Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Powiedz STOP! indoktrynacji religijnej w szkole! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=143236)

Vansider 21-08-2007 13:29

Ktoś tam zaczął gadać o pedofilach,dla mnie to po wyjsciu z wiezienia (Jak zostali wczesniej złapani) to powinni ich puszczać na leczenia albo ich wykastrować i po kłopocie.

Chesterkaa 21-08-2007 13:49

Tak apropo kosciola. Dlaczego miliony zl. sa przeznaczane na budowy nowych "swiatyn", a nie dla schroniska dla bezdomnych ? Podobno w kazdym miejscu mozna porozmawiac z bogiem. Wiec dlaczego ludzie wierzacy nie moga sie spotykac kurwa na gorach pod krzyzem tak jak to kiedys bylo, a teraz nagle im sie zachialo wielkich siwatyn z pozlacanymi oltarzami i witrazami w oknach ktore kosztuja krocie -.- kosciol saks (imo)

@ up

Lol ? Moze i dac ich na leczenie, ale z tym kastrowaniem to zasadziles jak golab na parapet -.- myslisz, ze molestowaie polega tylko na wsadzaniu penisa do pochwy malej dziewczynki lub odbytu malego chlopczka ? >.<

Bambuko 21-08-2007 13:59

Jak tak bardzo się martwisz biednymi, to czemu pijesz colę, zamiast wody, a reszty nie oddajesz biednym? Argumentacja bez sensu.

Kyrfal 21-08-2007 14:58

leczenie pedofilli moze byc tanie i tam zdjecie pocisku i cena 1.5zł, podpis pewnego jegomoscia, nicka niestety nie pamietam (ale juz szanuje)

wiec co ty gadasz o jakims leczeniu Vansider, to jest juz sam skandal ze w polsce wiecej wydaje sie na utrzymanie więźnia niz na rente dla osoby ktora przepracowala w tym kraju parenascie albo i paredziesiat lat.. tak mowie jako niemiły i bolesny fakt

a co do Chesterkii ze absoltnie sie zgadzam.. kosciol do ktorego ja chodze akurat jest skromny (w porownaniu z takimi blizej miast) ale mila atmosfera jest i pytam sie kur** po co takie bogate robic? dokladnie tak jak napisalas- powinno te pieniadze przeznaczyc sie na biednych..

Chesterkaa 21-08-2007 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 1614679)
Jak tak bardzo się martwisz biednymi, to czemu pijesz colę, zamiast wody, a reszty nie oddajesz biednym? Argumentacja bez sensu.

nie pije koli ; ) oddaje ciuchy dla biednych, zawsze to jakis krok do przodu...

Tasior 21-08-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 1614649)
Lol ? Moze i dac ich na leczenie, ale z tym kastrowaniem to zasadziles jak golab na parapet -.- myslisz, ze molestowaie polega tylko na wsadzaniu penisa do pochwy malej dziewczynki lub odbytu malego chlopczka ? >.<

Odpowiedni zabieg i facet będzie żył bez testosteronu. Ergo: odechce mu się. Skor łan for sosajeti!

Chesterkaa 22-08-2007 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tasior (Post 1615608)
Odpowiedni zabieg i facet będzie żył bez testosteronu. Ergo: odechce mu się. Skor łan for sosajeti!

no to chyba lepsze jest juz leczenie >.< bo jak sie wyleczy to moze bedzie mial pociag do normalnych kobiet ; o a jak sie pozbawi go testosteronu to zonka bedzie miala z nim problemy ; [

Nowy minister edukacji utrzymuje kurs wyznaczony przez Romana Giertycha. Uległ presji i włączył ocenę z religii do średniej. Teraz chce wprowadzić ten przedmiot na egzaminie maturalnym.

Smetana 22-08-2007 14:05

Cytuj:

Wiec dlaczego ludzie wierzacy nie moga sie spotykac kurwa na gorach pod krzyzem tak jak to kiedys bylo, a teraz nagle im sie zachialo wielkich siwatyn z pozlacanymi oltarzami i witrazami w oknach ktore kosztuja krocie
No to nie jest prawda. Kościół od zawsze chciał wielkich świątyń z pozłacanymi ołtarzami i witrażami w oknach :P.

Ashlon 22-08-2007 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 1616516)
no to chyba lepsze jest juz leczenie >.< bo jak sie wyleczy to moze bedzie mial pociag do normalnych kobiet ; o a jak sie pozbawi go testosteronu to zonka bedzie miala z nim problemy ; [

Narkoman zawsze bedzie narkomanem, pedofil zawsze bedzie pedofilem - nawet po leczeniu, co najwyzej moze zostac pedofilem "nieczynnym". Ale tak czy siak ryzyko jest bardzo duze. Kastracja dla takich i po klopocie.

A pozlacane koscioly po co sa? Po to, zeby przyciagac ludzi. Powiedz mi, jaka wybierzesz swiatynie - pelna chwaly, zlota, ludzi czy mama, smierdzaca lepianke?

Kyrfal 22-08-2007 15:39

@up
kurwa, odroznij smierdzaca lepianke od skromnego ale milego kosciolka

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1616533)
No to nie jest prawda. Kościół od zawsze chciał wielkich świątyń z pozłacanymi ołtarzami i witrażami w oknach :P.

