Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176018)

--Cienius-- 26-05-2008 18:02

PIsalo kiedys ze nie bedzie juz takich drastycznych zmian ale takie malutke ze cos dodadza nie tak znaczacego itp

Blythe 26-05-2008 21:04

I bardzo dobrze juz ku*** dostawalem przez te nooby -.^ chociaz nie potebnie na default bedzie widac napisy :/:evul:

Ethanamoz 27-05-2008 00:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blythe (Post 2079008)
I bardzo dobrze juz ku*** dostawalem przez te nooby -.^ chociaz nie potebnie na default bedzie widac napisy :/:evul:

Omg jak ci będzie przeszkadzało to co widać na defaulcie to mozesz dać ignora npcowi i gra gitara ?

tylko mnie kurde zastanawia, obczajcie, naprzyklad jak ja bede na Okolnirze {takiej wyspie z frost dragonami co czesto na nich padam bo mnie kicka} no i jak już tam bede a skończą mi się great manapotiony to wtedy mogę sobie pogadać z napżykład npcem który sprzedaje manapotiony, i oddać mu vialki ? a potem kupic nowe i jeszcze oddać moje złote monety do banku ?? jesli tak bendem mogl zrobic to będe sie bardzo cieszyl z tego i bede kozystal z tego mojego nowego super przywileju ktorego mi dadza :* Xd pozdrawiam wszystkich...

Zalgadis 27-05-2008 07:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juchasek (Post 2076471)
Jak dla mnie mogą już nic z postaciami nie robić, a ten pomysł z NPC jest jak najbardziej dobry, wkońcu skończy się nędzna bajka na POI u szkieleta gdzie stało się nieraz po 2h :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 2073968)
"Of course, quests on the main continent will not be spoilt by the new system"
No to teraz te wszystkie pochlebne komentarze typu "YEAH ZROBIMY POI W 10 SEKUND !!1ONE" nie mają sensu ;]

A taki wałek ;s

PaPut 27-05-2008 07:23

Cytuj:

Moreover, we have marked several keywords with a different colour to which the NPC reacts.
[...]
Cytuj:

Of course, quests on the main continent will not be spoilt by the new system so you don't need to worry that there is nothing left to find out by yourself!
Nowy system który nie będzie działał na questach to kolorowanie podpowiedzi, same zakładki będą działały.

--Cienius-- 27-05-2008 07:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ethanamoz (Post 2079531)
Omg jak ci będzie przeszkadzało to co widać na defaulcie to mozesz dać ignora npcowi i gra gitara ?

tylko mnie kurde zastanawia, obczajcie, naprzyklad jak ja bede na Okolnirze {takiej wyspie z frost dragonami co czesto na nich padam bo mnie kicka} no i jak już tam bede a skończą mi się great manapotiony to wtedy mogę sobie pogadać z napżykład npcem który sprzedaje manapotiony, i oddać mu vialki ? a potem kupic nowe i jeszcze oddać moje złote monety do banku ?? jesli tak bendem mogl zrobic to będe sie bardzo cieszyl z tego i bede kozystal z tego mojego nowego super przywileju ktorego mi dadza :* Xd pozdrawiam wszystkich...

Qrwa co za debil (bo inaczej nie mozna tego okreslic )

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=159

Nonex 27-05-2008 08:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez i00n (Post 2078519)
Wg. mnie takie wzmocnienie "Nukerów" było by na miejscu tylko gdyby zrobili tak, że nie traci się expa i ekwipunku po zabiciu przez innego gracza. Ewentualnie jeszcze mogli by ich wzmocnić ale gdyby obrażenia od magii na graczu zmniejszyli do 1/3 obrażeń.

oczywiście taka drastyczna zmiana niesie za sobą szereg zmian w systemie Tibi. W innych mmorpg gracze szczególnie dzieci nie nawalają matki krzesłem po dedzie w tibi jest jak jest ma to swoje plusy i minusy.Więc nie mamy co liczyć na to ze strony Tibi jeśli chodzi o Niukerów.
CipSoft uważa że balansowanie postaci ma wyglądać tak jak wygląda wszystkie postacie mają być równe i każda ma mieć szanse w starciu z inną. Według mnie to jest błąd bo gdyby wzorowali się na sprawdzonym projekcie np. postacie w World of Warcarft problemu by nie było bo tam jest to zrobione wręcz genialnie. Każda profesja powinna być mocna na inną a zarazem sama słabsza wobec drugiej. No trudno jakoś da się grać choć Tibi dużo brakuje do dobrych profesji za to mamy wszystkie niby równe.

Drakon 27-05-2008 10:51

ZNaczy sie CIPy coraz abrdzxiej odchodzą od realistycznosci...
można sie było tego spodziewać

@up
Mniej więcej podobnie było w tibii za czasó clienta 7.6, chociaż nie każdy to widział.

