Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Death of Saddam Hussein (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=101014)

Korektor 30-12-2006 21:10

OMG, w Iraku nie ma innej metody wykonywania egzekucji niż powieszenie. Ile razy mam to powtarzać...

Vanhelsen 30-12-2006 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1163625)
OMG, w Iraku nie ma innej metody wykonywania egzekucji niż powieszenie. Ile razy mam to powtarzać...

Co nie zmienia faktu, że ta metoda jest haniebna dla człowieczeństwa...

gavreonien 30-12-2006 23:43

Nie moim zdaniem ta metoda nie jest haniebna dla czlowieczenstwa. Bydlakow powinno sie zabijac jak bydlakow....

ripper 30-12-2006 23:51

Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich - czy jakoś tak to szło. Jeśli traktujesz "bydlaka" tak "jak sobie na to zasłużył" nie różnisz się wiele od niego. Więc może ciebie powinien spotkać taki sam los?

Vanhelsen 31-12-2006 02:42

@gavreonien: w dobie wszelkiej maści trutek itp, wieszanie, rozstrzelanie itp są dla mnie po prostu barbarzyństwem... Inaczej to wygląda jesli chodzi o sprawy honorowe, ale raczej Saddam seppuku nie by nie popełnił... >.<"

@ripper: mądrze gada :)

PiXik 31-12-2006 08:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1164163)
Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich - czy jakoś tak to szło. Jeśli traktujesz "bydlaka" tak "jak sobie na to zasłużył" nie różnisz się wiele od niego. Więc może ciebie powinien spotkać taki sam los?

stajesz się bydlakiem karząc bydlaka?fajny żart:) i jakże często powtarzany.Jego też powinien spotkac taki los tylko gdy robiłby cos takiego jak Saddam
down@Araby już się wkurzyły,zamach jakiś wczoraj był

De'sH 31-12-2006 08:48

najlepiej to powinni rozciac mu skore na plecach posypac sola przecignac go w okol bagdadu za race (ciagnalby go kon) a na koncu przywiazac jeszcze drugiego do nog i je rozgonic... to jest oczywiscie ironia -. -

ale trzeba byc kretynem zeby zabijac kogos takiego jak saddam podczas swieta... araby sie wkurza i bedzie problem : S

Vanhelsen 31-12-2006 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1164477)
stajesz się bydlakiem karząc bydlaka?fajny żart:) i jakże często powtarzany.Jego też powinien spotkac taki los tylko gdy robiłby cos takiego jak Saddam
down@Araby już się wkurzyły,zamach jakiś wczoraj był

Widać, że nie do końca zrozumiałeś tekst rippera... Nie chce mi się bawić w kwestionowanie wyroku, bo sprawa tutaj jest oczywista, ale drobna uwaga, sędzia apelacyjny nie był w stanie się zapoznać z pełnymi aktami sprawy bo kto by przeczytał tysiące stron w 1o dni, wyrok został wydany tak jak za czasów Saddama... czym więc się różni tamta sprawiedliwość od tej?...
Ogólnie się rozbija o to, by w walce z "bydlakami" samemu nie stać się jednym z nich, bo co z tego, że zabija się złych jak samemu stajesz się zły?... >.<"

Kajulec 31-12-2006 12:04

Przesadzaja, moje zdanie. Kara smierci sux.

ripper 31-12-2006 13:00

Cytuj:

stajesz się bydlakiem karząc bydlaka?fajny żart
Ja nie żartowałem, a ty chyba nie przeczytałeś mojego posta ze zrozumieniem.
Cytuj:

Jego też powinien spotkac taki los tylko gdy robiłby cos takiego jak Saddam
I ja do tego zmierzałem. Jeżeli skazujesz mordercę na śmierć do de facto sam stajesz się mordercą, za co z kolei mogą ukarać ciebie.

Hellraiser 31-12-2006 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez De'sH (Post 1164481)
ale trzeba byc kretynem zeby zabijac kogos takiego jak saddam podczas swieta... araby sie wkurza i bedzie problem : S

Nie dość, że podczas Święta, to jeszcze zabili, go jak normalnego przestępce, u Arabów dyktatorów, generałow jak już coś przeskrobali zabijało się ich z honorem dla niego i dla ludu, czyli po przez "pluton egzekucyjny"

Więc mamy conajmniej 2 powody, zamachów,..

