Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Technick 08-11-2006 08:14

Ja polecam krasnoludki, ale głównie soldy i walić w nie z volcanic rod(żeby nie marnować niepotrzebnie mf/uh). Można też poexpić na guardach także metodą ucieczki, ale to jest ryzykowne bo jak cie dopadna 2 guardy to może być nieciekawie ;) .

king_avatar 08-11-2006 13:12

GS jest równei szybki jak jaki lvl?

zelow 08-11-2006 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1067875)
Jak widze masz 15 lvl. Eq masz dobre, ale skille do bani (to moje zdanie więc nim nie musisz się kierować). Radziłbym popracować nad skillami, a potem można dużo doradzić: amazon camp, dwarfy, DC, roty fibula, przy lepszych skillach cyce.

hehehe jak ja solo ubijam solidera albo w duecie cyca,pozatym zaczne skilować na dafach bo skile bardzo cienkie wienc puźniej dopytam o sczeguły

Lirdej 08-11-2006 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zelow (Post 1068654)
hehehe jak ja solo ubijam solidera albo w duecie cyca,pozatym zaczne skilować na dafach bo skile bardzo cienkie wienc puźniej dopytam o sczeguły

Ubić, ubijesz tylko wolno. Żeby wyciągać przyzwoity exp to trzeba mieć lepsze skille to tyle w tym temacie :}

Ombre 08-11-2006 19:39

niedawno pytalem gdzie expic 41 drutem FACC, dostalem 2 miejscowki: ds'y na ghostlandzie oraz cycklopy i minosy na pohu...
poszedlem na poh... gs zlurowany, zwastowalem sd'ki, mf'y i loot 20gp, juz tam nie wroce. (stres jak cholera, waste jak cholera, ogromne ryzyko ze padne)
a ghostland ciagle zajety...
jakies inne pomysly? guardy? jezeli tak, to jak je bic drutem? on niestety nie ma WO Inferno :/

Memori 08-11-2006 21:35

ja bym ci radził Molts, Mount Sternum, DC, głęboko pod ancient temple, słyszałem, że bardzo dobre expowisko dla drutów także...

Marek Tibioman 08-11-2006 21:41

ja radze mintwallin (tam pod ancient temple wlasnie), cyclopy w mount sternum a jak chcesz zeby bylo ciekawie to idz do hellgatu moze sie troche nie zwrocic ale exp szybki na dsach no i niestety kick=dead, mimo to ja bym poszedl do hellgate (zaopatrzony w runy of kors:p )

Henis Kario 08-11-2006 22:16

Gdzie expić knightem 15lvl skille 70/70 eq: Devil Helmet, P-set, Steel Helmet, K-Axe, Dragon Shield. FACC
Mlvl: 4

Arkadio 09-11-2006 08:21

@up

niexłe skile ;D myślę że powinieneś iść na minoski do mino tower ( tylko pod ziemie!!! w wierzy są guardy archery i magi na raz bez druzyny sie nie obejdzie) robić lootbagi (czasem dochodzą do 10k !!! ;D) sprzedawać je i kupić sobie jakieś wypasione eq a potem wio na cyce na poh! tlyko nie zapomnij o bp uhow, mino archery czasem moga nieźle przywalić

Ombre 09-11-2006 15:50

Motls- Ktore dokladnie miejsce? Ktory dokladnie poziom?
Hell gate- znam to miejsce b. dobrze, ale duzego respawnu DS'ów to tam nie znam... Ktore miejsce masz na mysli dokladnie?
Mount sternum- za duzo ludu.
Dark Catedral - Fajne expowisko, ale... albo ja mam pecha, albo te witche sa takie mocne, kiedy tam nie pojde zawsze mam z nimi problemy. To tylko mój pech, czy one są naprawde takie mocne?
Mintwalin- Musze spróbowac ;] Solo? Czy z sunmonem? Jaka rozga?

