Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jakie Eq Dla Pala (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24157)

Dameggio 23-07-2005 14:16

Bez gadania: opcja 2.
na poczatku starczy p set, tak do 30 lvla, wczesniej jak najszybciej zarobic na bohy, na 30-35lvlu mozna ewentualnie dokupic b robe i zdobyc crown helm z questu. Gra palem polega przeciez na tym zeby trzymac sie caly czas na dist od potworkam a jak potworek sam wali na dista (m.archer czy hunter) to od tego pall ma niewidke:)

Noro 23-07-2005 14:34

eq pal

mi się wydaje, że jak na te pierwsze poziomy to zdecydowanie dobre eq później możesz nie wydawac na nie bo nie będzie potrzeby będziesz miał dużo hp i wszystko OK.Myśle, że na początek p-set później Blue Robe i spoko ni starczy ;) .

Paciek 31-07-2005 09:18

Mam ten sam problem co inny uzytkownik mam crown seta i nie iwem czy crown armor zamienic na blue robe mysle ze nei bo neiraz chodze ze spearami ale poslucham innych sugestii :D

ZuBeR 09-08-2005 13:50

Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield
15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield
30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield
40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste
50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield
Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind
To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P

kris82 20-05-2006 12:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZuBeR
Moim zdaniem powinno byc tak
8-15: Steel/Dark helm, Plate arm, Chain legs, Leather boots, Dwarfen Shield
15-30: Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Leather boots, Dragon/Guardian shield
30-40:Noble arm/ Blue Robe, P-legs, Crown helmet, Boots of Haste, Dragon/Guardian shield
40-50:Crown/Knight armor, Crown/Knight legs, Crusader/Warrior helmet, Crown/Medusa Shield, Boots of Haste
50-wzwyz: Royal/Demon Helmet, Golden Armor/Dragon Scail Mail, Golden legs, Boots of Haste, Demon/Vampire Shield
Dalej to juz tylko Magic Plate Armor i Shield of Mastermind
To jest tylko przykladowe rozlozenie i tylko moj punkt widzenia. Prosze o komentarz:P

LOL Zuber ,czy ty kiedys grales palkiem??Bo ja ci powiem ze mam 50 palka.Niedawno mialem haka przed hakiem mialem c.legs,b.robe,crus.helmet,plate ammy,bohy.A po haku p.set+scarf+boh.Jedyna roznica ktora widzialem to roznica miedzy p.armem i b.robe.A teraz biegam w c.helmetcie,b.robe,p.legsach scarfie i bohah i powiem ci ze jest ok.Expie glownie na dragach i guardach.Guard zadko kiedy mnie dopadnie a nawet jak dopadnie to najwyzej exura gran zejdzie.A na dragach jak mam mocny lag i mnie drag dorwie to wali ~~100 hp z lapy,ale w lepszym secie walil tyle samo...A moje obecne eq jest tansze o ok.35 k,ktore moge wydac na 6 bp boltow,albo 10 + bp manasow....

Gelt 22-05-2006 22:03

Na początku (czytaj do 40 lvl) palek może nosić sobie p-set. Za to powinien kupić sobie BoH-y i jakiś dobry helmet (crus). Dalej to B-robe, ew. golden armor, royal helmet, c-legs/k-legs (chociaż różnica w cap jest śmieszna) no i Demon Shield.

Ciechan 23-05-2006 00:19

W sumie nie wiem o co sie kłócicie. Pal nie powinien dbać o eq, ale nadchodzi taki czas, że ubierze aol nawet mając p-seta (ze względu na ilość runek i zawartość plecaka). Więc zaczyna zastępować eq czymś lżejszym i lepszym [g-set jest bardzo dobry i bardzo lekki (tu sobie możecie pomyśleć jakie to ma znaczenie, czy zabierzemy 1000 czy 1200 boltów, ale wierzcie mi nie mam ochoty latać z poh do venore po kredki)]. Do 70-80 lvl palek moze swobodnie chodzic w p-secie i boh, a jak na prawde uważacie, że macie za dużo kasy (jak ja ;) ) idzcie sobie zrobić uber-waste na demony lub na demone (może coś fajnego lootniecie). W ten sposób nie będziecie mieli wyboru i zostanie wam wspaniały p-set ;D . Możecie się ze mną nie zgodzić, ale część wiem z własnego doświadczenia, a reszte zaobserwowałem u moich silniejszych kolegów i sobie zaplanowałem. P.S. MACIE JESZCZE JAKIEŚ PROBLEMY!?!?!?!?!!?!?! Nabijcie truskawke i pozostanie wam p-set i boh ;D . Pozdrawiam, Ciechan.

