Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Polska polityka - dyskusje wszelakie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=193403)

Piotrek Marycha 02-10-2008 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2283570)
Jak mozna kogokolwiek karac za to, ze chce sie bronic...

przeczytaj to co ci zacytowalem we wczesniejszym poscie...

Vil 02-10-2008 12:25

temat jest o polityce, a wy od 7-8 stron krecicie sie wokol jednego marnego prowokatora.

Gangrel 02-10-2008 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2283640)
temat jest o polityce, a wy od 7-8 stron krecicie sie wokol jednego marnego prowokatora.

Niestety, ma swoje zdanie, IMHO kretyńskie, ale jak prowadzić dyskusję? Przecież bana za głupie poglądy mu nie dam :P Tak więc dyskusja toczy się w okół niego.

@Spider

Zrozum chłopcze jedno: socjalizm nie zakładał zuubożania pracowników czy więźień politycznych. Tak załatwili to dopiero Lenin i spółka. Idea była całkiem piękna. Więc błagam, przeczytaj czasem dokładnie co ktoś pisze, a nie doklejaj swoich paranoicznych interpretacji.

Vanhelsen 02-10-2008 17:04

Cytuj:

Ale na pewno mial w domu noze. Mimo to ich nie uzyl. Histeryzujesz.

Na pewno noży nie miał pod ręką, a glocka mógł by mieć...

-----------------------------------------------------------------
(^ gruba komunistyczna kreska :) )

Co myślicie o niedawnym wniosku PiSu o odwołanie marszałka sejmu?
Ja osobiście gratuluję PiSowi argumentów, gdzie każdy się zaczyna "Marszałek mógł..." Jak dla mnie PiS znów się ośmiesza i tyle. Równie dobrze można domagać się odwołania kogoś z PiSu "bo mógł być SBkiem"...

Dragon-Fly 02-10-2008 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2283826)
Co myślicie o niedawnym wniosku PiSu o odwołanie marszałka sejmu? Ja osobiście gratuluję PiSowi argumentów, gdzie każdy się zaczyna "Marszałek mógł..." Jak dla mnie PiS znów się ośmiesza i tyle. Równie dobrze można domagać się odwołania kogoś z PiSu "bo mógł być SBkiem"...

Wycofują się z tego wniosku, próbując wyjść z twarzą, może nawet kilkoma punktami w sondażach do przodu. Dobrze wiedzieli, że marszałkowie nie zostaną odwołani, to się teraz ratują.

Shanhaevel 02-10-2008 17:26

Cytuj:

@Spider

Zrozum chłopcze jedno: socjalizm nie zakładał zuubożania pracowników czy więźień politycznych. Tak załatwili to dopiero Lenin i spółka. Idea była całkiem piękna. Więc błagam, przeczytaj czasem dokładnie co ktoś pisze, a nie doklejaj swoich paranoicznych interpretacji.
Idea zawsze jest piękna. ; )

@spider
Minarchizm imo NOT. Brzmi równie zbyt pięknie co teoria socjalizmu.

Vil 02-10-2008 18:59

Cytuj:

niech szczekaja poki moga, predzej czy pozniej wykoncza sie sami.

Voon 02-10-2008 20:18

Cytuj:

Idiotyczna zagrywka, nasuwa się powiedzenie ''Pies ogrodnika''. I chyba słusznie się nasuwa.

*Carlsberg 02-10-2008 21:26

Cytuj:

Zle jest cala "nielegalnosc" broni.
Jak mozna kogokolwiek karac za to, ze chce sie bronic...

Olać broń, złe jest to, że gdy się już bronisz - czy to choćby nożem, albo i nawet pięściami, i kogoś zabijesz, okaleczysz,czy cookolwiek w obronie własnej to on dostaje odszkodowanie a ty idziesz do więzienia, fajnie...

Cytuj:

Na pewno noży nie miał pod ręką, a glocka mógł by mieć...
To miał scyrozyk etc, bo np. ja zawsze mam w pobliżu taki rodzaj nożyka... i?