Memori 09-11-2006 17:05

to jest bardzo dobry poadnik o mintwallin: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=83370
przeczytaj wszystkie posty i się wszystkiego dowiesz...

P0nury 09-11-2006 17:16

44 lvl, skille 70/68, 5mlvl, PACC
EQ: aol, rh, dsm, clegs, boh, demon shield, skullstaff/warhammer

Gdzie mógłbym jakoś sensownie poexpić i zarobić? Na scarabach raczej zbyt dużego zarobku nie mam, minosy odpadają - trochę za dużo trzeba się pieprzyć z lootbagiem jak na moje nerwy. EF raczej również odpada, więcej ludzi od elfów.

Memori 09-11-2006 17:33

błąd zrobiłes skillując obuchy ale trudno już...
ciekawe expowisko jest w cyclopolis, poskilluj tylko jeszcze troszeczke i jazda tam

teletoobis 09-11-2006 17:37

@ponury
Na scarabach slabo zarabiasz?! Jakis czas temu mialem blizniaczo podobnego EK'a i wyciagalem wiecej kasy niz kiedykolwiek i gdziekolwiek indziej. Chyba, ze ci te scaraby nie pasują to całkiem niezly jest Tar Tomb i ten pod palmą na wschod od miasta (city tomb?)

No i katastrofalnie wg mnie zrobiles idac w cluby :/ Jak masz zamiar grac dluzej to zawsze wybieraj sword albo axe ( wybierz sword :P )

P0nury 09-11-2006 18:29

IMHO to CZYM bije, to jest moja osobista sprawa i nie mam zamiaru tego zmieniać. Zawsze szedłem w axe/swordach, więc pora na knighta w clubach.

Cyclopolis? Może być ciężko na razie, aczkolwiek spróbuje w nocy może.

Teletoobis - tak się składa, że od kasy mam inne expowisko, na którym praktycznie nie zużywam nic, a wyciągam po 3-4k/h. Niestety, expowisko mi się "troszkę" przejadło, bo jest po prostu... hmmmm... nudne :/ Ze scarabów w prawie 45 minut po odliczeniu za manasy wyciągnąłem 640 gp. Jak dla mnie niezbyt oszałamiający wynik. Może przy 2-3h faktycznie idzie zrobić tam trochę więcej kasy.

Diddy 09-11-2006 18:46

@ponury
A żółwie ?

exeros 09-11-2006 18:47

18 paladyn 45 dista
Exp, byle się za strzały zwracało.

P0nury 09-11-2006 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diddy (Post 1070661)
@ponury
A żółwie ?

Hmmmm, to nie jest głupi pomysł. Myślałem też własnie nad żółwiami, ale nie byłem pewien, czy da radę się z takimi skillami tam zabrać. Cóż, trzeba będzie zrobić questa i spróbować ;)

Edit: z 2handed oczywiście mam rozumieć? :>

BigBadWolf 09-11-2006 19:14

Sorc: FACC 33lvl/34mlvl
Eq: p-legi, b-robe, hat of the mad, vampir shield, boh.

Mam pytanko gdzie szybko dobić 35lvl a potem 40 lvl?
I od kiedy używać brust arrows ?

Memori 09-11-2006 19:33

na expowisko powinno być dobre mont sternum i dc...
@exeros: ghoule na ghostlandzie

Socek 09-11-2006 19:56

Yoyo mam 20lvl skill 50/49 3mlvl EQ
K-armor
Steel helmet
P-legi
Giant Sword
Leather Boots
Gdzie expić i na czym i z BS-em i shieldem czy z GS

Sir Radzio Angelus 09-11-2006 20:20

@up

???...z TAKIMI skilami gs???...just LOL!

Neo_pl 09-11-2006 20:32

Gdzie expić ? X(
Skille
<---------

Eq: K-arm i legi , f-axe , c-shield , steel helmet (narazie wolałem uhy kupić :PP)leather bootki :PP

Pewnie powiecie dc i soldki :PP

A mam takie jeszcze jedno pytanie : Od kiedy moge chodzić na cyce(level,skills) z jaką bronia i shiedlem ?

