Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Czego oczekujecie po nowym Updacie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144995)

X3R3 15-10-2007 23:53

Cytuj:

nie rozumiem ludzi ktorzy chce czarow ofensywnych dla druida,
druid to supporter i ma leczyc nie ranic
Zamkni sie, jestes knightem i tego nie pojmiesz.

mezowski86 16-10-2007 01:37

A myslisz ze leczenie jest ciekawsze od zabijania? Moim zdaniem nie i druid tez powinien miec czary ofensywne tylko innego rodzaju niz sorc.

Rekin Master 16-10-2007 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cedan (Post 1696889)
druid to supporter i ma leczyc nie ranic :p

to mogłoby działać, ale wpierw w tibii musiałby pojawić się party-exp(każda osoba z drużyny dostaje exp za potworki + jakies bonusy za to, że są w party. Oczywiście jakies ograniczenie dotyczące lvl-ów tych postaci).
pozdrawiam

ZonaRomana 16-10-2007 15:14

Cytuj:

a co do moich pomyslow to moglo by byc cos takiego ze zamiast jednej promocji bylo by do wyboru dwie np elite knight-lepsze hity,szybciej skill walki sie nabija i np jakis barbarian czy cos o ma wiecej obrazen :D

Nie rozumiesz że zmiany W Profesjach są złym pomysłem bo to byłoby nie Fair dla tych co już Knightami grają od XX czasu...

Epica 16-10-2007 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mezowski86 (Post 1697238)
A myslisz ze leczenie jest ciekawsze od zabijania? Moim zdaniem nie i druid tez powinien miec czary ofensywne tylko innego rodzaju niz sorc.

Przecież ma Poison Storm "Exevo Gran Mas Pox" a to że ten czar jest zupełnie nieużyteczny to już inna sprawa i problem drotow :P

Trollus 16-10-2007 17:00

Ja oczekuje rozwijania sie POZYTYWNEGO balansacji profesji.
Głównie tego ,aby 200 Lvl miał znacznie większy dmg od 100 tej samej profesji , bo to jest nielogiczne ,że np. 100 Ek wali w potworka 250 to 200 walnie minimalnie więcej.
I niech dadzą ten tajemniczy "Armageddon" dla Sorca o którym piszą na najwyższym piętrze akademii na Edron :p
I co najważniejsze...
Niech dadzą 3 ADDON!
No , tyle styknie :P
Ano by jeszcze mogli dać coś niecoś dla druta :P

bmaj 16-10-2007 17:10

Nie no ludzie, ponad połowy tutaj to mi żal. Nawet niewiecie o czym piszecie. Po pierwsze drut musi dostać jakiś(najlepiej 1 dla FACC i 1dla PACC) czar ofensywny. Popatrzcie sobie na druida i sorcercera, jedyna przewaga druta to uhy a socera energy wave, flame wave, energy beam, sd(troche za duża ta różnica). Nie mówie, że drutek ma zaraz dostać energy wave(to by była przesada) ale coś słabszego, coś czym by mógl powalczyć. Drugim punktem jest osłabienie palka. Gram palem(nie chce słyszeć stekania wielkiego pala co zaczął grać dopiero po ostatnim update, większość, 90%, od tego momentu gra) i jest on troche za silny. Osłabienie o 1/3(o tyle palek najprawdopodobniej będzie słabszy po kolejnym update) to troszke za dużo ale za gra w tibie będzie wyrównana. Drugim plusem osłabienia palków będzie zmiejszenie ich liczby(hip hip hura!!!!!!!!!!). W*****a(sorka za przekleństwo), że naogół jak klikam na jakiegós gracza to widze zielony napis: "You see(...). He/She is (Royal)Paladin". Przez to prawie palem przestałem grać, ale wieść o osłabieniu pala odwiodła mnie od tej decyzji. No cóż przyjdzie up zobaczymy mam nadzieje, że to co tu napisałem po upie niebędzie juz tylko słowem pisanym.:)

Piotrek Marycha 16-10-2007 17:38

Cytuj:

druid to supporter i ma leczyc nie ranic :p

to mu zabierzmy wszystkie ofensywne runy i rozdzki bo przeciez ma leczyc a nie ranic nie?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Epica (Post 1697614)
to już inna sprawa i problem drotow :P

kogo?