Cytuj:

No wiesz, socjalizm a minarchizm jednak trochę się różnią - zresztą gdyby oba były na papierze zapewne nie miał byś zastrzeżen - a to że ktoś z tego zrobił to, z czym kojaży nam się teraz, to nie moja wina...

spider-bialystok 02-10-2008 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2283844)
Idea zawsze jest piękna. ; )

@spider

Wolnosc ograniczona jedynie wolnoscia innych ludzi brzmi zbyt pieknie?

Bambuko 02-10-2008 21:45

tak, bo to ja bym się do tego stosował. samo wprowadzenie takiego systemu nie gwarantuje, że wszyscy ludzie staną się dobrzy (oraz inteligentni i zaradni, żeby sobie poradzić).

spider-bialystok 02-10-2008 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 2284162)
tak, bo to ja bym się do tego stosował. samo wprowadzenie takiego systemu nie gwarantuje, że wszyscy ludzie staną się dobrzy (oraz inteligentni i zaradni, żeby sobie poradzić).

Libertarianizm zaklada, ze masz moralne prawo bronic sie przed tymi, ktorzy naruszaja twoja wolnosc lub wlasnosc.

Bambuko 03-10-2008 00:10

nie zdążę, albo nie będę nawet wiedzieć, kto to itd.

spider-bialystok 03-10-2008 06:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko (Post 2284349)
nie zdążę, albo nie będę nawet wiedzieć, kto to itd.

Od pilnowania bezpieczenstwa sa sluzby porzadkowe.

Ashlon 03-10-2008 09:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2284377)

Sam mowiles, ze na nie panstwo nie powinno placic, wiec teoretycznie takich w twoim idealnym panstwie nie ma - sa wylacznie oplacane grupy najemnikow ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Jak dla mnie PiS znów się ośmiesza i tyle. Równie dobrze można domagać się odwołania kogoś z PiSu "bo mógł być SBkiem"...

Jak dla mnie argument ''bo mogl byc SBkiem", "bo kiedys byl w SB", albo "mamy akta, ze byl TW!" sa glupie - jak mozna winic kogos za to, ze w wspolpracowal z legalnym organem bezpieczenstwa w legalnym panstwie? To jest minus prawicy, tak dra jape, ze to bylo zle, a teraz dzieje sie to samo w przypadku wspolpracownikow CBA, CBS itd.

Vil 03-10-2008 10:13

to jest minus polskich ekip rzadzacych ze zamiast cos robic - latwiej i skuteczniej jest urzadzic bezsensowne polowanie na czarownice.

Vanhelsen 03-10-2008 10:22

Apropo polowań na czarownice, jaka jest wasza opinia o esbeckich emeryturach? Odebrać wszystkim, niektórym czy zostawić ich w spokoju?

Piotrek Marycha 03-10-2008 10:23

Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2284422)
Sam mowiles, ze na nie panstwo nie powinno placic, wiec teoretycznie takich w twoim idealnym panstwie nie ma - sa wylacznie oplacane grupy najemnikow ;)

ktorych i tak nie bedzie bo nie bedzie komu za nie placic

@up zostawic w spokoju, i tak to nie zmieni budżetu prawie, kolejna akcja propagandowa imho

Bambuko 03-10-2008 13:03

Cytuj:

w Twoim systemie ten kto ma więcej pieniędzy ma "służby porządkowe" - własną armię czy co tam chce.

spider-bialystok 03-10-2008 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2284450)
Apropo polowań na czarownice, jaka jest wasza opinia o esbeckich emeryturach? Odebrać wszystkim, niektórym czy zostawić ich w spokoju?

Oczywiscie, ze zostawic. Prawo nie moze dzialac wstecz.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bambuko
w Twoim systemie ten kto ma więcej pieniędzy ma "służby porządkowe" - własną armię czy co tam chce.

Armia bedzie oplacana dobrowolnie. Ludzie chca bezpieczenstwa i dlatego, nawet teraz, wynajmuja ochrone.
Zreszta, dobrze uzbrojeni ludzie to najlepszy sposob na bezpieczenstwo.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:46.