Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Gangrel 15-11-2008 23:38

@Grocix

Obejrzalem pierwszy sezon Da Capo, i powiem że nie zachwycił. Da się to obejrzeć, ale postacie są dość schematyczne, wątek łatwy do przewidzenia a całość zbyt rozciągnięta. Ale pewnie i tak oglądniesz ;)

Hanndo90 15-11-2008 23:42

@Otakuma
Dziękuje bardzo za informacje Napewno zajrze 8o ;)

Otakuma 15-11-2008 23:51

Mam podobne odczucia do Da Capo jak Gangrel. Moim zdaniem anime przeciętne a nawet i nie. Po obejrzeniu pierwszej serii jakoś odeszła mi ochota no zobaczenie drugiej. I w ogóle nie zajarzyłem o co chodziło z tym kolesiem kotem.

Grocix 15-11-2008 23:57

@Gangrel i Otakuma
Tia, zauwazylem. No ale jak mam juz na dysku to obejrze, predzej czy pozniej ;)

@Edit
Znalazlem tytul tego filmu na Hyperze:
Origin - Spirits of the Past

i386 16-11-2008 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2337318)

Zacząłem także School Days i jestem na 4epie.Z tego co się dowiedziałem, to na końcu ma być coś CIEKAWEGO, mam nie jeść, przed tym ; < Nie spojlować, nawet w ukrytym, bo się nie będę mógł powstrzymać ^^

Oglądaj, oglądaj, ale nie nakręcaj się tak, bo to już nie będzie dla Ciebie przyjemność z oglądania, tylko czekanie na końcówkę. Ja nawet z oglądania epów 1-10 czerpałem przyjemność. Ale jest ta różnica, że ja nie wiedziałem, że koniec będzie taki jaki był :P

Grocix 16-11-2008 00:52

@Up
Przeciez odcinki "w srodku" School Days, sa beznadziejne? Glowny bohater jest najzwyklejsza pokraka zyciowa i sobie nie umie z niczym poradzic...

i386 16-11-2008 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2337609)
@Up
Przeciez odcinki "w srodku" School Days, sa beznadziejne? Glowny bohater jest najzwyklejsza pokraka zyciowa i sobie nie umie z niczym poradzic...

O to w tym przecież chodziło ; ) Tak czy tak się domyślałem, że coś się stanie.. Poza tym to było jedno z moich pierwszych anime, i poprostu CHCIAŁEM obejrzeć to do końca, żebym potem nie rzucał tak łatwo innych.. ; ) (co nie znaczy, że główny bohater mnie nie wkur*iał..)

Serious Sam 16-11-2008 01:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez i386 (Post 2337613)
O to w tym przecież chodziło ; ) Tak czy tak się domyślałem, że coś się stanie.. Poza tym to było jedno z moich pierwszych anime, i poprostu CHCIAŁEM obejrzeć to do końca, żebym potem nie rzucał tak łatwo innych.. ; ) (co nie znaczy, że główny bohater mnie nie wkur*iał..)

Mnie też główny bohater wnerwia, on sprawia wrażenie takiego niedojrzałego ; /

Ale wracając do SD, to dzisiaj udało mi się obejrzeć 5odc.
Mówicie, że do 10 wieje nudą, natomiast 5 wywarł na mnie duże wrażenia, w ogóle całe anime jest emocjonujące, no cóż... zobaczymy, jak będzie dalej.

Dobranoc^^

i386 16-11-2008 01:37

@up:
Bo jest, ale niektórzy w przeciwieństwie do mnie (i pewnie do ciebie) nie lubią romansów i ich to nudzi ; ) Ja tam lubie takie rzeczy ; ) Poza tym School Days jest nieco specyficzne, normalnie wygląda jak zwykły romans, ale można w tym coś wyczuć xD Jednym słowem nie do wszystkich to trafia.
Niezła akcja zaczyna się już w sumie w 8 epie, ale sam zobaczysz ; ) Miłego oglądania!

Ja kończę właśnie 7 ep ZnT (1 seria).. Kurna no, fajne : )

DDoS 16-11-2008 03:07

Hai, hai czyli np ja nie przepadam za romansami, drama, ecchi - no chyba że jest to wątek poboczny od normalnej fabuły.

