Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

P0nury 25-02-2007 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1289369)
No i co z tego, że sie nie zwróci?

Powiedz, że udajesz tylko, że nie zrozumiałeś.

Zakładasz po prostu, że sorc może używać run, po czym wyjeżdżasz z OPŁACALNOŚCIĄ ich używania przez knighta. To trochę tak, jakby porównać spalanie na godzinę ze spalaniem na 100km. Oczywiste, że wyjdą 2 różne wyniki.

Cytuj:

i w depo mam 350k
Słabo. Jeszcze do niedawna na 50 lvl'u miałem 460k. Potem przyszła pora zakupu eq.

Cytuj:

ps. ale na co mi tyle kasy jak knightem nie mogę jej wykorzystać:D Przecież nie będę expił z run przy sile czarów 118%:D
A będziesz mieć całe życie tą siłę czarów 118%? Bo mnie się nie wydaje.

siniestro 25-02-2007 22:54

DELETE EXORI VIS!!
wtedy byloby lepiej, zostaloby im mort :D z
nie wiem czemu niektorzy pisza, ze knight nie dogoni palka... przeciez maja taka sama predkosc :S
down@
do dolu, poniewaz tak latwiej ;)

P0nury 25-02-2007 22:56

Od kiedy to równa się do dołu? Przeważnie równa się do góry, czyli to knight/paladyn powinni coś dostać.

Mojżesz 26-02-2007 02:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1289369)
Jak ktoś mądry gra w tibie to kasę zawsze będzie miał i to nie koniecznie z huntów. Ale ty już nie wiesz co to handel i jak można na nim w krótkim czasie dużo zarobić;d

O kurde.Właśnie się dowiedziałem,że jestem głupi,nie umiem grać w Tibię,a 101 lvl to za mnie wbiła mama lub tajemnicza siła z kosmosu.Na serio,to nawet taki co umie grać w Tibię i jest mądry też może cierpieć na brak kasy,uwierz mi.A jeżeli nadal myślisz ze tylko głupki nie mają kasy to zważ się,zmierz i sprawdź,czy woda jest gorąca-powinno poskutkować :P.
Ludzie więcej chyba nie zaglądam do tego tematu,bo mi włosy dęba stają i żołądek wychodzi gardłem jak patrze,co inni piszą.Że paladynem grają tylko noobki?To znowu wychodzi na to,że jestem noobkiem :<.Jaka szkoda....

^Trial^ 26-02-2007 04:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mojżesz (Post 1289782)
O kurde.Właśnie się dowiedziałem,że jestem głupi,nie umiem grać w Tibię,a 101 lvl to za mnie wbiła mama lub tajemnicza siła z kosmosu.Na serio,to nawet taki co umie grać w Tibię i jest mądry też może cierpieć na brak kasy,uwierz mi.A jeżeli nadal myślisz ze tylko głupki nie mają kasy to zważ się,zmierz i sprawdź,czy woda jest gorąca-powinno poskutkować :P.
Ludzie więcej chyba nie zaglądam do tego tematu,bo mi włosy dęba stają i żołądek wychodzi gardłem jak patrze,co inni piszą.Że paladynem grają tylko noobki?To znowu wychodzi na to,że jestem noobkiem :<.Jaka szkoda....

Widzisz ;<
Zal.pl poprostu co inni wypisuja.
To ze jedna profesja ma lekka przewage w predkosci expa i pvp to nieoznacza ze inne sa blee i fee. -.-

Ujo 26-02-2007 07:49

Ja druid i sam nie mam kasy chyba że te 2gp :P te 3 k za uhy to mało jak na te 4 godziny to wiencej zbierzesz na huncie na dragah

Rekin Master 26-02-2007 10:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ujo (Post 1289826)
Ja druid i sam nie mam kasy chyba że te 2gp :P te 3 k za uhy to mało jak na te 4 godziny to wiencej zbierzesz na huncie na dragah

bo jestes nubkiem i grac nie umiesz...
bierz roda i jedziesz na guardy czlowieku, zarobek bedzie lepszy niz z robienia run, a i lvl-a troche wpadnie....
kto w dzisiejszych czasach robi runy?=o

LarvaExotech 26-02-2007 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Trial^ (Post 1289819)
To ze jedna profesja ma lekka przewage w predkosci expa i pvp to nieoznacza ze inne sa blee i fee. -.-