Ghoo 23-05-2006 00:55

Ja mialem 32 palka to mialem crusa, k arm, k legs, bohy i szalik :)

Andrealfus 23-05-2006 07:26

Dla palladyna raczej preferuje sie lekkie eq aby byla wieksza ladownosc

Jak brak pieniedzy wystarczy p-set, bohy i kusza z boltami :)

Gralem kiedys Palkiem i to bylo dosc dobre rozwiazanie finansowe jak na tamte czasy, na wyzszym lvl mozna pokusic sie na b-robe i crown helmet ale miom zdaniem p-set do 50lvl wystarcza paladynowi

drut 23-05-2006 16:54

Ja nei pojmuje. Na 80 lev p armor? NA HUJ? jak mozna bez problemu kupic sobie b robe i miec o 100 wiecej capa? p legi bym mial i crown helmet wszystko co w miare dobre i lekkie ;/

Piotrek Marycha 23-05-2006 20:22

@up zerk ma szybksoc okolo 30lvl gracza to w sumie az tak szbyki nie jest???

@topic wedlug mnie to do 20 lvl starczy p set i steel helm, okolo 25 lvl powinnismy miec juz c helm a potem powyzej 30 lvl to juz powinno miec sie te b robe

Ogólnie eq nie jest aż tak ważnei to jest zaleta palka

PS: lol jak można na 54 lvl nosic brass seta??? 8o 8o

MixerQ 23-05-2006 21:39

Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring

Fulburius 24-05-2006 12:26

Dawno to było...

Jak grałem palem to brałem tylko tarcze amunicje i expiłem eq wedlug mnie nie jest potrzebne sama tarcza wsyatrczy a jak masz wydawac na c sety itp... to lepij na strzaly/bolty wydaj no jeszcze sie uhy przydaja:D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MixerQ
Na 10 lvl- plates set.Powyzej 30 lvl-crown set.Od 80 lvl mpa,golden legi. bohy, rh , aol ,kusza :P , power bolty, luk :P , burst arrows na potworki energy ring

omg a na co paladynowi burst arrow??

V.Assasigo 24-05-2006 19:59

Hmmm

Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:

V.Assasigo 24-05-2006 20:00

Hmmm

Ja jestem nadal palkiem i narazie mam p-leg& armor i dark helmet teraz nie patrze na zbroje bo tylko tarcza narazie mnie interesuje , ale tez sie zatanawiam nad Brobe , tez leciutkie prawie o 100cap , ale jest troche drogie.....narazie mam 17 lvl i do 20 z tym eq co mam wytrzymam no chyba ze cos znajde.....:cup:

Exudio 24-05-2006 20:02

Mhmmm, moim skromnym zdaniem to p secik jest wystarczający na długi, dłuuuugi okres. I kase lepiej zostawiać sobie na amunicję. A na (mniej więcej) 45+ już możnaby było kupić sobie Crown Seta. Oczywiście bohy się bardzo przydają, więc też to warto zakupić.

Pozdrawiam.

@Edit
No jeśli ma się kasę, to c seta można zakupić wcześniej... i nie bluzgać mnie tu, to tylko moje zdanie ^^

lesiu666 24-05-2006 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MixerQ
power bolty, luk, burst arrows

Zwariowales?:>
Uzywanie do jakiegokolwiek expienia p-boltow jest po prostu nieoplacalne. Mozna je sobie wstawic do domku albo zuzyc na wojnie. Co do burstow - nie pomylilo ci sie z sorcem/drutem?

@ topic
Dla mnie opcja pierwsza. Jesli nie zamierzasz palkiem trenowac shielda i bloczyc niektore potwory - wedlug mnie niepotrzebne.

$4JT3R 25-05-2006 12:41

Eq

Ja mam aktualnie:
Crown Helmet - lekki i dobra obrona
Knight Armor - znalazłem go w dedzie i jakoś niechciało mi się sprzedawać:p
Plate Legs - kolega mi dał jak wyszedłem z rook(lepszych nie potrzebuje)
Leather Boots - N/C:p

Jak uzbieram troche kasy to zamienie to all na Plate Set i Boot of Haste,a puźniej jak będe miał sporo pieniedzy to się kupi jakis Blue Robe czy Crusader Helmet;)

Alexe the dark paladin 25-05-2006 17:11

Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :)

Mr_Meteor 25-05-2006 21:18

Ja posiadam 21 pala i mam eq:
Blue robe, plate legs, dark helmet.
Jak dla mnie eq w sam raz (bo atakuje spearami zazwyczaj)
A kasy i tak mam w nadmiaże... :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:23.