:baby:8oX(
KARKAKRKAKRKAK BUYM BUK CYK CYK PIK FUK
przepraszam, ponioslo mnie ale jak widze takie kretynskie posty to mnie krew zalewa

Chesterkaa 22-08-2007 16:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1616560)

A pozlacane koscioly po co sa? Po to, zeby przyciagac ludzi. Powiedz mi, jaka wybierzesz swiatynie - pelna chwaly, zlota, ludzi czy mama, smierdzaca lepianke?

Szczerze ? Zadne z tych no ale jesli bym musiala to drugie, byle by nie bylo smierdzace ; ]

mialam kiedys taka akcje, ze moja matka zostala poproszona przez ksiedza parafii o zrobienie pucharu takiego ze steropianu do powieszenia na komunie. Wszystko bylo cacy- wiele pracy w to wlozyla, recznie malowala wszystko wycinala... Bylo skromne (imo takie powinno byc) zadnego zlota, zwykle kolorki... Matka mojej koelzanki to zobaczyla i postanowila zrobic swoja. Wyciela puchar i obkleila go zlotym , tandetnym papierem... i sciagnela to mojej matki, a zawiesila swoje... Ksiadz nie byl zadowlolony, ale nie chcial sie z nia klocic, bo to byla taka baba, ze musiala postawic na swoim.

Ludzie sa rozni ; ] jedym sie zloto podoba,a dla innych to tandeta ; ]

Smetana 22-08-2007 16:07

@Kyrfal
Ciekawe argumenty przedstawiłeś (dla niekumających to żadne :P).

Vil 22-08-2007 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 1616516)
Nowy minister edukacji utrzymuje kurs wyznaczony przez Romana Giertycha. Uległ presji i włączył ocenę z religii do średniej. Teraz chce wprowadzić ten przedmiot na egzaminie maturalnym.

no to jestesmy pozbawieni jakichkolwiek zludzen, ze jesli Kosciol zachce, to ktokolwiek bedzie zastanawial sie przed daniem.

Vivat czwarta wladza !

Smetana 22-08-2007 21:47

A za rok religia obowiązkowo na maturze :).

Vansider 22-08-2007 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 1616560)
Kastracja dla takich i po klopocie.

Ha! A jednak kstracja ownóje ;[
A co do kościoła,Wszysko się dzieję za sprawą Ojca Prowadzącego~

p.l 22-08-2007 23:11

Odniosę się do dwóch postów (nie chce mi się cytować)

<cut, nie doczytalem>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chyba Vill
~księża wpierniczają się jako pośrednicy między Bogiem a człowiekiem

sam Chrystus powołuje ich jako pośredników/szafarzy sakramentów [polecam lekturę PŚ], więc jak ma ktoś pretensje to niech zmieni wyznanie.

Cytuj:

coś o wyzłacanych świątyniach itd
Wyjaśnię to przenośnią bo inaczej chyba nie trafi:
Kiedy chcesz się zaręczyć, dlaczego ukochanej dajesz pierścionek ze złota a nie jak (?)Gustlik w Czterech Pancernych nakrętkę od śruby?
Dlaczego na uroczyste obiady jada się w ładnej zastawie a nie plastikowych talerzach?

Cytuj:

o bogactwie księży -> samochodach
Niestety niewielu księży posiada dar bilokacji, a jakoś muszą dotrzeć do każdego potrzebującego wiernego (np. z sakramentami). To tak jakby pytać, po co komu samochód w pracy?

A co do samego tematu autor widocznie naczytał się gazety wybiórczej i nie ma dokładnych informacji. Zamiast religii można uczęszczać na etykę.

Druga rzecz ...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez strona
gloryfikowanie jednego nurtu i zwyczajne bałwochwalstwo.

BUAHAHAHAHA, pisząc ten tekst losowałeś w słowniku mądrze brzmiące słowa?

ps2. (do autora tematu) Masz dziecko orginalnego Macromedia Flash, że publikujesz swf-y w internecie?

Amaris' Shadow 22-08-2007 23:18

Mnostwo idiotycznych postow, jak zawsze zreszta, ale tez pare ciekawych zdan. Te zacytowane przez p.l to juz szczyt. Ludzie, jestem ateista a moglbym was duzo nauczyc jesli chodzi o wasze wyznanie.

Vansider 22-08-2007 23:25

@Up Zuy ateista!!11 one oen,kolega z piekła już na ciebie czeka ;[

Vil 23-08-2007 01:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez p.l (Post 1617645)
sam Chrystus powołuje ich jako pośredników/szafarzy sakramentów [polecam lekturę PŚ]

Z tego co wiem oficjalnym ksiedzem moze zostac kazdy, kto nie ma chuci i przetrzyma seminarium, mieszanie do tego Chrystusa to moim zdaniem naduzycie. To tak samo jak usilne wmawianie ludziom, ze wybor papieza przez conclave jest natchniony Duchem Sw a nie czyniony rekami ludzkimi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez p.l (Post 1617645)
Zamiast religii można uczęszczać na etykę.

dodaj: "ktora w wielu przypadkach istnieje wylacznie na papierze, ze wzgledu na skale zjawiska niechodzenia na religie".

Kyrfal 23-08-2007 01:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smetana (Post 1616780)
@Kyrfal
Ciekawe argumenty przedstawiłeś (dla niekumających to żadne :P).

powiedzialem po prostu co mysle o twoich twierdzeniach :). otoz kosciol chrzescijanski (w wiekszosci swojej historii) mial charakteryzowac się skromnoscia a ksieza i inni czlonkowie kosciola ubogim trybem zycia, tylko w najblizszej nam histori zaczely sie takie rzeczy jakie opisales

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37.