Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Mefikk 05-12-2009 13:56

Spoko, by de lej tez chyba bede zaczynac grac na retailu to jak cos to moze napisze o RAFcia :p

CytrynowySorbet 05-12-2009 14:22

ruszek srry, wczoraj niezapowiedzianych gości w domu miałem :) Postaram się dziś wieczorem, o ile nic nie wypadnie. A realm sam wybierz, w końcu to ty decydujesz gdzie chcesz grać.

_WrD_ 05-12-2009 15:13

Chodźcie na ten Deathwing do ally. Ja jutro dostanę kasę i wbiję :D

ponczus 05-12-2009 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2698839)
www.mmo-champion.com

Najlepszy na świecie funsite WoWa. Jego właściciel ma po prostu nosa do przewidywanych dat patchy (ani razu się nie pomylił, a każdy "zapowiada"), nie mówiąc już o tym, że to on jako pierwszy na świecie wpadł na pomysł, że gobliny i worgeny będą rasami (zanim blizz to ogłosił na blizzconie), no i to on jakimś cudem wynalazł leak dot. cata.

Więc jak coś chcesz, to tylko champion.

Ześ walnął warkoczami o kantu kuli. To co na mmo piszą wszystko przeczytałem z pięć razy i dawno temu. Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby w IC muti robiło 3-4k dpsu więcej niż combat, a tak pisza na mmo.

CytrynowySorbet 05-12-2009 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2699273)
Ześ walnął warkoczami o kantu kuli. To co na mmo piszą wszystko przeczytałem z pięć razy i dawno temu. Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby w IC muti robiło 3-4k dpsu więcej niż combat, a tak pisza na mmo.

A nie uważasz, że ludzie zajmujący się codziennie theorycraftingiem i testujący wszystko wiedzą lepiej od ciebie?

eerion 05-12-2009 15:34

Jak ktoś chce posiedzieć w theorycraftingu to niech idzie na Elitist Jerks a nie forum MMO :P

ruszek 05-12-2009 17:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2699238)
ruszek srry, wczoraj niezapowiedzianych gości w domu miałem :) Postaram się dziś wieczorem, o ile nic nie wypadnie. A realm sam wybierz, w końcu to ty decydujesz gdzie chcesz grać.

Realm se dałem se normal, ten dla newbie. Jaki nick masz ;)

_WrD_ 05-12-2009 22:52

No ale jaka nazwa realmu? To są przecież oddzielne serwery, i wybierając np. Eonar nie spotkasz się z ludźmi z realmu np. Xavius. Także zawsze jak chcesz z kimś grać, pierwsza rzecz to ustalić serwer. Jego nazwę.

Mefikk 05-12-2009 23:42

Widze ze nie zrozumiales ruszek wiec Ci pomoge, to o czym Ty napisales jest to sytuacja jaka jest na serverze(normal-bez kolejek srednio zaludniony, full - kolejki itp) A Realm jest to nazwa servera chociazby Burning Legion, Argent Dawn

mysle ze pomoglem

czee

Zxcvbq 06-12-2009 00:29

Multi na ICC naprawdę robi więcej Dps od combat :P

ruszek 06-12-2009 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mefikk (Post 2699570)
Widze ze nie zrozumiales ruszek wiec Ci pomoge, to o czym Ty napisales jest to sytuacja jaka jest na serverze(normal-bez kolejek srednio zaludniony, full - kolejki itp) A Realm jest to nazwa servera chociazby Burning Legion, Argent Dawn

mysle ze pomoglem

czee

Wiem, no to mówie... Są serwery zwykłe, i dla newcomers, dla każdego rodzaju po jeden... Ja gram na serwerze normal czyli ni to pvp ni to rp ni to rppvp :D

_WrD_ 06-12-2009 17:09

Ale podaj NAZWĘ serwera, bo inaczej nikt z forum nie będzie wiedział jaki wybrać żeby cię spotkać w grze!

I nie do końca ogarniasz te rodzaje serwerów. Jeśli chodzi o podział na RODZAJ serwerów, dzielą się ona tak:

NORMAL - czyli PvP tylko za zgodą obydwu napotkanych graczy, na arenach albo BG.
PVP - bić się możesz wszędzie prócz w stolicach i okolicach początkowych ras.
RP - serwer normal, tyle że z zasadami role-playingu
RPPVP - server PvP z zasadami role-playingu.

No i ze względu na popularność (czyli to, ile osób jest na danym serwerze). Nie pamiętam dokładnie, ale są FULL (czyli pełne, mogą być problemy z logowaniem <<kolejki>>), NORMAL (no, czyli osób na serwerze jest dość.. normalnie xd), i jeszcze jakieś, na niebiesko albo zielono, tam jest stosukowo mało wiary.

NAZWA SERWERA | POPULARNOŚĆ | CZY JEST PVP
BURNING LEGION | FULL | PVP
BURNING BLADE | NORMAL | NORMAL
itd. Nazwy przypadkowe ;p

Rozumiesz?

ruszek 06-12-2009 19:33

@

No to wiem XD Dobra podam wam nazwę bo nie zrozumieliście mego posta :confused:

Chamber Of Aspects.

BTW.

Co do rodzaju, to podałem.. Są specjalnie zrobione serwery dla nob.. yy... tzn. nowych. No i powiedziałem że gram na serwerze normal, a taki jest tylko jeden >.>

_WrD_ 06-12-2009 21:35

Ee nie. Mylisz się. Nie ma specjalnych serwerów dla nowych. Są to serwery zalecane przez Blizzard na założenie nowych postaci, ponieważ są puste. One nie są dla noobów o.O
A serwerów normal jest kilkadziesiąt :)

@down
No wiem, ale dla niego jej nie ma.

Cytuj:

Są specjalnie zrobione serwery dla nob.. yy... tzn. nowych.
:D

Grue 06-12-2009 21:50

WRD - noob a newbie to duza roznica ; ) hehe

@up
No sorka, zapomnialem o tym ; )

ruszek 06-12-2009 23:44

Da ktoś jakiegoś shaman builda ? Takiego zajefajnego, bo mam już 11 lvl i nie wiem w co dawać ;( Na razie dałem jeden punkcik w elemental--->to coś co zwiększa atak o 1 % [ten na samej górze]). Chodzi mi o to, żeby zadawać takie w miarę duże hity i często być branym na BG,hunty, itp... Wiem że tu akurat Resto owni all, ale chodzi mi bardziej o shottera, a healanie okazjonalnie ^^ Ktoś tu chyba gra shamanem, to może da swojego builda ? :D

Mefikk 06-12-2009 23:55

Gralem kiedys szamanem i sadze ze to byloby dobre http://www.wowhead.com/?talent#hEh0qcdItGfzAo0xxco

ruszek 07-12-2009 00:05

Niby tak, ale z tego co widzę tam jest samo ele.. No chyba że raczej niemożliwe jest połączenie resto + ele. Jednak jak już się upierasz, to dlaczego według ciebie ten build jest najlepszy ? :D

kołbaś 07-12-2009 08:49

bo na poczatku ty expij a nie na bg i hunty chodz, na to bd mial czas na 80 gdzie bedziesz mial to wszystko wrecz w nadmiarze.

Mefikk 07-12-2009 13:42

Chciales shootera dostales - jest tez polaczenie ele z resto jednak ten build wyciaga piekny dmg na

do expienia najlepszy ENHANCMENET:
http://www.wowhead.com/?talent#hVMNq...busRuVo:fhNzmM

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:06.