Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   80 Pytań, Które Zrobią Z Ciebie Ateistę (rzekomo) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200364)

Lasooch 11-12-2008 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2372450)
Ciebie też zamordujemy, najwyżej pójdziemy do piekła.

Z tym, że wg kościoła on już może pójść do piekła.

Dragon-Fly 11-12-2008 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2372458)
Z tym, że wg kościoła on już może pójść do piekła.

Już tego nie rozdrapuję, piekło, niebo, grzechy itd... Samo dzielenie ludzi: tego można zabić bo jest w 2 miesiącu, bo nie ma mózgu, bo to zarodek (hail moralność). Dla mnie ten "zarodek" to wartościowy człowiek i ja nie pozwolę go zabijać.

Duch Niespokojny 11-12-2008 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston (Post 2372394)
A dokładniej to jakich?

Że zaraza nie jest wywołana przez brak higieny, zanieczyszczenia i wszędobylskie gryzonie, tylko jest karą bożą, a najlepszym sposobem na zatrzymanie epidemii jest chodzenie na klęczkach i bicie się pejczem po pleckach. Że autorzy Biblii są autorytetami w sprawach naukowych. Że odpuszczenie grzechów można sobie kupić w hipermarkecie. Że kawałek ciała świętego albo fragment krzyża ma magiczną moc. Długo by można wymieniać...

Bluray 11-12-2008 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2372454)
Jak nie myślisz to się nie wypowiadaj.
Mowa o zarodku i aborcji, nie 17letniej osobie.

I tu pokazujesz jaki jesteś żałosny, zabijać bezbronną istotę, która jest człowiekiem? Sam nie jesteś lepszym człowiekiem, niż owy zarodek, który jest równie wartościowy jak każdy człowiek.

@down
A czy mu tu wołamy "Do gazu!"?

sphinx123 11-12-2008 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2372466)
Już tego nie rozdrapuję, piekło, niebo, grzechy itd... Samo dzielenie ludzi: tego można zabić bo jest w 2 miesiącu, bo nie ma mózgu, bo to zarodek (hail moralność). Dla mnie ten "zarodek" to wartościowy człowiek i ja nie pozwolę go zabijać.

Na murzynów, homoseksualistów i innowierców można wołać "DO GAZUUU", mimo że to też wartościowi ludzie...

Dragon-Fly 11-12-2008 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2372481)
Na murzynów, homoseksualistów i innowierców można wołać "DO GAZUUU", mimo że to też wartościowi ludzie...

To jest twoja opinia, w zasadzie całkiem "ciekawa".

Hakuoh 11-12-2008 20:00

Cytuj:

I tu pokazujesz jaki jesteś żałosny, zabijać bezbronną istotę, która jest człowiekiem? Sam nie jesteś lepszym człowiekiem, niż owy zarodek, który jest równie wartościowy jak każdy człowiek.
No tak, wtedy zdrowie matki w niektórych przypadkach jest nieważne. Bo jak już umrzeć/stracić zdrowie to z zarodkiem.
@edit
Mam pomysł. Zgwałćmy wszystkie kobiety, urodzą dzieci, bo aborcja jest be, będzie przyrost naturalny, nie będziemy musieli się angażować w problemy zdrowotne i finansowe.

Dragon-Fly 11-12-2008 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2372491)
No tak, wtedy zdrowie matki w niektórych przypadkach jest nieważne. Bo jak już umrzeć/stracić zdrowie to z zarodkiem

O ile wiem, to aborcja w takich przypadkach jest dozwolona...?
Cytuj:

@edit
Mam pomyśl. Zgwałćmy wszystkie kobiety, urodzą dzieci, bo aborcja jest be, będzie przyrost naturalny, nie będziemy musieli się angażować w problemy zdrowotne i finansowe.
Przepraszam, że użyję takich słów.
Jesteś idiotą czy tylko udajesz?

