Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Najśmieszniejsze sytuacje na mainie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105709)

Super_Stefan_PvP 10-04-2007 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1363370)
No to suuuuuper. Więcej takich rozmów, naprawdę mega interesujące jest czytanie takich rzeczy.

Te noobki ciągle do mnie piszą wiec postaram się coś dorzucić xd

@Down : nie wyczułem ^^

Shinodin Barthez 10-04-2007 21:11

nie wyczułeś ironi ?? ;)

Adrio PL 12-04-2007 12:02

golden a 13 lev

ja miałem że 13lev pokazal w depo thais glden amora i wciągu sekundy tłum noobów i kupców sie obok niego zebral a jeszcze większy tłum kiedy pokazał:fire axe,dragon lance i dragon shield chciał sprzedać golden amora za 1000 gp bo znalazł na ziemi i myślał że to śmieć;) :D :D :D :D

kawik1 12-04-2007 13:09

właśnie się zdażyło coś takiego:
typka wyciąga hmm gościu podchodzi i mówi: buy, co to daje?
na to typka: atak na to on:jak wali za 4 to kupuje na to typka 55gp a on idzie do depo i wraca i mówi: nie mam, mam tylko 3 crystale
EDIT:
12:45 Valaus [11]: zrobie 100 bagietek

TaifunIII 14-04-2007 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawelekmag (Post 1342449)
A ja jak kupiłem sobie mpa, poszedłem poexpić...Wszystko dobrze, tylko podchodzi Mateusz Dragon Wielki, trapuje mi dl-e, dragi etc...Mówi żebym mu dał to mpa(bo od niego kupiłem).Ja mu daje,a on trapuje mi demona...(sam tam expiłem,tylko piętro wyżej)Ujebałem tego demona,a w środku...mpa,mms i g legs...Nie powiedziałem mu tego z wiadomych powodów...:cup:

A potem oddał mi to mpa,przeprosił i było all ok. Co w tym śmiesznego??
10:36 Mateusz Dragon Wielki [305]:Hciałbym cie pszeprosic,bo bylem zly i cie okradlem z npa.

Tak a krowy latają

Pluto_92 15-04-2007 16:24

Ja miałem śmieszną sytuację :) Wyreżyserowali ją na Neranie 60 MS i mniejszy poziomem Knight. Stałem niedaleko depo w AB, koło bugów. Nagle biegnie owy MS... uciekając przed bugiem i krzycząc coś w rodzaju "HEEEEEEEEEEEELP! BUG WANTS KILL ME!!!" Zaś obok biegł knight krzycząc "ZARAZ POBIEGNĘ PO POMOC!!" :) Oczywiście bez Polskich znaków. Skończyło się na tym, że dostałem kicka z Tibii, a po wlogowaniu się buga nie było :)

Jarasek9595 17-04-2007 16:32

Gościu miał 53lvl na guardii i ja chciałem od niego kupic
knight armor i pisze trade a on co to wogule jest:)

BeaciaSD 18-04-2007 19:32

Moja najsmieszniejsza bylo jak kiedys jakis gostek zamienil sie w MPA i wszedl na dach. Oczywiscie wszystkie noobki polecialy po parcele.Jeden wszedl i mowi: Boooshe co to za MPA ze niemozna go do plecaka wziac?? xD 8o

Deathbringer 19-04-2007 22:54

Jesli chodzi o aldore:
W starym gh naszej gildi (czyt.Dark Mansion od gildi Destruction Team) postanowilismy urzadzic mecz pilkarski Poland vs Sweden. Zebralismy 22 osoby ( po 11 z kazdej narodowosci ) i zaczelismy grac. Mecz zakonczyl sie o ile dobrze pamietam zwyciestwem nas polakow.

Jesli chodzi o inne swiaty na ktorych gralem troche mniej to jedyne co mi dobrze utkwilo w pamieci to zajscie ktore mialo miejsce calkiem niedawno na celescie. Pewien jegomosc na 19 lvlu z glownym charem pewnie jakims h lvlowcem sprzedawal soft bootsy i avengera (swiezo po poi pewnie ;)) Ow jegomosc wpadl na genialny pomysl ze wzbudzi poruszenie noobow jesli zacznie wychodzic od skrzynki na chwile i z powrotem wracac. Zalozyl time ringa i nic sobie nie robil z noobow czyhajacych na najmniejszy jego blad. Wszystko by sie skonczylo dla niego dobrze gdyby nie to ze jakis tam szczesciarz w tym czasie gdy na chwile nasz pechowiec opuscil skrzynke zalogowal sie i jak latwo sie domyslic stanal tuz tuz przy rzeczach wartych na celescie niewyobrazalne pieniadze. A ze jest to server non pvp to chyba wiadomo ze tych itemow , ktore zbyt odwazny pechowiec zostawil na skrzynce nikomu nie odda ;).

Z bogiem.

urs/de~

Zombiakus 20-04-2007 13:31

@up
taa wygraliśmy po karnych :P.
Jeśli chodzi o jakieś śmieszne wydarzenie to pamiętam jak pewien 25 lvlowiec z aldory (pieluszkowiec albo heike nie pamietam juz) kupił sobie nowiutkiego dragon shielda i myślał, że ów niesamowity artefakt ochroni go przed olbrzymim pająkiem i bez problemu go zabije. Wiadomo chyba jak to się skończyło ;)...

Smolsky 20-04-2007 21:43

Śmieszne sytuacje? Było ich wiele.

Wiele dotyczy mnie jak całkiem "zielonego" gracza.

