Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Maggic 10-04-2008 23:21

Noż kurwa, jebani Niemcy.

Straznik Monopolowego 10-04-2008 23:23

Zickler gdy przechodzil do Red Bull Salzburg byl juz tylko cieniem tego Zicklera z miedzy innymi pamietnego finalu w 98

Ronaldo najlepszym graczem ligi protugalskiej? Bez przesady;/

A co do Eduardo ja jestem zwolennikiem jego talentu a uwzieliscie sie na nim na tym forum tylko po to by zrobic Yohowi na zlosc

Articuno 10-04-2008 23:25

Meczyk od 87 do 120 był NIEPRAWDOPODOBNY. Zresztą, kto oglądał cały - nie żałuje.

Raul 10-04-2008 23:28

Jak zawsze Bayern musi fartem przechodzić dalej. Już pomijam fakt, że Toni i Podolski powinni wylecieć. [']
Brawo dla Getafe!

Capality 10-04-2008 23:38

Szkoda mi Getafe :/ Taki piękny futbol(z resztą w wykonaniu obu drużyn)ćwierćfinał wyglądał jak finał, było wszystko, po prostu wisienka na torcie

Xendriel 11-04-2008 06:54

WIELKI szacunek do Getafe za to co wczoraj robili. Kibice tego klubu mogą byc dumni ze swoich pilkarzy. Praktycznie caly mecz grali w 10 a awans stracili w ostatnich sekundach meczu;(
To bylo świetne i dramatyczne spotkanie i chyba od finalu Milanu z Liverpoolem nie ogladalem lepszego spotkania(glownie chodzi o dramaturgie).
Takie mecze jak ten potwierdzaja tylko ze pilka nozna jest najpiekniejszym sportem na swiecie:)

edit: Rossoneri na powaznie staraja sie o pozyskanie Ronaldinho, podobno juz doszli z nim do porozumienia i zaczynaja rozmowy z Barca. Ja mam jednak nadzieje ze Roonie zostanie z nami i odzyska dawna forme

Articuno 12-04-2008 22:31

Pozdrawiam Dark_Svena :D
Na prawdę dobry meczyk. Dobrze, że Momo nie skończył jak Eduardo :/

Xendriel 12-04-2008 22:50

Wyglada na to ze w nastepnym sezonie zobaczymy "stara" dobra LM z Juve i Bayernem.

Articuno 12-04-2008 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 1998904)
Wyglada na to ze w nastepnym sezonie zobaczymy "stara" dobra LM z Juve i Bayernem.

ale bez Milanu 0.0

Raul 13-04-2008 00:24

A może i bez Barcelony. ;]

gyagen 13-04-2008 00:48

która polegnie w Krakowie:baby:

Articuno 13-04-2008 09:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 1999100)
która polegnie w Krakowie:baby:

albo Juventus ;]

Xendriel 13-04-2008 11:00

gyagen naprawde myslisz ze "wiselka" awansuje do LM? To nie jest juz druzyna Kasperczaka i mimo ze wygrywa w lidze wcale nie widac by stylem gry tak bardzo odstawala od delikatnie mowiac przecietnej polskiej ligi.
Jesli jednak jakims cudem zdola awansowac trafiajac na jakias slaba druzyne to naprawde nie chce ogladac takich wynikow jak np. w meczu Arsenalu ze Slavia...

@Recreativo-Barcelona: Brawa dla sedziego i Valdesa za wczoranszy mecz -.- (cieszy przynajmniej powrot Messiego)

edit: Dzisiaj ciekawie zapowiada sie na Old trafford, jezeli Arsenal zdola wygrac (wiem, jestem optymista, ale dla Kanonierow to ostatnia szansa) i wykorzysta to Chelsea bedzie bardzo ciekawie, a o tytule najprawdopodobniej przesadzi bezposredni mecz miedzy Chelsea a ManU.

gyagen 13-04-2008 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 1999385)
gyagen naprawde myslisz ze "wiselka" awansuje do LM? To nie jest juz druzyna Kasperczaka i mimo ze wygrywa w lidze wcale nie widac by stylem gry tak bardzo odstawala od delikatnie mowiac przecietnej polskiej ligi.
Jesli jednak jakims cudem zdola awansowac trafiajac na jakias slaba druzyne to naprawde nie chce ogladac takich wynikow jak np. w meczu Arsenalu ze Slavia...

Jeśli zrobią jeszcze jakieś ruchy transferowe i będą coś grali plus dostaną leszczy po drodze do pokonania to może? Ale ja to pisałem w formie żartu.

Thomisson 13-04-2008 19:02

MU - Arsenal 2:1, mistrzostwo coraz bliżej :D

<8>Borys<8> 13-04-2008 19:11

Brawo ManU! 2-1 z Arsenalem, ładny gol Hargreavesa. Oby tak dalej:cup:(jak najdłużej).

Faytah 13-04-2008 20:23

a gdzie oswiadczenie rzecznika prasowego Arsenalu,Yoh'a :P?