Ja dalej brnę przez Inuyasha - cóż część pamiętam, ale nie mam na chwilę obecną innego wielu odcinkowego anime, póki D.Gray-man się nie ściągnie będę sobie przypominał Inu.

Przydałoby się zacząć ściągać pozostałe anime wychodzące obecnie z listy "Want to watch", kwestia czy oglądać je od razu czy odkładać póki co.

Otakuma 16-11-2008 11:08

Nie wiem czy zauważyliście ale w dramatach/romansach główny bohater przeważnie jest pokraką, wszyscy mówią, że jest beznadziejny, brzydki itp. a i tak wszystkie laski pod koniec sie w nim kochają.

Już jakiś czas temu zauważyłem również schematyczność haremu, a mianowicie rodzaje dziewczyn to:

1. Natrętna - łazi za główna postacią, uwiesza się na nim, obściskuje, ewentualnie nachodzi w domu
2. Milcząca - jak sama nazwa wskazuje mało sie odzywa
3. Wstydliwa - jest zakochana w bohaterze(jak wszystkie) tyle że nie umie wyznać mu swoich uczuć
4. Agresywna - znęca się nad bohaterem
5. Obojętna - jest niby obojętna, nie obchodzi jej "właściciel haremu" ale gdy któraś z wyżej wymienionych dziewczyn zbliża się do niego, czuje zazdrość lub złość. Przeważnie pod koniec serii uświadamia sobie uczucia, wyznaje je i często to właśnie z nią zostaje bohater.

Jest jeszcze ktoś od nieporozumień i taka która obserwuje harem z ubocza.

Oczywiście postacie te mogą sie łączyć i powstaje np. Cichy natręt lub Agresywna-Obojętna.

Zalgadis 16-11-2008 11:37

W love hina bardzo dobrze to widać.
Obojętna jest Narusegawa?
Znęca się Motoko.
Wstydliwa jest Shinobu.

:P

Otakuma 16-11-2008 11:57

@up
A natrętem jest ta mała z dżungli(niestety imion już nie pamiętam)

Widać to wyraźnie nie tylko w Love Hina. Osobiście oglądałem już kilka haremówek i każdy harem jest zbudowany z tych modelów. Tylko gdzie nie gdzie są jakieś modyfikacje, ale niewielkie.

Zalgadis 16-11-2008 12:16

No dobra ludzie, wybywam, do piątku po południu.

Down@

NARU PUNCH !
Ziuuuuuuuuu...

Serious Sam 16-11-2008 12:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2337915)
W love hina bardzo dobrze to widać.
Obojętna jest Narusegawa?
Znęca się Motoko.
Wstydliwa jest Shinobu.

:P

Przecież to Narusegawa się znęca, od kogo to Keitaro dostaje lanie? =P

Nari 16-11-2008 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2337877)
Nie wiem czy zauważyliście ale w dramatach/romansach główny bohater przeważnie jest pokraką, wszyscy mówią, że jest beznadziejny, brzydki itp. a i tak wszystkie laski pod koniec sie w nim kochają.

Już jakiś czas temu zauważyłem również schematyczność haremu, a mianowicie rodzaje dziewczyn to:

1. Natrętna - łazi za główna postacią, uwiesza się na nim, obściskuje, ewentualnie nachodzi w domu
2. Milcząca - jak sama nazwa wskazuje mało sie odzywa
3. Wstydliwa - jest zakochana w bohaterze(jak wszystkie) tyle że nie umie wyznać mu swoich uczuć
4. Agresywna - znęca się nad bohaterem
5. Obojętna - jest niby obojętna, nie obchodzi jej "właściciel haremu" ale gdy któraś z wyżej wymienionych dziewczyn zbliża się do niego, czuje zazdrość lub złość. Przeważnie pod koniec serii uświadamia sobie uczucia, wyznaje je i często to właśnie z nią zostaje bohater.

Jest jeszcze ktoś od nieporozumień i taka która obserwuje harem z ubocza.