Pawelan 09-11-2006 20:42

Knight skile 70/70 lvl 20+ plate armor plate legi leather boots steel helmet 2 handed sword/longsword dwarven shield PACC

Nie mam jeszcze 70 ale chce wiedziec na czym moglbym expic bo jakos nie mam zadnych pomyslow na przyszlosc :/

Memori 09-11-2006 20:49

@ Socek po pierwsze skille musisz skillować do 60/60 przynajmniej
kup se lepsza tarcze i legsy
i wio na soldy
@ Pawelan
przede wszystkim zmień cały eq oprocz steel helmet i bootsow, w pierwsej kolejnoisci kup se BS i/lub GS, c-shield, k-armor i k-legs w ostatniej koeljnosci...
i radze na cyclopolis albo dc(moze jakieś potwory na tombach mozesz sprobowac ale w pogotowiu miej jakies extra runki z jakies 0,5 - 1 bp na kazdy rodzaj runki), albo także mozesz szukac druzyny na trudniejsze potfforki

BigBadWolf 09-11-2006 21:25

I od kiedy używać brust arrows ? 33lvl/34mlvl

Socek 09-11-2006 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memori (Post 1070993)
@ Socek po pierwsze skille musisz skillować do 60/60 przynajmniej
kup se lepsza tarcze i legsy
i wio na soldy
@ Pawelan
przede wszystkim zmień cały eq oprocz steel helmet i bootsow, w pierwsej kolejnoisci kup se BS i/lub GS, c-shield, k-armor i k-legs w ostatniej koeljnosci...
i radze na cyclopolis albo dc(moze jakieś potwory na tombach mozesz sprobowac ale w pogotowiu miej jakies extra runki z jakies 0,5 - 1 bp na kazdy rodzaj runki), albo także mozesz szukac druzyny na trudniejsze potfforki

Mam już skille 55/55 i chce iść z GS-em na beho expić. Opłaca sie?? Moge iść na te beho obok domku BK??

PapaSmurF 09-11-2006 21:42

siema 2 Pytania odnosnie tematu :)
1.Na czym expic ze Skillami 54/53 LVL 21 Mlvl 2
Knight Set
Warior Helmet
Bright sword
Dragon Shield
Leather bots
2. czym i naczym Skillowac ??
prosze o szybko odpowiedz :) DZiuk

Pawelan 09-11-2006 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Memori (Post 1070993)
@ Pawelan

O to mi chodzilo. Czyli mowisz ze z bright swordem i 70 sword fightinga najlepsze na co moge isc solo to smugglery bandity itp (dc) albo cyklopy (i jakiestam potworki w ilosciak 1-2 nie wiele od nich lepsze na cyc)?

Jak tak to kurde nie chce mi sie skiowac powiedzmy 50h zeby na cos takiego isc i 200h zeby pojsc na guardy _._
Na jakich skilach moge ubijac dwarf guardy (ubijac nie huncic - tzn zeby konfortowo ubic guarda nie koniecznie siedziec godzinami i byc z tego na +)

Sir Radzio Angelus 09-11-2006 22:42

Ja ubiłem guarda ale nie było komfortowo.

<

PapaSmurF 09-11-2006 23:27

a myslalem ze poskiluje sobie nocke a tu przychodzi Brassilianski noobek i mi zaczyna kilowac dwarfy :| OMG! jakie z nich sa albo nieuki albo takie dałny ze nie słuchaja tego co sie do nich mowi a pozniej pretensje ze dostali wpxxxxxx. A tyle co umieja powiedziec po Angielsku to > You hunted :D ! to sie nazywa gra... i stracilem motywacje na nocne skilowanie :/ eh hyba pojde spapc :| cya

P0nury 10-11-2006 08:04

Zgodnie z radą Diddy'ego próbowałem żółwi. Ledwo na zero wyszedłem. Większe grupki toadów potrafią być zaskakująco wkurzające, na thornbackach zaś z 1handed za wolno leci exp (STANOWCZO za wolno), z kolei z 2handed zużywam za dużo manasów. Czyli zostaje na scarabach+mino.