Thomisson 13-04-2008 20:25

Bana ma jeno

Raul 13-04-2008 22:32

Manchester proszę o jedno. Niech utrzyma taką formę do dwumeczu z Barceloną.

Duch Niespokojny 13-04-2008 22:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2000527)
a gdzie oswiadczenie rzecznika prasowego Arsenalu,Yoh'a :P?

Yoh już się na ten temat wypowiedział. Ja nie wiem, czy ma rację, bo nie śledzę aż tak uważnie rozgrywek Premiership, ale szkoda, że tak się kończy ten sezon, bo Arsenal naprawdę zasłużył sobie w końcu na jakieś trofeum...

Faytah 14-04-2008 00:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2000854)
Yoh już się na ten temat wypowiedział. Ja nie wiem, czy ma rację, bo nie śledzę aż tak uważnie rozgrywek Premiership, ale szkoda, że tak się kończy ten sezon, bo Arsenal naprawdę zasłużył sobie w końcu na jakieś trofeum...

Zgodze sie ze zasluzyl na jakies trofeum,ale tez ciesze sie ze pilka utarla nosa Yohowi,bo przed sezonem bardzo mnie zdenerowal tymi postami o tym czego to Arsenal nie osiagnie,troszke pokory.No a w przyszlym sezonie moim zdaniem beda nie do zatrzymania(o ile nie odejdzie nikt znaczacy).

Arfyd 14-04-2008 07:49

Zgadzam się, że Arsenal zasłużył sobie w końcu na jakiś tytuł, bo grał naprawdę dobrze, ale cieszę się też jak kolega wyżej, że futbol utarł Yoh'owi nosa. ; D No, ale może w następnym sezonie ? : P

Xendriel 14-04-2008 15:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 2000830)
Manchester proszę o jedno. Niech utrzyma taką formę do dwumeczu z Barceloną.

Mmmm...wyeliminować ManU będące w takiej formie to będzie coś:]

<8>Borys<8> 14-04-2008 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2001338)
Mmmm...wyeliminować ManU będące w takiej formie to będzie coś:]

Raczej to będzie fuks :P Barca jak na tak silny skład gra bardzo przeciętnie.

Xendriel 14-04-2008 15:30

No nie ukrywajmy ze tak nie jest, ale w tym meczu wielka role moze odegrac zaskoczenie rywala, bo kiedy te zespoly graly ze soba ostatni raz z 9 lat temu? Dodatkowo jak wspomnialem juz wczesniej Barca z takimi pilkarzami gorzej grac nie moze(juz podczas meczu z recreativo bylo lepiej, brakowalo wykonczenia akcji i gdyby nie blad sedziego 3 punkty byly by nasze), a ManU nie musi utrzymac tej formy. Wracajac jeszcze do tego czynnika zaskoczenia to diably kluby angielskie znaja na wylot, a z Roma grali w grupie. Warto przypomniec sobie mecz 1/8 z olympique lyon z ktorym tak latwo juz nie bylo.

Raul 14-04-2008 20:32

Barcelona wcale dobrze nie grała z Recreativo. O dziwo to gospodarze tworzyli sobie lepsze sytuacje na zdobycie bramki. Ostatecznie mecz ten oceniam na remisowy ze wskazaniem na Recre. Oczywiście nie kwestionuję tego, że bramka zdobyta została niesłusznie, ale z przebiegu gry gospodarze po prostu na nią zasłużyli. ;]

Ogólnie to Manchester ma dużo większe szanse na awans. Znajduje się w bardzo dobrej formie, a Barcelona wręcz przeciwnie. Wystarczy przytoczyć kilka ostatnich wyników Katalończyków w La Liga (porażki z Atlético, Villarrealem i Betisem; remisy z Almeríą, Getafe i Recreativo; tylko jedno zwycięstwo z Valladolidem [na 21 możliwych punktów, zdobyli tylko 6]). Dodać do tego należy odpadnięcie z Copa del Rey po dwumeczu z Valencią oraz słaby dwumecz z Schalke, po którym to równie dobrze Niemcy mogli awansować.

Barcelona może liczyć jedynie na przebłysk geniuszu i mecz życia Messiego oraz bardzo dobrą dyspozycję Eto'o. Jednak nawet jeśli uda im się coś ugrać na Camp Nou, to rewanż grają w Manchesterze, gdzie nie powinni mieć najmniejszych szans. Skoro ManU bez Ronaldo i Rooneya radzi sobie z Romą, to spokojnie powinno przejść Katalończyków.

Arka_Sath_Wielki 14-04-2008 20:37

niestety jako 6 letni cule musze sie zgodzic z raulem, taka jest prawda, no ale poki Rijkaard w grze to barca bedzie przegrywac ;)

Maggic 14-04-2008 22:59

Manchesterowi gratulujemy mistrzostwa. Grantowi gratulujemy straty posady.

