Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Lasooch 31-01-2009 16:10

Homofobia to w sumie kolejne zjawisko pozostałe po tysiącletnim katolickim ciemnogrodzie.

sphinx123 31-01-2009 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445087)
widziałem geja i to nie jednego i mnie obrzydza (ale to moja sprawa co mnie obrzydza a co nie) , i se tego nie wyobrażam tylko wam to poleciłem żebyście wyobrazili sobie jakie to jest ohydne

Odczuwasz obrzydzenie z zazdrości, że sam nigdy nie miałbyś takiej odwagi, aby publicznie pocałować osobę tej samej płci.

Vil 31-01-2009 16:16

Cytuj:

W takim razie po co Bóg stworzył gatunki, u których seks homoseksualny nie jest niczym dziwnym? Nazw Ci teraz nie podam, bo nie pamiętam, ale zapewniam Cię, że takie istnieją. Zwierzę podobno nie ma duszy ani świadomości, więc ten zły szatan nie bardzo mógł mu podszepnąć : /
Zdaje sie ze niektore gatunki szympansow ( bodajze Bonobo, choc chyba nie tylko ) wykazuja zachowania homoseksualne. Oczywiscie bierzemy poprawke na to, ze moze byc to obrzydliwa homopropaganda kanalow Discovery i Animal Planet.

Cytuj:

i se tego nie wyobrażam tylko wam to poleciłem żebyście wyobrazili sobie jakie to jest ohydne
Skoro to jest takie ochydne i niesmaczne, to czemu sie po prostu nie zamkniesz ? Ja tobie nie opowiadam szczegolow fabuly kanibalistycznych horrorow klasy B podczas obiadu.

Poza tym wypadaloby okazywac troche wiecej szacunku dla wlasnego jezyka.

Dan the Automator 31-01-2009 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445076)
czy widzisz jakieś przeciwwskazania do prowadzenia jakiejś malej firmy czy czegoś dla osoby która zatrudni do pracy tylko Polaków ? zakładając ze osoba ta ma pieniądze na rozpoczęcie działalności?

Żadnych. Tylko jak przyjdzie Ci się skonfrontować z prawdziwym światem, tzn zapłacić rachunki, wyżywić rodzinę, kupić coś wyłącznie dla siebie - zorientujesz się jak niepotrzebne są takie "poglądziki" czasów buntu nastoletniego, i jak bardzo są uciążliwe w prawdziwym życiu. Bo niby czemu miałbyś nie zatrudniać lepiej pracującego pracownika, tylko dlatego, że w łóżku woli facetów?
Chyba, że chcesz zostać w bajkowym świecie walki dobra ze złem, skrajnych ideologii, wiecznego spisku i poczucia, że od Twoich decyzji zależy coś istotnego ;).

Slay 31-01-2009 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445076)
czy widzisz jakieś przeciwwskazania do prowadzenia jakiejś malej firmy czy czegoś dla osoby która zatrudni do pracy tylko Polaków ? zakładając ze osoba ta ma pieniądze na rozpoczęcie działalności?

Ja widze - prawne. Sad Pracy udupi cIE przy pierwszej okazji.

Albertus 31-01-2009 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2445093)
Odczuwasz obrzydzenie z zazdrości, że sam nigdy nie miałbyś takiej odwagi, aby publicznie pocałować osobę tej samej płci.

co ty mi wmawiasz? ze sam masz takie odczucia to nie znaczy ze inni tez tak myślą.

czy większość z was jest aż tak głupi? rozumiem niektórych co sie zemną kłócą i robią to na poziomie , ale takich osób nie rozumiem. jak mowie ze mnie to obrzydza to znaczy ze mnie to obrzydza ! ciężko zrozumieć ze ktoś ich bardzo nie lubi? kolejne dziecko które na sile udowadnia wszystkim ze każdy z nas jest homo... debilizm.

Cytuj:

Ja widze - prawne. Sad Pracy udupi cIE przy pierwszej okazji.
sad pracy ma prawo zdecydowac co ja robie w moiej prywatnej firmie? zatrudniam kogo chce i nikt nie ma prawa powiedziec kogo mam zatrudnic

Cytuj:

Skoro to jest takie ochydne i niesmaczne, to czemu sie po prostu nie zamkniesz ? Ja tobie nie opowiadam szczegolow fabuly kanibalistycznych horrorow klasy B podczas obiadu.
może dlatego ze dużo ludzi z tego forum silnie próbuje mi wmówić rożne rzeczy.

Cytuj:

Bo niby czemu miałbyś nie zatrudniać lepiej pracującego pracownika, tylko dlatego, że w łóżku woli facetów?
dlatego ze mam swoje poglądy i sie ich trzymam.

Ulrikk 31-01-2009 16:23

@Sphinx
To, że para całujących się mężczyzn obrzydza go to raczej nie jego wina.
Ktoś robi kupę na Twoje buty. Wzbudza to w Tobie niesmak= Jesteś zazdrosny, bo sam byś się nie odważył zrobić kupy na czyjeś buty.

