Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia obchodzi 10 urodziny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=110434)

Rayan_666 09-01-2007 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkie G (Post 1186298)
Jeśli chodzi o nową stronę Tibii - CipSoft zawalił sprawę. Może i "ładnie wygląda", ale pomyślcie, czemu nie działa na jednej z najlepszych przeglądarek? Proste - jest źle zbudowana! Korzysta z przestarzałych technologii, które działają tylko pod IE i innych beznadziejnych przeglądarkach, oraz tych, które potrafią je udawać. Firefox musi używać quirksmode ("tryb dziwactw"), by tę stronę wyświetlić - najprawdopodobniej Opera za słabo "emuluje starą przeglądarkę". Nienawidzę stron pod IE (IE nie potrafi nic nowego wyświetlić, a to nie jest nowa strona...).

i tu sie z Toba zgadzam, IE to gowno pieprzone, szlag mnie trafia jak mam na to patrzec, operka rox, a cipki jak zwykle spieprzyly cos bo mam operkę i mi sie wogole nie wlacza strona :|. a u kumpla na win 98 z ie 6.0 smiga slodziutko.

a tak btw: jak cipsoft mowi ze losowanie paco bedzie 9 stycznia (dzisioj) to napewno bedzie 9 stycznia, bo cipsoft nigdy sie nie spoznia

wonap 09-01-2007 19:55

9 stycznia pojecie wzgledne, zalezy gdzie sie mieszka :P

Pan Yuzek 09-01-2007 19:56

Z Valkiri wypadl mi bag ten specjalny! W srodku balony, w innym cukierki, a w trzecim 10 ciasteczek!
19:57 You see a fireworks rocket.
It weighs 1.00 oz.
Do not use in your backpack or while asleep. Keep away from animals or children.

Jeszcze to :D

Konradzio 09-01-2007 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wonap (Post 1186344)
9 stycznia pojecie wzgledne, zalezy gdzie sie mieszka :P

oni maja podobna strefe czasowa i opoznienie max 1godzina

Durdq 09-01-2007 20:02

Dobrze że liczniki usuneli.

Xerden 09-01-2007 20:05

Nie podoba mi się ta strona główna...
Ale najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie ze od tygodnia na serverze panują straszne lagi.

Iron'knight 09-01-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayan_666 (Post 1186338)
bo cipsoft nigdy sie nie spoznia

<rotfl>

Tak ogólnie to jak znam życie to za niedługo coś się zacznie, myślę że między 21-22 zaczną losować czy jakos tak.

volli2006 09-01-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1186403)
Nie podoba mi się ta strona główna...
Ale najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie ze od tygodnia na serverze panują straszne lagi.

W dupie mam lagi, prawie wszędzie są, choć zgadzam sie że nowa strona dupiata mam nadzieje że da sie zmienić ustawienia na starą chociaż znając cip soft to wątpie...

Aroonia 09-01-2007 20:13

A skąd te wszystkie ozdoby wziąść? z tego co tu się naczytałem lecą z potworków, ale z jaką częstotliwością? I z jakich?

Ursynowski 09-01-2007 20:16

Design, który wprowadzili teraz jest moim zdaniem wiele słabszy od poprzedniego. Cipki powinny wprowadzić możliwość dostosowanie layout'a według własnych upodobań. Ktoś woli stary, ustawia sobie na ciacho czy w inny sposób stary i tak samo z odnowionym.

Co do losowania to i tak nie mamy na co liczyć zbytnio. Tylko iskierka nadzieji...

To tyle, trzymajta się.

volli2006 09-01-2007 20:17

Podobno z wszystkich potworów za których można dostać min. 40expa choć to jest raczej w przybliżeniu podane... powiecmy potwory mocniejsze od rota;]

ReeGal 09-01-2007 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez volli2006 (Post 1186451)
Podobno z wszystkich potworów za których można dostać min. 40expa choć to jest raczej w przybliżeniu podane... powiecmy potwory mocniejsze od rota;]

Nie obraź się, ale podobno, to wiesz....

Leci to z wszytkich potworów , z których jest jako taki lot <czyt.np Mace, 5-20gps>

Czyli poczynając od Dwarfa , a kończąc po Demonie, i innych POI brzydalstw.

mariomenek 09-01-2007 20:25

Leci z kazdego potworka - ten ktory mocniejszy tym częściej wypada

pijany rolnik 09-01-2007 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endley (Post 1185483)
tak tak dobro ziomek wszystko pieknie ładnie ale KIEDY BENDZIE LOSOWANIE PACC!!!???:evul:

"kedy nauczta sie muwic po polskiemu"

Equinox 09-01-2007 20:31

Surprise Bag
Dropped by: Any monster with 70+ experience points.

~~http://tibia.erig.net/Surprise_Bag

Z silniejszych potworków leci zawsze.

Elex Mlody 09-01-2007 20:32

moje spostrzezenia

Ja miałem dzisiaj fatalny dzień... Wywalało mnie z gry (ale postać zostawała) lagi i duuuuuuużżżżżo innych graczy na cyklopach w poszukiwaniu tych okazyjnych rzeczy. Powinni dać więcej expowisk bo siedzi 5 gości na jednego cycka (na pacerze). Mi wypadłą petarda (lipny wybuch) i cukierki. Mój kolega wylootował z dvarfów guardów chyba z 20 tych paczuszek. Wynik: dwie takie trąbki, 1 kapelusik, 2 skarbonki (jedną stłukł xD) no i mase cukierków.. Czekam na losowanie!! Życzę wygranej!!:cup: :cup: :cup: (byle nie noobom takim co po depo chodzą bo tylko podjarę będą miały :baby: ) a na temat strony: nawet fajna

Rayan_666 09-01-2007 20:35

z tym ze cipsoft sie nie spoznia:

~!/"ŻARTOWAŁEM"\!~

Hayne 09-01-2007 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 1185470)
Te liczne zmiany pociągnęły za sobą tez pewną niedogodność. Osoby korzystające z przeglądarki Opera zapewne zauważyły iż niemożliwe jest poprawne wyświetlanie strony głównej Tibii w tym programie. Jeżeli musicie skorzystać z tibia.com lub po prostu chcecie zobaczyć odnowioną stronę główną, to trzeba będzie użyć innej przeglądarki.

Zarejestrowalem sie jedynei po to, aby odpowiedziec na ten - przepraszam - idiotyzm.

Niedogodnosci? CipSoft (czy tam podwykonawca) nie powinien sie zabierac za rzeczy o ktorych nei ma bladego pojecia. To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy. Dobra pomijamy brak gustu. DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).

I teraz jakze popularne ocenianie:
Strona - 1/10

O!

Martin Shilis 09-01-2007 20:39

Link

Słuchajcie przyda mi sie ten link ?? --->[url]http://lottery.erig.net/modify.php[/url

Hayne 09-01-2007 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martin Shilis (Post 1186568)
Słuchajcie przyda mi sie ten link ?? --->http://lottery.erig.net/modify.php

jesli bedziesz organizowal loterie - tak ...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:54.