Memori 10-11-2006 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Socek (Post 1071116)
Mam już skille 55/55 i chce iść z GS-em na beho expić. Opłaca sie?? Moge iść na te beho obok domku BK??

jak chcesz właśnie tam, GSkiem, 60/60, troche runek weź(polecam GFB, z 10-15) i mozesz tam iść...
@Pawelan
Tam jest naprawde duzo cycków i miło sie tam, expi i zbiera szmal, a w dc z takimi skillami poproboj poziom -2 w dc... Bo Smugglery i andity nawet knight na 12-13 lvlu ze slabymi skillami potrafi neizle tam expic...

Lirdej 10-11-2006 10:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1071504)
Zgodnie z radą Diddy'ego próbowałem żółwi. Ledwo na zero wyszedłem. Większe grupki toadów potrafią być zaskakująco wkurzające, na thornbackach zaś z 1handed za wolno leci exp (STANOWCZO za wolno), z kolei z 2handed zużywam za dużo manasów. Czyli zostaje na scarabach+mino.

Wiesz jeśli chodzi o te żółwie to wszystko zależy. Fakt ja sorc to troche inna bajka, ale jeśli chodzi o expienie i kase to zależy, na której wyspie jesteś. Główna odpada w normalnych godzinach typu 15-22 bo ludu nawet 5 na i -2. Ja zato bym poradził na innych wyspach spróbować. Otóż mnie ludu (czasem ktoś się przypląta, ale to rzadko). Na -2 nie ma toadów, kaska może być (przy dłuższym posiedzeniu i szczęściu to nawet 2-3k samego złota loota niezbierając), a exp dobry :). Jeśli sprawdzałaś inne wysepki to sorry.

Vick Sind 10-11-2006 13:01

mam skille 40/40 (knajt) eq: p legi p armor stell hemet dwarwen shield oraz k axe i gdziem oge expic? a i jescze : mam 1 mlvl :p

Neo_pl 10-11-2006 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1070958)
Gdzie expić ? X(
Skille
<---------

Eq: K-arm i legi , f-axe , c-shield , steel helmet (narazie wolałem uhy kupić :PP)leather bootki :PP

Pewnie powiecie dc i soldki :PP

A mam takie jeszcze jedno pytanie : Od kiedy moge chodzić na cyce(level,skills) z jaką bronia i shiedlem ?

Odświeżam :(

Lirdej 10-11-2006 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1071788)
Odświeżam :(

Mont sternum? Możesz na luzie. Oprócz tego Dc i soldy :) to tylko wiem.

Neo_pl 10-11-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1072058)
Mont sternum? Możesz na luzie. Oprócz tego Dc i soldy :) to tylko wiem.

Z 1 handed ma się rozumieć ??

A co do mount strent : ja bardziej preferuje cyce na poh :)

Lirdej 10-11-2006 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Neo_pl (Post 1072108)
Z 1 handed ma się rozumieć ??

A co do mount strent : ja bardziej preferuje cyce na poh :)

Ja tam chodze z jednoręczną i nienarzekam :). Skille mam gorsze od ciebie. Jednak to do cyców na pohu nie mam przekonania nigdy nie expiłem, ale uważam, że lepszy lvl wbić najpierw by się przydało.

Neo_pl 10-11-2006 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lirdej (Post 1072120)
Ja tam chodze z jednoręczną i nienarzekam :). Skille mam gorsze od ciebie. Jednak to do cyców na pohu nie mam przekonania nigdy nie expiłem, ale uważam, że lepszy lvl wbić najpierw by się przydało.

A leczysz się głownie mfami czy uhami ?? (Mówie głownie bo zawsze ten bp uh warto mieć) A co do levela wiem i właśnie go bije :PP

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:43.