PiXik 31-12-2006 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1164991)

I ja do tego zmierzałem. Jeżeli skazujesz mordercę na śmierć do de facto sam stajesz się mordercą, za co z kolei mogą ukarać ciebie.

Jeśli skazales kogos nieslusznie to mają prawo ukarac,przeciez to dzialanie w majestacie prawa,tylko nie wyjeżdżaj ktoś z hitlerem,czy też innymi wyjątkami

jack_O 31-12-2006 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1163621)
Dokładnie... Powinien krzesełko dostać a nie wieszać ludzi...
Niedługo w centrum miast ustawiom szubiennice i będą ludzi wieszać...

jak czytam takie komentarze to sie zastanawiam skąd sie tacy biorą

była jakaś ankieta dot. wieku na forum ?
jaki odsetek jest tych poniżej 12 lat ? :/

rafv 31-12-2006 19:14

Mogli mu puścić obrady sejmu za czasów panowania cesarza Aleksandra Kwaśniewskiego, to by dłużej cierpiał.

A tak naprawdę: jak już ktoś mówił, chętnie obejrzałbym jego egzekucję na żywo. Pewnie bym się porzygał, ale co tam. :-P

Vanhelsen 31-12-2006 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1165082)
Jeśli skazales kogos nieslusznie to mają prawo ukarac,przeciez to dzialanie w majestacie prawa,tylko nie wyjeżdżaj ktoś z hitlerem,czy też innymi wyjątkami

Prawo jest dla ludzi, czy ludzie są dla prawa?... I co ma Hitler do prawa?!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sildar (Post 1165927)
Mogli mu puścić obrady sejmu za czasów panowania cesarza Aleksandra Kwaśniewskiego, to by dłużej cierpiał.

A tak naprawdę: jak już ktoś mówił, chętnie obejrzałbym jego egzekucję na żywo. Pewnie bym się porzygał, ale co tam. :-P

A ja się pytam skąd się TACY ludzie biorą...

9-NINE 31-12-2006 21:30

Dobrze się stało, ale zrobili to w złym momencie.
Że niby niehumanitarnie? Trucizna byłaby lepsza? Humanitarna? Śmierć to śmierć.
,„Jeśli zabijasz potwory, musisz uważać, by nie stać się jednym z nich”- a więc tak, kto uważa ze Saddam powinien umrzeć i zgadza się z powyższym stwierdzeniem, jednocześnie chce żeby wydano wyrok śmierci i tego oczekuje. Sędzia się spieszył z powodu nacisku, Irakijczyków, Amerykanów, opinii publicznej i ciebie.
Że niby co?! Ze mieszkasz daleko, ciebie to niedotyczy, ty nie…ty to…ty tamto...wywierasz nacisk po prostu. Gdyby w Polsce byłby taki Hussein sami byście chcieli go powiesić.
Nie jestem za karą śmierci, prawdziwej kary dla takich ludzi jeszcze nie wymyślono.

Lifter 31-12-2006 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jack_O (Post 1165136)
jak czytam takie komentarze to sie zastanawiam skąd sie tacy biorą

była jakaś ankieta dot. wieku na forum ?
jaki odsetek jest tych poniżej 12 lat ? :/

Skąd w twojej głowie ubzdurało się, że mam 12 lat (lub poniżej) - to po pierwsze.
Po drugie nie rozumiem zupełnie tego co chciałeś mi oraz innym użytkownikom przekazać przez tego posta. To co napisałem MA sens, bo wieszanie ludzi było rozrywką w IXX w. a nie w XXI. Są inne metody humanitarnego pozbawienia życia innego człowieka.

MartwyPlod 31-12-2006 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1164991)
Ja nie żartowałem, a ty chyba nie przeczytałeś mojego posta ze zrozumieniem.

Skazując mordercę na śmierć to de facto nie stajesz się mordercą, przykro mi. Proponuję zapoznać się z definicją słowa "morderca".

/
Ciało odeszło, ale duchem pozostanie z nami. Saddam, my pamiętamy[*]

rafv 31-12-2006 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1166051)
A ja się pytam skąd się TACY ludzie biorą...

Nie wiem jak ci mama mówiła - ale TACY (jacy?) ludzie się RODZĄ a nie znajduje się ich w kapuście/przynosi ich bocian.
Jeden uświadomiony user więcej?

Cytuj:

Saddam, my pamiętamy[*]
Tja. Terroryści też pamiętają.

Szkut 31-12-2006 22:46

http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,3822336.html

Nie ma zbytnio nic ciekawego

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:40.