Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Bazyliszek !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30191)

Dark Templar 22-11-2005 16:41

sry za podwojnego posta -.-

Dark Templar 22-11-2005 16:42

@poreda

Ten odglos wydaje Minotaur Mag, poza tym widzialem bazyliska na battle, gdy go zaatakowalem, pojawil sie magiczny napis "You may not attack this person" (NPC) ^^

poreda 22-11-2005 17:13

@up
A czy gdzies w poblizu jest tam mino mag ?

Shagarot 22-11-2005 21:58

Wszyscy trąbią ze bazylisk to NPC itp itd - a nie pomyśleliscie o tym, ze dopiero jak zagadasz do niego "hi" czy jakoś inaczej jak bedzie sie rpzy nim stało to wtedy Cię zaatakuje ew. zamieni w kamień? Moze jednak to lusterkow Tibi po coś zrobili :P

Rohen 22-11-2005 22:57

Nie mam czasu tam pójść, ale chciałbym by ktoś się wybrał ;). Basiliska nie można zabić to fakt. Pozatym emperor, uważnie powiedział że trzeba zamknąć wszystkie wyjścia by uniknąć zagrożenia ze strony bazyla, so? gdyby bazyl był dostepny, gdyby ktoś tam wszedł... zabiłby go... (bazyk człowieka)i co by się w tedy stało?, tak bazyl na wolności!... można z nim pogadac proponuję:

"Emperre, Emperror, Emperoe" pozatym emperor... - premee?, premmy?, rorempe? (chyba wiecie o co chodzi ;))
"Basilisk, Kiliasbas, Ksilisbas, Assliskb, Liisbask - pomyślcie :))
"Durin, Nudri, Rinud, Dunir, Dunri"
"Music, Sicmu, Umsick,Cisum,Umics"
"Wooden Flet, Denoow Telf, Eltf Owoden"
"Kill, llik,Illk,liki"
"You, ouy, uyo, yuo"

Spróbujcie... ;)

Ja bym coś takiego powiedział:
"Eltf Owoden llik uyo Liisbask"

Spearman 23-11-2005 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smoke
na forum TIBIA.ORG.PL pisze ze jakis gosc widzial gdzies tabliczke MUZYKA JEST KLUCZEM(WIEM ZE TO CHORE :D )ALE MOZE TRZEBA MU ZAGRAC ŁADNIE NA CZYMS :D ???

A mo że trzeba zagrać na Fanfare z questu w Carlin.

Andrea 24-11-2005 06:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda
@up
A czy gdzies w poblizu jest tam mino mag ?

Jest. Więzienie Dwacatra. I to nie jeden.

Gejko 19-12-2005 17:51

Moze to jest jakis BOSS albo nic :D

Sir Patologia 19-12-2005 20:17

@up
Ja stawiam na nic.
Ludzie jak wpadniecie na coś odkrywczego/zaskakującego, coś czego nikt nigdy wcześniej nie odkrył (a zalicza się do wcześniejszego warunku). To o tym powiedzcie. Licznika postów już nie ma więc "why" nabijać posty.
@Off
Jakoś dziwnie ci ten napis wyszedł, bo forever nie wychodzi :)

teletoobis 30-01-2006 11:49

News!

Mam nowe wiadomości o bazylu. Otóż byłem przed chwilą u niego a on...wydawał odgłosy... "FCHHHH" czy "Learn de secret uff death". Interesuje mnie ta sprawa od bardzo dawna i nigdzie nikt nie napisał że on wydaje odgłosy...Co dziwne "fchh" wydaje np. drag a to drugie np, monk. Czyżby Cipsoft zaczął coś zmieniać? Odkrywać nowe karty w związku z bazyliszkiem?
Co o tym sądzicie? Niedowiarkom mogę wrzucić screena.

Zordonex 31-01-2006 12:23

Ja jestem niedowiarkiem, wrzuć screena, albo wyślij na prv.

Vil 31-01-2006 12:59

Odglosy dochodza z lewej strony, na poczatku myslalem ze moze to byc dwacarta ale to nie ten rejon. Mozliwe ze pomieszczenie z bazyliszkiem jest wieksze i sa w srodku jakies potworki ( mag, drag etc. ).

Nadal nie widze sensu roztrzasania sprawy z tym co zrobic bazyliszkowi/ z bazyliszkiem skoro wg ksiazek nie da sie tam wejsc.

wylly 31-01-2006 15:17

Ja mieszkam w kazz. bazyl pewnie jest bo poco cip dawalby tabliczke z ostrzezeniem przed bazylem??raz bylem na soldkach i mozna inaczj isc- w lewo. nie mozna przejsc (kamien chyba blokuje) ale jest tam pare posagow (kamienych). nia ogolnie to prawie w calym kazz powyzej 0 sa takie odglosy. i imperator nie mowi nic o przyniesienie bazyla a o przyniesienie jego skory (weze ja zrzucaja wiec...)

poisoner 31-01-2006 15:56

Ten bazyliszek jest po to, zeby rozbudzic wyobraznie noobow (newbie?), ktorzy chca miec za darmo dobre itemy i wszystkie zagadki kojarza sobie z fri itansami.

Dark Alphadron 31-01-2006 16:08

Słyszałem o bazylku ale zobaczyłem go dopiero na screenie który dał Raul. Aha, co można napotkać na drodze do niego?
@down
Ha, ha, bardzo śmieszne. Pytałem SERIO co można tam spotkać bo słyszałem że kręci się tam dragon, a na obecnym lvlu raczej tego spotkania bym nie przeżył. Chciałem się tam pokręcić i pooglądać to miejsce. Może coś bym wykombinował.Orshabaal występuje tylko na Edron i do tego sporadycznie. Coś typu The Old Widow(rzecz jasna chodzi mi o resp). A tak przy okazji, słyszałeś o opcji "edit"? A o polskich fontach?
@Teletoobis
Dzięki, skoro tak to się tam przejdę. Mogę się dowiedzieć jak dokładnie dojść w to miejsce z SSa Raula?

poisoner 31-01-2006 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alphadron
Słyszałem o bazylku ale zobaczyłem go dopiero na screenie który dał Raul. Aha, co można napotkać na drodze do niego?

Orshabaala, uwazaj!

teletoobis 31-01-2006 17:41

@alphadron

dwarfy, soldy, poison spidery i slime;]

Hochlowy sorcek 16-06-2006 14:43

Basliska mozna zobaczyc ale dojście do niego jest raczej niemożliwe... Kolejna zagadka którą stworzył CipSoft żeby ludzie mieli o czym gadać :P

Szkut 16-06-2006 15:27

nawet jesli jest dostep do bazyliszka to napewno pelni role npc gdyby byl niby poteznym potworem to mialby wlasny wyglad a nie wyglad weza! -.- no wlasnie tam na lewo za tym znakiem jest zamkniety dostep do dziury moze tam?

Yugigorre 16-06-2006 15:31

@up

A moze to jest jakby boss wezow xD jak np. boss mino, czy itp.
niewiem.
ale jest w takim korytarzu zawalone przejscie kamieniami, obok nich stoi posag jakiegos czlowieka, a za tym przejsciem jestalbo wejscie albo zejscie ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07.