Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   skille knighta. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1523)

Plump 05-05-2006 21:19

Na 20 lvlu powinienes miec skile 70/70
Na dsa mozesz isc ze skilami 70/70 z fire/bright swordem knight/p setem i crown shieldem

Vil 06-05-2006 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Plump
Na dsa mozesz isc ze skilami 70/70 z fire/bright swordem knight/p setem i crown shieldem

i bp uhow. :.:.:

Vladir 06-05-2006 01:24

A ja na swoim 27 levelu mam skile 60/60 i nienarzekam.
Wiadome kiedys tam sie zrobi wieksze,ale narazie te sa wystarczające.

;)

bosiak 06-05-2006 11:24

up

te skile sa wystarczjace na co? chyba na roty :] wszystko zalezy od tego jak umiesz grac i gdzie expisz- im lepiej grasz tym expisz na lepszy potworkach na ktore potrzeba dobrych skili. ja na 25 lvl solowalem dragi. ty draga mozesz poglaskac ;]

Vladir 06-05-2006 11:55

Ja narazie wcale niezamiezam isc na draga,bo niemam takiej potrzeby i poco mi uhy marnowac.Expie sobie na solidkach,a czasem na guarda sie pojdzie i wypas sie expi.Jak bede chciał na draga isc to wbije sobie wieksze skile.
:p

Vil 06-05-2006 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosiak
im lepiej grasz tym expisz na lepszy potworkach na ktore potrzeba dobrych skili. ja na 25 lvl solowalem dragi. ty draga mozesz poglaskac ;]

im lepiej grasz tym wiecej wiesz o roznych mozliwosciach expienia i tym lepiej wykorzystujesz nawet niskie skille.

Osashel 06-05-2006 22:26

Ja mam kajtka na 17 lvl i skile 52/46. W ciagu jednego dnia nabilem +3/+2 w skilach wiec jest dobrze. Jeszcze kilka dni i beda lepsze:]

Lucyferusek 06-05-2006 23:07

Ja mam 70/66 skille na 36 lvl i dobrze mi z tym.
Choc wlasnie zaczynam skilowac zeby na scarabach porzadnie poexpic.
Skille 80/80 na 15 lvl sa bezsensu na pvp dostaniesz 1 sd padasz tracisz 30h skilowania i sie zalamujesz , jak ma 40 lvl i skile po 70 to trudniej cie bedzie zabic;]

Dragonit 06-05-2006 23:59

Ja jeszcze nigdy nie widziałem PK z sd,a żeby wziać15lvl knajat z sd na hita to trzeba mieć lvl 150+ i mlv 70+ i do tego dawke szczęscia.A dzięki skilom 80\80 na 15lvl takie przeciętny 20lvl(zarówno knajt jak i sorc albo druid)może cię pogłaskać,a ty expisz miodnie,gdysz na hita możesz wziąć z k axe\dh\fs soldka.

JUNIR 08-05-2006 13:07

Ok mam 17lv i dzisjaj już wbije skille 70/70 moje eq sie troche zmieniło (nieznacznie ale zawsze :P):baby:

Devil Helmet//Knight Armor//Fire Sword(tego biore na treningi)//Bringt Sword(tym bede expić ^^)//Plate Armor(to także na treningi biore)//Plate Legs

I 39% do 5mlv

Wiem że to nie zabardzo coś zmienia heh

Skoro na DS ma mi schodzić bp UH to jakie powinnienem miec na niego skille żeby nie mieć za dużych strat? Czy może DS nie jest dla knightów? W takim razie co jest dla knightów?(lol)

Vil 08-05-2006 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR
Skoro na DS ma mi schodzić bp UH to jakie powinnienem miec na niego skille żeby nie mieć za dużych strat? Czy może DS nie jest dla knightów? W takim razie co jest dla knightów?(lol)

Poczytaj poradniki a nie kieruj sie zasada " skoro daje 240 expa to sobie na nim poexpie ". DS jest tak twardy ze nawet jesli nie tracilbys na niego zadnych uhow ( co jest niemozliwe ) to i tak zabijalbys go tak dlugo ze nie byloby to oplacalne.

szymon287 08-05-2006 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez JUNIR
Fire Sword(tego biore na treningi)

ze co prosze :o? ty trenujesz fs'em czy tylko od tak go sobie bierzesz bo nie z czailem :P?
@vil:
nice podpis ;D ...axa ;S

JUNIR 08-05-2006 15:35

Cytuj:

ze co prosze ? ty trenujesz fs'em czy tylko od tak go sobie bierzesz bo nie z czailem ?
LOL niee przeciez nigdy w życiu nie nabiłbym skilli 70/70 na lv 17 trenują FS. Trenie knife a FS biore żeby no mieć jakąmś broń dgy mnie aatakuje np druid na 15lv to przecież choćbym miał skille 100/100 to z knife sie nie obronie heh a z FS mam szanse =]

Cytuj:

Poczytaj poradniki a nie kieruj sie zasada " skoro daje 240 expa to sobie na nim poexpie ". DS jest tak twardy ze nawet jesli nie tracilbys na niego zadnych uhow ( co jest niemozliwe ) to i tak zabijalbys go tak dlugo ze nie byloby to oplacalne.
Heh właśnie tak pomyslałem hehe(co do tej zasady ;) ) widać mało wiem o expieniu knigthem

Taaa wiem zara ktoś napisze "nie szukałeś" ale móglby mi ktoś podac linka do jakiegoś poradnika czy coś?:P