Miałem pustą Vial. Użyłem jej na Bug'u (Martwym oczywiście) i zauważyłem zielona substancę.
"Jakiś nowy napój... Suuper, trzeba spróbować" i łyknąłem se ;)
Zdziwienie moe było wielkie 8o Hehe... Później sprzedałem cały bag bottle of Slime za 20 gp jakiemuś nowemu naiwniakowi. Gościu wypił odrazu wszystko :o

Co do tych "kucharskich" testów to sprawdzałem jeszcze błoto i krew :]

Następna sytuacja sięga świętej pamięci 15 lvl gdzie to miałem FF i PF. Chciałem sprawdzić jak to działa, ale poza miastem. Strzeliłem PF w dziurę... Nic, a teraz FF... Nic. Schodzę i Przywitały mnie ciepłe i trujące pola 8o Dziwienie moje było wielkie ;)

Inna śmieszna sytuacja zdarzyła się na wyspie Folda, gdzie to wyciągnąć chciałęm z dziury przyjaciela który nie miał liny , a wyciągnąłem Frost Trolla 8o "Facet, ale żeś się zmienił"

Wcześniej w czasie odwiedzin Kuzynki w Thais zobaczyłem "zwierzę" RAT (Takiego nicka miał gościu) To zaatakowałem go. Facet położył mnie 3 strzałami 8o Straciłem wtdey P Aromr. Ale się zdziwiłem jak dostałem Skulla za zaatakowanie "potwora" :D Wtedy jeszcze nie wiedziałem że jest taki czar :baby:

Hm... NIc mi więcej się nie przypomina. Było jeszcze kilka sytuacji na Rooku, ale nie kojarzę dokładnie

Koniec wykładu (Ale żem sę rozpisał...)
Druid Smolsky Żegna was :mag:

Shedrox 20-04-2007 23:03

xD tera mi sie przypomnialo jak moj ziom taki stary gdy sie uczyl grac w tibie to myslal ze jak zrobi na kims skulla to znaczy ze chce go zaprosic do vipow. lachane mialem coniemiara;p

TaifunIII 21-04-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pankracyXD (Post 1330593)
Moja niedawna rozmowa z noobkiem :::::

noobek: pl?
ja: pl
noobek: tak
ja:no jestem polakiem, co chcesz
noobek: ja tez polak
ja: no fajnie ale co chcesz
noobek:a nic tak se mowie

..........
to bylo dosc wkurzajace chocby z tego powodu ze bylem na expowisku i nie mialem czasu gadac bo bylem poison i mialem 6hp

I w tym momencie spadłem z krzesła <lol>

Deathbringer 21-04-2007 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TaifunIII (Post 1379401)
I w tym momencie spadłem z krzesła <lol>

fascynujaca rozmowa nieprawdaz ;-)?

Sorrcc 21-04-2007 10:14

Raz z kumplem gralismy on wygral a stawial noble a ja dwarvene i wygral polozyl to na srodek bo nie mial cap i go loglo :P :baby: :cup:

Super_Stefan_PvP 21-04-2007 18:50

http://www.allegro.pl/item186398183_...e_okazja_.html
Ostatnio mi się nudziło i wszedłe na allegro i wpisałem tibie...
<ROTFL>
tak się smiałem że mało szyby nie wyleciały <HueHueHueHe>

KUBA222 21-04-2007 20:40

Smiszne !!!

No więc tak wbiłem level 13 w Koozordon i myślę sobie że trzeba pójść do Carlin po Serpent Sword(wybrałem się) znalazłem sprzedającego Idę po pieniądze a tam jeden gość wypłaca(nie wie jak)mowie mówię mu że (withdraw)on chciał 4500
czyli(withdraw 4500)powiedział tak a potem (yes)stało obok mnie 4 ludzi.
Wypłacone pieniądze położyło mu pod nogi nikt sie nie skapował a ja wszystko zabrałem.

Wychodzę z banku a jakiś koleś fire sworda sprzedawał od razu kupiłem.

Ubawiłem sie strasznie szczerze się wyrażąc Głupek z niego bo miał pełen bag.(hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahaha):cup: :D

Valderor 23-04-2007 22:12

Spotkałem dziś nieprzeciętnego człowieka:

Cytuj:

21:05 Lard Rayn: co mam zrobic zeby byc druidem?
21:05 You see Lard Rayn (Level 8). He is a druid.

wrogonastawiony 27-04-2007 20:26

Oto monolog pewnego talenta kierowany ofc do mnie ;d Stoje sobie w dp a tu nagle podchodzi ziouu i mi nawija:

Ukryty tekst:

Cytuj:

Stopa ziom [11]: pl
Stopa ziom [11]: polak
Stopa ziom [11]: kto polak
Stopa ziom [11]: oodaj to
Stopa ziom [11]: bo ci narypie
Stopa ziom [11]: ty geju
Stopa ziom [11]: twoja stara jest latwa
Stopa ziom [11]: kazdy ja rucha
Stopa ziom [11]: ja tez
Stopa ziom [11]: simeszny jestes
Stopa ziom [11]: twoja stgara ma kutasa
Stopa ziom [11]: twoja stara
Stopa ziom [11]: no
Stopa ziom [11]: sory
Stopa ziom [11]: a ajk sie wysyla paczke
Stopa ziom [11]: sory myslalem ze mi zabrales paczke
Stopa ziom [11]: naprawde
Stopa ziom [11]: to jak sie wysyla

Oo

Sachar 27-04-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1392040)
Oto monolog pewnego talenta kierowany ofc do mnie ;d Stoje sobie w dp a tu nagle podchodzi ziouu i mi nawija:

Ukryty tekst:

Oo

a moze pomiedzy te jego slowa swoje powstawiasz i z twojego noobienia sie posimiejemy?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:46.