Slay 31-01-2009 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445101)
sad pracy ma prawo zdecydowac co ja robie w moiej prywatnej firmie? zatrudniam kogo chce i nikt nie ma prawa powiedziec kogo mam zatrudnic

Zdziwisz sie, ale ma prawo.

Kikuslav 31-01-2009 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2445089)
Homofobia to w sumie kolejne zjawisko pozostałe po tysiącletnim katolickim ciemnogrodzie.

po części masz racje. z drugiej strony nawet niektórzy ateiści nie lubią pedałów więc nie mozna mowic tu o dzialaniu kosciola.

Albertus 31-01-2009 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2445111)
Zdziwisz sie, ale ma prawo.

ale jak to? nie rozumiem tego

przychodzi do mnie powiedzmy murzyn i pyta czy mam prace ja mu mowie ze nie

później przychodzi biały pyta czy mam prace to przeglądam jego kwalifikacje itp.

za takie coś sad pracy mógłby coś zrobić ? wątpię... bo prywatna działalność mógłbym robić co mi sie podoba.

Dan the Automator 31-01-2009 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445101)
dlatego ze mam swoje poglądy i sie ich trzymam.

Widzę, że nie łapiesz.
Ty nie zatrudnisz lepszego pracownika, zatrudni ktoś inny. Inny stragan ze sznurówkami wyprze Cie z rynku. I czym wyżywisz rodzinę, śmiesznymi poglądami?
Cytuj:

później przychodzi biały pyta czy mam prace to przeglądam jego kwalifikacje itp.

za takie coś sad pracy mógłby coś zrobić ? wątpię... bo prywatna działalność mógłbym robić co mi sie podoba.
Widziałeś np film "philadelphia"? Polecam.
Oczywiście, nie twierdze, że państwo/komisja europejska która wpieprza się do prywatnej działalności to rzecz dobra, to jawny faszyzm. Tyle, że wolny rynek dobitniej udowodniłby Ci, że głupio czynisz.

sphinx123 31-01-2009 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2445107)
@Sphinx
To, że para całujących się mężczyzn obrzydza go to raczej nie jego wina.
Ktoś robi kupę na Twoje buty. Wzbudza to w Tobie niesmak= Jesteś zazdrosny, bo sam byś się nie odważył zrobić kupy na czyjeś buty.

Lubisz przykłady z kupą, nie? Z tym że defekacja na czyjeś buty powoduje szkody, a całowanie się dwóch ludzi raczej powinno nikomu nie przeszkadzać.

Yakky 31-01-2009 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GargoinX (Post 2444533)
To ja mogę powiedzieć tak:
"Nie tolerujesz homków? Żal."
Jak ma się inne poglądy to nie jest się od razu "żal". I ty masz 18 lat? Zachowaniem tu pokazujesz co najwyżej 15...

Poprostu temat ten wywołuje we mnie bardzo negartywne uczucia.
Jest to dla mnie coś obrzydliwego i niedopuszczalnego. Jeszcze mógł bym to tolerować gdyby te części od rowerów i te obleśne kobiety siedziały w domu, a nie jakieśparady równości.
Więc jest to dla mnie ''żal'' jeżeli ktoś to toleruje.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2444617)
@Yakky
tutaj ludzie staraja sie gadac w miare inteligentnie, jak widac to nie jest miejsce dla ciebie ; /

Ty matoł, weź mnie nie rozbawiaj. To jest tibia.pl i ty chcesz tu inteligentnej wymiany poglądów? Na forum gdzie 75% to dzieci w przedziale wiekowym, 24% to normalni użytkowanicy, którzy nie wchodzą w tak debilne tematety jak ''tolerancja'' na forum poświęconym internetowej grze 2D, a ten 1% to My. Wszystko wiedzący, hejtujący napinacze, którzy próbują nażucić komuś własną chierarchię wartości i przemyślenia.

I teraz kilka słów do osoby, którą (poza Lechistą) nie lubię (k***a jak ja nie lubie pisać kultóralnie) najbardziej na tym grajdole zwanym forum.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2444719)
Bo zaściankowi, kseno- i homofobiczni katolicy to według cIEBIE jedyne słuszne wyznanie? Śmieszne.

Śmieszni to są twoi rodzice, którzy rozpuścili Cię jak dziadowski bicz. Stary pewnie nie chodził do kościoła i wbijał w nauke synalka. Matka próbowała coś wskurwać, ale po kłutniach z mężem też ma gdzieś to czy synalek wierzy w coś czy nie.
Tak? CO prawda w oczy kole? A Ja to p[Cenzura]e.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2444719)
Od tysiącleci do plebsu najniższej kategorii nikt nie zwracał się per 'pan', co najwyżej 'ej plebsie cho no tu'.

