Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Egzaminy Gimnazjalne 2008 ;) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170023)

Koszyk 22-04-2008 08:24

Echem, powodzenia!

Kulikos 22-04-2008 10:48

Dorastanie... No nie powiem, temat dość ciekawy. Jedyne z czym miałem problem to z jakiej dynastii był Bolesław Krzywousty, bo jestem matoł z historii. Ale dzięki pani od polskiego, która wałkowała z nami "Kamienie na szaniec" było dobrze.

Arack 22-04-2008 10:50

egzamin nawet latwy nie wiedziałem z jakiej on dynasti to zgadywałem ale problem miałem zdaje sie z 22 ten odrazu zadanie pod obrazem zna moze ktoś odpowiedz?;d

Anerian 22-04-2008 10:52

Ja napisałem że oraz miał głębie z powodu kontrastu zikmnych i ciepłych kolorów (coś takiego na sztuce na pie******), a ten ziom to chyba Piast był. Charakterystyka była trochu do kitu X(, skąd mam pamiętać te książki jak je daaawno temu robiliśmy. Ale fajnie, bo tuż przed testem przerabialiśmy wszystko o autorze tego wierszyka po obrazie xD. Hail Polak.

R3T 22-04-2008 11:10

Tak boleslaw krzywousty byl piastem, sam zaznaczylem najpierw jagiellonow a potem zmienilem na piastow, rozprawka owned gdybym mial pamietac wszystko glowe by mi rozjebal* ;]

Yoh Asakura 22-04-2008 11:12

Dziękujemy za charakterystykę, lanie wody rox.

Thomisson 22-04-2008 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2015133)
Dziękujemy za charakterystykę, lanie wody rox.

Taaak pisanie jacy byli wspaniali itd było ekstra ;) Ogólnie test łatwy był, trochę było historii, z której jestem całkiem dobry ;)

Yoh Asakura 22-04-2008 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2015138)
Taaak pisanie jacy byli wspaniali itd było ekstra ;) Ogólnie test łatwy był, trochę było historii, z której jestem całkiem dobry ;)

Test łatwy, a najgorsze było to pytanie, w którym trzeba było usunąć opinię i NIE cytować. Dobrze, że to zauważyłem, bo już miałem wszystko przepisane ;)

Bakuo 22-04-2008 11:17

Nasza kochana nauczycielka: 'Na 99,9% będzie rozprawka'. Co za pech...

Rohas 22-04-2008 11:17

<ironia> Charakterystyka była bardzo miłym dodatkiem </ironia>
Jak sie wyszło z budy, to tylko: "bo ** oni tą *** charakterystyke *** dali, jakie *** *** skad mam niby pamietac tych ***" xD

Ale ogólnie łatwe, bez porównania z próbnym.

P.S.
Terz dauem Pjasta! : D

Aval'yah 22-04-2008 11:18

jaki temat tej pracy dokładnie był? ;p

@down
Ale mi chodzi o samą charakterystykę ;p

Yoh Asakura 22-04-2008 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aval'yah (Post 2015143)

No to Kamienie na szaniec albo Syzyfowe prace, sux.

@Bolek:
Mjenia też dał Piasta !

Thomisson 22-04-2008 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aval'yah (Post 2015143)

@down
Ale mi chodzi o samą charakterystykę ;p

Scharakteryzuj jednego z bohaterów "Kamieni na szaniec" Aleksandra Kamińskiego lub "Syzyfowych prac" Stefana Żeromskiego.

R3T 22-04-2008 11:28

Wedlug mnie nie powinno byc charakterystyki postaci, nie kazdy przeciez pamieta lektury

.Matrik. 22-04-2008 11:30

OMG.

To mój komentarz do części humanistycznej. Oczekiwałem dużo łatwiejszych zadań... Z próbnego human 42. Chciałbym tyle teraz mieć...

A zadania o Elegii ssały.

Mr.Musk 22-04-2008 11:31

Kur, co za downy z tych egzaminatorów, skad qwa mam pamietac charakterystyke z ksiazki która byla na poczatku roku albo w 2kl./..? KUR...mac....rozprawke nam poją od poczatku roku "do egzaminu drogie dzieci, do egzaminu" a tu zonk, otwarlem to i przeczytalem slowo charakterystyka juz mi sie slabo zrobilo....1/3 mojej klasy, w tym niestety ja oddała PUSTĄ strone z zad. na 16pkt, (charakterysytka)...co do reszty pytan obleci, tego zioma tez dalem na jegiellona i blad mam....niektótre byly takie banalne ze szok, ale jak dostane 25pkt to bede zadowolony (przez ta kur...charakterysytke oblalem caly test, w sesia malej ilosci pkt....)..

Yoh Asakura 22-04-2008 11:35

@Mr. Musk:
Na twoim miejscu cieszyłbym się, gdybym miał chociaż 15 pkt.
Cytuj:

A zadania o Elegii ssały.
Zadania o Eligii były prooooste, tak trudno wskazać osobę mówiącą i odbiorcę ?

NecroLukas 22-04-2008 11:37

own3d, kamieni na szaniec nawet streszczenia nie czytałem, ale wczoraj przeglądając zeszyt z polskiego przeleciałem wzrokiem charakerystyke zośki _/_/_/

echh trochę nazmyślałem ale pkt za styl, ortografię etc będą :d

jutro dopiero będzie rzeź -.-

Mr.Musk 22-04-2008 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2015169)
@Mr. Musk:
Na twoim miejscu cieszyłbym się, gdybym miał chociaż 15 pkt.

dzieki, chociaz zamkniete nie byly trudne, jedynie ostatnie zadanie ssalo mega, i tak jak mowie baardzo duzo os. oddalo puste kartki...skurwysynstwem jest dawac charakterysytke ksiazku która byla conajmniej pol roku temu, nie u wszystkich bo klasy sie dziela lekturami, ale conajmniej jedna klasa w szkole miala taki pech...tyle

@down, z egzmainu mozna dostac 0/100 i tak sie zdaje, wystarczy do niego "podejsc"/...

Zenuś 22-04-2008 11:41

ale wy nakręcacie ludzi. egzamin gimnazjalny jak i maturalny jest banalny.
wcale nie trzeba zakuwać tylko wystarczy ze przypomnisz sobie parę rzeczy i heya. a aby zdać jedno jak i drugie wystarczy podejsc do tego na chillu i tyle ! to samo jest z prawem jazdy. największy % niezdających to ludzie którzy wszystko zakuli a i tak oblewają (nerwy!).
wiec loozik nawet jesli nie chcialo wam sie za bardzo uczyć przez te 3 lata to spokojnie mozecie zdac...

znam to zdoswiadczenia ;d a wszystko zdalem za pierwszym razem nie będąc nigdy prymusem ba poniżej średniej :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:16.