Bluray 11-12-2008 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2372491)
No tak, wtedy zdrowie matki w niektórych przypadkach jest nieważne. Bo jak już umrzeć/stracić zdrowie to z zarodkiem

Czy poruszaliśmy tu temat o aborcji, gdy zagrożone jest życie matki?

Hakuoh 11-12-2008 20:06

Poruszam głos kościoła w tej sprawie.

Cytuj:

Przepraszam, że użyję takich słów.
Jesteś idiotą czy tylko udajesz?
Ironia rządzi.

@down
To było odnośnie tego, co Watykan sądzi o zgwałconych kobietach (w Polsce jest możliwość dokonania aborcji, jeżeli ciąża jest wynikiem gwałtu).
Jeżeli ktoś oglądał historię JPII cz. 3 na kanale Viasat History to wie, o co chodzi (pzdro dla wiedzących).
@2down
Literówka, my bad.
Cytuj:

Gdzie ten głos?
Cytuj:

Zarodek do któregoś miesiąca nie posiadają rozwiniętego mózgu więc tym samym możemy tylko mówić o komórkach, które w tym okresie się rozwijają.
Co do aborcji głos katolików jest ciekawy, a zarazem śmieszny. Tak się czepiają ludzi w życiu prywatnym, a ciągle wychwalają o wolnej wolności.
Jeżeli twierdzą, że zarodki to istoty żywe i że jak dziecko umrze to i tak pójdzie do (rzekomego) nieba. Okej, niech pozostawią w takim układzie wybór matkom, najwyżej to one będą się smażyć w (rzekomym) piekle.

Dragon-Fly 11-12-2008 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2372507)
Ironia rządzi.

W twoim wykonaniu - raczej nie :f.

Bluray 11-12-2008 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2372507)
Poruszam głos kościoła w tej sprawie.

Gdzie ten głos? To?
Cytuj:

Cytuj:

Mam pomyśl.
O czym?

Cytuj:

@edit
Mam pomyśl. Zgwałćmy wszystkie kobiety, urodzą dzieci, bo aborcja jest be, będzie przyrost naturalny, nie będziemy musieli się angażować w problemy zdrowotne i finansowe.
I gnijmy w więzieniach.

Nari 11-12-2008 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2372481)

KK ich przecież toleruje, nie słyszałem, że ma coś do Murzynów, O.o, a homoseksualizm uważa za chorobę i odstęp od, że tak powiem, normalności, czyli coś co można w wolnym tłumaczeniu przełożyć na chorobę psychiczną, częściowo bynajmniej.

Lasooch 11-12-2008 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2372583)
KK ich przecież toleruje, nie słyszałem, że ma coś do Murzynów, O.o, a homoseksualizm uważa za chorobę i odstęp od, że tak powiem, normalności, czyli coś co można w wolnym tłumaczeniu przełożyć na chorobę psychiczną, częściowo bynajmniej.

Bynajmniej to nie przynajmniej, ignorancja językowa to choroba (choć - niestety - nie odstępstwo od normy), na stos z Narim!

Fred_Flintston 11-12-2008 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2372474)
Że zaraza nie jest wywołana przez brak higieny, zanieczyszczenia i wszędobylskie gryzonie, tylko jest karą bożą, a najlepszym sposobem na zatrzymanie epidemii jest chodzenie na klęczkach i bicie się pejczem po pleckach.

Wydano jakiś oficjalny dokument kościelny mówiący o tym? Biczowali się tylko nieliczni, traktując to zresztą jako dodatek do normalnego leczenia :)

Cytuj:

Że autorzy Biblii są autorytetami w sprawach naukowych.

:o

O tym dogmacie (?) nie słyszałem w ogóle. Więc pewnie błędny :)

Cytuj:

Że odpuszczenie grzechów można sobie kupić w hipermarkecie.