Bubusiek 19-10-2007 02:25

ja chce żeby wreszcie do tibii wprowadzili pistolety

dartra111 19-10-2007 09:21

BóóÓójcie sie cipsoft wprowadzi mega pacc który kosztowac będzie 300zł na 3 miechy i do niego będą robic updaty!

Rohas 19-10-2007 21:05

Cytuj:

Moim zdaniem nie i druid tez powinien miec czary ofensywne tylko innego rodzaju niz sorc.
Przeciez po to sa 2 rozne profesje magiczne. Jedna do zabijania, a druga do leczenia. Wez sobie przyklad z innych gier rpg,mmorpg. Wszedzie sa 2 lub wiecej profesji magicznych - jedna leczy, a druga zabija. Ech ludzie, wy byscie chcieli maszybki do wszystkiego, postacie all in one .. Jaki bylby wtedy sens takiej gry? Zaden ..
Cytuj:

Czego oczekujecie po nowym Updacie?
Pakuf sa friiii !11!1!!!1!!1!11!11!!111!1!1!!!!!1111111

Vil 19-10-2007 23:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 1702347)
Wez sobie przyklad z innych gier rpg,mmorpg. Wszedzie sa 2 lub wiecej profesji magicznych - jedna leczy, a druga zabija.

wez sobie przyklad z innych gier mmorpg - spedzasz 3-4 tygodnie na przygotowanie postaci i potem huncisz powazniejsze miejsca w teamie a nie klepiesz przez 5 lat potworki solo zeby miec wysoki level.

Z uporem maniaka probujecie lansowac druida jako healera to huntow grupowych, naprawde nie widzicie ze z tej gry zrobila sie single-playerowa nawalanka, gdzie branie kogos do grupy oznacza jedynei dodatkowe koszta, bo mozna to samo zrobic samemu ?

Tomcio Pall 20-10-2007 09:11

I zauważcie że w większości MMORPG w party dostajesz więcej expa.

A ja oczekuje że wprowadzą nowe addony i..... Konie!! xD

Piotrek Marycha 20-10-2007 14:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomcio Pall (Post 1703009)
I zauważcie że w większości MMORPG w party dostajesz więcej expa.

imo nie ma bardziej sprawiedliwego systemu naliczania expa niz w tibii...

PS: w jakiej mmrpg dostaje sie wiecej expa w grupie??!

KrEmAs KAc 20-10-2007 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1703551)

Szybciej się rozwali w ciągu 1h mobków we dwóch niż samemu.
Jeśli pokonamy 2razy+ więcej potworków we dwóch niż samemu to expa będzie więcej na jednego przypadało :D gorzej będzie jest z itemkami :)

Vil 20-10-2007 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1703551)

w wiekszosci rpg dostaje sie w ogole exp za bicie stworkow w grupie.

-------
^^

Fagaro 20-10-2007 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1702776)
Z uporem maniaka probujecie lansowac druida jako healera to huntow grupowych, naprawde nie widzicie ze z tej gry zrobila sie single-playerowa nawalanka, gdzie branie kogos do grupy oznacza jedynei dodatkowe koszta, bo mozna to samo zrobic samemu ?

zgadzam sie w 100% nikt mi nie wmowi ze knight to bloker, samemu na frostach, dragach, wl zarobie wiecej niz blokujac jakies smieszne behe, hydry, czasem ide blokowac demony ale to dla zabawy a nie dla zysku. mozna blokowac dla 2-3 paladynow i druida (albo bez) wtedy jak cos spadnie to jest 5 gardeł do nakarmienia, jak nie spadnie to knight ma 100k wasta a paladyni 5k. na nizszych levelach lepiej bic orki samemu niz blokowac hydry, kasa podobna a ryzyko smierci duzo mniejsze, do tego 40-60k expa w godzinke.

