Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Świadomy Sen - Twój własny wyimaginowany świat... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=171202)

Molochor 05-05-2008 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ascaron (Post 2037964)
Ja wczoraj przeczytałem ten temat.Co do afirmacji to mam sobie mówić np.:,,Zapamiętam sen''? Na tym polega afirmacja? Czy jeżeli będę już we śnie i np. zrobię RT, to jeżeli już będę wiedział, że, to sen, to w trakcie snu będę mógł robić co mi się żywnie podoba? Załóżmy ruchać przysłowiową Rihanne(wole Veronice z serialu ,,Marina'').

Tak mniej więcej. Ale każdy afirmuje się na swój sposób. Musisz znaleźć Jakieś słowa które na Ciebie najlepiej działają i ich używać. Ale jeśli sobie uświadomisz że to sen (nieważne jak) to co chcesz to robisz. Tylko nie możesz się za bardzo podniecić bo się obudzisz.

Zamor1 05-05-2008 16:54

Cytuj:

Ja wczoraj przeczytałem ten temat.Co do afirmacji to mam sobie mówić np.:,,Zapamiętam sen''? Na tym polega afirmacja? Czy jeżeli będę już we śnie i np. zrobię RT, to jeżeli już będę wiedział, że, to sen, to w trakcie snu będę mógł robić co mi się żywnie podoba? Załóżmy ruchać przysłowiową Rihanne(wole Veronice z serialu ,,Marina'').

Inteligencie, w ktorym przyslowiu wystepuje Rihanna ? hmm ? bo ja nie znam :<

zoliax 05-05-2008 17:12

Nie znasz? Tu się wytworzyło(za względu chyba na pierwszy post) coś w stylu: "Każdy lucid dreamer dyma rajanę!"

Dark Horseman 05-05-2008 17:50

Cytuj:

O ile bedziesz mial wystarczajaco duzy poziom kontroli to mozesz robic wszystki co Ci sie podoba ;]

Ulrikk 05-05-2008 19:03

czy RT bedize dzialac, gdy co jakis czas bede wyciagal z kieszeni komorke i sprawdzal czy godzina sie zmienia? (zegarek w komorce elektroniczny ofc xd)

Dark Horseman 05-05-2008 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2040785)
czy RT bedize dzialac, gdy co jakis czas bede wyciagal z kieszeni komorke i sprawdzal czy godzina sie zmienia? (zegarek w komorce elektroniczny ofc xd)

Tak, ostatnio LD mialem wlasnie dzieki spojzeniu na zegarek (jeszcze z FA polaczone xP). Patrze 5.10. Patrze drugi raz 6 i 3/4 xDDDDDDD

Donatz 05-05-2008 22:07

Ja ostatnio mialem sen, robilem co chcialem ale nie wiedzialem ze to sen (myslalem ze jestem w realu).

Czy to znaczy ze brakowalo mi tylko RT??

(tzn byloby to LD ale balem sie przesadzic bo nie wiedzialem ze to sen.)

Molochor 06-05-2008 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donatz (Post 2041250)
Ja ostatnio mialem sen, robilem co chcialem ale nie wiedzialem ze to sen (myslalem ze jestem w realu).

Czy to znaczy ze brakowalo mi tylko RT??

(tzn byloby to LD ale balem sie przesadzic bo nie wiedzialem ze to sen.)

Czy mogłeś np. Coś stworzyć lub zniszczyć jedynie tym, że pomyślałeś ew.powiedziałeś że chcesz żeby tego tu nie było.
Czy początek tego snu był taki, że wstałeś z łóżka??

Donatz 06-05-2008 20:12

W normalnym snie zazwyczaj tylko ogladam co sie dzieje i nie mam na to wplywu, a w tym sie moglem chodzic gdzie chcialem, myslalem, ale nie wiedzialem ze to sen i dlatego nie moglem niczego stworzyc.

Molochor 06-05-2008 20:33

@up: Jesli zrobisz RT to powinieneś się domyślić że to sen, nie ważne co wcześniej mogłeś robić. Ale idziesz w dobrą stronę do pierwszego LD xD. Też tak miałem.