Odpusty zapewniano w większości za zasługi: udział w krucjacie (śmierć na tejże - odpust zupełny :) ), odmawianie modlitw, datek na kościół itd. Już przed Lutrem, na Soborze Laterańskim IV ograniczono sprzedaż odpustów. Jak widać, nie była to praktyka częsta.

Cytuj:

Że kawałek ciała świętego albo fragment krzyża ma magiczną moc.

Relikwie nie miały żadnej magicznej mocy.

Michoss 11-12-2008 21:06

Cytuj:

Dla mnie ten "zarodek" to wartościowy człowiek i ja nie pozwolę go zabijać.
Invitro też negujesz, bo zabija setki niewykształconych płodów?

Cytuj:

Odpusty zapewniano w większości za zasługi: udział w krucjacie (śmierć na tejże - odpust zupełny ), odmawianie modlitw, datek na kościół itd. Już przed Lutrem, na Soborze Laterańskim IV ograniczono sprzedaż odpustów. Jak widać, nie była to praktyka częsta.
Ty chyba sobie żartujesz? Nie dość że częsta, to jeszcze droga. Wbijał sobie szlachcic który zabił wszystkie sługi, sypał workiem złota "było mu dopuszczone". Księża zarabiali na tym krocie.

Dragon-Fly 11-12-2008 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2372624)
Invitro też negujesz, bo zabija setki niewykształconych płodów?

W WC Kwadransie zostałem zapewniony (podczas wywiadu z jakimś tam naczelnym lekarzem), że żaden z reszty płodów nigdy nie trafia na śmietnik i jest przechowywany w lodówce aż do jego użycia - o ile tego nie zmieniali. Taką wersję przyjmuję.

Tom The Tanner 11-12-2008 21:15

Chrześcijanie uznali, że nie da się na te pytania odpowiedzieć. I nazwali je pytaniami pierwotnymi czy coś takiego. W razie czego zasłaniają się tym terminem. :D Ale i tak imo te pytania są całkiem bez sensu i rzal mi ih bo przedstawiają paradoksy w założeniu, że bóg jest, a tego nie można udowodnić, ani potwierdzić.

Nie potrzeba żadnych pytań... katolicyzm istnieje, ponieważ jest propagowany przez wszystko, a jeśli coś go nie propaguje, to jest to jak najszybciej zwalczane.

Wpajanie wartości już od najmłodszych lat sprawia, że ludzie stają się fanatykami będącymi w stanie oddać życie za ideę o której w ogóle nic nie wiedzą, do tego dochodzi jeszcze alienizm w społeczeństwie i ogólne ogłupianie ludzi. Nie ma to jak manipulacja na skalę światową. Sam bym był w stanie robić ludziom wodę z mózgu za takie pieniądze.

Michoss 11-12-2008 21:25

Cytuj:

W WC Kwadransie zostałem zapewniony (podczas wywiadu z jakimś tam naczelnym lekarzem), że żaden z reszty płodów nigdy nie trafia na śmietnik i jest przechowywany w lodówce aż do jego użycia - o ile tego nie zmieniali. Taką wersję przyjmuję.
Omuj!
Dotarło do mnie, że niedługo KK będzie akceptował TYLKO invitro!
Wyobraźcie sobie! Podczas normalnego zapłodnienia TYLE SETEK PLEMNIKÓW ginie, a gdyby tylko znaleźć jajeczka, to mogłyby się z nich wykształcić dzieci! MORDERSTWO!
A ile komórek jajowych ginie w ciągu życia kobiety! NALEŻY NATYCHMIAST PRAWNIE NAKAZAĆ ZACHODZENIA W CIĄŻĘ PRZY KAŻDEJ OKAZJI!

Przecież mogłoby być z tego tyle dzieci! To barbarzyństwo pozwolić im nie-ożywać! To morderstwo!!!!

Tom The Tanner 11-12-2008 21:35

Michoss, tak będzie. Bez jaj.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:17.