Druid, hmm, nie liczac siowania na demonach czy wl to lepiej mu trenowac m level bijac stwory z visa. nie pamietam kiedy ostatnio polowalem ze sioerem, jest to spowodowane tym ze nie zabiore kogos na 50 levelu, bo sam sie lecze taniej uhem, a druidzi z odpowiednia moca czarow nie chca tracic czasu na siowanie.

Mag, pękam ze smiechu jak slysze ze "mag jest fajny bo na huntach wspomaga sdkami i ue", UE maga jest przydatne w 4 sytuacjach, pierwsza to czyszczenie behemot questa (bo teraz knight nie ma jak zabic priesta zanim nie zabije reszty stworow, wiec lepiej walnac jedno UE a potem zostawi behe knightowi), dojscie do krolowej banshe, czyszczenie DHQ i wreszczie pvp, robienie sd sorcem mija sie z celem, w tym samym czasie druid zarobi wiecej kasy robiac uhy, kupi odpowiednia liczbe sd i zostanie mu troche kasy.

Paladyn, niby swietny shoter i zawsze warto go miec na polowaniu, skoro taka swietna postac do huntow zbiorowych to czemu nie moge znalesc 2-3 paladynow ktorzy chca isc na demony? bo wola polowac samemu na dragi, dl, frosty, maja lepszy exp i nie dziela sie ewentualnym lootem.

Hunty grupowe sa organizowane tylko przez kumpli chcacych koledze pomoc (np ja czasem blokuje culty druidowi zeby szybko expil mimo iz generalnie nie lubie blokowac), jak ma sie problemy z laczem (niestabilnosc netu przez pewien czas) lub przez noobow co wola na spawnie 3 hydr dzielic exp miedzy knighta, 4 dsy i 2 magow niz isc samemu na guardy/vampiry a nawet rotwormy na ktorych mozna wyciagnac 20k/h bedac samemu

Gracz-Pogromca 20-10-2007 21:51

Jeśli o mnie chodzi to ja bym chciał:

1)Kilka nowych outfitów dla FACC bo nudzi mi sie latanie dziadkiem w sukience albo noobkiem w obcisłym stroju :D

2)Jakieśnowe potwory :evul: ,nowe miejsca i może nowe miasto :) .

3)Może jakieś nowe profesje (Ja się 2 tygodnie głowiłem jaką profesją grać bo ich tak mało że mały wybór i nudno jest).

Ja gram na facc i jak ktoś powiedział cipsoft nie ma pożytku z faccowiczów ale może oni też mają serce (cipsoft)??;(

Piotrek Marycha 20-10-2007 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gracz-Pogromca (Post 1704446)
1)Kilka nowych outfitów dla FACC bo nudzi mi sie latanie dziadkiem w sukience albo noobkiem w obcisłym stroju :D

rada - kup pacca

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1704082)
w wiekszosci rpg dostaje sie w ogole exp za bicie stworkow w grupie.

zle to ująłeś, w wiekszości gier dostaje sie exp tylko za stanie przy konającym potworku, i nie powiesz chyba ze to jest sprawiedliwe naliczanie

Vil 20-10-2007 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1704518)
zle to ująłeś, w wiekszości gier dostaje sie exp tylko za stanie przy konającym potworku, i nie powiesz chyba ze to jest sprawiedliwe naliczanie

w wiekszosci gier dostaje sie exp za uczestnictwo w zabiciu potworka, nie wmowisz mi ze blokowanie demonow za 0 expa, wymagajace jeszcze negocjacji co do podzialu loota jest sprawiedliwe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35.