![]() |
Tatra mocne ma taki fajny posmak - jak dla mnie best piwo :)
|
Dobra, a co sądzicie o mieszaniu piwa z wódką? Chodzi mi głównie o to, że jak wypijemy 0,7, a potem po dwa piwa, to czy nie będzie miało to skutków ubocznych, bo słyszałem, że piwo i wóda, to zły pomysł. Muszę wybrać coś na osiemnastkę i mam problem; wóda, piwo, czy winiacz.
|
Skutki uboczne - alkohol to alkohol, a składniki dodatkowe zrobią ci sieczkę w żołądku i jest całkiem prawdopodobne, że będziesz wymiotował w kolorach tęczy.
A następnego dnia kac jak po każdej dobrej imprezie. |
Cytuj:
|
Haaa piwo z wódką lipna sprawa,kiedyś doszło do tego że zapojki nie mieliśmy,trzeba było wódkę piwem zapijać,takie wymioty że szok ;o
Piliście turbo cole? poł wina pół coli w butelce ;p? kozacka sprawa xd |
piwo z wódką to i tak lepszy wariant niż wódka (szczególnie jakaś owocówka) z winem.
|
Cytuj:
|
Nie macie fantazji. Nam przy braku zapoiki wystarczyła woda z cytryną: P
Co do kac dotyczący każdej dobrej imprezy.. Nie wiem skąd ten pomysł. Jeśli pijesz, jesz, ruszasz sie, jesz, pijesz, pijesz etc. w odpowiedniej dla Ciebie ilości.. To kaca nie widać! A mieszać nie polecam. W kazdym razie nie w dużych ilościach. |
Dzięki za rady.
Co do kaca, to ze mną jest trochę inaczej. NIGDY nie miałem kaca. Wierzcie, lub nie, ale po każdej popijawie wystarczy mi 2h snu, tak, jak ostatnio. Najebany, jak tornado położyłem się spać, po 2h wstałem (noc) i nic, ani śladu pijaństwa. Trochę mi się pić chciało, ot co. Dlatego śmieszą mnie te historie o kacu, jak to głowa boli, jakie pragnienie, jak się z sił opada, pff. |
Bo nigdy nie piłeś do restarta:p
|
Cytuj:
Ja tam po każdej większej imprezie budzę się albo w miejscu imprezy (jeśli jest opcja noclegu) albo u kumpla i pierwszymi moimi słowami rano (albo jeszcze w nocy, co gorsza) są 'o k*rwa...'. |
Cytuj:
|
schlej sie kiedys poza granice mozliwosci, dowiesz sie co to kac i jak bardzo chce sie pic
|
Cytuj:
Wiedziałem, że nie uwierzycie. Piłem do granic możliwości, upadałem leżąc. Nari może wie o co chodzi. |
Cytuj:
|
Jeśli ktoś się kładzie nayebany jak messerszmit to nie może się obudzić z kacem, bo on się po prostu budzi dalej będąc w stanie upojenia alkoholowego.
|
Ja np. mam kaca tylko po czystej i piwie w ilosciach ok. 8-10. Kolorowe wodeczki typu zoladkowa i kazda smakowa - zero. Zapije rano kapcia piwem i mozna funkcjonowac.
Mieszanie piwa z wodka - polecam uboty. 50 wodki wlewamy do calego piwa i walimy na raz. Przezycie 3 jest juz dobrym wyczynem. A jeszcze jedna kwestia - zakasek. Czy moze przegryzek.I nie mowie tu o chlansku jaboli w plenerze ale pare piw przy pokerze z kumplami. Co polecacie? Co konsumujecie?Co najlepiej pasuje do zlotego trunku? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do zakąsek: mi to jest w sumie obojętne, piwo i tak niszczy smak jedzenia. |
Cytuj:
Cytuj:
Zakąski: dlatego pierw bierzesz łyk piwa, a dopiero potem jesz czipsy/cokolwiek a nie na odwrót ;d |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:35. |