Mufinek 27-05-2008 16:19

@up A od kiedy tibia jest/byla/moze byc realistyczna? A co do newsa to to przyda sie ogolnie. Nie bedzie kolejek i dobrze :] [SPELL]Utevo Gran Lux[/SPELL]

NIE BEDZIE MOZNA ROZMIAWIAC NA ODLEGLOSC Z EXPOWISKA! OMG

@down Racje masz 8)

i00n 27-05-2008 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nonex (Post 2079637)
oczywiście taka drastyczna zmiana niesie za sobą szereg zmian w systemie Tibi. W innych mmorpg gracze szczególnie dzieci nie nawalają matki krzesłem po dedzie w tibi jest jak jest ma to swoje plusy i minusy.Więc nie mamy co liczyć na to ze strony Tibi jeśli chodzi o Niukerów.
CipSoft uważa że balansowanie postaci ma wyglądać tak jak wygląda wszystkie postacie mają być równe i każda ma mieć szanse w starciu z inną. Według mnie to jest błąd bo gdyby wzorowali się na sprawdzonym projekcie np. postacie w World of Warcarft problemu by nie było bo tam jest to zrobione wręcz genialnie. Każda profesja powinna być mocna na inną a zarazem sama słabsza wobec drugiej. No trudno jakoś da się grać choć Tibi dużo brakuje do dobrych profesji za to mamy wszystkie niby równe.

Mag w Tibii jest bardzo dobrym "dps'em" jednak tutaj zamiast czystej many używa się run które niestety są drogie. Ja uważam, że profesje są równe ale tylko jeśli chodzi o łatwość expienia. Magiem expi się tak jak innymi profesjami, można też szybciej ale wymaga to dodatkowych nakładów gotówki. Uważam że to jest fair :)

A tak w ogóle to sorry za offtop :p

Nari 27-05-2008 16:40

Tylko, że w w/w WoWie trzeba posługiwać się inteligencją co do builda, tak aby postać była silna. A CipSoft dba o młodszych graczy. Szczególnie tych, którzy lubią kupować PACC.

Aevolana 27-05-2008 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Modliszka11 (Post 2078611)
Tam Nic Nie Pisało Że To Koniec Balansacji

pisało co będzie w tym update i nie było nic o balansacji

Zamne 27-05-2008 17:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2080428)
Tylko, że w w/w WoWie trzeba posługiwać się inteligencją co do builda, tak aby postać była silna.

a potem jakis 10latek kupi se postac na allegro i bedzie wymiatal, bo inteligencji trzeba tylko do builda

Nari 27-05-2008 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamne (Post 2080494)
a potem jakis 10latek kupi se postac na allegro i bedzie wymiatal, bo inteligencji trzeba tylko do builda

Zwali tą to kupi nową. Lepszą zapewne.

Modliszka11 28-05-2008 07:30

Cytuj:

Aevolana
pisało co będzie w tym update i nie było nic o balansacji
CipSoft Nie Zdradza Wszystkie Od Razu Zawsze Po Jakimś Czasie Są Dalesze Wiadomości Na Temat Update

Triq 28-05-2008 14:21

@up
Ale gdyby miały być jakieś zmany dotyczące profesji to pewnie info o tym poszło by na pierwszy ogień.

Ps. Sprawia Ci przyjemność pisanie każdego wyrazu z wielkiej litery?

Modliszka11 28-05-2008 16:33

Cytuj:

Ale gdyby miały być jakieś zmany dotyczące profesji to pewnie info o tym poszło by na pierwszy ogień.

Ps. Sprawia Ci przyjemność pisanie każdego wyrazu z wielkiej litery?
CipSoft Przedostatnio Podał Info O Balansacji Kilka Postów Po Napisaniu Pierwszego Posta A Jeśli Chodzi O To Że Pisze Każdy Wyraz Z Dużej Litery To Mam Do Tego Pełne Prawo Tak Jak Ci Co Nie Stawiają Kresek Nad Innymi Wyrazami

Aevolana 28-05-2008 19:43

@up
on się spytał czy sprawia ci przyjemność a nie czy masz prawo, to mała różnica, ale nie ważne... co do balansacji, na pewno by powiedzieli, a pozatym ludzie tak wrzucali poprzednio na nią, że już nie sądze żeby dali kiedyś to

Ethanamoz 29-05-2008 02:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2079588)
Qrwa co za debil (bo inaczej nie mozna tego okreslic )

Dlaczego mnie obrażasz? Czy ja zachowałem sie w niekulturalny sposób wobec ciebie? Jeśli forum używasz jako miejsca gdzie możesz się wyładować na innych ludziach za niepowodzenia irl to serdecznie ci gratuluje, ale na mnie wyżywał sie nie będziesz chłopczyku.

Btw, ile mash latek ? {daje ci 12}

Albertus 29-05-2008 12:46

a wszyscy tak płakali ze coś zepsują

jak narazie wszystko jest ok a nawet lepiej niż ok jest super zobaczymy w piątek next

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:42.