Cytuj:
Gratulacje, pokazałeś, że jesteś SKRAJNYM debilem/ignoratnem.
|
Też mi miło :-)
Cytuj:
Nie ma żadnej różnicy między polską, nawet biedną dzielnicą a jakimś afrykańskim krajem, w którym jakiś p*****ny dyktator trzęsie całą okolicą, a ludność masowo umiera z głodu czy jakichś epidemii.
|
Te różnice właśnie wymieniłeś, geniuszu.
Cytuj:
Mówiąc o pomocy Afryce mam na myśli pomoc LUDZIOM (bo to ludzie, wiesz?)
|
Ale upośledzeni cywilizacyjnie.
Cytuj:
I faktycznie, wysyłanie tylko paczek z jedzeniem nie ma większego sensu, ale jakaś dobrze skoordynowana, wielowymiarowa pomoc naprawde może przynieść dobre rezultaty.
|
W końcu się z Tobą zgadzam! :cup:
Ale to i tak nie ma sensu, bo trzeba pierw zmienić mentalność by cokolwiek parło do przodu, a to... jest nieopłacalne, jak mówiłem.
Cytuj:
zostania zniewolonym przez jakiegoś niemca czy kogoś tam. Albo lepiej, żeby cIĘ porwali dla okupu, a rodzice uznali, że nie opłaca się go dawać : )
|
Mówi to człowiek który domaga się pomocy dla innych, ku**a, słodkie.
Cytuj:
Btw. zapewne fakt, że jest tam xx razy niebezpieczniej niż w Polsce nie ma żadnego wpływu na te proporcje. Zresztą, proszę o jakieś dane statystyczne.
|
Proszę.
http://parl.sejm.gov.pl/WydBAS.nsf/0/95AF503F8EB2115FC125757D002FA0F8/$file/Analiza_%20BAS_2009_15.pdf
Dane mam stąd.
Liczba osób z pozwoleniem razem około: 400'000 (Liczę już też łowiecką i sportową). Ludzi w Polsce- około 38'000'000. 0.01 osób ma legalnie broń. Nielegalnie można by doliczyć drugie tyle. Daje nam to 0.02. Daje nam to z 10 (i tak lekko zawyżyłem przez szybkość w obliczeniach) osób z bronią na 1000. Zadowolony?
Porównaj to z Afryką, gdzie kałach jest normalnym widokiem.
Zmywak, proste zadania budowlane, sprzątacze, śmieciarze, nawet kasjerzy.
Owe posty zostały usunięte przez Ashlona. Więc wybacz, lecz ich nie dostaniesz ;-)
Cytuj:
Internet , skarbnica wiedzy . Czyli jednak mało widziałes .
|
Moja w/w wypowiedź się kłania.
Cytuj:
Przeciętny Amerykanin nie odróżnia nazwy jednego ze stanów w USA od pewnego państwa na Kaukazie
|
Bo ich poziom nauczania jest żałosny... :-P
Cytuj:
Nie chce mi się z tobą kłócić, w dobie kryzysu, coraz więcej Brytyjczyków traci pracę, w szybkim tempie wzrasta niezadowolenie obywateli. A jak naród niezadowolony, to najlepiej frustrację przelać na emigrantów, stąd coraz większa niechęć Brytyjczyków do Polaków i "chęć wyjebania wąsatych pijaczków z powrotem do Polski". Specjalnie wziąłem w cudzysłów, znajomy się o tym przekonał na własnej skórze ;]
|
A czy ja gdziekolwiek napisałem, że szukanie pracy za granicą na szczeblach niższych niż "proffesional" to coś dobrego? :-D
Cytuj:
Polacy też bywali niewolnikami. Taki chłop pańszczyźniany byłby najlepszym przykładem.
|
Niemcy, Rzymianie, Brytyjczycy i tak dalej też :-P
Cytuj:
A i podejrzewam, że dzisiejsza Afryka nie różni się zbytnio od Polski, powiedzmy, 400 lat temu - brak poszanowania dla prawa, samowola "szlachty", ignorancja, wyzysk, rozwarstwienie społeczne, bieda i pewnie jeszcze multum cech wspólnych można by znaleźć. Bardzo więc możliwe, że gdyby jakoś dało się przyspieszyć Afryce rozwój cywilizacyjny (technologiczny i społeczny) o te 400 lat, stałaby się ona taka, jak dzisiejsza Polska, więc może nie spisujmy jej jeszcze na straty...
|
Ciekawa teoria... Lecz te zadanie jest chyba niemożliwe do wykonania.
Cytuj:
Ja pierdole.. Polska to zadupie!
|
Kompleksy na punkcie własnego narodu?