaj od strony fabularnej tylko od strony kodowej , gdyż może taki skrypt istnieję. Postaram się sprawdzić moją teorię.

Sprawdzałem, wrzucałem nawet więcej tego sera, a dokładnie tyle ile jest w pokoju u goblinów (że to niby zakrystia ich świątyni ;)), rzucałem też normalny ser, oraz przedmioty jakie są w tych innych pokojach, w takich ilościach jakie tam są. Chciałem udowodnić że jestem prawdziwym wyznawcą (tekst z tabliczki). Bez rezultatu.
Nie wiązałem tego jednak z Spike Swordem, raczej myślałem właśnie o fabule/RPG.
Zawsze takie myślenie jest lepsze od "dźwignia u Toma burzy ścianę u Ghoula który zostawia zegarek, który Amber wymienia na klucz do Mino Maga" ;)

@UP
Wypraszam sobie nazywanie mnie frajerem. Myślę też, że wyzywanie od frajerów ludzi inteligentniejszych i lepiej wykształconych od siebie jest albo czystym chamstwem, albo zawiścią. Dobierałbym lepiej słowa na Twoim miejscu.
Co do singla Kwaka, mnie jakoś nie nudzi, pogrywam czasem w IV, a nawet w I i II. No chyba że mówisz o III, ale nawet i ona dla treningu nie nudzi się tak szybko...

Dindsuk 25-08-2008 21:03

Pan Klocek back _/

Jak juz mowi sie o grach kto ma pozyczyc NFS: Most Wanted?

@top
Tak ogolnie to nie mam nic do powiedzenia xd

RookeR 25-08-2008 21:34

Pan Klocek wrócił ? ;o
Panie Klocku czy to "powrót na dobre" czy przerwa od WoW-a? ;>

@topic:

Mi też ser nie pasuje do miecza. No ale ludzie każdą teorie sprawdzą. Chociaż w sumie nie była ona głupia... No bo ustawienie skał z ogniem jest podobne jak na wyspie z SoFem. Ostanio dużo graczy myśli o powiązaniu Questa (jeżeli istnieje) na zdobycie Spike Sword z jakąś fabułą... Jest to w tibi możliwe (na rooku chociaż quest na Short Sword) no ale... Już tyle lat o Sofie ludzie wiedzą, a nikt go dotychczas nie zdobył... (Po za Slythią, ale to już inna historia =P). Sam uważam że aby go zdobyć (o ile się da) będzie do tego potrzebny PACC, bo "nasz" kochany Cipsoft już nie raz udowodnił jaki to on na kase jest pazerny... W sumie się nie dziwie, taka ich praca...

Pozdrawiam =]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:48.