Zygfryd 08-05-2006 18:59

Nie laska kliknac na gorze w 'szukaj' i wpisac co trzeba? Nie dosc, ze nie podziekujesz za pomoc to len jestes jak nie wiem co.. -.-

Arkadio 08-05-2006 19:57

dla leni któym sie niechce szukac podam 2 linki do fajnych postów na temat expenia i skilenia, autorów tychże poradników serdeczenie pozdrawiam
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928

JUNIR 08-05-2006 21:09

Cytuj:

Nie laska kliknac na gorze w 'szukaj' i wpisac co trzeba? Nie dosc, ze nie podziekujesz za pomoc to len jestes jak nie wiem co.. -.-
heh może masz racje :P sorry i ThX za pomoc wszystkim którzy mnie uświadomili co do knight :P:P (czyli głównie dla Zygfryd i Vil'a)

Cytuj:

dla leni któym sie niechce szukac podam 2 linki do fajnych postów na temat expenia i skilenia, autorów tychże poradników serdeczenie pozdrawiam
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928
ThX ;)

Venderer 08-05-2006 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosiak
te skile sa wystarczjace na co? chyba na roty :] wszystko zalezy od tego jak umiesz grac i gdzie expisz- im lepiej grasz tym expisz na lepszy potworkach na ktore potrzeba dobrych skili. ja na 25 lvl solowalem dragi. ty draga mozesz poglaskac ;]

Roty?! Ja na 63/63 luzacko expiłem na soldach + slimach + 1 resp Guarda (No znim to było dużo zabawy xP) Ale jak miałem fuksa to wyciągałem 15k/h...

Dasz mi 20k na przygotowania to też ci zsoluje draga nawet na 8 lvlu, bo wątpie, że na nich opłacalnie expiłeś -.-

Mega_RobalXXL 08-05-2006 23:01

Ja mam knighta na Chimerze ale nim nie gram 13 lvl 55/55 club =]

poisoner 09-05-2006 00:32

Cytuj:

Ja jeszcze nigdy nie widziałem PK z sd
bo pewnie na non-pvp grasz
Cytuj:

A dzięki skilom 80\80 na 15lvl takie przeciętny 20lvl(zarówno knajt jak i sorc albo druid)może cię pogłaskać
wez mi wytlumacz co maja skille do obrazen otrzymywanych od druida/sorka bo nie bardzo moge skapnac ;p
Cytuj:

a ty expisz miodnie,gdysz na hita możesz wziąć z k axe\dh\fs soldka.
OMG Soldka mozesz zabic i juz sie podniecasz, a na soldach jest exp zwalony, wiecej mozna na trollach wyciagnac ;p
Cytuj:

Fire Sword(tego biore na treningi)
Na demonie trenujesz?
Cytuj:

Skoro na DS ma mi schodzić bp UH to jakie powinnienem miec na niego skille żeby nie mieć za dużych strat?
150/150
Cytuj:

W takim razie co jest dla knightów?(lol)
Trolle na pojedynczym spawnie metoda up/down z uzyciem explosion
Cytuj:

dgy mnie aatakuje np druid na 15lv to przecież choćbym miał skille 100/100 to z knife sie nie obronie heh a z FS mam szanse =]
RÓTFL tekst tysiaclecia -.- A co maja twoje skille i twoja bron do atakow pk druida??????????????
Cytuj:

Taaa wiem zara ktoś napisze "nie szukałeś" ale móglby mi ktoś podac linka do jakiegoś poradnika czy coś?
RÓTFL, chyba nic latwiej nie mozna znalezc na tym forum niz poradnik dla knighta ktorych juz chyba ze sto jest -.-
Cytuj:

Roty?! Ja na 63/63 luzacko expiłem na soldach + slimach + 1 resp Guarda (No znim to było dużo zabawy xP) Ale jak miałem fuksa to wyciągałem 15k/h...
Na rotach na darashi moim drutem wyciagam 13k/h z fire axa ;p
[QUOTEDasz mi 20k na przygotowania to też ci zsoluje draga nawet na 8 lvlu, bo wątpie, że na nich opłacalnie expiłeś -.-][/quote]
Rotfl 20k? Chyba oszalales. Wystarczy 15 mlvl zrobic, kilka sd i po dragu, nawet 3k nie stracisz.

JUNIR 09-05-2006 00:50

Cytuj:

Na demonie trenujesz?
przecież pisałem że biore go po to żeby nie chodzić z knife 8o

Cytuj:

150/150
Ale ty jesteś zabawny. Naucz sie czytać. Napisałem bez większych strat czyli tyle żeby na jednego DS nie schodził bp UH

Cytuj:

Trolle na pojedynczym spawnie metoda up/down z uzyciem explosion
.... :fool:

Cytuj:

RÓTFL tekst tysiaclecia -.- A co maja twoje skille i twoja bron do atakow pk druida??????????????
Ty naprawde jesteś inny...

Jak to co mają?

Cytuj:

choćbym miał skille 100/100 to z knife sie nie obronie
A jak mam FS to bede druidowi zadał jakieś obrażenia no nie? Czyli w wolnym tłumaczeniu z FS bedę mógł sie obronić. Czyli w wolniejszym tłumaczeniu - nie dać sie zabić

Cytuj:

RÓTFL, chyba nic latwiej nie mozna znalezc na tym forum niz poradnik dla knighta ktorych juz chyba ze sto jest -.-
Właśnie dlatego że jest ich tyle poprosiłem o jeden konkretny

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:49.