![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
Btw. przypomniał mi się cytat z "Chłopaki nie płaczą": Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
nie mam zamiaru z tego wzgledu przestawac sie uczyc. tylko mowie ze to kto po jakiej jest szkole nie odrazu mowi kim bedzie |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Podam pewien przyklad, moja kolezanka duzo sie uczy gdyz chce miec dobre oceny i skonczyc jakies studia, nie jest bystra, sprytna itd. po protu tak walkuje temat az w koncu bedzie znac na pamiec(kiedys na historii jak odpowiadala ustnie w pewnym momencie ktos jej przeszkodzik i trach =D musiala zaczac od nowa i znowu szybko z pamieci walic) nie wierze ze sie zmieni i nagle bedzie bystra ale wierze ze ukonczy jakies dobre studia z zajebistym wynikiem a w tym czasie ja mart lil boi spokojnie po technikum moglbym dac se luz i zatrudnic na spokojnie do jakies przecietnej pracy, a ona? Kto bedzie trzymac w pracy osobe tak malo rozgarnieta, skoro skonczyla studia to raczej do podlogi nie poszla a ze na wyzszym stanowisku nie zmienia sie tylko wynagrodzenie ale trzeba tez zaczac samemu dzialac i myslec. byc asertywnym, kreatywnym, czasem spontanicznym to sorry ; d a na sprzedawce do sklepu nie pojdzie bo nie ma pojecia o takiej pracy, co radzilibyscie w takim przypadku mojej kolezance "wykształciuchowej" =D
|
Pewnym pocieszeniem może być fakt, że nauka na studiach to już nie to samo, co nauka w szkole średniej czy gimnazjum i takie bezmyślne wkuwanie może nie być aż tak skuteczne. Ale niewątpliwie Twoja koleżanka jakieś studia skończy, zwłaszcza że jest pracowita.
|
To że nie urodziła się tak bystra jak NIEKTÓRZY, nie znaczy, że ma skończyć jakąś zawodówkę i pracować jako sprzątaczka...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Obecnie ma swoj zaklad tapicerski i zarabia naprawde BARDZO DOBRE pieniadze , a po 15 minutowej rozmowie z nim powiedzialbys ze ma magistera albo doktora. |
Dwie rzeczy:
- Lepiej być dobrym budowniczym, niż beznadziejnym lekarzem (metafora). - Każdy zawód jest potrzebny... więc nie widzę większego sensu w tępieniu osób z podstawowym/średnim bądź zawodowym wykształceniem. Ah, na koniec jeszcze dodam - z zarabianiem pieniędzy jest jak z seksem - kto o tym mówi, ten tego nie robi. Pozdrawiam. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
czyli lepiej nieodpowiednich ludzi powstawiac na nieodpowiednie im miejsca zeby tylko spowalniali prace? jak ma to dobrze funkcjonowac... wyobrazasz sobie co by bylo gdyby w pewnej szkole nauczyciele byli by bezmuzgami ?? jaka byla by mlodzierz??? tak samo w sejmie , sluzbie zdrowia i policji ogolnie wszedzie... kazde stanowisko powinno byc obsadzone odpowiednia do tego osoba.
Wystarczy spojzec na policje , znaczna wiekszosc to kretyni i policja nie jest szanowana wsrod obywateli... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:13. |