Oczywiście postacie te mogą sie łączyć i powstaje np. Cichy natręt lub Agresywna-Obojętna.

widać to w Rosario+Vampire ; P
Cicha,- Mizore
Agresywna- Kurumu
Natrętna- no ten... ta mała czarownica ; P
Obojętna, wstydliwa- No oczywiście Moka

Poza tym ten schemat wspaniale się sprawdza jeszcze w To-love ru
Cicho-wstydliwa- Sairenji
Agresywna- na pewno pod jakimś pozorem Lala, poza tym Saki
Natrętna- Run
Obojętna- Yui.

@down Źle się wyraziłem ; P.

Otakuma 16-11-2008 13:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2338046)
Najbardziej to chyba widać w Rosario+Vampire ; P

Nie żebym chciał sie wywyższać czy coś, ale nie zgodzę sie z tym najbardziej. Równie dobrze widać to na przykładzie: Kanon 2006, Love Hina, R+V, Clannada, Da Capo a nawet Melancholy of Haruhi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2338046)
Cicha,- Mizore
Agresywna- Kurumu
Natrętna- no ten... ta mała czarownica ; P
Obojętna, wstydliwa- No oczywiście Moka

Mizore, Kurumu i Yu....(ta mała czarownica :P) wszystkie są natrętami:]

Quezacoatl 16-11-2008 13:56

Oj... Gdybym miał definiować wszystkie postaci haremowe z Negima byłoby ciężko... Wszystkie są pod jakimś względem natrętami.
Ukryty tekst:
W sumie tylko Nodoka wyznała Nagiemu miłość, Yue sobie tą miłość uświadomiła, ale że jest koleżanką Nodoki to się nie przyznaje. Eva ma jakieś uczucia do niego tylko dlatego, że kocha się w jego ojcu... A reszta to raczej koleżanki niż faktyczny harem, i nie wydaje mi się, że można powiedzieć że wszystkie się w nim kochają. Setsuna na przykład kocha się w Konoce. :p

Grocix 16-11-2008 13:59

@Otakuma
No tak, trafiles z tymi haremowkami, z tym, ze na zlym przykladzie. Bo School Days napewno NIE JEST typowym haremem. A co do postaci to najwyrazniej widac to jednak w Da Capo, w RtV Mokę nie mozna nazwac, ze nie jest pewna swoich uczuc ;)

Corgar Frizz 16-11-2008 15:17

@Haremówki

Trochę ciężko byłoby zbudować harem z podobnych postaci, a osobowości też jest ograniczona ilość. A school daysa po 5 odcinkach raczej nie nazwałbym haremowym anime.
Swoją drogą. Was też denerwuję bohater SD? Bo mnie strasznie wkurza jego zachowanie.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 16-11-2008 16:14

@Up
Przeciez bylo juz walkowane, ze TAK ;)

@Topic
Obejrzalem Appleseed, graficznie cudo, oglada sie ciekawie. Zaluje, ze nie bylem na nim w kinie, a tym co nie obejrzeli - goraco polecam!

Corgar Frizz 16-11-2008 16:25

O SH gadałem tylko z tobą, a ostatnio strasznie spamujecie więc czasem nie przeczytam kilku postów....

Nipah!
Corgar Frizz

kołbaś 16-11-2008 16:31

fakt appleseed jest zajebiaszcze, polecam ci jeszcze Vexile i Ergo Proxy jak zasmakowales w gatunku.

Czegochcesz 16-11-2008 16:36

Oglądał ktoś ~Hare+Guu?
http://pl.youtube.com/watch?v=CLP_Rin9UYw

Otakuma 16-11-2008 16:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2338133)
@Otakuma
No tak, trafiles z tymi haremowkami, z tym, ze na zlym przykladzie. Bo School Days napewno NIE JEST typowym haremem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2338078)
Kanon 2006, Love Hina, R+V, Clannada, Da Capo a nawet Melancholy of Haruhi.

8o Nawet słowem nie wspomniałem School Days , ani w tym poście ani poprzednich.