Nie mam zamiru się spinać jak pół furory, że co ja bym ci nie zrobił na RL. Bo szczerze mówiąc przeszedł bym obok ciebie i miał to gdzieś kim jesteś.
Ale teraz zastanów się czy akceptójesz się takim jakim jesteś.
Uważasz mnie za plebsa. Ok. Ale bolało by cię to kim jestem.
Teraz piszemy na co mamy ochotę, poniżamy się itp. Ok.
Ale ja gaszę tą stronę i uwierz mi; mam daleko gdzieś co napiszesz na mój temat poprostu dla mnie jesteś ubogą duchowo osobą z bardzo wywyższonym ego, która poprzez swój wygląd jak i zachowanie, którym próbuje zwrucić na siebie uwagę nie jest akceptowana przez ogólne środowisko.
---
Na koniec.
Zastanówcie się nad własnym życiem czasem.
A potem spójżcie w lustro i na swoich rodziców i odpowiedzcie sobie na pytanie czy chcialibyście mieszkać w Holandii albo Kanadzie i żeby wasza rodzina składało się z dwóch przedstawicieli tej samej pułci.
A na koniec odpowiedzcie sobie na pytanie czy toleruje homoseksualizm.
Jeżli odpowiedzi się nie pokrywają, zastanówcie się nad tym co pisąłem wcześniej.
---

Yakky ../.,

sphinx123 31-01-2009 16:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445117)

Tak, mógłby coś zrobić. Dajesz ogłoszenie, że poszukujesz pracownika, przychodzi murzyn, a Ty mówisz że nie ma pracy? Jawny rasizm, łatwo się z tego nie wykręcisz.

Slay 31-01-2009 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2445117)

Wiec nie wypowiadaj sie na tematy, ktorych nie potrafisz zrozumiec. Szczerze watpie, ze kiedys osiagniesz taki poziom, ale moze zdarzy sie cud i dowiesz sie, ze istnieje cos takiego jak np. Kodeks Pracy, ktorego pracodawca musi przestrzegac.

Ulrikk 31-01-2009 16:33

Chyba pierwszy raz użyłem słowa kupa na tym forum, ale niech Ci będzie, że lubię.
Tak, nic do tego, jednak kogoś może to brzydzić. Chociaż nic w tym trudnego, bo wcale nie trzeba się na to patrzeć.

Czarna_Mamba 31-01-2009 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2445089)

Łasuchu, z całym szacunkiem, ale proszę Cię, nie obrażajmy religii. Jestem katoliczką i nie przeszkadzają mi homoseksualiści <ponownie, dopóki nie wychowują dzieci>, więc nie widzę powodu do naklejania na religijnej społeczności etykietki 'homofoby', ponieważ za nietolerancję odpowiedzialni są ludzie i ich własne poglądy i żadna organizacja, społeczność nie może ich narzucić. Może je co najwyżej propagować. Uszanuj to, proszę.

Pozdrawiam łasuchu. : ))

sphinx123 31-01-2009 16:34

@Yakky

Nie iiidź, wymyśl jeszcze na siłę następne niepodważalne argumenty.

Exodus 31-01-2009 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2445123)
Tak, mógłby coś zrobić. Dajesz ogłoszenie, że poszukujesz pracownika, przychodzi murzyn, a Ty mówisz że nie ma pracy? Jawny rasizm, łatwo się z tego nie wykręcisz.

zawsze moze dac ogloszenie na forum kkk xD

Albertus 31-01-2009 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2445119)
Lubisz przykłady z kupą, nie? Z tym że defekacja na czyjeś buty powoduje szkody, a całowanie się dwóch ludzi raczej powinno nikomu nie przeszkadzać.

ale mi to przeszkadza i mnie to obrzydza ,

takie dziwne ze każdy nie jest taki jak ty?

Cytuj:

Widzę, że nie łapiesz.
Ty nie zatrudnisz lepszego pracownika, zatrudni ktoś inny. Inny stragan ze sznurówkami wyprze Cie z rynku. I czym wyżywisz rodzinę, śmiesznymi poglądami?
no z tym mógłbym sie zastanowić. może i masz racje. ale trzeba tez wziasc pod uwagę to ze Polacy to jednak dobrze pracownicy na zachodzie wszędzie chwalą Polaków ze umia i to i tamto itp. ale nawet jak bym miał zbankrutować to chyba wolałbym to dawać prace pedarastom itp. ale to juz jest moje prywatne zdanie ze lepiej BYĆ a nie MIEĆ jak to leciała jakaś piosenka nie pamiętam czyja. lepiej mieć swój Honor niż być milionerem go pozbawionym.
Lecz to prawda trzeba pamiętać o rodzinie , twardo stąpać po ziemi i tu sie zgodzę ale w moim prywatnym przypadku to chyba będzie trochę inaczej ale już nie będę sie rozpisywał bo to nikogo nie powinno obchodzić.

Cytuj:

to przejrzał bym jego kwalifikacje i powiedziałbym ze przed nim był już ktoś o wiele ciekawszy itp.

Cytuj:

Wiec nie wypowiadaj sie na tematy, ktorych nie potrafisz zrozumiec. Szczerze watpie, ze kiedys osiagniesz taki poziom, ale moze zdarzy sie cud i dowiesz sie, ze istnieje cos takiego jak np. Kodeks Pracy, ktorego pracodawca musi przestrzegac.
ale w kodeksie chyba nie pisze ze ten kto przyjdzie pierwszy albo ma więcej dyplomów musi uzyskać prace , wydaje mi sie ze ten kogo pracodawca uzna za lepszego ten dostaje prace.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:14.