"Lekką"? 110 ek expi w tombach z wiekszym waste niz 40 ms, to jest lekka przesada? Jeden z sorcow wbil 1.000.000 expa w ~35 godzin, knight tego po prostu nigdy nie zrobi. Sorc zadaje zawsze wysokie obrazenia, a polowa obrazen knighta to gwiazdki i puffy, i okolo 25% obrazen palla to gwiazdki i missy. Sorc z manashieldem wytrzyma znacznie wiecej obrazen niz knight z tego poziomu. Sorc moze wrzucic utani gran hur, leczyc sie mocno praktycznie za darmo i robic sie niewidzialny na zyczenie, knight musi targac uhy i ringi >.> W PvP knight nie moze trafic nawet przeciwnika z dwukrotnie nizszym poziomem od siebie. Pall przy expieniu ~30% strzal traci nie zadajac konkretnych obrazen, jego sila magii jest niczym w porownaniu do sorca. 290 EK jebie srednio po ~100 obrazen w potwory na runde (liczac te wszystkie j***e gwiazdki, puffy itp) a 290 ED po ~800 (2x exori vis). Gdzie tu jest kurwa mac lekka przesada, idioto? >.>

Xeremon 26-02-2007 16:25

Zmniejszył bym cenę Mana fluidów do 30gp. Są jak na moje dochody drogie jak skurczybyk. Plecak manasów (1100gp) wystarcza mi na jakieś pół godziny expienia na Guardach:(

Cvonio 26-02-2007 16:35

moim zdaniem powinni dac dla druida exevo mort hur a dla sorca exura gran mas res

Rekin Master 26-02-2007 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cvonio (Post 1290263)
moim zdaniem powinni dac dla druida exevo mort hur a dla sorca exura gran mas res

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeremon (Post 1290263)
Zmniejszył bym cenę Mana fluidów do 30gp. Są jak na moje dochody drogie jak skurczybyk. Plecak manasów (1100gp) wystarcza mi na jakieś pół godziny expienia na Guardach

was obu chyba pojebało...

Auntie from Ghostland 26-02-2007 16:42

Paladyni do poprawki

Mam wrażenie, że za mało jest opinii paladynów o ich profesji, która obecnie jest
najsłabszą profesją w tibii.
Już na starcie pozbawiono paladyna możliwości noszenia źródła światła, co sprawia, że najczęściej namierzam potwory przez "battle" z powodu złego
oświetlenia pola gry. Żeby mieć widoczną "battle list" , paladyn chowa obrazek ekwipunku i nie widzi, ile ma amunicji w kołczanie. Nieraz brakowało mi amunicji,
podczas strzelania do potwora. :/
Istotnym polepszeniem paladyna byłoby więc automatyczne załadowywanie
amunicji do kołczanu lub zwiększenie pojemności kołczanu.
Komfortowa byłaby sytuacja, gdyby wyeliminowano z tibii ciemności i nie
trzeba by używać źródeł światła. Wielu graczy przestałoby cheatowania
i co za tym idzie mniej byłoby shakowanych kont.
Bardzo ważnym elementem wymagającym poprawy jest zwiększenie siły
rażenia broni dystansowych do poziomu siły uderzenia broni rycerzy
w zwarciu. Nie rozumiem czemu paladyn musi dłużej zabijać potwory od
rycerza, pomimo tego, że nie może nosić tarczy i ma o wiele słabszą
obronę. Wręcz żenujące jest w obecnej grze to, że paladyn potrzebuje
kilkakrotnie więcej czasu na zabicie potwora niż sorc (druid)!:/
Popieram słuszne propozycje na poprawienie paladyna zgłoszone powyzej
przez m.in.Mago, Sherlock'a Holmes'a, Gilu90 i Ujo.
Twórcy gry mogliby poprawić jakość broni dystansowych (celność kusz,
zwiększyć częstotliwość strzelania), mogliby zmniejszyć wagę amunicji
i ich cenę, wprowadzić magiczną kuszę strzelającą np. z energii (jeśli
paladynowi zabraknie amunicji) oraz zwiększyć asortyment amunicji
(silniejsze, tanie pociski) no i mogliby przywrócić trwałość amunicji dla
paladyna.

Kocurek93 27-02-2007 09:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Auntie from Ghostland (Post 1290284)
Mam wrażenie, że za mało jest opinii paladynów o ich profesji, która obecnie jest
najsłabszą profesją w tibii.

lol nie jest najgorsza masz dobre skille i idziesz na guardy sobie solo albo na dragi (ale to juz z lepszymi)

@topic:
Ale według mnie to powinno być tak:
-sork/druid- runki mozna robic od mniejszego lvl tzn tak jak w tibii 7.5
-knight- szybciej rosnie shielding (bo to ma byc dobry bloker)
-paladyn- nielamiace sie speary no i tańsza ammunicja

wizu 27-02-2007 12:06

Cytuj:

Komfortowa byłaby sytuacja, gdyby wyeliminowano z tibii ciemności i nie
trzeba by używać źródeł światła. Wielu graczy przestałoby cheatowania
i co za tym idzie mniej byłoby shakowanych kont.
Tak sie składa, że to już dawno zrobili ;)
Logujesz się, options, graphic, advanced i masz tam taki suwak:
Set ambient light: przesuwasz go na 100% i już masz jasno ;)

P0nury 27-02-2007 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kocurek93 (Post 1291474)
lol nie jest najgorsza masz dobre skille i idziesz na guardy sobie solo albo na dragi (ale to juz z lepszymi)

I żyj tak tymi guardami i dragami przez większość swego żywota. Ciekawe, czy Ci się nie znudzi.