Serious Sam 16-11-2008 17:33

6 Odcinek School Days
Rozkręca się, trochę mi żal dziewczyny głównego bohatera, bo ten jest całkowitym idiotą = /

Pacz_knight 16-11-2008 17:41

Ma ktos jakies info na temat FMA 2. Bo cholernie nie moge sie doczekac... ;<

Btw.
Ma ktos fajnego hentaia z Pokemonami? ;3

kołbaś 16-11-2008 17:49

tez bym chcial go zobaczyc xDDDD

Otakuma 16-11-2008 17:53

@kołbaś
Co byś chciał zobaczyć? Hentaia z pokemonów czy FMA2?

Zacząłem Nodame jak na razie dobra komedia. Zobaczymy jak dalej sie rozwinie.

Corgar Frizz 16-11-2008 17:57

@Pacz Knight

Jak chcesz hentai z pokemonami, shamale'mi, homo, gwałconymi pudzian-dziewczynami i inne takie klimaty pisz do Rayzy. On ma naprawdę dużą kolekcję i chętnie się ze mną podzieli.... z tobą też... no może będziesz musiał zrobić coś dla niego, ale zamkniesz oczy, zaciśniesz zęby i zaraz będzie po sprawie.
Ewentualnie sam poszukaj na fakku.net

@Rayza

Gome onii-chan, ale nie mogłem się powstrzymać przed napisaniem tego.

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 16-11-2008 18:07

luzik kolekcji takich rzeczy niemam tylko znam strony gdzie to można wyszperać
i zapomniałeś jeszce o rape,tentacle,beast,loli etc xD

kołbaś 16-11-2008 18:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2338492)
@kołbaś
Co byś chciał zobaczyć? Hentaia z pokemonów czy FMA2?

Obie rzeczy xD

Pacz_knight 16-11-2008 18:20

@Rayza-kun
Eeee tam ty masz kiepskie "henty". Ale jak masz to zapodaj na PW z Pokemonami. Tylko jakiegos dobrego bo te kiepskie typu ecchi z Misty i takie tam to widzialem.

@topic
Naprawde nikt nic niewie o FMA 2? Ale szkoda ;<

Rayza 16-11-2008 18:20

aaaa ty mówisz o pokemony (ludzie) :D?

@kołbaś
*******.**********.com where dreams comes true : >

Gangrel 16-11-2008 18:34

@SD

Wybaczcie, ale o ile to, że główni bohaterowie haremówek to pokraki można znieść, bo mimo wszystko mają oni jakieś cele/filozofie. Koleś z SD nie dość że jest pierdołą, to na dodatek jeszcze beznadziejnym oportunistą. Nie wiem czy w ten sposób twórcy chcieli przedstawić postać "inną niż wszystkie", ale moim zdaniem wyszło to na wyrost. Nie dość że mimo wszystko jest dość typowy, schemtyczny, to jeszcze totalnie paskudny i zniechęcający, a tłum panienek w okół niego wyjątkowo głupi. Już totalną paranoją jest odcinek, kiedy wpadają do niego we trzy.

Nie wiem czy te wszystkie zabiegi miały na celu oddanie jakiegoś rzeczywistego świata, dla mnie SD jest serią do której nie ma po co wracać, ba, taką, po której szkoda mi czasu jaki musiałem do oglądania poświęcić.

Illya_von_Einzbern 16-11-2008 18:35

Wtf pokemon hentai requests...

Pacz_knight 16-11-2008 18:40

@Rayza
No nie koniecznie musi byc z ludzmi. Moga byc tez pokemony w akcji xD
No albo tez mieszane (zzofile xd) ;p

@edit
Nieeeee Rayza-kun! Nierob tego!!!111!1 ;<

Rayza 16-11-2008 18:43

chciałeś to 2 ci juz wysłałem : 3
i co nadal nie wierzysz w moja moc władcy hentaiów?

Xantro 16-11-2008 19:26

Pokemon - Pokemon ani Pokemon - Człowiek nie widziałem, ale doujinishi bohaterów z Pokemon widziałem conajmniej więcej niż raz ^^"

Serious Sam 16-11-2008 20:20

Tak,tak główny bohater SD jest bardzo irytujący, ale czas na to anime na pewno nie będzie czasem straconym =]

@
Znałem taką fajną stronę z hentaiami, w tym dużo z FMA, ale nie pamiętam ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:35.