Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

WszechStronny 13-08-2004 11:20

Chryste panie......To jest pozalowania warte, czy wy wiecie w ogole o czym wy mowicie? Gdzie trenowac, jak sie bic, z czym sie bic, gdzie huntowac, co to ma byc? Niebieska linia pomocy dla ludzi niepelnosprawnych? Dzieci.... wezmie moze zalatwcie sobie bp uh i idzcie sami huntowac co? Myslicie ze zawsze wam wszystko podadza na tacy? moze sami cos sprubujecie wymyslic?

doktorX 13-08-2004 12:12

a tera UWAGA: posiwece sie palkom
8lvl skillujmey do 50 df (zajmie to na naprawde malo czasu moze gora 2 dni)8) i lecimy na cyce lub na folde (cyce luk) (fodla speary) na foldzie expimy na minosach i NIE zapuzczajmy sie na slimy
gdy szybko nabijemy 15lvl to wracamy do skillowania w tym przypadku dobrze jest miec okolo60-65 distance i w ten oto sposub mozemi isc do hellgate na pierwszym, poizomie bic ghule skeletony i ds. TO jest super spoub na exp lecz do hg trzeba zabrac z 1000strzal i luk i troche foodu wiece to nie ejst exp dla bednycj :D ale za to jaki ja w jeden dzien nabilem z 18 na 21 a potem na drugi dzien wskoczylem z 21 na 23 poprostu za***isty
SRY za PISMO :( PPLLLLZZZ o KOmets :D pozdro for all

PS: powuzej 28lvl polecam kazo i dwarfy guardy PAPAPAPp :P

Dogers 13-08-2004 14:00

odnosnie powyższego

tak tak doktor to mój master i wogule i dzieki temu mialem latwiej niz on.
po pierwsze (tylko dla palkuw) robimy lvl9 i mlvl najmniej 4 B)
nastepnie skille tak df w okolice 40-45 shielding raczej nas nie obchodzi ale tez warto trenowac. i gdy juz wykonamy powyzsze mozemy przejsc do expienia w hg na 1 poziomie,dodam dla mniej doswiadczonych ze sa tam szkielety ,ghule ,dsy.
nalezy ciagle uciekac strzelajac z luku w zadnym wypadku nie dac sie dopasc kazde dotkniecie na 80% to smierc na tym lvl 8o
no a strzal jak powyzej B) radze wziasc tez uh i hmm wrazie czego :o

8o 8o 8o 8o 8o a doktorek to serio muj master 8o 8o 8o 8o 8o 8o

@xl 13-08-2004 15:44

Gdzie expić

Mam knighta na 9 poziomie.
Skile 26/25
scimitar,scale armor,dwarven shield...
1mg lvl
I na koniec zadaje tytułowe pytanie
"Gdzie expić...
ze skilami 26/25"

Deladi 13-08-2004 18:42

Mam pytanie jestem od niedawna na venore i nie wiem jakie tam sa potwory boje sie dalej wychodzic bo moga mnie zatluc pk jestem druid 8 lvl z gory thx :baby:

mam chain armor scimitar leather boots/legs i viking helmet

Kubi 13-08-2004 19:10

Gdzie expić ze skillami xx/xx~

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vodinesi
No dobra!
A powiedzcie mi co mam teraz zrobic...
Mam 13 level paladyna.Jego skile to 57/45.
Co mam robic?
Jeszcze trenowac czy zaczac expic?
Jak expic to gdzie,bo mieszkam w ab'dendriel.Tam to tylko trole a trola mam na 1 strzała z dzidy.Pomóżcie mi!!!

ja sam majac skille chyba 30/26 palem na 9 lvl cycki bylem spokojnie(kolo thais)...
a ja sie zapytam gdzie expic 16 druidem ze skillami 19/21 czesto jestem na dwarfach zwylkych ale sie zastanawiam bo moze macie lepsze rady:D

Stokrotka 14-08-2004 20:29

Przełamać strach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deladi
Mam pytanie jestem od niedawna na venore i nie wiem jakie tam sa potwory boje sie dalej wychodzic bo moga mnie zatluc pk jestem druid 8 lvl z gory thx :baby:

mam chain armor scimitar leather boots/legs i viking helmet

Nie możesz bac się PK, oni mogą Cię dopaść wszędzie, nie tylko w pobliżu Venore. Przełam swój strach i wyjdź miasta. Gdy już odważysz się z niego wyjść, uważaj na tereny na południe od Venore. Tutaj jest miejsce zwane Plants of Havoc [PoH], które jest siedzibą takich potworów jak: Giant Spidery, Demon Skieletony itp. Tuż za mostkiem prowadzącym do Venore [na głównej drodze] możesz iść na północ, tam spotkasz mało groźne potworki, takie jak: wolfy, bugi [jeżeli masz mało życia, możesz zdobyć tam jedzenie z królików]. Trochę dalej przed mostkiem na północny zachód jest miejsce nazwane "Dulsalk's Troll Clan" [czy jakoś tak]. Można równie dobrze nazwać to miejsce trollowiskiem. Jest tam full trolli, w podziemiach jeszcze więcej, jest tam też miejsce z wieloma bugami oraz szczurkiem. Tam uważaj na 3 zejścia - w dwóch jest mino mag i mino archer [no i trollki], a w kanałach parę slimów. Radzę omijać te miejsca. W pobliżu Venore jest też miejsce ze swamp trollami [północno - zachodnie wyjscie od Venore], ale tam możesz natknąć się na Amazonki żyjące w pobliżu. Mam nadzieję, że sam odkryjesz więcej miejsc, na których możesz poexpić. Powodzenia...

Wezu666 15-08-2004 01:41

Gdzie mogę expić blisko Thais ????

Jestem knightem i mam :Skull staffa , Bh shield , steel helmet , p-armor , p-legsy i oczywiście leather bootsy...Mam też 17 lv i skille 50/46 i nie mogę jeszcze używać Uh`ów.BŁAGAM POMOCY!!!

Saga Paladyn 15-08-2004 11:33

Mam lvl 21 jestem sorcem mlvl 28 ....:( nie wiem gdzie expic poradzcie :]

Wezu666 15-08-2004 15:31

Wielkie Dzięki

Wielkie dzięki...Na pewno poradzę się Twoich rad , bo zawsze treniłem na orcach spearmanach i Warriorach i exp szedł nie tak źle ale dobrze też nie , a po drugie często tam jest mnóstwo ludzi...Pa

Dowizul z Inferny 15-08-2004 16:35

Jestem knightem mam 11lvl skille 33\30 1 magic lvl sperzent longsword dark shield soldier helmet leather boots i scale armorgdzie dobrze expic

Dogers 15-08-2004 19:27

do powyższego

Jeżeli mieszkasz w Carlin mozesz expic u troli to dziura troche do gury nad goblinami (po prawej od carlin)
jezeli w thais to expij w swiatyni
a jezeli w venore polecam amki na lewo gura od miasta

:) prosze o plusik do reputacji jeżeli ci pomogłem :)

Behemut 15-08-2004 23:40

Dla palka ze skillami ok 60/50 (ja mam 62/49) miejsca do expienia i do skillowania na potworkach to:

Folda-glebiej sa minosy (niezly loot)

Cyc mountain-speary tarcza i 1 na 1 pan ( . ) nie ma szans, na dluzszy pobyt tam polecam ok 5 uh'ow

Zamek orkow- jest hunter(150 exp dla nie wiedzacych) ale jak na niego to uh'y musowo, mino guard, mino archer i cala reszta.

Najlepsze jak dla mnie to cyc mountain ale dla pewnosci nosze ze soba kusze albo luk, ostatnio w 1h zdobylem 8 000 exp, biegajac ze spearami, tarcza (Dragon shield) i full def. Skille tez niezle szly, odziwo 8o

Misterxx 16-08-2004 10:30

Niewiem co robic

Plzka powiedcie mi co mam robic. Mam skill 55/50 knightem i co dalej?? Skillowac?? Expic?? Jak Expic to gdzie Plz o odpowiedz B)

Knight 20lvl ;/ skille 55/50(rosna :D) 4 mlvl Nova

Lolita kosmita 16-08-2004 12:22

Najlepiej to skilluj jeszcze do skilli 65/65 [okolo] i wtedy lec z uhami na hunta beholderow np. kolo venore albo bk hous

morti 16-08-2004 12:44

@misterxx
z twoimi skillami spokojnie dasz rade na beholderach, tylko teraz zaopatrz sie w uhy/ihy bo po updacie sa lepsze

morti

Misterxx 16-08-2004 22:56

NIE dziekuje ;p

Dzieki ale juz bylem po up na becho i Padlem ;p ale nie obliczylem ich sily po update mialem bp uh i poszedl w piach uh nie zadzialal(to inna sprawa czemu a nie bieglem??) no cuz moze inne propozycje??

Capricornus 17-08-2004 21:11

Myslę że dla Magów i Druidów na początek najlepsze beda skeletony czesto występuja w grupach 2-3 osobowych z ktorymi nie ma problemów nawet dla maga czy druida na 8-9 lvl a exp leca jak szalone :] tylko uwarzac trzeba zeby sie nie zapędzic zbytnio pod ziemie gdzie czychają Scorpiony i Ghule :)

bobek z antici 18-08-2004 07:49

Mam pytanie gdzie expować na antice na 24 lvl knight 52 46 skile??

bobek z antici 18-08-2004 11:19

a nie lepiej na ghoule z fs i c-shield??
czy moze z gs??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:57.