Thomisson 15-04-2008 07:28

Ale to chyba wina piłkarzy, ze w doliczonym czasie gry przysnęli. Poza tym Grant nie jest chyba takim złym trenerem, skoro wyprowadził (wspólnie z Ten Cate) z kryzysu Chelsea i doprowadził po półfinału LM z dużą szansą na wygranie.

Xendriel 15-04-2008 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 2002018)
Barcelona może liczyć jedynie na przebłysk geniuszu i mecz życia Messiego oraz bardzo dobrą dyspozycję Eto'o. Jednak nawet jeśli uda im się coś ugrać na Camp Nou, to rewanż grają w Manchesterze, gdzie nie powinni mieć najmniejszych szans. Skoro ManU bez Ronaldo i Rooneya radzi sobie z Romą, to spokojnie powinno przejść Katalończyków.

patrzac obiektywnie to ciezko sie z toba nie zgodzic i wiadomo ze faworytem jest Manu. Wydaje mi sie jednak, ze duzo bedzie zalezalo takze od dyspozycji Valdesa, ktory pokazywal wiele razy ze potrafi ladnie obronic strzal rywala, po czym w nastepnej interwencji puscic jakas szmate, co zdarza mu sie ostatnio dosc czesto. Mysle ze gdyby nie byl wychowankiem Barcy juz dawno zostalby sprzedany.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 2002034)
niestety jako 6 letni cule musze sie zgodzic z raulem, taka jest prawda, no ale poki Rijkaard w grze to barca bedzie przegrywac ;)

Niestety mimo swojej sympati do Franka musze przyznac ci racje. Oczekiwania wladz klubu i kibicow znacznie go przerosly. Do tego sezonu jakos szlo, moze dlatego ze w przeciwienstwie do tegorocznych rozgrywek w tamtych sezonach u pilkarzy Barcy widac bylo radosc i gre na luzie, bo nie wierze ze prawie cala druzyna jest bez formy. Barcelonie potrzebna jest swierzosc i cos nowego, cos co moze wprowadzic do zespolu nowy trener.

Maggic 15-04-2008 15:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2002584)
Ale to chyba wina piłkarzy, ze w doliczonym czasie gry przysnęli. Poza tym Grant nie jest chyba takim złym trenerem, skoro wyprowadził (wspólnie z Ten Cate) z kryzysu Chelsea i doprowadził po półfinału LM z dużą szansą na wygranie.

No, na pewno nie jest złym trenerem. Przecież teraz Chelsea gra radosny football.

Dark Sven 15-04-2008 22:44

Cytuj:

Pomocnik AC Milan Gennaro Gattuso być może latem zmieni klub i przeniesie się do Realu Madryt. Taką informację podał dzisiaj Tuttosport. Włoskie media od dłuższego czasu informują, że Milan czeka spora odnowa i dla Gattuso w nowej drużynie nie będzie miejsca.

Kwotą odstępnego za piłkarza ma być 20 mln euro, a zawodnik ma być alternatywą dla sprowadzonego w lato Malijczyka Mahamadou Diarry
Na początku zacząłem się smiać. Ale potem mnie aż mnie ciarki przeszły. Panowie kurwa, odnowa, ale nie kosztem takiego piłkarza.

Btw. http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=110530
Czemu na zdjeciach jest Beckham ; l?

Thomisson 16-04-2008 07:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 2003884)
Na początku zacząłem się smiać. Ale potem mnie aż mnie ciarki przeszły. Panowie kurwa, odnowa, ale nie kosztem takiego piłkarza.

W końcu na boisku musi być miejsce po sprowadzeniu Ronaldinho również dla Kaki, Pirlo i Ambrossiniego ;P

Faytah 16-04-2008 10:04

Ja sobie nie wyobrazam aby z Milanu odszedl najwaleczniejszy dzik Italli jak go okreslil Lippi.

btw. polecam przeczytanie komentarzy pod news'em do ktorego link dal Sven.Have fun

Capality 16-04-2008 14:01

A co Yoh powie na temat, że David Villa chciałby przejść do Arsenalu?

Straznik Monopolowego 16-04-2008 17:53

Pewnie powie ze to kolejna poltka chyba ze sie podjara i zacznie wymieniac inne gwiazdy ktore to samo mowili

Raul 17-04-2008 11:43

Zdawał ktoś sobie sprawę z takiej śmiesznej zależności?

http://img.photobucket.com/albums/v1...madryt/ooo.jpg

Xendriel 17-04-2008 12:17

Hmm...ciekawe, naprawde ciekawe, ale czy to oznacza ze powinienem trzymac kciuki za Chelsea?;)

Capality 18-04-2008 17:36

A co Raul i Sven myślą a tym, że Milan chce pozyskać van Nistelrooya?

Raul 18-04-2008 17:55

Wymysły katalońskich dziennikarzy. Nie po to Ruud przedłużał niedawno kontrakt, żeby teraz odchodzić.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:34.