Cytuj:

@topic:
Ej, i jeszcze UE za 200 many dla wszystkich profesji! I fri itanz plx!

Rozpędź się, a ściana sama Cię...

Fenzopi92 27-02-2007 17:11

Ci którzy glosowali na pogorszenie sorc i druidów to skaczeni idioci ! sorki fakt maja za latwo ale druidzi !

tylko 3 czary ofensywne ( exori vis , mort , flam )

knight leje za free a druid i sorc ? za mane która tak szybko nieodrasta

Ja w tibi bym zmienil tylko to zeby speery nieznikaly

Podziwiam wogule ludzi którzy graja druidem na facc , ja niedawalem rady i zakupilem pacc

P0nury 27-02-2007 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fenzopi92 (Post 1291952)
Ci którzy glosowali na pogorszenie sorc i druidów to skaczeni idioci ! sorki fakt maja za latwo ale druidzi !

tylko 3 czary ofensywne ( exori vis , mort , flam )

Z czego dwa pierwsze używane są non-stop. Sorc jest o tyle lepszy, że ma parę tych czarów ofensywnych, tylko co mu z tego, skoro wykorzystuje je raz na ruski rok? Już wolałbym mieć to tańsze leczenie.

Cytuj:

knight leje za free a druid i sorc ? za mane która tak szybko nieodrasta
Ej ziooooom, słyszałeś kiedyś o czymś takim, jak manafluid? :/

Cytuj:

Ja w tibi bym zmienil tylko to zeby speery nieznikaly
A ja bym dodał UE za 200 many wszystkim profesjom. Łamanie się spearów praktycznie w niczym nie przeszkadza. Chyba, że tak Cię boli dojechać na spearach do tego 40 dista i potem zacząć expić.

Exolius 27-02-2007 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@
Mogliby wprowadzic umiejetnosc "Player".
~~~~
Moglibysmy "modlic" sie do Boga i dostawac jak wspomnialem ulepszenia, leczenie. Cena kazdej modlitwy siegalaby 60 PP (player points) niezaleznie czy
~~~~
Jakies pytania?

Super! Niech wprowadzą umiejętność "Gracz"! Człowieku, najpierw lepiej dowiedz się jak poprawnie napisać słowo "Prayer" a potem proponuj takie coś.
Imo sam pomysł dobry, takie PP można by też uzupełniać w temple wypowiadając jakąś formułę.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
za to za zwiekszeniem sredniej obrazen knighta jestem za, jak najbardziej! moim zdaniem powinno to sie dziac tak, ze maksymalne obrazenia sa jakie sa, za to minimalne wzrastaja do XXX / 300, gdzie XXX tam poziom postaci. To znaczy ze postac na 150 poziomie zadaje zawsze przynajmniej 50% swoich obrazen, postac na poziomie 200 zadaje conajmniej 66% swoich obrazen, poostac na poziomie 300+ zadaje zawsze maksymalne obrazenia. I to powinno tyczyc sie paladyna i knighta. Uwazacie ze to przesada, ze 300 lvl = always max damage? To wbijcie sobie ten 300 level. A potem stancie obok takiego 300 llv sorca i zobaczcie ile zadaje z visow - postac na 300 lvlu zasluguje na to.

Przyblizone obrazenia:

Kngiht na 280 lvl, 115 skill, bron 50 ataku...

cipsoft:
0 - 402 damage
moj pomysl:
375 - 402 damage

Knight na 150 lvlu, 80 skill, bron 45 ataku...

cipsoft:
0 - 252 damage
moj pomysl:
126 - 252 damage

Pall na 180 lvlu, 95 skill, bolty
0 - 199 damage
moj pomysl:
119 - 199 damage

Pall na 30 lvlu, 65 skill, bolty
0 - 136
moj pomysl:
14 - 136

Hm?

Good idea :)

Liper 27-02-2007 19:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kocurek93 (Post 1291474)

@topic:

Runki od mlvl !!! Jeżeli nie umisz wybic dobrego lvl'a to nie graj w tibie.Albo ten shielding....

Anoj 27-02-2007 19:32

Powinni wprowadzic niszczenie ekwipunku z powodu długiego uzywania.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:08.