Thadel 06-05-2008 20:40

Właśnie już ćwicze od wczoraj :s Metodą WILD, ale zobacze też WBTB albo VILD :)

Ascaron 07-05-2008 23:33

Minęły trzy noce, a ja tylko drugiej nocy zapamiętałem 1 sen.Może za krótko się afirmuje przed snem-po prostu dość szybko zasypiam.Dziś 4 noc czyli 4 podejście.Grunt, to chcieć i wierzyć, że się uda.Nie poddam się bez walki:wiking:

Athelas 08-05-2008 16:24

Ja skończyłem z dziennikiem, a i tak zapamiętuje 3+ sny na dzień. Wystarczył tylko 1 tydzień, a potem jakoś szło bez. LD miałem, fajne było miasto na pustyni i zmiana nocy w dzień xD Afirmacja się przyda nie tylko do LD. Dzisiaj na przykład, zaczytałem się w blogu jakims, patrze na zegar - 6,5 h snu zostało. Myslę dupa, jutro będę zombi. To się afirmuję się: Jutro rano będę wypoczęty i tak 30x, i... Działa! Wyspany obudziłem się, i rześko poszedłem do budy, na wf szło mi lepiej niż zawsze (choć graliśmy w noge; wolę ręczną lub siatkę), i super ;) Polecam taką afirmację! Z drugiej strony, sny są dziwne. Dzisiaj na przykład, jeden z 4 zapamiętanych snów polegał na zaśnięciu na ulicy (xD) i posiadaniu LD w tamtym śnie. A żeby RT zrobić nie wpadłem :(

btw. dawno mnie nie było. Tęskniliście? :baby:

--Cienius-- 13-05-2008 16:43

Musze sie pochwalic wytworzylem swoj pierwszy swiadomy sen ... 7 dni mi to zajelo ale sie udalo... Latalem najpierw nad jakims lasem i uswiadomilem sobie ze to nie realne zrobilem test rzeczywistosci i psikus :}... Tylko to co chcialem zrobic nie wygladalo to tak fajnie tzn wiem zeby to nasptenym razem zrobic MUSZE dokladnie zaplanowac co chce robic gdzie z kim itp Takie szczegoly pomagaja!
pozdro

Cacuss 13-05-2008 19:04

Athelas pewnie, że tęskniliśmy.
Kiedyś też, wpadłem na pomysł, żeby przy afirmacji mówić, iż będę rano wyspany. I dupa. Obudziłem się, a raczej się nie obudziłem, zaspany jak zawsze.

@Down: A ja chciałem zrobić Ci przyjemność. :P <zartu ciag dalszy?> .

Athelas 13-05-2008 21:08

@up to nie wiem. Mi się udało, ale o 18 byłem bardzo śpiący.

@topic Drugie LD było, jak się rozkręcisz to jest luzik ;)

@edit i zapomniałem pogratulować Cacussowi żartu ^^ gz za joke
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss
Athelas pewnie, że tęskniliśmy.

Molochor 14-05-2008 19:40

@Ascaron: Ile czasu się afirmujesz??
@topic: Znowu jeszcze 2 razy miałem LD. Było supeeer. Koledzy w szkole mi zazdroszczą bo nie mieli ani jednego LD.

--Cienius-- 17-05-2008 20:52

No wiec tak... Zacalem przygode z LD 1.5 tyg temu wytworzylem do tej pory 2 LD... 1 Bylem nad jakims lasem pomylslaem ze to nierealne zebym latal nad lasem zoriblem test rzeczywistosci... i 1 LD sie udal(tzn uswiadmoilem sobie we snie ze snie :D) Chcialem robic cos na co mialem ochote, lecz jak juz wyobrazalem sobie to i chcialem zeby to powstalo to zaczal sie sciemniac ekran i nie moglem tego wykonac... Pomyslalem po przebudzeniu ze moze trzeba to bardziej zaplanowac szczegoly itp... Wczoraj to zaplanowalem dokladnie ze to robic chce tam i siam ma byc dzien itp... I nadal jak chcailem zrobic to po uswiadomieniu sie we snie nie moglem tego zrobic!! Prosze o pomoc jakies wskazowki, moze ktos cos takiego/podobnego mial moze jakis sposob jest?
Prosze o odp
=]

Donatz 17-05-2008 23:24

Ja dosyc dlugo probuje ale nie mialem LD.
Nie narzekam bo wiem ze sam jestem sobie winny, nie przykladam sie, czesto mi sie nie chce afirmowac.

Musze sie zmotywowac! :)

vuxes 17-05-2008 23:33

Ja wczoraj zrobiłem we śnie RT (popatrzyłem na dłonie), po czym się obudziłem. Chyba coś nie tak robię.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:29.